Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2006

ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ

Σκέφτομαι πως μέχρι τώρα δεν έχω κάνει και πολύ σπουδαία πράγματα, πέρα από τη δουλειά μου εννοώ, γιατί εκτός των άλλων είμαι και λίγο παντρεμένος και έχω και τρία παιδιά…
Ξέχασα, έχω κι ένα σπίτι κι ένα οικόπεδο στην Χαλκιδική. Έχω κι ένα έλκος στο δωδεκαδάχτυλο, έχω και μια μάνα που κοντεύει τα 100 και δεν παίρνει σύνταξη. ( Τι τον ήθελες συχωρεμένε μπάρμπα-Νίκο τον κομμουνισμό; ) Την έχω, όμως, βασίλισσα, έχω και Κορεάτικο αυτοκίνητο, είμαι και τέως πρόεδρος της EΠAE…
Εντάξει είμαι, ζωή να ’χω, πέτυχα…
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όμως, παρά το 39% δεν μπορώ να πω ότι τα κατάφερα όπως μου είπε προχθές και η γυναίκα μου, η Χαρίκλεια, την ώρα που καθάριζε κρεμμύδια
και δεν κατάλαβα αν την πήραν τα δάκρυα.
Κλείστηκα, λοιπόν κι εγώ στην τουαλέτα και μεταξύ ρολού υγείας και λεκάνης είδα

Είδα τον εαυτό μου να κάθεται πάνω σε μια τεράστια σφαίρα από πλεξιγκλάς, ντυμένο μ’ ένα κουστούμι από δέρμα λεοπάρδαλης. Στο δεξί μου χέρι κρατούσα τη σημαία των ΗΠΑ, ενώ το αριστερό μου το είχα ακουμπισμένο απαλά στους ώμους του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Χαλί στα πόδια μου ο Σάκης Ρουβάς και η Δέσποινα Βανδή κι ανάμεσα σε ’μένα και σε δυο τεράστιους πλαστικούς πυράκανθους, η Βουλή των Λόρδων και ο Τόνι Μπλερ να εκφωνεί από έδρας τον πανηγυρικό της ημέρας.
Απέναντί μου η παγκοσμιοποίηση με μια πλαστική πετσέτα γύρω από το λαιμό και το κεφάλι χωμένο μέσα σε μια κάσκα κομμωτηρίου.
Αριστερά μου και λίγο πιο κάτω από το έκτο διάζωμα, οι Πυξ Λαξ, ντυμένοι Ταλιμπάν και στο βάθος της εξέδρας, πάνω από το σκηνικό του νέφους με φόντο τον Λευκό Πύργο, 18 πληρωμένοι κοντυλοφόροι, 23 αποφυλακισμένοι έμποροι ναρκωτικών και ένα ζευγάρι ιθαγενών Παπούα με βατραχοπέδιλα.
Οι φωτισμοί πέφτουν και αρχίζω να τραγουδώ ακαπέλα τις μελοποιημένες δηλώσεις του Γιωργάκη Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ενισχυτές 25.000 βατ μεταφέρουν τη φωνή μου πάνω από το Νομαρχιακό Μέγαρο για να τρομάξει τους τον Ψωμιάδη και τους κουμπάρους…
Στο μέγαρο των φίλων της μουσικής ο Λαμπράκης παθαίνει την πλάκα του. Οι Πυξ Λαξ με συνοδεύουν τώρα με φωνητικά σε στυλ κρέιζι λαβ, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος αφορίζει τον Πάπα και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών την ώρα που οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, οι αποφυλακισμένοι έμποροι ναρκωτικών και το ζευγάρι των ιθαγενών Παπούα με τα βατραχοπέδιλα χτυπούν με τις γροθιές τους τα στήθη τους και απαγγέλλουν εν είδει χορού αρχαίας τραγωδίας το ηρωικό λαϊκό άσμα «χτύπα κι άλλο… χτύπα κι άλλο…»
Η μουσική κρεσεντάρει, ξεχύνεται, κατρακυλάει, γκρεμίζεται και σκάει στο έδαφος αφήνοντας ένα φοβερό πουφ!
Και τότε εμφανίζονται επί σκηνής απάνω σε ποδήλατα ο Τζορτζ Μπους, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Περβέζ Μουσαράφ, ο Μουλάς Ομάρ και οι παπαροκάδες, ενώ ταυτοχρόνως προβάλλεται πάνω σε μια τεράστια οθόνη του Κίτσου η μάνα, που κάνει σέρφινγκ…
Οι πλαστικές σημαίες των κομμάτων ανεμίζουν, κινούνται απειλητικά…
Στις άκρες των κονταριών τους κρατάνε ανθρώπους… Τους πάνε και τους φέρνουν… Από την άλλη μεριά τα οι ασπίδες με τα MAT… Η απόσταση μεταξύ τους όλο και μικραίνει…
Η μετωπική σύγκρουση γίνεται στη σέντρα, στην έδρα του ΝΑΤΟ, ακριβώς στο κέντρο της σκηνής, δέκα χιλιόμετρα νοτίως της Βγδάτης, την ώρα που οι αόρατοι σκηνοθέτες υπαγορεύουν τα δεξιά σενάρια στους αμήχανους υποκριτές της ευρωπαϊκής πολιτικής που ψελλίζουν τα μασημένα λόγια του υποβολέα…
Την ίδια στιγμή 12 ακτίνες λέιζερ βομβαρδίζουν την πλαστική μου σφαίρα και γεμίζουν την εξέδρα χρώματα, ενώ οι ταξιθέτριες με τις σχολικές ποδιές φλιτάρουν με Mενούνος φουζέρ τους θεατές που μετατρέπονται αυτόματα σε μια γιγάντια χορωδία Τρικάλων που τραγουδά τον ύμνο του ΠΑΟΚ υπό τους ήχους τυμπάνων.
Από τον φοβερό ήχο ραγίζει το μέγαρο μουσικής και γεμίζει 20.000 τόνους γαρμπίλι και σοβατεπί η ευρύτερη Θεσσαλονίκη από Περαία μέχρι άνω Τούμπα και από Μηχανιώνα μέχρι Κορδελιό…Ύστερα απόλυτη σιωπή…

Ένας μικρός προβολέας φωτίζει το πρόσωπό μου…Όλοι οι ηλίθιοι έχουν το ίδιο χαμόγελο…Μετά ένας γιγάντιος δικέφαλος αετός έρχεται και μ’ αρπάζει…
Χτυπώντας τις τεράστιες φτερούγες του με παίρνει στους ουρανούς…
Η σκηνή εξαφανίζεται, το στάδιο μικραίνει, χάνεται…
Η Ελλάδα μοιάζει τώρα με διαφημιστική μακέτα…
Κι όλο μικραίνει, ενώ εγώ όλο κι απογειώνουμε…
Σε λίγο θα χαθώ και θα γυρίζω για πάντα ένδοξος και ξεχασμένος στο διάστημα μαζί με τα απομεινάρια του Μιρ και τους αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους…
Α, ρε Χαρίκλεια, που ’σαι τώρα να με δεις….

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2006

ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΗ

Τοίχοι που αρνούνται να πέσουν
Στέγες που συντρίβονται στα υπόγεια του φόβου
Και της μοναξιάς
Στην κορυφή του σιωπηλού βουνού
Στην κορυφογραμμή του Βορρά
Φασματικό φως επάνω από την οκνηρή αγνότητα του χιονιού
Όταν αρχίζει να λειώνει το ηλιοβασίλεμα…

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2006

ΜΟΝΟ ΔΥΟ;

Παρακολουθώντας όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω, διαβάζοντας την Παλαιά Διαθήκη, ότι στην Κιβωτό του Νώε υπήρχαν μόνο δύο γαϊδούρια…

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2006

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

Σήμερα είναι Τετάρτη 18 Οκτωβρίου… Αύριο θα είναι Πέμπτη!
(Πάλι καλά γιατί θα μπορούσε να ήτανε και Τρίτη…)
Ο ήλιος θα ανατείλει στις 7:4, πιθανόν και 9 άντε το πολύ στις 10 (μπορεί και όχι…)
Θα δύσει, όμως, σίγουρα, κατά τις απογευματινές ώρες. (Kι αυτό σχετικό είναι)
H διαφορά ανατολής και δύσης σ’ αυτή τη χώρα είναι τόσο μικρή, που οι πιο πολλοί από μας κοιμόμαστε όταν πρέπει να ήμαστε ξύπνιοι και παριστάνουμε τον ξύπνιο όταν κοιμόμαστε. ( Αυτά συμβαίνουν, θα μου πείτε, και στα καλύτερα σπίτια… )
Από τον κανόνα αυτόν εξαιρούνται το παρκάρισμα, οι δημόσιες συγκοινωνίες, η συλλογή των σκουπιδιών, η ρύπανση, η κατάσταση των σχολικών κτιρίων, η έλλειψη ελεύθερων χώρων και η έλλειψη κοινωνικών υποδομών.
Tα ίδια περίπου, αλλά με άλλα λόγια, λέει, καθημερινώς, στο πρες ρουμ και ο κύριος Αντώναρος. ( Αυτός λέει ακόμα κι όταν δεν έχει να πει τίποτα! )
Γενικώς και αορίστως στην Ελλάδα εξαιρούνται τα πάντα με αποτέλεσμα η εξαίρεση να αποτελεί κανόνα και ο κανόνας εξαίρεση!
H Eκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη Λουκιλλιανού του μάρτυρος. ( Αυτόν ούτε η κυρία Λουκά τον γνωρίζει. )
H Nέα Δημοκρατία εορτάζει τη νίκη του κ. Ψωμιάδη ενώ το ΠAΣOK δεν εορτάζει και ούτε δέχεται επισκέψεις. ( Γενικώς το ΠΑΣΟΚ δεν… )
Στον εσωτερικό δακτύλιο της πρωτεύουσας απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 και 0. Επιτρέπεται, όμως, η ελεύθερη κυκλοφορία του μονοξειδίου του αζώτου, του διοξειδίου του θείου και του διοξειδίου του άνθρακος καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Στη Θεσσαλονίκη το παρκάρισμα είναι ελεύθερο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο Λιτόχωρο και στη Λεπτοκαρυά. Η στάθμευση απαγορεύεται εντός και εκτός του Μεγάρου Μουσικής, της Σχολής Τυφλών, της Ροτόντας και του Αλατζά Ιμαρέτ. Εξαιρούνται τα φορτηγά, τα ταξί, τα λεωφορεία, τα απορριμματοφόρα, τα ασθενοφόρα, τα ασυρματοφόρα, τα βυτιοφόρα και τα αυτοκίνητα του διπλωματικού σώματος τα οποία στερούνται πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας.
Eξαιρούνται ακόμα, εκτός από τη γνωστή κόντρα Σουφλιά-Μεϊμεράκη την ανεργία, την εγκληματικότητα, την κατάσταση σχετικά με τα ναρκωτικά και την ρύπανση του Θερμαϊκού, ο κύριος Μιχάλης Τρεμόπουλος, η Χρύσα Αράπογλου, ο κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς και τα αυτοκίνητα που φέρουν ιατρικό σήμα.
Tέλος από 100.000 ευρώ κερδίζουν όλοι οι λαχνοί που λήγουν σε 6…
Oι σεισμογράφοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δεν κατέγραψαν καμιά σεισμική δόνηση σε απόσταση 24 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης.
Eξαιρούνται, βέβαια, εκτός από το τα εκλογικά αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής, τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο οι απανωτές σεισμικές δονήσεις που προέρχονται από την περιοχή των διδασκάλων, τη συνταξιοδοτική μεθόριο και την περιοχής του ασφαλιστικού, οι οποίες όμως, δεν έγιναν ούτε πρόκειται να γίνουν αισθητές στο μέγαρο Μαξίμου.
Ζημιές κι θύματα αναφέρθηκαν, αλλά δε γ….. ψηλά καπέλα ( Oι τελίτσες αντιστοιχούν με βωμολοχία )
Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός κύριος Αλογοσκούφης ματαίωσε τις προγραμματισμένες δηλώσεις του για την « αταλάντευτη πολιτική της κυβέρνησης που εξασφαλίζει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα », μέχρι νεωτέρας σεισμικής δονήσεως.
Oι άνεμοι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα πνεύσουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως γλυκοί βραστοί, 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Iόνιο θα ματαιωθούν οι πλόες των επιβατηγών σκαφών μέχρι νεοτέρας διαταγής του λιμεναρχείου Kοζάνης.
Εξαιρούνται εκτός από τις κόντρες Καραμανλή-Παπανδρέου, τη νέα σύγκρουση κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ για τις αυξήσεις στους μισθούς και την ίδρυση του«Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς», τα σκάφοι των οποίων οι καπετάνιοι έχουν αυτοκίνητο που ο αριθμός τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 ή 2, 4, 6, 8 και στη χειρότερη περίπτωση σε 0, εφόσον ο άνεμος εξακολουθεί να έχει την ίδια κατεύθυνση.Παρακαλούνται θερμά όσοι καταλαβαίνουν τι μας γίνεται, να ειδοποιήσουν το τμήμα αναζητήσεων του Eλληνικού Eρυθρού Σταυρού ή να τηλεφωνήσουν απ’ τον πλησιέστερο τηλεφωνικό θάλαμο .Aν βουίζει να επιμένουν ή ν’ αλλάξουν θάλαμο.
Γίνονται και ευκολίες.
Oι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να τηλεφωνήσουν τώρα και να πληρώσουν σε 120 μηνιαίες δόσεις από τον Iούνιο του 2.007.Mασάζ κατ’ οίκον.Tαχυδρομική θυρίς 454, Καλαμαριά (τη χάσαμε μέσα από τα χέρια μας)-Θεσσαλονίκη.
Kατά τα άλλα η επόμενη εβδομάδα θα είναι όπως ακριβώς και η προηγούμενη, σχεδόν πανομοιότυπη με την μεθεπόμενη, χωρίς να έχει καμιά, απολύτως, διαφορά από αυτήν που διανύουμε.
Στην Eλλάδα κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει το επόμενο από το προηγούμενο, γιατί το επόμενό μας ποτέ δεν είχε προηγούμενο!
Eξαιρούνται, βέβαια, όσοι Καλαμαριώτες ψήφισαν Οικονομίδη…
Περάστε, λοιπόν, θα βγάλουμε και φοντάν…

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2006

ΜΠΟΡΕΙ

Μπορεί να μην πτωχεύσαμε ακόμη, αλλά ζούμε στην εποχή της χειρότερης ευημερίας που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.