Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ


Αντ. Σαμαράς: «Λαθεμένη συνταγή του μνημονίου που χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση»
Αντώνη Σαμαρά, όταν θεωρείς ότι το μνημόνιο «χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση», αυτό σημαίνει εμμέσως πλην σαφώς ότι το αποδέχεσαι…
Οι εκατοντάδες χιλιάδες, όμως,  του λαού που διαδηλώνουν κάθε μέρα στις πλατείες όλης της Ελλάδας δεν το αποδέχονται, το θεωρούν παράνομο και αντισυνταγματικό … ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ…
Γιατί να ελπίζει ο Ελληνικός λαός σε κάποιους που θα κάνουν πιο «νοικοκυρεμένα» και «λιγότερο επώδυνα» αυτό που σήμερα κάνει του ΠΑΣΟΚ;
Η καθημαγμένη κοινωνία των Ελλήνων δεν πάσχει από νομιμόφρονες ηγέτες ενός σάπιου και παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος, πάσχει από επαναστάτες ηγέτες και μεταρρυθμιστές.

ΓΑΠ: έχω τη στήριξη του λαού!!! ΧΑΙΡΕ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ...

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ...


Από την ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Σήμερα βιώνουμε μια μεγάλη εθνική τραγωδία. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού χωρίς να το ξέρει και δίχως να το θέλει. Ακόμα κι αυτοί που ψήφισαν τα δύο κόμματα Εξουσίας, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είμαι βέβαιος ότι δεν γνώριζαν τις αντιλαϊκές και αντεθνικές δεσμεύσεις με τις οποίες φόρτωναν τη χώρα πίσω από την πλάτη μας οι δύο κυβερνήσεις της Δεξιάς και του Κέντρου για εξήντα ολόκληρα χρόνια, από το 1950, το τέλος του εμφυλίου πολέμου, έως σήμερα. Ποιοι είναι οι ένοχοι; Η ξένη εξάρτηση από τους Δυτικούς μας δήθεν συμμάχους, το «Ανήκομεν εις την Δύσιν», που είναι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη των Τραπεζών, καθώς και οι ντόπιοι συνεργάτες τους και υπάκουοι εκτελεστές των εντολών τους, ο πολιτικός κόσμος με κύριους εκφραστές τα δύο κόμματα Εξουσίας, οι άλλοτε εθνικόφρονες, το Μεγάλο Κεφάλαιο και..
 τα όργανά του, το Κράτος και τα ΜΜΕ, δηλαδή το Σύστημα Εξουσίας.
Η πρώτη λοιπόν απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι Ανεξάρτητοι Πολίτες αυτής της χώρας είναι να κόψουν με το μαχαίρι αυτή τη μονομερή εξάρτηση που τόσα δεινά μας έχει προκαλέσει, με την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και την αντικατάσταση του δόγματος «Ανήκομεν εις την Δύσιν» με την πατριωτική θέση «Ανήκουμε στον εαυτό μας», «Ανήκουμε στην Ελλάδα», εγκαινιάζοντας μια πολιτική ίσων αποστάσεων με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, θέτοντας ως υψηλότερο στόχο την κατάκτηση της Ουδετερότητας.
Για το ιδεώδες αυτό θεωρούμε ότι η αρχαία μας κληρονομιά που πάντοτε ακτινοβολεί, δηλαδή η Δελφική Ιδέα και το Ολυμπιακό Πνεύμα μας προσφέρουν μεγάλες πιθανότητες για την ανακήρυξη της χώρας μας -με διεθνή συναίνεση- σε Κέντρο της Παγκόσμιας Ειρήνης και Πολιτισμού. Έχοντας μπροστά μας αυτά τα υψηλά ιδανικά που θα μας βγάλουν μια για πάντα από τη μέγγενη της εξάρτησης και θα μας οδηγήσουν για πρώτη φορά μετά το 1821 και το 1940 σε μια περίοδο πραγματικής Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας και Πατριωτικής Αναγέννησης, θα πρέπει σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός, ενωμένος πίσω απ’ αυτό το Μεγάλο Όραμα να ξεκινήσει να παλεύει οργανωμένα με στόχο να συντρίψει το Απόστημα που μας δηλητηριάζει και μας απειλεί, να συντρίψει την ξένη εξάρτηση και το Σύστημα Εξουσίας.
Εξ άλλου το εξαρτημένο πολιτικό μας Σύστημα καταρρέει. Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση διαβάζω ότι ο ελληνικός λαός περιμένει τη σωτηρία του από τον άγνωστο Έλληνα δίνοντάς του το 70% των ψήφων, ενώ για τα δύο κόμματα εξουσίας η εμπιστοσύνη δεν ξεπερνά το 30%.
Η σημερινή Κυβέρνηση που έχει φτάσει στο 20%, στην ουσία κυβερνά παράνομα και όχι μόνο γιατί στηρίζεται στο ένα πέμπτο των ψηφοφόρων αλλά και γιατί η ηγεσία της μας οδήγησε με τη δική της βούληση στο χάος προκαλώντας την εκτίναξη των spreads στις 900 μονάδες και στη συνέχεια βάζοντάς μας εκβιαστικά κάτω από τον έλεγχο του ΔΝΤ, της Τρόικα και του Μνημονίου δηλώνοντας συνάμα προκλητικά πως παραδίδει αυτοβούλως στους ξένους ένα τμήμα της Εθνικής μας Ακεραιότητας!
Στη συνέχεια, χωρίς τη συναίνεση της Βουλής και την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε νόμο του κράτους την επαίσχυντη Δανειοληπτική Σύμβαση που μας δένει χειροπόδαρα χωρίς καμμιά διαπραγμάτευση, όπως έκαναν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, με εντελώς αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο, με μία και μόνο υπογραφή, του κ. Παπακωνσταντίνου.
Το αποτέλεσμα ήταν να εκτιναχθεί το Χρέος από τα 132% του ΑΕΠ στα 142%, με προοπτική να φτάσει στα 2012 στο 150%. Δηλαδή 20 μονάδες σε δύο χρόνια, ενώ παράλληλα οδήγησαν την οικονομία και την κοινωνία σε βαθειά κρίση προξενώντας ανυπολόγιστα δεινά στις ασθενέστερες τάξεις.
Σήμερα και μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης της Κυβέρνησης, οι ξένοι επιδιώκουν να στρατεύσουν στο πλευρό τους και τη Ν.Δ. βαφτίζοντας το Μέτωπο των δύο κορυφαίων πολιτικών δυνάμεων ως δήθεν Εθνική Ενότητα. Όμως τι είδους εθνική ενότητα θα είναι αυτή, όταν μένει απ’ έξω το 70% του ελληνικού λαού;
Συναίνεση, φυσικά, με τυφλή υπακοή στις εντολές της Τρόικα. Που θα γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική. Μια τέτοια δήθεν «εθνική συναίνεση» εμείς τη θεωρούμε επιζήμια για τη χώρα, γιατί θα εγκλωβίσει μεγαλύτερες λαϊκές δυνάμεις μέσα στην ίδια καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Που θα γίνεται όλο και χειρότερη όσο οι ξένοι βλέπουν ότι ο ελληνικός λαός δεν αντιδρά. Και είναι ευτύχημα ότι οι αρχηγοί της Αντιπολίτευσης πλην του κ. Καρατζαφέρη κατάλαβαν αυτή τη νέα σκηνοθεσία του κ. Παπανδρέου που δεν δίστασε να εμπλέξει ακόμα και τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ήδη ο Γιούνγκερ μας προετοιμάζει για τα χειρότερα. Επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα ξεπληρώσουμε τα χρέη μας, προτείνει να διοριστεί από την Ευρώπη (δηλαδή ουσιαστικά από τη Γερμανία) μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ολοκληρωτική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου. Αυτή η Επιτροπή που θα είναι ανεξάρτητη και πάνω από κάθε δικό μας έλεγχο, θα εκτιμά την αξία του τάδε ή του δείνα περιουσιακού μας στοιχείου και θα εισπράττει το ποσόν για να το στείλει κατ’ ευθείαν σε κάποια Τράπεζα της Ευρώπης. Έτσι φτάνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα της πατρίδας μας στους ξένους, στην απόλυτη ντροπή και στην έσχατη εθνική προδοσία.
Θα ΄θελα να ξέρω, όταν θα φτάσουμε σ’ αυτό το κατάντημα, σ’ αυτό το τελευταίο σκαλοπάτι του Κακού, θα μας φυτρώσουν άραγε «τα φτερά τα πρωτινά μας τα μεγάλα» που λέει ο Ποιητής ή μήπως θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έχουμε οριστικά μεταβληθεί σε λαό ορνίθων;
Μπροστά σ’ αυτή την επικείμενη ατιμωτική εθνική καταστροφή που θα κάνει τους Έλληνες ξένους μέσα στην ίδια τη χώρα τους, πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλο όπλο να την σταματήσουμε από το να διακηρύξουμε όσο γίνεται περισσότεροι πατριώτες ότι θεωρούμε αυτή την επαίσχυντη Πράξη, ΑΚΥΡΗ. Για να ξέρουν από τώρα όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές ότι σε περίπτωση που ο Ελληνικός Λαός θα γίνει κυρίαρχος, θα επιδιώξει θα τους διώξει με όσα μέσα διαθέτει, για να καθαρίσει η χώρα μια για πάντα από την κόπρο του Αυγείου.
Και κάτι ακόμα: Πιστεύω ότι αν δεν ξεσηκωθούμε όλος ο λαός από τώρα έγκαιρα και περιμένουμε την ώρα του δήμιου για να το κάνουμε, φοβάμαι πως τότε θα είναι πολύ αργά. Γιατί ίσως τότε να βρίσκεται αλλού το σώμα μας κι άλλού η κεφαλή μας… Χαιρετίζουμε πάντως το πρώτο ελπιδοφόρο σκίρτημα της ανεξάρτητης ελληνικής νεολαίας χωρίς να ξεχνάμε το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «Ένα το χελιδόνι κι η Άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή».
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τη μεγάλη διαφορά που χωρίζει τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τις πολιτικές δυνάμεις του Συστήματος.
Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι για όσες δυνάμεις είναι εγκλωβισμένες στο Σύστημα δεν υπάρχει λύση. Με την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ, όποια κυβέρνηση είτε μονοκομματική είτε κυβερνητικής συνεργασίας, θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Δηλαδή αντιλαϊκά μέτρα που θα χειροτερεύουν συνεχώς και παράλληλα θα οδηγούν στη διαρκή αύξηση της οικονομικής μας εξάρτησης με την εκτίναξη του Χρέους.
Επομένως μονάχα μια ανεξάρτητη Κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη να αντικαταστήσει το σημερινό εξαρτημένο Σύστημα Εξουσίας (κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αν έχει πίσω της την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού) θα μπορέσει να χαρακτηρίσει τα ¾ των οικονομικών και άλλων δεσμεύσεών μας ως δεσμεύσεις απεχθείς, που έγιναν πίσω από την πλάτη του λαού και επομένως είναι εθνικά απαράδεκτες και άκυρες. Μια Κυβέρνηση που θα αναζητήσει δάνειο από άλλες δυνάμεις, όπως την Κίνα και τη Ρωσία, με λογικό επιτόκιο, καθώς και την επίτευξη συμφωνιών για τη δημιουργία κοινοπραξιών με στόχο την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, ώστε να μπορέσει έτσι να επιβάλει τη θέλησή της με την οριστική απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμεύσεις και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στηριγμένου στη θεσμοθετημένη λαϊκή κυριαρχία με στόχο την Άμεση Δημοκρατία και με αποκορύφωμα την πατριωτική Αναγέννηση.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Βέβαια ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος και θα χρειαστούν σκληροί αγώνες και μεγάλες θυσίες. Γι’ αυτό χρειάζεται αγάπη για την Πατρίδα και απόλυτη αφοσίωση και πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευτυχίας του Λαού. Και να μην ξεχνάμε πως η Λευτεριά δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.
Γεια και χαρά.
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, Τρίτη 31 Μαϊου 2011
Μίκης Θεοδωράκης

Σύντομα θα πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα που έστησαν…

 factorx



Πολύ ενδιαφέρον αποκτά το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας…
Παρατήρηση πρώτη: Πέρσι ο Σαμαράς ήταν απομονωμένος γιατί είχε αρνηθεί να ψηφίσει το Μνημόνιο.
Κι όταν πρότεινε δικό του εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου (πέρσι τον Ιούλιο), αρχικά τον αγνόησαν και στη συνέχεια τον χτύπησαν κατακέφαλα διαστρεβλώνοντας τις προτάσεις του. Σε δύο σημεία: Στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στην ανάγκη και δυνατότητα ισοσκελισμού του προϋπολογισμού (μηδενικού ελλείμματος).
Σήμερα προσπαθούν να υιοθετήσουν και τα δύο αυτά στοιχεία, που ως πριν λίγο τα χλεύαζαν…
Κανείς δεν του ζήταγε συναίνεση τότε. Κανείς δεν έδινε σημασία στις προτάσεις του, παρά μόνον για να τις γελοιοποιήσουν…
Μόλις ένα χρόνο αργότερα (για την ακρίβεια, λιγότερο από ένα χρόνο) τα πράγματα έχουν γυρίσει ανάποδα:
Σήμερα όλο το πολιτικό σύστημα τον… παρακαλά για συναίνεση!
Ακόμα κι από το εξωτερικό του το ζητούν, άλλοτε με το καλό, άλλοτε με… απειλές!
Σήμερα όλοι συζητούν τις προτάσεις του. Για την ακρίβεια περισσότερη δημόσια συζήτηση γίνεται τώρα για το Ζάππειο-ΙΙ παρά για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Κυβέρνησης.
Για την ακρίβεια, η Κυβέρνηση άλλοτε προσπαθεί να απορρίψει τις προτάσεις Σαμαρά λέγοντας ότι «αυξάνουν το έλλειμμα», κι άλλοτε προσπαθεί να πείσει ότι είναι έτοιμη να δεχθεί τις… μισές προτάσεις Σαμαρά ή τα δύο τρίτα και τα τρία τέταρτα ή και ολόκληρο το πακέτο, αν το δεχθεί η Τρόϊκα!
Εκεί που πήγαιναν να τον περιθωριοποιήσουν και να τον απαξιώσουν πλήρως, όχι μόνο τον έχουν βάλει μέσα στον παιγνίδι, αλλά τον έχουν καταστήσει κέντρο του παιγνιδιού.
Πότε άλλοτε το κατάφερε αυτό κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα ή οπουδήποτε; Ποτέ!
Πολύ περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν ενάμιση χρόνο η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια συντριπτική ήττα και πέρασε, στη συνέχεια, μια σοβαρά εσωτερική κρίση. Ποιος να το ’λεγε πριν ένα χρόνο

Δεύτερη παρατήρηση: Όταν αναγκάστηκαν να τον αποδεχθούν και τον ανέδειξαν σε «κεντρικό παίκτη» προσπάθησαν στη συνέχεια να τον παγιδέψουν. Κι εκεί του έθεσαν το δίλημμα της «συναίνεσης». Που ήταν εξ αρχής παγίδα! Για να τον βάλουν στο «κάδρο» της αποτυχίας και να κερδίσουν χρόνο…
Το παγιδευτικό δίλημμα που του έθεσαν είναι ολοφάνερο:
Αν έλεγε ναι στη «συναίνεση», να του δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα και να τον αχρηστεύσουν, καθώς θα έχανε μεγάλο μέρος της κοινωνικής βάσης που άρχισε να τον παρατηρεί με ενδιαφέρον, καθώς δικαιωνόταν η μέχρι τώρα στάση του. Αν ο Σαμαρά συναινούσε θα ακύρωνε όλα το κεφάλαιο που είχε δημιουργήσει από πέρσι με την αντιμνημονιακή του τοποθέτηση, ίσα-ίσα τη στιγμή που θα άρχισε το κεφάλαιο αυτό να «αποδιδει»…
Αν έλεγε όχι στη «συναίνεση», τότε θα τον κατήγγελλαν ότι είναι «η αιτία που η Ελλάδα μπορεί να χάσει την 5η δόση», ότι είναι υπεύθυνος για τον πανικό που δημιουργείται στο κοινό…
Αυτή ήταν η παγίδα που του έστησαν.
Όμως τους το γύρισε: Τους είπε το απλό: όχι συναίνεση στο λάθος, ναι στη συναίνεση για αλλαγή πολιτικής. Για Επαναδιαπραγμάτευση…
Κι έτσι μετά το αίτημα Επανεκκίνησης της Οικονομίας που ανέδειξε στο Ζάππειο-ΙΙ τώρα αναδεικνύει και το αίτημα Επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.
Αυτή τη στιγμή, όλοι συζητούν δύο πράγματα:
Επανεκκίνηση (της Οικονομίας) και Επαναδιαπραγμάτευση (του Μνημονίου)! Δηλαδή ολόκληρη την πλατφόρμα του Ζαππείου-ΙΙ, ολόκληρη την πλατφόρμα της Αντώνη Σαμαρά…
Για πρώτη φορά αρχηγός της Αντιπολίτευση έβαλε ολόκληρη την ατζέντα! Και την επέβαλε
Τώρα το δίλημμα μπαίνει ακριβώς αντίστροφα – στο ΓΑΠ:
Αν ο Παπανδρέου αρνηθεί την Επαναδιαπραγμάτευση (γιατί δε θέλει η Τρόϊκα) και επιβάλλει νέους φόρους, τότε στέλνει όλη την κοινωνία στο Σαμαρά. Γιατί μόνοι τους φρόντισαν να αναδείξουν το Σαμαρά ως το μόνο που αντιστάθηκε στην επιβολή μεγαλύτερων φόρων και ζήτησε μετ’ επιτάσεως, να μειωθούν οι φόροι!
Κι αν ο Παπανδρέου αποδεχόταν την Επαναδιαπραγμάτευση (συμπεριλαμβάνοντας τη μείωση των φόρων), τότε για πρώτη φορά η Ελλάδα θα πήγαινε να διαπραγματευθεί με την Τρόϊκα. Γιατί μέχρι τώρα υπέγραφε ό,τι της έδιναν…
Ουσιαστικά αν ξεκινήσει η διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης, πέφτει στο τραπέζι το Plan B για την Ελλάδα!
Διότι το Plan A (το Μνημόνιο) δεν βγαίνει, και το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι. Και εναλλακτικό σχέδιο ως τώρα δεν υπήρχε. Τώρα υπάρχει…
Την ύπαρξη του Σχεδίου Β την πιστώνεται απόλυτα ο Σαμαράς. Ταυτόχρονα το Plan B αποτελεί μοναδικό πλεονέκτημα, γιατί αν αρχίσει η Επαναδιαπραγμάτευση, θα εκφράζει όλη την Ελλάδα απέναντι στην Τρόϊκα.
Ό,τι κερδηθεί θα είναι προς συμφέρον της Ελλάδας και θα το πιστώνεται ο Σαμαράς. Κι ό,τι δεν κερδηθεί, θα το χρεώνεται η κυβέρνηση και η Τρόϊκα.
Σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. όλο και περισσότερο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μετατρέπεται σε άχρηστο «παρακολούθημα», χωρίς βαρύτητα και χωρίς ρόλο. Όπως τα «τιμητικά αγήματα» παρελάσεων που δεν παίζουν κανένα επιχειρησιακό ρόλο σε ένα στρατό.

Παρατήρηση τρίτη: ο Σαμαράς κατάφερε να αναδείξει τη σημασία του φορολογικού. Γιατί στην Ελλάδα (αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει σε άλλες καπιταλιστικές χώρες) η μείωση των φόρων δεν αφορά τις λίγες μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτές δεν πολύ-νοιάζονται για τους φόρους που θα πληρώσουν, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι κρατικοδίαιτες.
Εκείνους που αφορούν οι φόροι, είναι οι μεσαίοι και μικροί επιχειρηματίες. Αλλά και οι αυτό-απασχολούμενοι. Δηλαδή το σύνολο της Μεσαίας τήξης!
Κι όσο ανεβαίνουν ή παραμένουν υψηλοί οι φόροι, οι περισσότεροι δεν μπορούν να επιβιώσουν, και οι πιο ανταγωνιστικοί δεν μπορούν να αναπτυχθούν και κλείνουν, φεύγουν ή γίνονται κι αυτοί κρατικοδίαιτοι…
Επίσης, οι υψηλοί συντελεστές που σπρώχνουν πρόσωπα και επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης, εξαναγκάζουν πια τους πάντες στη φοροδιαφυγή! Κι όταν φοροδιαφεύγουν όλοι, τότε δεν μπορεί να πιαστεί κανείς
Οπότε, όταν ο Σαμαράς τους λέει, ελάτε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές – με μορφή σοκ – για να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή, τους αποκαλύπτει τον τρόπο για να χτυπηθεί η πιο βαθιά ριζωμένη παθογένεια, και τους ανοίγει το δρόμο να βρεθεί η πιο ουσιαστική πηγή εσόδων και να μειωθεί το έλλειμμα.
Ουσιαστικά τους λέει: μειώστε τους φορολογικούς συντελεστές για να σταματήσει η ύφεση, για να υποκινηθεί Ανάκαμψη, για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα. Όσο συνεχίζετε τη βαριά φορολογία – και μάλιστα την ανεβάζετε κι άλλο – δεν επιβάλλετε βαρύτερες θυσίες, παραλύετε κάτι που ήδη δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Και θα εισπράξετε λιγότερα

Παρατήρηση τέταρτη: Η ανάδειξη του φορολογικού δεν σημαίνει ότι τον απασχολεί μόνο το φορολογικό! Αν ξεκινήσει η συζήτηση για τους φορολογικούς συντελεστές, τότε όλες οι άλλες πτυχές του Ζάππειου-ΙΙ γίνονται άμεσα απαραίτητες και απόλυτα εφικτές.
Ουσιαστικά η αποδοχή του φορολογικού ξεμπλοκάρει και τα μέτρα ρευστότητας, και τα «ανταποδοτικά μέτρα» ενίσχυσης της αγοράς, και την αξιοποίηση της περιουσίας, και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.
Και πάνω απ’ όλα, τα μέτρα για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων! Γιατί η ανάκαμψη που θα υποκινηθεί με όλα τα άλλα θα φέρει στο δημόσιο ταμείο έσοδα πολλαπλάσια από αυτά που χρειάζονται για την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων…

Παρατήρηση πέμπτη: Ο Σαμαράς έδειξε ότι δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. Θυμάστε που έλεγαν, αν δεν προσυπογράψει η Αντιπολίτευση το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «δεν έχει 5η δόση»;
Δεν το προσυπέγραψε, τους είπε ότι θα το καταψηφίσει έτσι κι αλλιώς, και… πήραν πίσω των εκβιασμό!
Μερικοί πάνε να μπλέξουν τη στήριξη στα «επί μέρους». Μα κάποια από τα επί μέρους περιλαμβάνονται στο Ζάππειο-ΙΙ. Κι αν έμπαιναν ως ξεχωριστά άρθρα, η Νέα Δημοκρατία θα τα ψήφιζε, έτσι κι αλλιώς.
Αλλά επί της αρχής δεν θα τα ψηφίσει στο σύνολό τους.
Συνολική στήριξη του ζητούσαν. Υπερψήφιση και επί της αρχής του απαιτούσαν και πίεζαν να αποσπάσουν.
Επί μέρους, όπου συμφωνούσε, ψήφισε και πέρσι…
Έδειξε, λοιπόν, ότι δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. Έδειξε ακόμα ότι διαθέτει και τακτική ευελιξία. Δεν λέει ένα ξερό «όχι», και κάθεται να τον «πετροβολούν». Τους λέει όχι, και τους «γυρίζει» το εκβιαστικό δίλημμα τούμπα…
Μπορεί οι μισοί να τον επικρίνουν ως «αδιάλλακτο» και οι άλλοι μισοί να φωνάζουν ότι… «έκανε πίσω», αλλά όλοι ξέρουν ότι το ΟΧΙ που τους είπε παραμένει και το αίτημα για Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου κερδίζει συνεχώς έδαφος. Εξ αιτίας του Σαμαρά…
Όταν οι αντίπαλοί σου δεν ξέρουν πια γιατί να σε κατηγορήσουν (και σε κατηγορούν για αντίθετα πράγματα), τότε χάνουν την παρτίδα…

Πέρσι ο Σαμαράς βρισκόταν σε άμυνα. Και οι αντίπαλοί του σε επίθεση, προσπαθώντας να τον εξολοθρέψουν…
Σήμερα, μετά την αποτυχία του Μνημονίου και την απήχηση του Ζάππειου-ΙΙ, οι αντίπαλοί του βρίσκονται ήδη σε άμυνα. Και κάνουν ό,τι κάνουν πάντα οι αμυνόμενοι, προσπαθούν να παγιδέψουν την προέλαση του αντιπάλου τους.
Αλλά τώρα αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν:
Δεν μπορούν να τον βάλουν στο «κάδρο» της αποτυχίας.
Εκείνος τους βάζει στο «κάδρο» της επαναδιαπραγμάτευσης, που θα είναι πλήρης ομολογία αποτυχίας εκ μέρους τους.
– Αν η επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόϊκα πετύχαινε, αυτό θα ήταν πλήρης δικαίωση Σαμαρά που επέμεινε ως το τέλος.
– Αν δεν επιτύχει, η χρεοκοπία του Μνημονίου εξακολουθεί να βαραίνει την Κυβέρνηση και ο Σαμαράς εξακολουθεί να βρίσκεται έξω από το «κάδρο» της αποτυχίας.
Και στην τελική, ο Σαμαρά μπορεί να περιμένει. Όλοι οι άλλοι έχουν τις μεγάλες φούριες: Η κυβέρνηση γιατί κοντεύει να διαλύσει το ίδιο το κόμμα της. Η Τρόϊκα γιατί το πρόγραμμά της δεν βγαίνει κι όσο το ζορίζουν τόσο αποκλίνει ακόμα περισσότερο από τους στόχους του.
Αν δεν δεχθούν επαναδιαπράγματευση σήμερα, θα αναγκαστούν να τη δεχθούν αύριο ή μεθαύριο.
Και η αποτυχία θα βρίσκεται πια στα χέρια τους και θα τη φορτωθεί αποκλειστικά η κυβέρνηση…

Ήδη οι φήμες για μείωση του ΦΠΑ καταγράφονται ως «νίκη Σαμαρά». Αν δεν επέμενε για το φορολογικό, είχαν εξαγγείλει αύξηση του ΦΠΑ! Αυτός τους πίεσε…
Ό,τι καλό προκύπτει στη φορολογία πια, ο Σαμαράς θα το πιστώνεται στο εξής…
Κι αν δεν επαληθευθούν οι σχετικές φήμες, αποδεικνύεται ότι η Τρόϊκα δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση, και η Επαναδιαπραγμάτευση γίνεται ακόμα πιο επείγουσα, ακόμα πιο επιτακτική…
Από την στιγμή που τέθηκε στην ημερήσια διάταξη το αίτημα της Επαναδιαπραγμάτευσης, ο πολιτικός χρόνος άρχισε να κυλάει αντίστροφα για την Κυβέρνηση.

Συναίνεση ήθελαν; Τώρα η συναίνεση για το λάθος απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων και μετατράπηκε σε αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση.
Που είναι loose-loose για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα σύντομα θα πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα που έστησαν…
Εκτός από στρατηγική υπεροχή τώρα αποδεικνύεται ότι ο Σαμαράς διαθέτει και τακτική ευελιξία.
Δεν ξέρει μόνο να σουτάρει.
Ξέρει και να ντριμπλάρει

Τηλέμαχος

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στη σημερινή (31/05/2011) εκπομπή του Παπαδάκη, διαψεύδεται από τους συνταγματολόγους κ. Κασιμάτη και κ. Κατρούγκαλο, ο Παπακωνσταντίνου που χθες δήλωσε ότι δεν υποθηκεύεται η Ελλάδα στο Μνημόνιο. Προς το τέλος του βίντεο δείτε τι δηλώνουν αγανακτισμένοι πολίτες:

Οριστική η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Κόλαφος οι δημοσκοπήσεις που έρχονται, αδυνατούν πλέον να “χαλκεύσουν” τα αποτελέσματα.



 

Νέα δημοσκόπηση που θα βγει μεθαύριο, οριστικοποιεί στην ουσία την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας και διασταυρωμένες πληροφορίες, η δημοσκόπηση θα έχει μεν οριακά πρώτη τη Νέα Δημοκρατία αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Αυτό το δεδομένο δείχνει ότι παρά την συνεχή προπαγάνδα η κυβέρνηση έχει οριστικά καταρρεύσει στα μάτια του κόσμου.

Όπως μας έλεγε και γνωστός δημοσκόπος, το μεγάλο μαγείρεμα μέχρι σήμερα γινόταν με το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ο τρόπος ήταν απλός:

Για να αβαντάρεις ένα κόμμα, έκανες πρόσθετες ερωτήσεις σε κάποιον που σου δήλωνε ότι θα απέχει ή δεν έχει αποφασίσει, προκειμένου να εκμαιεύσεις την κομματική του προτίμηση. Εφ’ όσον συνέπιπτε με αυτό που ήθελες να υποστηρίξεις, αυτομάτως τον έβγαζες από τους αναποφάσιστους και τον τοποθετούσες στην πρόθεση ψήφου.

Εάν η τάση του δεν “βόλευε”, τον άφηνες στους αναποφάσιστους. Με αυτόν τον απλούστατο τρόπο, είχαμε τις περιβόητες μαγειρεμενες δημοσκοπήσεις που όλοι γνωρίζουμε.

Η μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί λοιπόν στο εκλογικό σώμα είναι ότι σχεδόν η απόλυτη πλειοψηφία αυτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι, αποκλείουν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Έτσι, το μαγείρεμα περιορίζεται σε αυτούς που δηλώνουν ότι “προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ”, παρότι είναι απόλυτοι ότι δεν θα το ξαναψηφίσουν!

“Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…”

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 31, 2011

"Στο ίδιο μήκος κύματος, χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Financial Times» υποστηρίζει ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγούσε σε πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, στην οποία θα περιλαμβάνεται διεθνής ανάμειξη στη συλλογή φόρων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αντάλλαγμα νέο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα». Τύφλα να ‘χει ο διεθνής οικονομικός έλεγχος του 1898 (!)."
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=280004
Δείτε τι είχε πει ο Πατροκοσμάς :
"Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…"
http://profiteies.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
Την καλημέρα μου!
Φίλιππος

Σε ποιες ΔΕΚΟ μπαίνει λουκέτο

Αν και η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου θεωρείται πλέον δεδομένη, η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται, με πιο σκληρά μέτρα λιτότητας και το μεγαλύτερο πακέτο αποκρατικοποιήσεων στην μεταπολιτευτική ζωή της χώρας. Την ίδια ώρα μάλιστα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει ακόμα και λουκέτο σε ΔΕΚΟ.
Η λίστα μόνο των ΔΕΚΟ που έπεσε στο τραπέζι με προοπτική το κλείσιμο κάποιων εξ αυτών, συμπεριλάμβανε τον ΕΟΜΜΕΧ, την Εργατική Εστία, την ΔΕΠΑΝΟΜ, τη Θέμις Κατασκευαστική και ένα κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δήλωνε χθες πως «αν χρειαστεί να κλείσει μία ΔΕΚΟ, θα γίνει και αυτό», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης μέρους των αστικών συγκοινωνιών. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι έχει ήδη υπάρξει μία πρώτη συμφωνία τουλάχιστον στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, ενώ σε θρίλερ εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση για τη νομική μορφή που θα έχει τελικά το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, χθες.
Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος της λήξης των διαπραγματεύσεων, πιθανώς και εντός της ημέρας, θα καθορίσει και το πρόγραμμα της κυβέρνησης, καθώς εκτός απροόπτου ως το τέλος της εβδομάδας -ίσως και αύριο Τετάρτη- θα πρέπει να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές πάντως να απαιτούν να λάβουν και εκείνοι τον λόγο.
Εντωμεταξύ, για πολλοστή μέρα χθες η κυβέρνηση συνέχισε να ζητά εθνική συνεννόηση ξεκαθαρίζοντας μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή ότι δεν τίθεται θέμα "λευκής επιταγής" και δίνοντας νέα ερμηνεία στην έννοια "κυβερνητική συνεργασία" που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών την Παρασκευή. "Η κυβερνητική συνεργασία δεν είναι συνεργασία σε επίπεδο κυβέρνησης και σε επίπεδο υπουργών", είπε, ζητώντας "υπερβάσεις" από τα άλλα κόμματα, που θα δείξουν ότι «αντιλαμβανόμαστε το μεγάλο πατριωτικό καθήκον που έχουμε να σώσουμε τη χώρα» και κλείνοντας, μόνο προς ώρας, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.
iefimerida

Υπουργοί στα πρόθυρα νευρικής υστερίας


Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου αναφέρεται συνεχώς σε μια εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πολυδιάστατης κρίσης, με τον τρόπο, όμως, που διαχειρίζεται τις κυβερνητικές υποθέσεις οδηγεί σε πλήρη αποσυντονισμό τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Άλλα λέει ο πρωθυπουργός, άλλα εννοεί και άλλα κάνει, αιφνιδιάζοντας συνεχώς αυτούς που καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της κυβερνητικής προσπάθειας.
Κλειστός κύκλος
Παρά τη φλυαρία περί ανοιχτής διακυβέρνησης και αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, ο πρωθυπουργός έχει αποκτήσει την κακή συνήθεια να παρακάμπτει τους υπουργούς που έχουν άποψη και δεν του είναι ιδιαίτερα συμπαθείς και να συνεννοείται με έναν κλειστό κύκλο συνεργατών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε την πρωτοβουλία για να ξεκινήσει τη διαδικασία σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών χωρίς να έχει ενημερώσει βασικούς υπουργούς της κυβέρνησής του. Από τη στιγμή που τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη αισθάνονται αδειασμένα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό γίνεται πρακτικά αδύνατος ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου και επικρατούν οι προσωπικές στρατηγικές σε βάρος της κοινής προσπάθειας.
Κινδυνολογία δίχως τέλος
Απαράδεκτη είναι η μέθοδος του κ. Παπανδρέου και στα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής. Δείχνει να μην έχει καταλάβει την πραγματική διάσταση των προβλημάτων και αναλώνεται σε
γενικότητες που δεν έχουν καμία πρακτική σημασία. Έχει παραχωρήσει όλες τις αρμοδιότητες για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει μετατραπεί, με τη σειρά του, σε κακής ποιότητας μεταφραστή των προβληματικών οδηγιών της τρόικας.
Ένας αδιάφορος για τα οικονομικά θέματα πρωθυπουργός και ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών συνεργάζονται στο διαρκές «καπέλωμα» της κυβέρνησης με αλλεπάλληλα «πακέτα» μέτρων, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν οικονομικό νόημα και, ούτως ή άλλως, δεν εφαρμόζονται. Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός στηρίχθηκε στις καλές υπηρεσίες της επιτρόπου κ. Δαμανάκη και του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για να αναπτυχθεί η κινδυνολογία για διακοπή της καταβολής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και για αναγκαστική επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Οι παράγοντες που αναφέραμε δημιούργησαν κλίμα σε μια προσπάθεια να διευκολύνουν τον κ. Παπανδρέου στην πολιτική αναζήτηση της συναίνεσης. Μόλις απέτυχαν οι σχετικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, εξαφανίστηκε και η ημιεπ ίσημη κινδυνολογία. Είναι φανερό ότι με τέτοιες επικοινωνιακές και πολιτικές μεθόδους δημιουργούνται ανυπέρβλητες αντιθέσεις ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Έλλειψη ενότητας
Το τελικό αποτέλεσμα του πρωθυπουργικού στυλ του κ. Παπανδρέου είναι η έλλειψη πολιτικής ενότητας και οργανωτικής συνοχής που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει, οι υπουργοί δεν γνωρίζουν ποιοι ακριβώς παίρνουν τις αποφάσεις τις οποίες καλούνται οι ίδιοι να εφαρμόσουν και οι πολίτες δεν μπορούν να καταλάβουν πώς αξιοποιεί η σημερινή εξουσία τις μεγάλες θυσίες τους.

Τραγωδία στη Λυκόβρυση – Με “καλάσνικοφ” γάζωσαν τον 34χρονο

Ο κοσμηματοπώλης σε φωτογραφία που μετέδωσε η τηλεόραση της ΝΕΤ
- Σοκαρισμένη η έγκυος στο δεύτερο παιδί τους σύζυγός του

- Τι λένε στο Νewsit γείτονες του άτυχου κοσμηματοπώλη

Είχαν στήσει καρτέρι. Οι δυο αδίστακτοι ληστές πήγαν με μια μηχανή έξω από το κοσμηματοπωλείο και περίμεναν τον άτυχο 34χρονο να έρθει να ανοίξει.

Οπλισμένοι με “καλάσνικοφ” και αποφασισμένοι για όλα μόλις είδαν τον κοσμηματοπώλη να βγάζει τα κλειδιά και να απενεργοποιεί το συναγερμό του επιτέθηκαν.



Πήγαν πλάι του και το είπαν να μην κινηθεί.

Γυμνασμένος, ψηλός (παλιός μπασκετμπολίστας) ο 34χρονος πίστεψε ότι μπορεί να τα βάλει μαζί τους. Ίσως δεν είχε δει το καλάσνικοφ, ίσως πίστεψε ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν.

Όλα δείχνουν ότι έγινε μάχη σώμα με σώμα. Το κατάστημα έχει ζημιές σχεδόν παντού. Ο 34χρονος αποφάσισε να μην παραδοθεί και οι δυο κρανοφόροι ληστές αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.

Πάνω στην πάλη φαίνεται ότι ο ένας από τους δύο πυροβόλησε.

Άνανδρα. Πισώπλατα. Ο νεαρός κοσμηματοπώλης δέχθηκε από πλάγια και πίσω δύο σφαίρες στο κορμί του. Σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Οι γείτονες κινητοποιήθηκαν μόνο όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό παρά το γεγονός ότι η Πλαστήρα αν και στο κέντρο της Λυκόβρυσης δεν είναι δρόμος με μεγάλη κίνηση.

Είδαν τους δυο ληστές να φεύγουν με τη μοτοσικλέτα. Πήγαν στο κοσμηματοπωλείο και αντίκρισαν την τραγική εικόνα.

Ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο. Ο 34χρονος κρατήθηκε όσο μπορούσε, οι γιατροί στο ΚΑΤ έδωσαν μάχη όμως οι αδίστακτοι ληστές δεν του είχαν δώσει κανένα περιθώριο πυροβολώντας τον σχεδόν εξ επαφής με το πολεμικό όπλο.

Ο 34χρονος ξεψύχησε στο νοσοκομείο.
Δυστυχώς άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών, ενώ η σύζυγός του εγκυμονεί το δεύτερο παιδί τους.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η γειτόνισσα του 34χρονου Ελένη Παυλίδη,  η οποία διατηρεί ψητοπωλείο ακριβώς δίπλα στο
κοσμηματοπωλείο " του είχαν σίγουρα στήσει καρτέρι, λένε πως τον παρακολούθησαν με τις μηχανές απο το σπίτι του που βρίσκεται λίγο παρακάτω. Ο Γιώργος δεν πρόλαβε να ανοίξει καν την πόρτα όταν του επιτέθηκαν, αντιστάθηκε και αμέσως τον πυροβόλησαν. Ήταν ένα παιδί ευγενικό, καλόκαρδο, με μια κόρη 2 ετών και η γυναίκα του η Ελένη είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Πρέπει να δούμε τι μέτρα θα λάβουμε για την προστασία μας".


''Κλείδωσε'' η συμφωνία - Σας γλιτώσαμε από το ''θάνατο'' της πτώχευσης τώρα θα ''πεθάνετε'' της πείνας''

 
 - Ανταλάγματα στο πακέτο των περίπου 60 δις ευρώ : Νέα μέτρα άγριας λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις στο Δημόσιο και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων
- Στη συναίνεση του Α.Σαμαρά στοχεύει η τρόικα που λέει ΝΑΙ στη μείωση του ΦΠΑ - Όχι από εφέτος λέει ο Γ.Παπακωσταντίνου - Ανακοινώνεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και μετά η αξιολόγηση της τρόικας
- Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη συμφωνία με την Ελλάδα
- ''Απογείωση'' στο Χρηματιστήριο πέφτουν τα spreads
Τα καλά νέα είναι πως όλα δείχνουν ότι δεν θα ''φαλιρίσουμε'' μέσα στο καλοκαίρι και πως θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και οι υποχρεώσεις του Δημοσίου.
 
Σύμφωνα με τον ''βομβαρδισμό'' πληροφοριών από Αμερική και Ευρώπη, η γερμανική κυβέρνηση είπε το πολυπόθητο ''ναι'' στην διάσωση της Ελλάδας με νέο δάνειο αποσυνδέοντας το ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ με το πάγιο αίτημα τους για σκληρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στις Βρυξέλλες έχουν έτοιμο, μετά τη γερμανική συναίνεση, το σωσίβιο-δάνειο των δεκάδων δισεκατομυρίων ευρώ, που θα μας γλιτώσει από ''πνιγμό'' τον Ιούλιο που τελειώνουν τα διαθέσιμα χρήματα στο Δημόσιο Ταμείο.
 
Το γερμανικό ΝΑΙ επιτάχυνε τις εξελίξεις σε σημείο που ο Α.Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, μίλησε ξεκάθαρα για επικείμενη συμφωνία με την Ελλάδα.
 
''Η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα συνεχίζεται ακόμη.Έχει γίνει πρόοδος, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες'' ήταν οι πανηγυρικού χαρακτήρα δηλώσεις του.

Όμως και η τρόικα άνοιξε διάπλατο το δρόμο για την απαιτούμενη συναίνεση του Α.Σαμαρά, διαρρέοντας πως συμφωνεί στη μείωση του ΦΠΑ.
Όμως από το υπουργείο Οικονομικών λένε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση στο Φ.Π.Α από τώρα γιατί θα μειωθούν κατά πολύ τα έσοδα και το αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό για πιθανότατα το 2012, ίσως για να λειτουργήσει πολιτικά και ως ''δόλωμα'' για να αποσπάσουν τη συναίνεση του Α.Σαμαρά.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση Μέρκελ, η τρόικα φέρεται να συναινεί στη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και το νερό μπαίνει πλέον στο ''αυλάκι''.
 
Και έτσι ερχόμαστε στην άλλη όψη του νομίσματος, στα επώδυνα μέτρα που θέλοντας και μη θα πάρουμε ως αντάλλαγμα και που ανακοινώνονται την Πέμπτη, σχεδόν ταυτόχρονα με την έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για τη βιωσιμότητα ή μη του χρέους της.
 
Πάμε ολοταχώς προς νέα μέτρα λιτότητας και για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις που θα ελέγχονται από τεχνοκράτες της Ευρωπαικής Ένωσης.
 
Η ''κερκόπορτα'' της άλωσης του Δημοσίου που θα σημάνει και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ονομάζεται ΟΤΕ.
 
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Deutsche Telekom βρίσκονται στο τελικό στάδιο και οι Γερμανοί θα αγοράσουν και το υπόλοιπο πακέτο μετοχών εαν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.
Ποιές είναι αυτές;
Άρση της μονιμότητας ακόμα και για τους ''παλιούς'' υπαλλήλους και ταυτόχρονα απολύσεις εως και 2.000 εργαζομένων και μειώσεις μισθών σε όσους απομείνουν.
 
Εαν η Deutsche Telekom πάρει όσα ζητάει, τότε υπάρχει κανείς που θα στοιχηματίσει πως θα ζητήσουν κάτι λιγότερο οι ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τις επιχειρήσεις του Δημοσίου που θα πουληθούν;

Τάσος Παππάς> Μοιραίοι, ράθυμοι και εγκληματικά αμέριμνοι...

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=279528




Το επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας οι δημοσκοπήσεις. Βεβαίως έχει αρκετές αποχρώσεις.
Στη μεγάλη κατηγορία των διαφωνούντων συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που δεν μπαίνουν καν στη συζήτηση για τις πλευρές του, γιατί προβάλλουν μια τελείως διαφορετική πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), και αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει λάθος στον πυρήνα του και εισηγούνται άλλο μείγμα πολιτικής (Ν.Δ.), και πολλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ επειδή θεωρούν ότι η υποταγή της κυβέρνησης στους καταναγκασμούς του μνημονίου συνιστά παραχάραξη της φυσιογνωμίας της παράταξης, όπως και εκείνοι που χωρίς να έχουν εναλλακτική πρόταση εκφράζουν ενστικτωδώς την άρνησή τους.
Οι μετρήσεις είναι «οιονεί δημοψηφίσματα», αφού καλούν τους πολίτες να τοποθετηθούν με ένα «ναι» ή μ' ένα «όχι» σε κρίσιμα ζητήματα, χωρίς πάντως τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένα δημοψήφισμα. Η επιλογή είναι ανέξοδη.
Πίσω όμως από τις αμφιβολίες, κυρίως των κυβερνητικών παραγόντων, για την αποτελεσματικότητα του μνημονίου υπάρχουν υστερόβουλες σκέψεις. Η αποτυχία στην πράξη, σύμφωνα με την πιο διαδεδομένη ανάλυση στο εσωτερικό του συστήματος εξουσίας, έχει να κάνει με το περιεχόμενο του σχεδίου και όχι με τις ικανότητες αυτών που εκλήθησαν να το προσαρμόσουν στην εγχώρια πραγματικότητα. Είναι, κατά τη γνώμη μας, το τέλειο άλλοθι για να δικαιολογηθούν η ραθυμία, η αβελτηρία και η εγκληματική αμεριμνησία του κυβερνητικού πολιτικού προσωπικού.
Χρειαζόταν το μνημόνιο για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και ο εκδημοκρατισμός του πολιτικού συστήματος περνάει μέσα από τη σύγκρουση με τις δυνάμεις της αδράνειας, του λαϊκισμού και με τους πελατειακούς μηχανισμούς που πνίγουν κάθε εξυγιαντική προσπάθεια; Για «ειρηνική επανάσταση» δεν μίλαγε ο Γ. Παπανδρέου;
Να έχουν συμπεριφορά αντιεξουσιαστών δεν προέτρεπε τους υφισταμένους του; Μηδενίζουμε το κοντέρ, θα ανατρέψουμε ό,τι κρατά τη χώρα καθηλωμένη, εξουδετερώνοντας τις αγκυλώσεις που μας κληροδότησε η μεταπολίτευση δεν διατυμπάνιζαν urbi et orbi οι προπαγανδιστές της νέας εποχής; Θα κάνουμε την Ελλάδα τη Δανία του Νότου δεν μας υπόσχονταν; Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι ο δικομματισμός δεν διστάζει να μετέρχεται όλα τα μέσα προκειμένου να παραπλανήσει την κοινωνία.
Δηλαδή, το μνημόνιο ευθύνεται που σπεύδει σήμερα η κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει άρον άρον και κοψοχρονιά δημόσιες επιχειρήσεις, ενώ μπορούσε να τις πουλήσει πριν από έναν χρόνο με διαφανείς διαδικασίες, αποσπώντας καλύτερο τίμημα; Το μνημόνιο ευθύνεται που έκανε εφτά μήνες να επιλέξει γενικούς γραμματείς υπουργείων και έναν χρόνο για να τοποθετήσει διοικήσεις στα νοσοκομεία; Το μνημόνιο ευθύνεται που επί οκτώ μήνες το ΙΚΑ ήταν σχεδόν ακέφαλο, γιατί οι δοκησίσοφοι της κυβέρνησης έψαχναν τον εκλεκτό μέσω της διαδικασία της διαβούλευσης για να καταλήξουν στο τέλος στο στέλεχος που ήταν δίπλα τους; Το μνημόνιο ευθύνεται που το ΕΣΠΑ καρκινοβατεί;
Το μνημόνιο ευθύνεται που ο πρωθυπουργός δεν έχει οικονομικούς συμβούλους και έτσι αναγκαστικά δέχεται ό,τι του εισηγείται το οικονομικό επιτελείο; Το μνημόνιο ευθύνεται που έχουν περάσει από τη Βουλή δεκάδες νομοσχέδια και τα περισσότερα δεν εφαρμόζονται; Το μνημόνιο ευθύνεται που τα κλειστά επαγγέλματα «ανοιγοκλείνουν», αναλόγως των πιέσεων που ασκούνται από ισχυρές επαγγελματικές ομάδες;
Το μνημόνιο ευθύνεται που δύο από τα βασικά πρόσωπα που ήταν επιφορτισμένα να σηκώσουν το βάρος της οικονομικής πολιτικής και να σχεδιάσουν τις πολιτικές παρεμβάσεις -ο υπουργός Παπακωνσταντίνου και ο πρώην γενικός γραμματέας Δ. Γεωργακόπουλος- δεν έλεγαν ούτε «καλημέρα» και είχαν να μιλήσουν τουλάχιστον πέντε μήνες;
Το μνημόνιο ευθύνεται που η υλοποίηση των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου είναι στη διακριτική ευχέρεια των υπουργών; Το μνημόνιο ευθύνεται που οι υπουργοί διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει πιο αρεστός στο εθνικό ακροατήριο, υιοθετώντας αριστερή ρητορική και κατηγορώντας συναδέλφους του για ραγιάδικη παθητικότητα, με τον πρωθιερέα απλώς να παρακολουθεί; Το μνημόνιο ευθύνεται που η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή θάλλουν;
Κοντολογίς, το μνημόνιο έχει αρκετά προβλήματα. Το βασικότερο είναι ότι αυτοί που το σχεδίασαν δεν έλαβαν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες της χώρας: το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο, την ποιότητα της δημόσιας διοίκησης, τα κλεπτοκρατικά δίκτυα, τον φαυλεπίφαυλο κομματισμό. Ομως, αν εστιάσουμε στις υπαρκτές κατασκευαστικές αδυναμίες, είναι σαν να αθωώνουμε τους μοιραίους και άβουλους στους οποίους αναθέσαμε τη διοίκηση της χώρας στην πιο δύσκολη φάση της μετά τον πόλεμο. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν.

GAP: Ο ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ...

Για την κατασκευή ιστοσελίδας στον ΟΠΕΚΕΠΕ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προϋπολογισμού 1.146.750 ευρώ!

Άφησαν την «κουτάλα» και έπιασαν την «πιρούνα»!

Σοκ από τη πανωλεθρία στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων έχουν υποστεί νταβατζήδες των ΜΜΕ και Τραπεζίτες!


Σοκ έχουν υποστεί οι μηντιάρχες  νταβατζήδες  και οι Τραπεζίτες που τους  δάνεισαν εκατοντάδες εκατομμύρια θαλασσοδάνεια καθώς βλέπουν τις διαφημίσεις στα κανάλια να συρρικνώνονται  και τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων να φλερτάρουν με τον πάτο!
Οι πολίτες που έχουν αντιληφθεί το βρώμικο παιγνίδι της διαπλοκής των νταβατζήδων των ΜΜΕ με τους Τραπεζίτες, έχουν αρχίσει πλέον να αποδοκιμάζουν ανοιχτά και τους τελευταίους.
Οι μόνοι οι οποίοι μένουν για την ώρα στο απυρόβλητο είναι οι διαπλεκόμενοι μεγαλοδιαφημιστές.  Ως πότε;
Οι κυριακάτικες εφημερίδες που αποτελούν την αιχμή του δόρατος των έντυπων νταβατζήδων έχουν υποστεί πανωλεθρία παρά τις πολυδάπανες προσφορές τους.
Οι πολίτες  έχουν πάψει να τις αγοράζουν αναγκάζοντας τους  νταβατζήδες- εκδότες να βάζουν όλο και πιο ακριβές προσφορές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Το διαδίκτυο τους έχει τσακίσει.
Αν υπάρχουν ακόμη, αυτό οφείλεται στην αρρωστημένη διαπλοκή τους με το χρήμα των κρατικών διαφημίσεων –των ανυπόληπτων ΔΕΚΟ  και Οργανισμών που πάνε για ιδιωτικοποίηση σε μια χώρα που βουλιάζει.

Προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν το ΠΑΣΟΚ



του Κώστα Ροδινού
Όλη αυτή η συζήτηση για τη συναίνεση είναι προσχηματική.
Επινοήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και σχεδόν την επέβαλε στην πολιτική ατζέντα ο πρωθυπουργός και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για να σωθούν οι ίδιοι.
Μια κυβέρνηση, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει ο κ. Παπανδρέου και πρόσφατη τη λαϊκή ετυμηγορία, δεν χρειάζεται καμιά συναίνεση για να εφαρμόσει την πολιτική της.
Πολιτική βούληση χρειάζεται και τόλμη. Ο πρωθυπουργός  φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Ο κ. Παπανδρέου βρίσκει μπροστά του το παλιό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ της «αλλαγής». Εκείνο το ΠΑΣΟΚ που τον έκανε αρχηγό το 2004 και τον «διέσωσε» το 2007.
Είναι το ΠΑΣΟΚ του κ. Καρχιμάκη, του κ. Παπουτσή, της κας Κατσέλη, του κ. Μίχα, του κ. Φωτόπουλου, του κ. Παναγόπουλου και του κ. Παπασπύρου.
Είναι το ΠΑΣΟΚ που «κατέβαζε» τον κ. Παπανδρέου στον Πειραιά για  να ζητάει την εκδίωξη της Cosco, που τον υποχρέωνε να λέει ότι θα επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ, που του επέβαλε να λέει «όχι» σε  όλα.
Είναι το ΠΑΣΟΚ των ΔΕΚΟ, της ΠΑΣΚΕ  και του σκληρού πυρήνα του δημοσίου τομέα.
Είναι το ΠΑΣΟΚ που εξέθρεψε το θηρίο του κρατισμού με το οποίο προσπαθεί να τα βάλει σήμερα ο πρωθυπουργός.
Προφανώς ο κ. Παπανδρέου, όταν είδε το θηρίο στα μάτια, τρόμαξε, δείλιασε.
Ξέρει ότι δεν μπορεί να τους πείσει πολύ δεν περισσότερο να τους επιβληθεί. Θα του επιδεικνύουν τα μπλουζάκια της ΕΥΑΘ, τις φωτογραφίες με τη  ΓΕΝΟΠ και τους συνδικαλιστές του ΟΛΠ και του ΟΤΕ. Θα του υπενθυμίζουν κάθε μέρα πόσο αναξιόπιστος και καιροσκόπος είναι.
Και επειδή ακριβώς ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να τα βάλλει μαζί τους, αναζητά σωσίβιο σωτήριας στον κ. Σαμαρά και τη Ν.Δ.
Του ζητά, με άλλα λόγια, να καλύψει το δικό του κενό ανικανότητας. Να αναλάβει μέρος μιας ευθύνης που δεν του αναλογεί.
Για να παραμείνει το σκληρό ΠΑΣΟΚ αλώβητο. Το οποίο μάλιστα μπορεί και να ενισχυθεί, αν καταφέρει να εκφράσει και τμήματα της κοινωνίας που αντιτίθενται στο μνημόνιο.
Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όλοι ξέρουμε ποιόν τελικά θα επιλέξει αυτό το ΠΑΣΟΚ.
Η συναίνεση του κ. Παπανδρέου είναι η έσχατη προσπάθεια για την προσωπική πολιτική του επιβίωση, με τις πλάτες άλλων αφ’ ενός και αφ’ ετέρου ένα σχέδιο  σωτηρίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η ενότητα στη βάση του Κινήματος. Να μην διαλυθεί στα εξ ών συνετέθη.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ  ήταν και παραμένει  ένας μηχανισμός νομής και διαχείρισης της εξουσίας, με ισχυρό το ένστικτο της επιβίωσης.
Αν το ΠΑΣΟΚ δεν ηττηθεί στρατηγικά και βρεί έναν τρόπο να επιβιώσει μέσα από τη συναίνεση που αναζητά εναγωνίως ο κ. Παπανδρέου, θα επανέλθει δριμύτερο γιατί θα διατείνεται ότι έσωσε και τη χώρα!
Η Ελλάδα  δεν πρέπει να παραμείνει όμηρος των προσωπικών επιλογών και των αδιεξόδων του κ. Παπανδρέου.
Αν δεν μπορεί, να το παραδεχθεί   δημοσίως  και να αποφασίσει ο λαός.
Αν πάλι μπορεί, τότε τι θέλει τη στήριξη της αντιπολίτευσης;

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η κυβέρνηση ξεκινά επικοινωνιακή αντεπίθεση στους αγανακτισμένους



Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε μέρα στο Σύνταγμα, τους φασκελώνουν, τους ζητούν να ξεκουμπιστούν, αλλά εκείνοι δεν παίρνουν χαμπάρι. Αν η πραγματικότητα είναι άσχημη γι’ αυτούς, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Χωρίς αιδώ, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς φιλότιμο, συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Ενόχληση για τους αγανακτισμένους υπάρχει, ωστόσο, και μεγάλη.  Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολές  στα επικοινωνιακά επιτελεία της να πιάσουν δουλειά και πράγματι τις τελευταίες ώρες έχουν πάρει φωτιά. Η αντεπίθεση των χορτάτων στους πεινασμένους έχει ξεκινήσει. Υψηλόμισθοι opinion makers της κυβέρνησης (που εξακολουθούν να «μεταγγίζονται» οικονομικά  από το δημόσιο) άρχισαν να δημοσιεύουν κείμενα στο διαδίκτυο, να παρεμβαίνουν στο facebook, να τηλεφωνούν στους «πρόθυμους» δημοσιογράφους και να κουνάνε το δάχτυλο στους αγανακτισμένους.
Παρά το ξάφνιασμά τους, το ξέσπασμα των αγανακτισμένων το φοβούνταν καιρό τώρα και ήξεραν ότι κάποια στιγμή η οργή θα ξεχείλιζε.  Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραπεζίτες  έχει πει  ότι είναι βέβαιο πως δεν θα το περάσουμε όλοι το ποτάμι,  αναφέροντας ότι οι ισχυροί θα το περάσουν, αλλά οι αδύναμοι θα πνιγούν στα φουσκωμένα νερά του. Οι απολογητές της κυβέρνησης έχουν την απαίτηση από αυτούς που ξέρουν ότι θα πνιγούν στα φουσκωμένα νερά του μνημονίου αν δεν αντιδράσουν, να καθίσουν σπίτι τους και να περιμένουν το μοιραίο, αντί να τους ενοχλούν με θορυβώδεις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.
Μήνες τώρα,  σωρευόταν ενέργεια υπογείως,  αναζητώντας  κάποιο ρήγμα για να βγει στην επιφάνεια. Η επίσημη αριστερά όμως δεν μπορούσε ούτε αυτή να  αφουγκραστεί την αγωνία της κοινωνίας,  που μέρα με τη μέρα της σφίγγουν όλο και πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό.
Η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων οργισμένων πολιτών από τις κάλπες στις δημοτικές εκλογές είχε στείλει το μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε.Η κοινωνία αναζητά το καινούργιο γυρίζοντας την πλάτη στο παλιό. Οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα είναι πολύ πιθανό να είναι η έναρξη της εγκυμοσύνης  για το καινούργιο που θα γεννηθεί. Κι αυτό το καινούργιο είναι που τρέμει η εξουσία όπως έτρεμε ο Ηρώδης να νήπια. Γι’ αυτό και έχει ξαμολήσει τα σκυλιά της  για  να δαγκώνουν ότι γεννιέται και την αμφισβητεί. Η εξουσία θα κάνει τα πάντα ,  γιατί έχει να χάσει πολλά. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως,  είναι ότι η δύναμη των αγανακτισμένων προέρχεται από το  γεγονός ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πλέον.
Αριστερόχειρ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

Καταιγισμό ψευδών και αντιλαϊκών ενεργειών, δεχόμαστε από την επομένη της ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας έως σήμερα, από αυτό το συνονθύλευμα που τιτλοφορείται κυβέρνηση. Μειράκια χωρίς καμία πολιτική πείρα, με ελλιπή έως ανύπαρκτη εντελώς μάθηση, χωρίς το κυριότερο, την εθνική ευαισθησία, διότι τα περισσότερα χρόνια τους έζησαν στην Αλλοδαπή, χωρίς την ψυχική δόνηση του πατριωτισμού, ασχημονούν, βρίζουν, συκοφαντούν, εκτοξεύουν απατηλά συνθήματα και προσπαθούν να καταστήσουν τον ανυποψίαστο λαό, συνυπεύθυνο των δικών τους πράξεων.
Υποτιμούν και παραβλέπουν, τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, ασκούν κατά συρροή πολιτική και οικονομική τρομοκρατία, ενσπείρουν ειδήσεις υπό μορφή...
διαρροών, οι οποίες πλήττουν ευθέως την οικονομία, ακόμα, σείουν τα θεμέλια στα οποία στηρίχτηκε χρόνια και χρόνια η χώρα.
Βιάζουν τη συνείδηση του λαού και με το θεώρημα της προπαγάνδας, όπως την καθιέρωσαν ο Fritz Naumann και ο Josef Goebbels, προσπαθούν να επιρρίψουν την ευθύνη στον λαό, για τη δεδομένη ανικανότητα, ή την προσχεδιασμένη μειοδοτική και προς ίδιον όφελος μερικών διεργασία. 
Χρησιμοποιούν τη θεωρία, όπως αυτή διατυπώνεται και στο σύγγραμμα της Καναδέζας δημοσιογράφου Naomi Klein, που αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής “…Το λαό πρώτα τον βυθίζεις σε απέραντη μελαγχολία και φόβο, τους κάνεις κυριολεκτικά να τρέμουν ότι θα χάσουν και την τελευταία τους δεκάρα, ή τη θέση τους στον δημόσιο τομέα, και τους δείχνεις ότι, αγωνίζεσαι μόνος έναντι των πάντων, για το γενικό καλό…
Αυτή δεν είναι σήμερα η τακτική των δύο εθνικών μειοδοτών, του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου; Οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, είναι και κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία, αφού ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, έκανε δεκτή τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο ιατρός κ. Αντωνίου;
Πριν από αιώνες, ο Λουκιανός, έγραφε: “…Τους ανθρώπους τους ελέγχεις είτε μέσω του φόβου τους ή μέσω των ελπίδων τους…”. Εδώ, αυτό συμβαίνει. Από τη μια απειλεί, η ανίκανη και ακατάλληλη κυβέρνηση, ότι θα υπάρξει καταστροφή, εάν δεν μας δοθεί και το υπόλοιπο δάνειο, το οποίο δεν μπορεί να μην δοθεί, είναι εκ των προτέρων αποφασισμένο, και από την άλλη μοιράζει ελπίδες για ανάπτυξη, για ανάκαμψη, για καλύτερη πορεία. Το πώς θα γίνουν αυτά δεν μας λέγει κανένας από αυτούς τους μαθητευόμενους μάγους.
Όλη αυτή η συνωμοσία σκοπεύει ώστε, να διατηρήσει άψογο πολιτικό προφίλ, ένας άνθρωπος που λόγω του ονόματός του και του άκριτου νεποτισμού κυβερνάει την Ελλάδα, ενώ οι ικανότητές του και οι σπουδές του δι’ αλληλογραφίας, θα του έδιδαν μία θέση κλητήρα σε κάποια τράπεζα.
Λυπούμαι που θα το αναφέρω, σύμμαχος σ΄ αυτή την απαράδεκτη μειοδοτική διαδικασία, η οποία, όχι μόνο προξενεί βλάβη αλλά καταστρέφει τη χώρα, είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν έχει αρμοδιότητες, διότι, ο καταστροφέας των θεσμών, ο Ανδρέας Παπανδρέου, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, μετέφερε όλες τις εξουσίες του Προέδρου στον Πρωθυπουργό. Ο Πρόεδρος, όμως, είναι υποχρεωμένος να παρατηρεί και να διαπιστώνει, την αρμονία ή την δυσαρμονία λαού και Βουλής, και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στην προκειμένη περίπτωση, με τον εκβιασμό της παραίτησής του. Και είναι αποδεδειγμένο σήμερα, χωρίς καμία αμφιβολία, η παρούσα Βουλή δεν εκφράζει την θέληση της πλειονοψηφίας του λαού και άρα, το Υπουργείον με την ευρύτερη έννοια, είναι εκτός της αρχής της δεδηλωμένης.
Κανένα πρόγραμμα δεν κατατέθηκε προεκλογικώς και καμία εξουσιοδότηση δεν δόθηκε από κανένα Έλληνα πολίτη, στην παρούσα Κυβέρνηση, ούτε ακόμα από τους αργυρώνητους χειροκροτητές του Κόμματος που κατέχει ήδη παρανόμως την εξουσία, να ξεπουλήσει την κρατική περιουσία, για να πληρώσει χρέη που δημιουργήθηκαν από κλεψιές που έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη αυτού του εγκληματικού πολιτικού Οργανισμού.
Αλλά, πού είναι ο Ελληνικός λαός; Πού είναι οι οκτακόσιες χιλιάδες άνεργοι, πού είναι οι “παλικαράδες” του θεσσαλικού κάμπου που έκλειναν τους δρόμους και διαιρούσαν την Ελλάδα σε πολλά μέρη; Πώς απέβαλαν όλοι την πατριωτική τους ευαισθησία; Ο Τούρκος υπουργός των εξωτερικών καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου, γράφει στο σύγγραμμά του που πρόσφατα κυκλοφόρησε και δέχτηκε πολλές άστοχες κριτικές: “…Κοινωνίες με ριζικά αποδυναμωμένη και φθαρμένη εθνική συνείδηση, δεν έχουν πεδίο στρατηγικής λογικής, θέτουν σε κίνδυνο την ιστορική τους ύπαρξη, περιθωριοποιούνται στη διεθνή σκακιέρα…”.
Η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι πολιτικοί μας δεν μας τον αποκαλύπτουν. Αν τον αποκαλύψουν, θα βρεθούν και οι ίδιοι σε κίνδυνο. Οι άνθρωποι που σήμερα κατέχουν τις υπεύθυνες θέσεις, ιδίως στο Υπουργείο Εξωτερικών, κυμαίνονται από την ανικανότητα έως την εθνική μειοδοσία. Δεν θα έλεγα ότι είναι καλύτερη η κατάσταση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ούτε στην ηγεσία του Στρατεύματος. Αν κρίνω από τη στάση που κράτησαν όταν δέχτηκαν τις τόσο ταπεινωτικές  επιθέσεις από την κυβέρνηση, δεν μπορώ παρά να εκφράζω φόβους για την ηγεσία του. Ο λαός που είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στα στρατευμένα παιδιά του, τώρα στέκεται σκεπτικός και προβληματισμένος. Τι θα γίνει αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι; Γιατί αδιαφορεί ο Στρατός για τη φύλαξη των συνόρων και εισέρχονται σε καθημερινή βάση, όλα αυτά τα σκύβαλα της Αφρικής και της Ασίας, τα οποία άρχισαν να δολοφονούν Έλληνες πολίτες;
Οι πολιτικοί αδιαφορούν. Οι άλλοι θεσμικοί παράγοντες, καλύπτονται κάτω από την αδιαφορία και την κυβερνητική ραστώνη. Πώς και γιατί είναι τόσο σίγουροι ότι, δεν θα ακολουθήσουν τη μοίρα των έξ στο Γουδή;

filologos10

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!

Έκραξαν τον ΓΑΠ στα Καλάβρυτα! Κι ακόμη δεν έχει δει τίποτα…

Την έντονη αποδοκιμασία του κόσμου δέχτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσία του Καναδού ομολόγου του και του μισού υπουργικού συμβουλίου. Η αρχή έγινε στην Αγία Λαύρα όπου ηλικιωμένοι από οργανωμένη εκδρομή ΚΑΠΗ του φώναξαν «Γιωργάκη τα ξεπούλησες όλα», «μας πήρες τη σύνταξη», «πούλησες την Ελλάδα».
Καθώς έμπαινε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος ο Γιώργος Παπανδρέου, μέλη του...
«Πατριωτικού Μετώπου» με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε πατάξει το παπούτσι του στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ., τον αποδοκίμασαν λέγοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στα Καλάβρυτα, αφού ξεπούλησε τη χώρα στις τράπεζες.
Η παρουσία της φρουράς του πρωθυπουργού ήταν έντονη, ενώ αστυνομικοί προπάθησαν να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Απλοί άνθρωποι αποδοκίμασαν ακόμα και τους παρευρισκόμενους βουλευτές, όπως τον κ. Δρούτσα και τον κ. Πεταλωτή.
Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, το οποίο γίνεται Κέντρο Υγείας, είχαν αναρτήσει πανό και μαύρες σημαίες έξω απ' το κτίριο του Νοσοκομείου. Παράλληλα, στην πλατεία των Καλαβρύτων περίπου 60 άνθρωποι είχαν μαζευτεί για να διαμαρτυρηθούν στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης που γίνεται σήμερα.
Οι αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού της χώρας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου και του καναδού πρωθυπουργού, Στήβεν Χαρπερ, στα Καλάβρυτα με σκοπό την αναθέρμανση των εμπορικών και πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών.
"fimotro"

Έφτασε το τέλος της μονιμότητας στο Δημόσιο–Αρχή από τον ΟΤΕ


- Για να τον αγοράσει ΟΛΟ η Deutsche Telekom απαιτεί άρση της μονιμότητας
- Στο επιχειρησιακό πλάνο των Γερμανών αναφέρονται απολύσεις εως και 2.000 εργαζομένων
- Βάζουν στο τραπέζι ΚΑΙ μειώσεις μισθών
- Το γερμανικό μοντέλο ''πιλότος'' στις ιδιωτικοποιήσεις

Ζήτημα χρόνου είναι σύμφωνα με το Έθνος η πώληση σχεδόν όλου του πακέτου των μετοχών του Δημοσίου στους Γερμανούς που όμως θα γίνουν αφεντικά με τους δικούς τους δυσβάσταχτους όρους.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νούμερο ένα απαίτηση τους είναι η κατάργηση του άρθρου 38 στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΤΕ που αναφέρεται στη μονιμότητα και έχει επικυρωθεί από τη Βουλή.
 
Πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική της Deutsche Telekom, αφού χιλιάδες απολύσεις έφερε το μπάσιμο της σε Σλοβακία και Ουγγαρία.
 
Όμως δεν σταματάει εκεί η Deutsche Telekom, αφού για να ρίξει στα κρατικά ταμεία τα μετρητά της θέλει να απαλλαγεί από δύο χιλιάδες εργαζόμενους.
 
Το επιχειρησιακό τους πλάνο προβλέπει επίσης μετατάξεις χωρίς περιορισμούς από τη μητρική σε θυγατρικές εταιρείες και τις περικοπές μισθών.
 
Εαν η κυβέρνηση συναινέσει στις γερμανικές απαιτήσεις τότε το μοντέλο ΟΤΕ θα απαιτήσουν όσοι επενδυτές ενδιαφερθούν και για τις υπόλοιπες εταιρείες του Δημοσίου που πωλούνται.
 
Διαβάστε επίσης :