Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙ ΒΟΛΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ…


Είναι καθώς τις λέω εγώ «κούφιες αναλύσεις», «νεροκουβαλήτρες», «προσβλητικές» για το λειτούργημα του δημοσιογράφου, όπως αυτή του Τάσου Παππά (goo.gl/9UrA5) που επιχειρεί ανάλυση «ξεπατικούρα» των γεγονότων της Χιλής σε σχέση με τη ρέουσα πολιτική πραγματικότητα και την τραγική κατάληξη του σοσιαλιστικού πειράματος του Αλιέντε πριν από 35 χρόνια. (11/9/1973) Ο κ. Τάσσος Παππάς χαμένος στη μετάφραση του «βολονταρισμού», στην «αποτυχία(!) του Αλιέντε» και στη «φαντασίωση της μειοψηφίας που φαντασιώνεται ότι εκφράζει την πλειοψηφία» επιχειρεί εν έτει 2012 να ταυτίσει την τραγωδία της Χιλής με τα πιθανά λάθη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ  και την ταύτισή του (θεέ και Κύριε) με την τραγωδία του Τσε Γκεβάρα του υπέρμαχου της παν-λατινοαμερικανικής επανάστασης και  εμπνευστή του συνθήματος «ένα, δύο τρία, πολλά Βιετνάμ» που υπερεκτίμησε τόσο τις δυνατότητές του, όσο και τη μεταδοτική γοητεία της κουβανέζικης εξέγερσης!!!
Κύριε Παππά χρήζετε άμεσης επαγγελματικής βοήθειας… ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΥΒΑΔΕΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Οι κωλοτράπεζες, τα υποκαταστήματα των διεθνών τοκογλυφικών  χρηματοπιστωτικών μαφιών, όταν οργίαζε ο νεραϊδοχτυπημένος «λεφτά υπάρχουν» κι ενώ γνώριζαν τη οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε... Άφησαν το λύκο να μπει στο μαντρί με τα πρόβατα... Και τώρα 20 μέρες πριν από τις εκλογές ξύπνησαν για να μας σερβίρουν τα ξαναζεσταμένο φαί της τρομολαγνίας με την φρούδα ελπίδα να ξαναζωντανέψουν το σάπιο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο πτώμα...

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ....


«Ισοπαλία» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας «Το Ποντίκι» | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

 Την Πέμπτη κυκλοφορεί η εφημερίδα «Το Ποντίκι» με μία δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού:
● Ως προς την πρόθεση ψήφου καταγράφεται απόλυτη ισοπαλία για τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να συγκρατεί ελαφρώς αυξημένο το ποσοστό της 6ης Μαΐου, ενώ παρατηρείται σημαντική συρρίκνωση των μικρότερων κομμάτων.
Απόλυτη ισοπαλία για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή. Ελαφρά αύξηση του ΠΑΣΟΚ, με επιβεβαίωση της συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων. Αίνιγμα το σχήμα «Δημιουργία Ξανά – Δράση».

«Ισοπαλία» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας «Το Ποντίκι» | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

ΤΣΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ...




Και γ@#^  τους κουκουλοφόρους! Η ξευτίλα και σε όλη της το μεγαλείο.
Ο πολιτικά νάνος και υπάλληλος μιας χρήσης Λουκάς Παπαδήμιος κρέμασε τα δανεικά πολιτικά του παπούτσια μέσα σε κλίμα γενικότερης αηδίας και απαξίωσης...
Τον ξεβράκωσε το πρακτορείο Reuters, αναφέροντας σε δημοσίευμά του ότι οι δηλώσεις Μπαρόζο για την ελληνική έξοδο δεν ήταν προϊόν «αυθόρμητης αγανάκτησης», αλλά υπόδειξη του τέως πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.
Η παρασιτική Κατίνα έπρεπε να κουβαλήσει και την πάπια, να ρίξει και το τελευταίο σφουγγάρισμα! Κι έπεσε τόσο χαμηλά, όσο δεν έπεσε ποτέ Έλληνας πολιτικός...
Το Reuters υποστηρίζει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος σε μια προσπάθεια να ταρακουνήσει το πολιτικό σύστημα και να σχηματιστεί κυβέρνηση, ζήτησε στις 11 Μαϊου από τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να δηλώσει τα εξής: «Εάν ένα μέλος ενός κλαμπ δεν σέβεται τους κανόνες, καλύτερα να φύγει από το κλαμπ. Και αυτό ισχύει για κάθε οργανισμό, ινστιτούτο ή εταιρεία".
Βέβαια ο αναξιόπιστος υπάλληλος της
Goldman Sachs έσπευσε λίγο αργότερα στον Βήμα FM να διαψεύσει υποστηρίζοντας ότι δεν μίλησε με κανέναν εκείνες τις ημέρες: «Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα»
Αλλά ποιος το πιστεύει ένα καμένο χαρτί, έναν θλιβερό κουκουλοφόρο...

6 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ... ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΜΠΕΝΥ


Προβάδισμα 10 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει Πανελλαδική έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών - Πως διαμορφώνεται η νέα Βουλή-Τι σκέπτονται οι ψηφοφόροι - Πολιτική - The Best News

Προβάδισμα 10 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει Πανελλαδική έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών - Πως διαμορφώνεται η νέα Βουλή-Τι σκέπτονται οι ψηφοφόροι - Πολιτική - The Best News

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ομοβροντία ΣΥΡΙΖΑ κατά Παπαδήμου

Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά του πρώην τεχνοκράτη πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με φόντο το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters. Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, Απόστολος Ταμβακάκης, για τη δυσοίωνη έκθεση που αφορά τις επιπτώσεις μίας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι».

Μετά την συνάντησή του με την κυρία Λούκα Κατσέλη ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή την δημοσιοποίηση έκθεση για το ευρώ.

«Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που, προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αγωνιστούν μαζί ώστε ενώνοντας το λαό να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος, σελίδες αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας».

Κατηγορηματική διάψευση Παπαδήμου

Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όσον αφορά στο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters ότι η δήλωση Μπαρόζο, πως η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ, ήρθε έπειτα από αίτημά του.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, τα γεγονότα παρουσιάζονται ως εξής:

Σε μια συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση, στις 11 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ερωτήθηκε για το πώς βλέπει τα σχέδια του Τσίπρα να αμφισβητήσει τη συμφωνία διάσωσης.

«Κοιτάξτε», απάντησε, «Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο».

Ακόμα και αν δεν ονομάτισε τη χώρα, το σχόλιό του θεωρήθηκε ότι αναφέρεται στην Ελλάδα και δη ως αναγνώριση του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν όλο και πιο κοντά. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές πανικοβλήθηκαν, οι Έλληνες προσβλήθηκαν και ο Μπαρόζο επικρίθηκε.

Αλλά αυτό που είναι αξιοσημείωτο για το επεισόδιο με τον Μπαρόζο είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε σκοπό να κάνει μια τόσο ισχυρή δήλωση. Αν το έκανε, είναι επειδή του τηλεφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και του το ζήτησε, σύμφωνα με επίσημη πηγή από την Επιτροπή.

Αισθανόμενος ένα είδος στέρησης από την αποτυχία να σχηματιστεί συνασπισμός μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να πει κάτι δυνατό, ελπίζοντας πως θα μπορούσε έτσι να αφυπνίσει την ελληνική πολιτική ηγεσία.

«Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ήταν ένα ευθύ αίτημα» είπε η επίσημη πηγή της Επιτροπής για τη σειρά των γεγονότων. Και πρόσθεσε, με ένα είδος υποβάθμισής του. Όμως, «δεν δούλεψε».

zougla.gr
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ-ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ



 Λιγότερο από είκοσι μέρες μένουν για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και οι ανατροπές στο πολιτικό και εκλογικό σκηνικό συνεχίζονται. Τα “Επίκαιρα” δημοσιεύουν σήμερα από την ιστοσελίδα τους τμήμα της τελευταίας δημοσκόπησης της VPRC πριν τις εκλογές.
Επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δηµοσκόπηση της VPRC. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%. Και σε αυτή τη δηµοσκόπηση επιβεβαιώνεται το εκλογικό ρεύµα και η δυναµική του ΣΥΡΙΖΑ µε την αύξηση των ποσοστών του, αφού συνεχίζεται ο διεµβολισµός όµορων πολιτικών χώρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, µάλιστα, δείχνει να επικρατεί της Νέας ∆ηµοκρατίας και στο παιχνίδι του διπολισµού που επέβαλε ουσιαστικά ο Αντώνης Σαµαράς µε το κάλεσµα κεντροδεξιάς συστράτευσης. Από την άλλη, η Νέα ∆ηµοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της ως αποτέλεσµα της µερικής επανένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης, και πάλι, όµως, το αντιµνηµονιακό κοµµάτι που άνηκε στη Ν∆ δεν δείχνει διατεθειµένο να επιστρέψει σ’ αυτή τουλάχιστον στις προσεχείς εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι δηµιουργεί βάση αντίστασης στην πτώση των ποσοστών του στο 12,5%, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται νέα συρρίκνωσή του στην τελική ευθεία των εκλογών, µε φυγή ψηφοφόρων τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Νέα ∆ηµοκρατία. Μικρή αλλά διακριτή πτώση καταγράφουν τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, αποτέλεσµα της διπολικής, όπως εξελίσσεται, αναµέτρησης. Αντίθετα, η ∆ηµοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη συγκρατεί τα ποσοστά της τάξης του 7,5% και επιβεβαιώνει το ρόλο ρυθµιστή στο µετεκλογικό σκηνικό.

ΤΑ 400 ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ..


@Δεν αργήσαμε, βιαστήκαμε να αποκλειστούμε... Μας έφαγε η αριστεροσύνη μας και η ψευδαίσθηση ότι πετύχαμε.
@"Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει"
Πάμπλο Νερούντα
@Δε θα υπάρξει το αύριο όπως το γνώριζες και οι άλλες μέρες που θα ξημερώσουν θα έχουν το χρώμα της γλώσσας του φιδιού          
@Δε θα μάθουμε ποτέ την πηγή από την οποία πίνουμε...
@Κανείς δε μιλάει για τις νίκες και θριάμβους, όλοι θρηνούν το νεκρό αύριο...
@Πώς να το πω, αξιοπερίεργο; Όλοι θέλουν να τους καταλάβω, αλλά κανένας δε θέλει να καταλάβει εμένα!
@Αυτό που φοβόμαστε μη χάσουμε, το έχουμε χάσει ήδη...
@Ως παιάνες θα διεμβολίσουν το φόβο οι λόγοι της οργής, ως πολεμικά εμβατήρια και το τέλος των τυράννων θα ηχήσει ως νικητήριο σάλπισμα
@Το κλειστό στόμα είναι πιο πικρό κι από το κινίνο...
@Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται
Liberation
@Κουράστηκα πολύ, πενήντα χρόνια στο «μεϊντάνι» ούτε που να με νικήσουν, ούτε που τους νίκησα. Ακόμα παλεύουμε...
@Μονάχα βράδυ υπάρχει εδώ, κι ο ήχος από το ποτάμι που κλαίει...
@Πήρανε τα τραγούδια αιχμάλωτα μου και τα βασανίζουν, τα παίζουν και τα ξαναπαίζουν και τα ξαναπαίζουν... Κι όλο κι αιμορραγεί πιο πολύ το τραύμα μου που ‘ναι καλά κρυμμένο κάτω από το χαμόγελό μου.
@Ντυμένες στα μαύρα με συνάντησαν Στέλλα και Αντιγόνη κι εγώ ούτε μαχαίρι κρατούσα, ούτε ελπίδα!
@Μαζεμένοι στο πρυτανείο της διαπλοκής οι υποχείριοι προετοιμάζονται για την εξόδιο ακολουθία της Δημοκρατίας...
@Ώρες που φεύγουν, ώρες που χάνονται και μόνο η διαδρομή της σταγόνας μένει, ίχνος ζωής, στους νοτισμένους υαλοπίνακες του χρόνου.
@Δε θα εξαιρεθεί κανείς κι ούτε πάλι κανείς θα διαφύγει  της κατηγορίας των σοφιστών. Οι πράξεις της προδοσίας έχουν καταμετρηθεί μία προς μία.
@Δεν έχει πλέον καμιά διέξοδο, καμιά διαφυγή, ηθελημένα αποδεχτήκαμε  την αιχμαλωσία μας που την μετονομάσαμε  Ελευθερία.
@Αν υπάρχει τέλος, υπάρχει και αρχή, είναι όμως επίπονος ο δρόμος της επιστροφής, γεμάτος αιχμαλωσίες και εξεγέρσεις...
@Δεν έχω τίποτα να δω, τίποτα να ξεχάσω... Είμαι σχεδόν ζωντανός!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΙΡΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...




ΚΑΛΠΑΖΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΕΞΕΛΛΩΝ.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ: Σε περίπτωση επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή, η Ελλάδα θα θυμίζει μεταπυρηνικό τοπίο και μαρτυρικός θα είναι ο βίος των Ελλήνων, αφού θα υπάρξουν ελλείψεις και αδυναμία ασφαλούς προμήθειας ενεργειακών αγαθών. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα αδειάσουν, τα μπουζουξίδικα θα κλείσουν,
και η κατάσταση επί το γενικότερο θα προσομοιάζει προς την αρχαία Ατλαντίδα, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα πλήρους καταβύθισης της χώρας στα γαλανά νερά του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, μια πιθανή επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, θα φέρει τη χώρα 559 χρόνια πίσω, συγκεκριμένα στο 1453 οπότε θα ζήσουμε ξανά την τραγωδία της άλωσης της Κωνσταντινούπολης!
Η ισοτιμία ευρώ θα είναι: 1 ευρώ=145.00.000.000.458.0040.000,76 δραχμές, ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 478.884%!
Οι άμεσες επιπτώσεις της δραχμής, πέραν όλων των άλλων, θα έχουν τραγικές επιπτώσεις στον σεξουαλικό τομέα της χώρας μας, δεδομένης πλέον της αδυναμίας μας να εφοδιαζόμαστε προφυλακτικά και ερωτικά βοηθήματα!
Δέντρα θα φυτρώσουν στις μεγάλες λεωφόρους και στις εθνικές οδούς και τα φύκια θα πνίξουν τις Ελληνικές παραλίες.
Υπάρχει πιθανότητα οι γυναίκες να βγάλουν γένια και να παρουσιάσουν σοβαρές ορμονικές διαταραχές και σίγουρα στους άντρες θα υπερισχύσουν οι θηλυκές ορμόνες.
Ως προς τα θέματα ενέργειας επακόλουθο είναι να μην εισάγουμε φυσικό αέριο και να υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό επόμενο η τιμή της φουφού να αγγίξει τις 788.255 δραχμές και η τιμή της γκαζόλαμπας να ξεπεράσει κατά πολύ το ψυχολογικό όριο των 999.000 δρχ.
Αποτέλεσμα αυτής της εφιαλτικής κατάστασης θα είναι το γεγονός πως οι εισαγωγείς ενεργειακών αγαθών θα υποχρεωθούν να τα αγοράζουν φουφούδες και γκαζόλαμπες με συνάλλαγμα και όχι με δραχμή!
Όλα τα ανωτέρω, βέβαια, μπορούν να αποφευχθούν αν προνοήσουν οι Έλληνες  και επιλέξουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου τα μνημονιακά κόμματα, οπότε θα επέλθει ηρεμία στη χώρα και οι έλληνες κι οι Ελληνίδες θα εξασφαλίσουν έναν ήσυχο και ευχάριστο θάνατο.

Αγωνίζεστε λοιπόν δημοσιογράφοι;;; Βδέλλες στο σώμα του λαού μας και παράσιτα σε βάρος των συναδέλφων σας, να πάτε στο διάολο!



Σταύρος Φραγκόπουλος

Με την ευκαιρία αυτού του αίσχους της ΝΔ τώρα στο ΣΚΑΪ, δώρο το κειμενάκι που ακολουθεί:
Αγωνίζονται σήμερα οι δημοσιογράφοι, οι Μεγάλοι Αγωνιστές της αλήθειας, της ανεξάρτητης αδέσμευτης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας.
Αγωνίζονται όλοι αυτοί που επί χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν πως η ψήφος μας θα είναι καταστροφή για τον τόπο, πως δημοκρατία δεν σημαίνει σύνθεση απόψεων αλλά με σεβασμό των αντιθέσεων, σημαίνει συναίνεση και...
  συγκατάβαση προς την μία και μοναδική ορθή επιλογή του εργοδότη τους καναλάρχη εκδότη και κρατικοδίαιτου εργολάβου, πως σκοπός ύπαρξης του κράτους είναι η εξυπηρέτηση δόλιων δανειστών και χαρτζιλικωμένων πολιτευτάδων, πως οικονομία είναι αποκλειστικά το χρηματιστήριο, ότι μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας είναι η διακοπή της κατανάλωσης και η εξαθλίωση των λαών, πως σε ένα σύστημα ελεύθερης αγοράς ανάπτυξη με δανεικά (μόχλευση) δεν γίνεται, πως μαζί τα φάγαμε, ισόποσα τα μοιράσαμε, ζούσαμε με περισσότερα από όσα δικαιούμαστε και παράγουμε, και πως τώρα ήρθε η ώρα της εξόφλησης.
Αγωνίζονται αυτοί που με το χρηματιστήριο σήκωσαν τις αποταμιεύσεις ενός ολόκληρου λαού, ποσά ύψους 700 εκ. ευρώ οδηγώντας έτσι σε εκατοντάδες χρεοκοπίες και αυτοκτονίες, αυτοί που φέσωσαν με 1.8 δισ. ευρώ δανεικά και αγύριστα το τραπεζικό σύστημα, που βάρεσαν κανόνι 500 εκ. ευρώ παρασύροντας μαζί τους μια ντουζίνα διαφημιστικές και μια εικοσαριά τυπογραφία, που φίλησαν κατουρημένες ποδιές και ξέπλυναν συστηματικά μιζωμένους πολιτευτές και εγκληματίες φασίστες, που εξύβρισαν συκοφάντησαν και δυσφήμισαν έναν ολόκληρο λαό, που έκαναν απλή διεκπεραίωση δημοσιεύοντας κάθε ψεύδος και ανακρίβεια χωρίς καμία έρευνα ή διασταύρωση, που εξευτέλισαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με κάθε ηλίθια ερώτηση, που γκρέμισαν ολόκληρο το αξιακό μας σύστημα, που περιφρόνησαν και διέφθειραν το γούστο ενός ολόκληρου πολιτισμού για χάρη της τηλεθέασης, της φθηνής παραγωγής και με την πρόφαση της ελευθερίας του λόγου...
Μα, θα μου πεις, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις; Βεβαίως υπάρχουν. Σε σύνολο 9.000 περίπου δημοσιογράφων, υπάρχουν 35 εξαιρέσεις. Τους 15 από αυτούς, τους γνωρίζω προσωπικά, όμως για τους υπόλοιπους δεν παίρνω όρκο.
Αγωνίζεστε λοιπόν δημοσιογράφοι;;; Σειρά μας τώρα να σας απαντήσουμε:
"Στ' αρχίδια μας, και πάλι στ' αρχίδια μας! Ψοφήστε, πεινάστε, κρυώστε, μείνετε νηστικοί, άνεργοι, άστεγοι. Και δαρμένοι ει δυνατόν, γιατί αυτό μας προσφέρετε τόσο καιρό. Έχετε ανάγκες;;; Ξανά στ' αρχίδια μας! Κι εμείς είχαμε, όμως εσείς τις ονομάσατε προνόμια. Να πατέ να γαμηθείτε, δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή ό,τι κι αν σας συμβεί."
Είμαστε οι αγαπημένοι σας "συνάδελφοι" τεχνικοί, που χωρίς εμάς ουσιαστικά δεν υπάρχετε, οι άγνωστοι σκληρά εργαζόμενοι, και - κατά κανόνα - με τόσα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που εσείς -τούβλα- ούτε στο όνειρό σας δεν φτάνετε. Είμαστε ιι αδικημένοι και κακοποιημένοι τόσο από την παραγωγή, όσο και από τον αποδέκτη του προϊόντος. Εμάς δέρνουν και θέλουν να μας κάψουν μέσα στα βαν, όχι εσάς ασυνείδητα καθάρματα.
Αγωνισταράδες των 80 και 90 και 200 και 500 χιλιάρικων ευρώ τον χρόνο, βδέλλες στο σώμα του λαού μας και παράσιτα σε βάρος των συναδέλφων σας, να πάτε στο διάολο! Και ακόμα παραπέρα... Να είστε και ευχαριστημένοι που κανείς ακόμα δεν σας τσάκισε στο ξύλο, γιατί εσείς κάνετε τις μαλακίες αλλά εμάς κυνηγούν για να δείρουν. Δεν είμαστε το ίδιο, ρε! Καθίκια!

ΜΕ ΚΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ...




@Πόσοι έχουν κατανοήσει ότι η Ελλάδας μας, έχει δεθεί χειροπόδαρα απο τους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαμαρά και Καρατζαφερη;

@Βόλτα στη Ραφήνα με τη Νατάσσα με σορτσάκι και σπορ καπέλο βγήκε βόλτα με τη σύζυγό του όπως κάθε ζευγάρι μια ηλιόλουστη Κυριακή. Ο λόγος για τον πρώην Πρωθυπουργό ο οποίος άφησε την τζιπάρα του στο γκαράζ του σπιτιού του και περπάτησε μαζί με τη Νατάσσα στους δρόμους της Ραφήνας, Στα παπάρια του...
@Ρε γελοίε Μπουσμπουρέλη, το ότι η Ελλάδα έχει οδηγηθεί στα σημερινά χάλι φταίει ότι οι Έλληνες έχουν διαφορετικές απόψεις; Και εσύ λέγεσαι δημοσιογράφος! Έλα Χριστέ και Παναγία!
@Το βράδυ της 17 Ιουνίου Η Ντόρα Μπακογιάνη θα απαιτήσει, δικαιολογημένα, από τον «αποτυχημένο κωλοτούμπα» την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας σε πείσμα των 800.000 ευκολόπιστων νεοδημοκρατών που πίστεψαν ότι ο άνθρωπος που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί ελπίδα ανανέωσης της γαλάζιας παράταξης...
@Όλη του κόσμου την ομορφιά μπορείς να τη βρεις ατόφια  σ’ ένα χαμόγελο, σ’ ένα λουλούδι, σε μια εξέγερση!
@Είναι κι αυτοί που πήρανε τη ζωή του λάθος  και με το λάθος του αυτό ζητάνε να ορίσουν τη ζωή μας...
@Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που προδίδει, είναι κι αυτός που ενδίδει...
@Ρε κωλοδημοσιογράφοι υποκριτές, όταν ένας υπουργός οικονομικών Ευρωπαϊκής χώρας καθυβρίζει κατ’ εξακολούθηση την Ελλάδα και τους Έλληνες και αποκαλεί αρχηγό κόμματος που διεκδικεί τη πρωθυπουργία «ψεύτη» και «δημαγωγό», γιατί αυτό δεν αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά και προσβολή;
@Με Ντόρα, Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη, Κιλτίδη, Βελόπουλο θα «επαναδιαπραγματευτεί» (!!!) ο Κομανέτσης το μνημόνιο, θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
@Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητα αρνητής της Ποντιακής Γενοκτονίας εμφανίστηκε και πάλι η τουρκολάγνα βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση  σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Η παρουσία της και μόνο είναι ντροπή για το Ελληνικό κοινοβούλιο, ντροπή για την ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρό της.
Φώτη Κουβέλη καλείται η Δημοκρατική Αριστερά να βγάλει ΑΜΕΣΑ από τις λίστες της τη Μαρία Ρεπούση... Και να σου θυμίζω Φώτη Κουβέλη, η άρνηση της γενοκτονίας είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ στις πολιτισμένες χώρες.
@Τι γίνεται ρε παιδιά στα βοθροκάναλα; Πλήρης η μεταμόρφωση των πρασινοπαπαγαλοδημοσιοκάφρων! Μούγκα στη στρούγκα για το κόμμα των «σάπιων», ούτε λέξη για το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που τους ανέδειξε και τους ανάθρεψε... Όλα για τη Νέα Δημοκρατία μπας και ανακόψουν την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργώντας έτσι με εκτόξευση λάσπης και πλαστών ειδήσεων τον διχασμού. Από την μία πλευρά οι χορτάτοι και από την άλλη πλευρά οι νηστικοί. Και όπως πάντα η διαπλοκή πάντα με την πλευρά των τραπεζών, του μνημονίου και των τοκογλύφων...
@Φτάνει ρε το παραμύθι, αρκετά... ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ 168 έδρες είχανε ρε τούβλα, γιατί δεν κάνανε κυβέρνηση; Ποια κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια είχε αυτήν την πλειοψηφία; Αλλά θέλατε να βάλετε και τον ΣΥΡΙΖΑ στο γκεζί για να τον καθαρίσατε σαν αυγό...
@Από τη μια παπαριά στην άλλη ο Κομανέτσης... Αντωνάκη μετράς πόσοι θα σου έρθουν με την επιστροφή της Θεοδώρας Μητσοτάκη, αλλά δε μετράς πόσοι θα είναι εκείνοι που θα την κοπανήσουν... Αλλά εδώ που τα λέμε ποιος μπορεί να σου αλλάξει γνώμη, εδώ και καιρό το έχεις πάρει απόφαση να περάσεις τη θηλιά στο λαιμό σου...
@Έχουν χοντρή πλάκα στο κόμμα των «ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ» Έχουν αμολήσει στα τηλεοπτικά παράθυρα τους Μηταράκηδες και τους Λυκουρέντζος και κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους καμιά εκατοσταριά νεοδημοκράτες την κοπανάνε προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ





Η ελευθερία δεν δίνεται ποτέ εθελοντικά από τον καταπιεστή. Πρέπει να κατακτηθεί από τον καταπιεζόμενο.
Martin Luther King


Ρε ψοφίμια, ρε επίορκοι νενέκοι, ρε πουλημένα τομάρια κι εσείς ξευτίλες δημοσιογράφοι που αβαντάρετε το πασοκονεοδημοκρατικό σκυλολόι, πως ανέχεστε να μας κουνάνε το δάχτυλο οι διεφθαρμένοι Γρεμανοί, που δεν έχουν αφήσει αλάδωτο μέσω της βρομοζήμενς και των αιματοβαμμένων πολεμικών τους βιομηχανιών, Έλληνα πολιτικό, δημοσιογράφο, δικαστικό και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς;
Πως ανέχεστε ρε καθίκια, να μας καθυβρίζει το φασιστόμουτερο ο Juergen Fitschen ο συνδιευθύνων συμβούλος της Deutsche Bank, να μας ξευτελίζει κ Λαγκάρντ, να μας φτύνει κατάμουτρα ο Τόμσεν και να μας χέζει πατόκορφα  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, μα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, το σιχαμερό κάθαρμα ο Σόιμπλε; Πως ανέχεστε ρε βρομιάρηδες να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας μας οι Μέκελ, οι Μπαρόζοι, οι Ρομπάι, οι Ρεν και όλη η αλητοευρωμαφία των Βρυκελλών;
Έλληνες είμαστε ρε σιχαμερά ερπετά, σε ελεύθερη και δημοκρατική χώρα ζούμε ρε ζώα...
Μας βαλανε στο γκεζί που λέγεται ΕΕ και ευρώ και μας διαλύσανε. Σκοτώσανε τη γεωργική μας παραγωγή, θανάτωσαν την μικρή βιομηχανία μας, τσαλαπάτησαν τη βιοτεχνία μας, συρρίκνωσαν τον τουρισμό μας, εξαγόρασαν πολιτικούς και κόμματα, μας πήραν αιχμάλωτους με τα τοκογλυφικά τους δάνεια... Και τώρα παρεμβαίνουν και στις εκλογικές μας διαδικασίες λέγοντάς μας ωμά και ξεκάθαρα να ψηφίσουμε τους Σαμαροβενιζέλους, τα ανδρείκελά τους!
Ο λαός όμως. ξύπνησε... Και ούτε που φοβόμαστε πια. Ο Φόβος είναι ο μικρός θάνατος που φέρνει την ολοκληρωτική εξόντωση.
Ξυπνήσαμε και έχουμε καταλάβει καλά το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας... Είμαστε ικανοί να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να στείλουμε τους επίορκους και τους συμβιβασμένους, αυτούς που απεμπόλησαν την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας εκεί που τους αξίζει, στο σκαμνί του κατηγορούμενου για εσχάτη προδοσία...
Η Ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Η Ελλάδα θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης αλλά σήμερα έχει τη δυνατότητα να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Ένωση των κοινωνιών και των πολιτών, όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζών και των τοκογλύφων.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αγριεύει η κατάσταση...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Σε φάση αποφασιστικών συγκρούσεων και πιθανότατα πρωτοφανούς σε ένταση πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής μετά τη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο μπαίνει η χώρα, όπως όλα δείχνουν. Οι Γερμανοί εκβιάζουν ωμά την Ελλάδα μη δίνοντας πλέον καμιά δόση του δανείου που δεν πηγαίνει κατευθείαν στις τράπεζες της ΕΕ, προσπαθώντας έτσι να εκβιάσουν τους....

Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους σύγχρονους γερμανοτσολιάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στην προσπάθειά της αυτή η Μέρκελ έχει συμμάχους αφενός το ΔΝΤ και τον Ολάντ, αλλά και τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες στο εσωτερικό.

Η πλήρως απορριπτική στάση που επέδειξαν ακόμη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα οι Γάλλοι σοσιαλιστές και οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες κατά τις επισκέψεις του στο Παρίσι και στο Βερολίνο κουρέλιασε όλες τις αυταπάτες που είχε η ευρωλάγνα πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ περί σφυρηλάτησης συμμαχιών με τμήματα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς. Το σημαντικότερο όμως είναι πως απέδειξε ότι οι ελπίδες επιβίωσης των Ελλήνων εργαζομένων, νέων, μικρομεσαίων, συνταξιούχων περνάει αποκλειστικά μέσα από την αναμέτρηση και τη σύγκρουση με την ΕΕ και όχι μέσα από τη συνεργασία μαζί της.

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στην τυπική συνεργασία και επαφές που υποχρεωτικά θα αποκαταστήσουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ με μια κυβέρνηση που θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους άλλωστε θα έχουν αποκλειστικό στόχο τον εγκλωβισμό, την ενσωμάτωση και την ανατροπή οποιασδήποτε κυβέρνησης στην οποία θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο η Αριστερά σε οποιαδήποτε εκδοχή της, ακόμη και στη δεξιότερη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η λύσσα με την οποία προσπαθούν οι Γερμανοί να βγάλουν πρώτο κόμμα τη ΝΔ του «κωλοτούμπα» Αντώνη Σαμαρά, συνεπικουρούμενοι από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ελληνική αστική τάξη σύσσωμη, δεν οφείλεται στο ότι φοβούνται τον Τσίπρα ως πρόσωπο ή τον ΣΥΡΙΖΑ ως «επαναστατικό» κόμμα της Αριστεράς. Ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν, ξέρουν ότι έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να τους καθυποτάξουν και να τους ενσωματώσουν, καθώς ο συσχετισμός δυνάμεων είναι συντριπτικά υπέρ του Βερολίνου. Ένα κόμμα άλλωστε που έχει ως θεμελιώδεις άξονες της πολιτικής του την παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ, είναι εξ ορισμού παιχνίδι στα χέρια των Γερμανών.

Στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα όμως αισθάνονται φρίκη στην ιδέα ότι για πρώτη φορά από το 1945-50 απειλείται να αναδειχθεί σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης μια αριστερή κυβέρνηση – έστω και κατ’ όνομα αριστερή, ανεξαρτήτως του πραγματικού χαρακτήρα της πολιτικής του. Για την ώρα δεν ενδιαφέρονται καθόλου για μια αριστερή διαχείριση της κρίσης. Τους ενοχλεί αφάνταστα η αναβίωση της ιδέας αριστερών κυβερνήσεων και μάλιστα στο έδαφος μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μη βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο αν οι εκβιασμοί τους δεν πιάσουν τόπο και οι ψηφοφόροι υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αρχίσει η δεύτερη φάση της γερμανικής πολιτικής: Η ενσωμάτωση, η σύνθλιψη και ο εξευτελισμός μιας υποτιθέμενης κυβέρνησης Τσίπρα ώστε να καταγάγουν οι Γερμανοί μια στρατηγικής σημασίας νίκη επί της Αριστεράς συνολικά, κάτι που θα έχει παραλυτικές συνέπειες πανευρωπαϊκά. Όλη αυτή η κρισιμότατη αναμέτρηση θα διεξαχθεί πάνω σε ένα εκρηκτικά υπονομευμένο υπόβαθρο που θα απειλεί ανά πάσα στιγμή να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Το υπόβαθρο αυτό είναι η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει το σύνολο των επιχειρήσεων και εν γένει την ελληνική οικονομία τα επαίσχυντα μνημόνια του Γιωργάκη, του Βενιζέλου και του Σαμαρά.

Αν δώσουμε βάση στα όσα μαθαίνουμε για την κατάσταση της οικονομίας, τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα ώστε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία τους επόμενους μήνες, ακόμη και αν οι δοσίλογοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατορθώσουν τελικά να σχηματίσουν κυβέρνηση! Είναι εντελώς άλλο πράγμα το πέρασμα στη δραχμή από κυβέρνηση που θέλει να το κάνει αυτό προς όφελος του λαού και το οργανώνει με δική της πρωτοβουλία και λαϊκή στήριξη. Υπάρχει πληθώρα μέτρων που μπορούν να θωρακίσουν αποτελεσματικά το νέο εθνικό νόμισμα και την ελληνική οικονομία, υψώνοντας ανυπέρβλητα εμπόδια και φραγμούς στους ξένους κερδοσκόπους και στους Έλληνες καπιταλιστές που θα επιχειρήσουν να δράσουν υπονομευτικά. Τα μέτρα αυτά προϋποθέτουν βεβαίως ολομέτωπη σύγκρουση με θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, όπως είναι η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και η μετατρεψιμότητα των νομισμάτων.

Χρεοκοπία όμως και πέρασμα στη δραχμή κάτω από κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνουν εφιαλτική κατάσταση! Πραγματική κόλαση, γιατί όλα θα γίνουν προς όφελος των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου και των ακραίων κερδοσκόπων, των «μαυραγοριτών» της σύγχρονης εποχής. Χρεοκοπία και δραχμή με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσουν απόλυτη εξαθλίωση του λαού, οπότε είναι πιθανότατη η δημιουργία συνθηκών επαναστατικής κρίσης, προϋποθέσεων δηλαδή κοινωνικής επανάστασης. Η Αριστερά –και εδώ βεβαίως εννοούμε την αντικαπιταλιστική και την κομμουνιστική– οφείλει ταχύτατα να προετοιμαστεί για μια τέτοια πρωτοφανή κρίση και ταυτόχρονα ευκαιρία. Οι καιροί ου μενετοί...

Από:  prin.gr

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Στις 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ

Με τις υπογραφές των:

Υπουργός Οικονομικών: Φίλιππος Σαχινίδης
Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής: Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
Υπουργός Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης: Γεώργιος Κουτρουμάνης
Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Μαυρουδής Βορίδης
Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος

Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς ανταλλάγματα στην ανώνυμη εταιρεία

''Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε''

κατά πλήρη κυριότητα, οι ακόλουθες κινητές αξίες εταιριών, μαζί με τα δικαιώματα ψήφου, οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου:

Το 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριο Ελλάδος (Α.Τ.Ε)
Το 17% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η)
Το 92,684% της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε
Το 30% του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών Α.Ε
Το 35,477% της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε (ΕΛ.ΠΕ)
Το 51,038% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε (Ο.Λ.Π)
Το 50,968% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε (Ο.Λ.Θ)
Το 65% της Δημόσιας Επιχείρηση Αερίου Α.Ε (Δ.Ε.Α)
Το 34,033% της Εταιρία Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Πρωτευούσης Α.Ε (Ε.ΥΔ.Α.Π)
Το 34,017% της Εταιρία Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης Α.Ε (Ε.ΥΔ.Α.Θ)
Το 13,697% του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος Α.Ε (Ο.Δ.Ι.Ε)
Το 80,97% της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων Α.Ε (ΕΛ.Β.Ο)
Το 100% του Ελληνικού Α.Ε
Το 55,19% της Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμος Εταιρία ΛΑΡΚΟ Α.Ε

Βέβαια όλα αυτά αφού πρώτα οι συγκυβερνώντες υπέγραψαν την δανειακή σύμβαση, η οποία προβλέπει ότι τα έσοδα της εταιρείας "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε" θα πηγαίνουν κατά προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους!!!

Φυσικά και κανένα ΜΜΕ δεν έκανε εκτενή αναφορά στο
ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

από το ΦΕΚ 1363 (21984α)