Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! Γροθιά στα όρνεα του Σόρος και στις βουβουζέλες των ΜΜ”Ε”, θρίαμβος της ηρωϊκής προέδρου Κίρσνερ!

argentina kirchner

Σε μία ιστορικής σημασίας απόφαση, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πάγωσε την εκβιαστική σκευωρία των τοκογλύφων ενάντια στην αγωνιζόμενη Αργεντινή.

Πάγωσε όμως και το χαμόγελο στα χείλη από τα παπαγαλάκια και τις βουβουζέλες που πανηγύριζαν για την πρόσκαιρη δικαίωση των τοκογλύφων, των παρακρατικών, των λούμπεν παρακρατικών με τις αριστερές προβιές και των εκδοτικών συγκροτημάτων.

Το παρασκήνιο το είχαμε αποκαλύψει εδώ: Οι οικονομικοί δολοφόνοι επιτίθενται ξανά στην Αργεντινή για να ανατρέψουν τις Εθνικές μεταρρυθμίσεις.

Και βλέπετε δικαιωθήκαμε. Αλλά διασύρθηκαν και όλοι που προέβαλλαν μία εφέσιμη απόφαση φιάσκο, ως αποκρυπτογράφηση της Αμερικάνικης πολιτικής στο θέμα του …Ελληνικού κουρέματος!

Η απόφαση είναι σταθμός εάν συνδυαστεί με την πολιτική της ηρωϊκής προέδρου, που σχετίζεται με τις επανεθνικοποιήσεις του δημοσίου πλούτου που είχαν ξεπουλήσει τα ασπόνδυλα του εκεί μνημονίου. (Από την εφ. Ελλάδα η εικόνα)
olympiada

ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ, ΤΩΝ ΞΕΥΤΙΛΟΒΟΛΕΥΤΩΝ, ΤΩΝ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ


ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2010: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!




 


Δείτε αυτό το βίντεο που είναι ιστορικής σημασίας. Ακούστε προσεκτικά τι προέβλεπε ο κυβερνήτης της χώρας (εντάξει, της τράπεζας της χώρας), στο Μέγκα Τσάνελε λίγο μετά την ψήφιση του μνημονίου. Μην απορείτε γιατί η χώρα έγινε τριτοκοσμική. Εμείς φταίμε, με τα λούμπεν θεάματα που ανεχόμασταν. Αναρωτηθείτε σε αυτόν τον καταιγισμό προβλέψεων που θα δείτε, εάν έπεσε μέσα έστω σε ΜΙΑ. Απολαύστε:
Και να υπενθυμίσουμε ότι στην δικογραφία Πεπόνη, περίοπτη θέση έχει το απόρρητο τηλεγράφημα που είχε ήδη λάβει ο κύριος Προβόπουλος όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις…
Olympiada


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΤΣΙΟΥ..
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ...
ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΜΑ ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...
ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΕΝΤΕΛΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...



Προβλέψεις σοκ από τη Citigroup για την Ελλάδα - Στο 11,8% η ύφεση το 2014 και στο 453,2% του ΑΕΠ το χρέος! - Θα ξεπεράσει το 40% η ανεργία το 2015! - Στο 60% παραμένουν οι πιθανότητες για την έξοδο της χώρας από το ευρώ σε 12-18 μήνες

Προβλέψεις σοκ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους τα επόμενα χρόνια διατυπώνει στην τελευταία 28σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "European Economic Forecast Highlights" η Citigroup.
Στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, oι εκτιμήσεις που διατυπώνει ο οίκος προκαλούν πραγματικό ίλιγγο...

Αναλυτικότερα η Citigroup προβλέπει για την Ελλάδα:
Ύφεση: Στο 7,2% το 2012, στο 7,4% το 2013, στο 11,8% το 2014, στο 3,7% το 2015. Ο οίκος προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 (1,6%) και περαιτέρω ισχυροποίησή της στο 2,8% το 2017.
Ανεργία: Στο 24,6% το 2012, στο 29,7% το 2013, στο 35,9% το 2014, στο 40,3% το 2015 και το 2016 και οριακή υποχώρησή της στο 39,3% το 2017.
Αναλογία χρέους προς ΑΕΠ: Στο 178% το 2012, στο 192,8% το 2013, στο 453,2% το 2014, στο 451,8% το 2015, στο 417,4% το 2016 και υποχώρησή του στο 145,4% το 2017.

Εκτιμήσεις Citigroup για την πορεία των ελληνικών μεγεθών
% 2012 2013 2014 2015 2016 2017
ΑΕΠ -7,2 -7,4 -11,8 -3,7 1,6 2,8
Κατανάλωση -8,2 -7,4 -14,5 -8,2 -1 -1,3
Εξαγωγές -1,5 0 -9,3 0,7 5,1 5,7
Εισαγωγές -7,5 -5,9 -14,1 -7,7 -0,7 1,3
Τιμές Κατ. 1 0,3 16,7 13,2 7,8 6,6
Ανεργία 24,6 29,7 35,9 40,3 40,3 39,3
Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών -4,5 -3,5 2 4,2 5,1 3,7
Ισοζύγιο Προϋπολ. -8 -6,7 -1,5 -0,6 2,6 2,3
Πρωτογενές Ισοζ. Προϋπολ. -2,3 -1,5 -1,5 -0,6 2,6 6,2
Χρέος 178 192,8 453,2 451,8 417,4 145,4

Όπως εξηγεί η Citigroup, δεδομένης της συνεχιζόμενης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας ο στόχος για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,6% του ΑΕΠ χαρακτηρίζεται δύσκολο να επιτευχθεί.
Κατά τον οίκο, παρά τις αποφάσεις του Eurogroup, ο κίνδυνος μη εκταμίευσης της δόσης για την Ελλάδα παραμένει ορατός, γεγονός που ενισχύει το ρίσκο για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αλλά, συνεχίζει η Citigroup, ακόμη κι αν η δόση εκταμιευθεί και οι δανειστές της Ελλάδας συνεχίσουν να την χρηματοδοτούν για ορισμένα ακόμη τρίμηνα, η χώρα δεν μπορεί να καταστεί φερέγγυα, εκτός κι αν υπάρξει ένα νέο, γενναίο haircut στο ελληνικό χρέος.
"Αλλά δεν είναι πιθανό να υπάρξει μια νέα, μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου.
"Οι πιθανότητες για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ παραμένουν στο 60% για τους επόμενους 12 -18 μήνες", σημειώνει ο οίκος και εξηγεί: Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ είτε οικειοθελώς, είτε θα αναγκαστεί σε βίαιη έξοδο...
"Μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με βαθύτερη οικονομική αδυναμία και έναν πληθωρισμό στα ύψη", σχολιάζει στη συνέχεια η Citigroup.
Όπως σημειώνει, μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, πιθανότατα το δρόμο της εξόδου θα πάρει και η Κύπρος. Αλλά η Citigroup δεν αναμένει πλήρη διάσπαση της Ευρωζώνης, αφού εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις και η ΕΚΤ θα αναλάβουν δράση προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της μετάδοσης.

www.bankingnews.gr

Άλλη μια θλιβερή εικόνα της Βουλής με τον "μυκονιάτη" Τραγάκη να διαβάζει την απόρριψη της Εξεταστικής για το Μνημόνιο


 



Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο νοσηρή εικόνα από εκείνη του “Μυκονιάτη” Γιάννη Τραγάκη να διαβάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Έτσι τα 167 “όχι” έναντι των 119 “ναι” της ψηφοφορίας πυροδοτούσαν για μια ακόμη φορά την οργή του κόσμου για ένα σκοτεινό παιγνίδι διαρκούς συγκάλυψης ανάμεσα στους συνεταίρους της κυβέρνησης. Χωρίς να θεωρούμε δεδομένο ότι υπήρξε σχεδιασμός για να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο είναι  τουλάχιστο ανήθικο να αρνούνται οι 3 συγκυβερνώντες την διενέργεια της Εξεταστικής. Κι αυτό θα το πληρώσουν πολύ ακριβά με ποσοστά και πιθανόν ειδικά δικαστήρια σε περίπτωση που υπάρξουν βίαια γεγονότα που δεν θα φαντάζονται ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Πρώτου Θέματος”, πάντως  η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανέλθει άμεσα ζητώντας εξεταστική ή προανακριτική με νέα πρόταση η οποία θα στηρίζεται στην δικογραφία που έφτασε πρόσφατα στην Βουλή και περιλαμβάνει τις καταγγελίες του πρωην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.  Κάτι άλλωστε που επιβεβαίωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης που ανέφερε πως «αν σήμερα καταψηφιστεί η  πρότασή μας τότε εμείς θα ζητήσουμε την δικογραφία Ρουμελιώτη και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε με πρόταση για εξεταστική ή για προανακριτική για το Μνημόνιο». Να σημειωθεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση το αίτημα θα περιοριστεί χρονικά στην περίοδο υπογραφής του 1ου Μνημονίου.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε στην Βουλή η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η δικογραφία Ρουμελιώτη περιλαμβάνει επιπλέον συνταρακτικά στοιχεία.

Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία διαπιστεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μελετήσει την δικογραφία, κατέγραψε λέξη – λέξη τα δύο συγκλονιστικά έγγραφα που δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα για τους χειρισμούς των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πιστή αντιγραφή της βουλευτού το πρώτο έγγραφο, διαβαθμισμένο ως «απόρρητο» αποστέλλεται στις 29.3.2010 (σ.σ. ριν την υπογραφή του 1ου Μνημονίου) από τον κ. Ρουμελιώτη προς τον κ. Προβόπουλο και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει όμως επίσης να είναι και ρεαλιστική. Ακόμη και με επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα της τάξης του 2 με 2,5% του ΑΕΠ, κάθε χρόνο, και για διάστημα 5 ετών, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ανέβει περίπου στο 150% του ΑΕΠ μέχρι το 2013, πριν σταθεροποιηθεί και ξεκινήσει αργά να μειώνεται. Μια πολύ γρηγορότερη προσαρμογή – σαν αυτή που υπονοείται από τον στόχο του 3% του ΑΕΠ στο έλλειμμα του 2012, που θέτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα είναι πολύ ριψοκίνδυνη…». Σε άλλο σημείο αναγράφει: «Η Ελλάδα είναι μια σχετικά κλειστή οικονομία και η δημοσιονομική αντίφαση που απαιτείται από αυτό το δημοσιονομικό δρόμο, θα προκαλέσει ισχυρή αντίφαση ανάμεσα στην εσωτερική ζήτηση και τη βαθειά, όπως αναμένεται ύφεση, που θα πλήξει έντονα τον κοινωνικό ιστό. Δεν είναι πιθανό ότι αυτό θα μπορέσει τεχνικά να εφαρμοστεί, ακθώς περικοπές για να διαρκέσουν, απαιτούν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωνικών παροχών, που θα χρειαστούν χρόνο για να εφαρμοστούν και να έχουν αποτελέσματα…».

Το 2ο έγγραφο με ημερομηνία 1.4.2010 και διαβάθμιση «εξαιρετικά επείγον» αποστέλλεται από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον προς την γενική γραμματεία Διεύθυνσης, Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ενώ κοινοποιείται μεταξύ άλλων στο διπλωματικό γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, τον υπουργό Οικονομικών και στο γραφείο του κ. Ζανιά.

Ως θέμα έχει: «Συνάντηση με αρμόδιο διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ επι θέματος ελληνικής Οικονομίας»

Ενώ το κείμενο χωρίζεται σε δυο παραγράφους που αναφέρουν:

-           Το ΔΝΤ ουδέποτε θα υποχρέωνε μια κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε 1 μέσα σε ένα έτος (στόχος τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο και μάλλον ανέφικτο καθώς δεν υφίσταται αντίστοιχο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας)

-          Οι προσπάθειες αντιμετώπισης μιας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να καταστούν αποτελεσματικές θα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου, αποφευγομενης  κατά το δυνατόν, υπερβολικής έξαρσης κοινωνικών εντάσεων που υπονομεύουν το όλο εγχείρημα ή πάντως καθυστερούν την υλοποίησή του.


ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΤΕ ΓΕΛΟΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ... ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΟΤΑΝ Η ΘΗΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΡΟΜΙΚΟΥΣ ΛΑΙΜΟΥΣ ΣΑΣ
 

Καταστρέφουν μια γενιά με τη "Σίσα",όπως ακριβώς έγινε στην Αργεντινή με το "Πάκο"

Ο κύριος Στουρνάρας είχε πεί ότι δε γίναμε ακόμη Αργεντινή.Με τις προσπάθειες τους όμως κοινωνικά τουλάχιστον έχουμε γίνει:

Σοκαριστική ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Κατερίνας Μάτσα, εκπροσώπου του «18 ΑΝΩ» η οποία μίλησε στη Βουλή για 14χρονους χρήστες σκληρών ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μάτσα είπε: «Κυκλοφορούν νέες επικίνδυνες ουσίες όπως το «Σίσα» που αποτελείται από αμφεταμίνες και υγρά μπαταρίας και λαμβάνεται από παιδιά 14 ετών! Η χρήση αυξάνεται διαρκώς, η ηλικία των χρηστών πέφτει και εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου. Η κατάσταση είναι σοβαρή».

Τι είναι το «Σίσα» το οποίο χαρακτηρίζεται σήμερα ως το ναρκωτικό της κρίσης καθώς είναι ένα παρασκεύασμα χαμηλού κόστους που απευθύνεται σε νέους χωρίς οικονομικές δυνατότητες και καταναλώνεται κυρίως σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας;

Πρόκειται για «φτηνό» ναρκωτικό και εύκολο στη χρήση με μεγάλη διεγερτική επίδραση, που μπορεί να κρατήσει το χρήστη έως και τρία 24ωρα άγρυπνο. Απώλεια βάρους, επιθετικότητα, έντονη διάθεση σεξουαλικότητας είναι μερικές ακόμη από τις παρενέργειες του «Σίσα». Το ναρκωτικό που αναφέρεται στις πιάτσες σαν «η κόκα των φτωχών» πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το «Σίσα» είναι ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ακόμα και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων ή χλωρίνη!

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι παρενέργειες καθιστούν τη «σίσα» εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία ενώ δεν λείπουν και οι συσχετισμοί της χρήσης με την αύξηση των κρουσμάτων HIV.

Αν και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ευθεία συσχέτιση, πιθανολογείται ότι η έντονη σεξουαλική διέγερση που προκαλεί το ναρκωτικό, σε συνδυασμό με τη μείωση των αναστολών, οδηγούν σε μείωση των απαραίτητων προφυλάξεων από τον ιό του ΗΙV.

«Δεν μπορείς να κοιμηθείς, να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια». «Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις». «Είναι φθηνό, είναι επικίνδυνο, ακούγεται ότι φεύγειτο μυαλό». «Κόβει την όρεξη, αυτοκτόνησαν πέντε άτομα, δημιουργεί ψευδαισθήσεις». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις περιγραφές χρηστών για την ουσία και τις παρενέργειες που προκαλεί.

Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες.

Εκτός από το «Σίσα», στις πιάτσες της Αθήνας έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμα μία φτηνή ουσία, το «Τάι», που δεν είναι τίποτε άλλο από μια παραλλαγή της ταϋλανδέζικης ηρωίνης, με χαμηλή περιεκτικότητα δραστικής ουσίας.

Το «τάι» πωλείται στην τιμή των 5-7 ευρώ η δόση, ενώ η χρήση του γίνεται ενδοφλέβια. Επίσης, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην Ελλάδα και άλλες παραλλαγές ηρωίνης χαμηλής καθαρότητας/περιεκτικότητας (10%-15% και κάτω από 5%, για μεγάλες και μικρές ποσότητες, αντίστοιχα), ενώ έχει παρατηρηθεί και αύξηση της συχνότητας και της ποσότητας χρήσης του οπίου και μειγμάτων οπίου με κατεργασμένη κάνναβη.

ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ!

Ο Ψυχάρης προαναγγέλλει έγγραφα και φωτογραφίες από τη δράση του Κακλαμάνη στη Χούντα

o psyxaris proanaggellei eggrafa kai fotografies apo ti drasi tou kaklamani sti xounta 1 315x236 300x224 Ο Ψυχάρης προαναγγέλλει έγγραφα και φωτογραφίες από τη δράση του Κακλαμάνη στη Χούντα"press-gr"
Αποκαλύψεις -βόμβα μεγατόνων προαναγγέλλει ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης κατά του τέως προέδρου της Βουλής και αρχαιότερου πολιτικού σε δράση -εκλέγεται από το 1974- Αποστολου Κακλαμάνη.
Ο κ. Ψυχάρης τον όποιο ο κ. Κακλαμάνης «προκάλεσε» αναφέροντας χθες ότι «πέρασε ο καιρός που έβγαζε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Ψυχάρης» στη σημερινή του απάντηση ως Αθηναίος Πολίτης μέσα από τη...
στήλη Μικροπολιτικός της εφημερίδας «Τα Νέα» είναι σαφής:
«Ο κ. Αποστόλης Κακλαμάνης (τέως, τέως κ.λπ. και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) είπε προχθές ότι ώς τώρα την ηγεσία του κόμματος τη διόριζαν ο κ. Σταύρος Ψυχάρης και ο κ. Γ. Μπόμπολας. Κάπου φαίνεται να τα μπερδεύει ο εν λόγω… έφεδρος. Από τη θέση του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον απέκλεισε τότε με μία ολιγόλογη δήλωσή του ο μακαρίτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, που είπε στους δημοσιογράφους: Ο Κακλαμάνης δεν θα είναι υποψήφιος διότι διαφορετικά θα αποφασίσω να μιλήσω. Ξέρει αυτός!»
Και συνεχίζει:
Αύριο θα σας γράψω τη συνέχεια, που διαδραματίζεται επί απριλιανής χούντας στη Νέα Σμύρνη.
Στο δε υστερόγραφο, κάτω από την υπογραφή, γίνεται ακόμη σαφέστερος και δηλωτικός για τις προθέσεις του: Φύλαξ (γραπτών) Αρχείων και Φωτογραφιών.
Τι εννοεί όμως ο κ. Ψυχάρης; Πολλές φορές έως τώρα αρκετοί έχουν αναφερθεί υπαινικτικά σε επαφές του κ. Κακλαμάνη με στελέχη της χούντας και κυρίως σε συνομιλία ή συνομιλίες του με τον Δημήτρη Ιωαννίδη που ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο.
Τον έχουν χαρακτηρίσει «γεφυροποιό», υπονοώντας ότι μετείχε στις συζητήσεις που έγιναν προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση της χώρας σε πολιτική διακυβέρνηση, με ταυτόχρονη παροχή αμνηστίας στην ηγεσία της χούντας.
Ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης τα έχει διαψεύσει όλα αυτά. Μάλιστα, στο βιογραφικό του που δημοσιεύεται στη Wikipedia αναφέρει χαρακτηριστικά:
Το 1967 διώχθηκε και φυλακίστηκε για αντιστασιακή δράση με τον Νόμο 509, ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Δημοκρατικού Εθνικού Κινήματος Αντίστασης (ΔΕΚΑ), αλλά το 1968 αποφυλακίστηκε με την «αμνηστία» του Φεβρουαρίου και υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης στις περισσότερες δίκες μέχρι την πτώση της δικτατορίας. Μεταξύ άλλων, υπερασπίστηκε τους Ξ. Πελοποννήσιο και Θ. Κόκκινο (κατηγορούμενους από έκτακτο στρατοδικείο για συμμετοχή στο ΠΑΚ). Συνέχισε, όμως, τη δράση του μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ, γι’ αυτό και η δικτατορία του αφαίρεσε το διαβατήριο, απαγορεύοντάς του την έξοδο από τη χώρα. Επίσης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΕΔΗΝ, της νεολαίας της Ενωσης Κέντρου.
Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τον σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη να κατηγορήσει ευθέως τον κ.Κακλαμάνη, όταν ήταν ακόμη πρόεδρος της Βουλής, ότι ήταν συνομιλητής του Ιωαννίδη, λέγοντας: «Ο σημερινός πρόεδρος της Βουλή δεν υπήρξε συνομιλητής του Ιωαννίδη μαζί με τον Γιώργο τον Αλφαντάκη, τον γνωστό δικηγόρο;»