Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί στις εκλογές;


Την πολιτική-εκλογική σύμπραξη σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Οι πληροφορίες που έχω είναι από μέσα –αλλά πολύ μέσα- των πολιτικών στρατηγείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη και των δύο κομμάτων έχουν αρχίσει μία μυστική «ζύμωση» μεταξύ τους με κεντρικό στόχο την πιθανή κάθοδο στις εκλογές ενός ενιαίου πολιτικού σχηματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θα καλύψει το μεγάλο κενό στον κεντρώο χώρο, αλλά με διατήρηση
του ονόματος και των συμβόλων των δύο κομμάτων.
Οι ηγεσίες δεν ξέρουν τίποτα για όλα αυτά –ή κάνουν πως δεν ξέρουν- αλλά δεν είναι και φανατικά αντίθετες στην εξέλιξη αυτή, που κινούν κυρίως κάτι καινούρια παιδιά στο ΠΑΣΟΚ.
Γιατί, σου λέει, με την κατρακύλα που έχουμε πάρει και τον τρόμο που θα ζήσουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, το ΠΑΣΟΚ ίσως μπει με ακόμη λιγότερες δυνάμεις στη βουλή από ό,τι σήμερα.
Αφού η ιστορία με τη ΔΗΜΑΡ δεν τσουλάει, ρίχνουμε δίχτυα στη ΝΔ με το σκεπτικό «ελάτε να δημιουργήσουμε τη μεγάλη πολιτική παράταξη του Κέντρου». Από την άλλη μεριά, κάποια στελέχη της ΝΔ βλέπουν με ανησυχία τις προσεχείς εκλογές λόγω της πολιτικής φθοράς της ΝΔ με μνημόνια και λοιπά και σκέφτονται με δέος ότι μπορεί να χάσουν την πρώτη θέση με κερδισμένο το ΣΥΡΙΖΑ, που σαν πρώτο κόμμα θα πάρει και το μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου. Και σου λένε τα στελέχη αυτά, «έτσι κι αλλιώς η παλιά, παραδοσιακή δεξιά, δεν εκφράζεται πλέον από τη Νέα Δημοκρατία, που περισσότερο με κεντρώο κόμμα μοιάζει σήμερα.
Γιατί όχι λοιπόν με το ΠΑΣΟΚ, που επίσης θυμίζει κέντρο;».
 Λέτε; Να δούμε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας σε αυτή την εποχή των μεγάλων ανατροπών 

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τοίχο-τοίχο μη σας πετύχω, λαμόγια!!!!



Στην εκπνοή του Απρίλη με το φρεσκοψηφισμένο πολυνομοσχέδιο και τις διατάξεις-νόμους-απειλές σαν την δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μου αποφάσισα ΕΓΩ για μένα τα εξής μοναδικά καταπληκτικά ΔΙΚΑ μου βήματα, ενάντια σε όλους αυτούς που πο το 2009 προσπαθούν να με στείλουν στον άλλο κόσμο.

Αποφάσισα να αποχαιρετίσω τον Απρίλη τραγουδώντας στεντόρεια το "Απρίλη μου καλέ" και ταυτόχρονα να υποδεχτώ το Μάη τον μυρωδάτο, αντέχοντας την βλακεία τους, την προδοσία τους την ανευθυνότητα τους, χωρίς να βγω στους δρόμους.Δεν θα φάω άλλα χημικά, αλλά δεν θα ανεχτώ και κανέναν χωροφυλακίσκο να με τρομοκρατεί. Τα.... δικά μας παιδιά διάλεξαν μεριά και δυστυχώς είμαστε απέναντι.

Οχι θα τους περιμένω εδώ, στο σπίτι μου και...
γαία πυρί μυχθήτω! Θα τους περιμένω στη γειτονιά μου, στους δρόμους που μεγάλωσα και ξέρω, με τους δικούς μου γύρω μου έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τα κτήνη.

Δεν υπακούω σε κανένα νόμο που ψηφίστηκε από προδότες, πουλημένους ανθέλληνες πολιτικάντηδες, που μόνο μέλημα τους είναι να με  παραδώσουν στους σύγχρονους δουλεμπόρους των Βρυξελλών
.
Νόμος τελικά είναι το δίκιο των τραπεζών, των δανειστών, των εγκάθετων. ΕΓΩ δεν έφαγα, δεν έκλεψα, δεν εξαπάτησα δεν επιβάρυνα τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε για φάρμακα.
Πλήρωνα τα πάντα, φόρους, νοσοκομεία, σχολείο, πανεπιστήμιο, φώτα, νερά τους μισθούς των καρεκλοκένταυρων αλλά ήμουν αόρατος για όλους αυτούς που κυνηγούν τη ζωή μου!
Κάθε επαφή με το δημόσιο τελείωνε με ένα αί σιχτίρ χαρτογιακάδες και πάντα πλήρωνα.Χαρτόσημα, σπατόσημα, τέλη, διόδια, παπαδόσημα παράβολα, φόρο.
Γιατί χρωστάω ρε;

Δεν χρωστάω σε κανέναν, ίσως λίγο της Μιχαλούς αλλά αυτή είναι καλή κυρία δεν τα θέλει πίσω.

Ετσι λοιπόν αποφάσισα για ΜΕΝΑ πως είναι η ώρα να τους περιμένω. Τα 490 ευρώ με τα οποία κοστολόγησαν τη ζωή μου τους τα χαρίζω, σκλάβος στη χώρα μου δεν γίνομαι.
Επαίτης των αφεντάδων για μισή ζωή δεν θέλω να είμαι .
ΘΕΛΩ τη ζωή μου πίσω και την διεκδικώ, αλίμονο πια σε αυτόν που θα βρεθεί στη ρότα μου, αλίμονο σε αυτόν που θα προσπαθήσει να εφαρμόσει το δίκιο των αφεντάδων.
Δεν είμαστε δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι, δεν περιμένουμε σωτήρες, θα ζήσουμε για ΜΑΣ χωρίς εσας και επειδή πάντα πληρώνουμε θα πληρώσουμε το τελευταίο τίμημα αλλά για ΜΑΣ.

Από ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ

200.000 ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ Ο ΑΡΧΙΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ





ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ, Ο ΠΑΝΥΒΛΑΚΑΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΞΟΔΕΨΕ 200.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ! 200.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ… Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ…

Υπογλώσσια χρειάστηκε ο Ευ. Βενιζέλος βλέποντας τον λογαριασμό από τα ταξιδάκια αναψυχής του Γ. Παπανδρέου.|
παπανδρεου
Τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στην Ιπποκράτους ο λογαριασμός για την μετάβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρικα τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου για την ετήσια Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Βλέποντας λοιπόν τη… λυπητερή, ο κ. Βενιζέλος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό.
Περίπου 200.000 ευρώ ήταν το κόστος του ταξιδιού στην Κοστα Ρικα. Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία χλιδάτα, γεύματα με «χρυσά κουτάλια» και άλλες σπατάλες που ο Γ. Παπανδρέου φυσικά τα χρέωνε στο κόμμα.
Ανάλογο αίτημα για την κάλυψη εξόδων από το ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκε και τον Απρίλιο του 2012 για να πάει ο ΓΑΠ σε σύνολο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κειπ Τάουν.
Όταν ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε, ο Γιώργος του απάντησε : «Είναι προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ ότι εκλέχτηκα και πάλι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».
Πηγή

Ο Σαμαράς αναβιώνει το σκληρό κράτος της «επαράτου» δεξιάς. Αυταρχισμός, εκβιασμοί και τρομοκρατία το νέο δόγμα!



Η κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά, φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προς ψήφιση, ένα κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που στόχο έχει την εξαθλίωση και την τρομοκρατία του Ελληνικού Λαού. Έχοντας αναγάγει το Ελληνικό κοινοβούλιο σε χωματερή αισχρών νομοθετημάτων, καταστρατηγώντας κάθε Συνταγματικό διαδικασία, ο Σαμαράς και το κονκλάβιο του επιβάλλουν με εκβιαστικές τακτικές τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση των Ελλήνων.
Αναφέρω μόνο μία από τις διατάξεις του κατάπτυστου εκτρώματος-νομοθετήματος των Σαμαροστουρνάρων που αποδεικνύει τη φασίζουσα πολιτική που ακολουθεί η... κυβέρνηση Σαμαρά και το υπηρετικό προσωπικό που τον στηρίζει: «το δημόσιο, ακόμη και αν έχει χορηγήσει ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης στην οποία ο οφειλέτης είναι συνεπής, μπορεί να λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εφόσον η οφειλή δεν είναι εξασφαλισμένη. Για παράδειγμα, μπορεί να εγγράφει υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και να προχωρά σε κατασχέσεις!, και να μην χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας».

Μόνο και μόνο η πιο πάνω διάταξη του νομοσχεδίου δείχνει με τον χειρότερο τρόπο πια είναι η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο τρόπος που πολιτεύεται η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Βασικές της αρχές είναι: εκβιασμοί και κρατική τρομοκρατία, σκληρός αυταρχισμός και το χειρότερο όλων: οικονομική τρομοκρατία.

- Σκληρός αυταρχισμός όπως π.χ. στις Σκουριές που κάνουν επίδειξη ισχύος οι δυνάμεις καταστολής του σερίφη Δένδια, και θυμίζουν εποχές χούντας κάνοντας νυχτερινές επιθέσεις σε σπίτια φιλήσυχων κατοίκων μόνο και μόνο για να δείξουν οι κυβερνώντες την απόλυτη υποταγή τους στη διαπλοκή και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν όποιον διεκδικεί τα αυτονόητα Δημοκρατικά του δικαιώματα.

- Εκβιασμοί και τρομοκρατία με αφορμή την απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Με διαδικασίες που θα ζήλευε και η χούντα του Πινοσέτ, ο Σαμαράς απολύει χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων με βασικό κριτήριο την υποβολή της απόλυτης υποταγής του εργαζομένου στο αρμόδιο υπουργικό γραφείο. Όποιος γονατίσει στο υπουργικό γραφείο παραμένει, όποιος δε σκύψει απολύεται… Είναι το μοναδικό κριτήριο.

Ενώ ταυτόχρονα όποιοι θα προσλαμβάνονται, θα περνούν από συνέντευξη και εκθεσούλα ιδεών. Ή δηλαδή γονυκλισίες στο εκάστοτε υπουργικό γραφείο ή δεν προσλαμβάνονται ποτέ. Μόνο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν έχει θεσπίσει ο Σαμαράς, ο άρχων του νεοσκοταδισμού στην Ελλάδα.

- Oικονομική τρομοκρατία όχι μόνο για την φασιστική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αναφέρω στην αρχή, που θα γίνεται πράξη «διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» για όλους όσους αντιστέκονται στην κυβέρνηση και δεν έχουν υποβάλλει τα σέβη τους, αλλά και με δεκάδες άλλες διατάξεις και νομολογίες του Στουρνάρα (ανθρώπου και πουλέν των Σημίτη και Παπαντωνίου για να μην ξεχνιόμαστε). Το κριτήριο της επιλογής είναι απλό και συγκεκριμένο: ή κάνεις ότι διατάσσει η κυβέρνηση ή σου κατάσχουμε τη όποια περιουσία έχεις. Γιατί τα αυταρχικά καθεστώτα δεν έχουν αδιέξοδα…

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η Γερμανική επεκτατική πολιτική έχει βρει στην Ελληνική τρικομματική κυβέρνηση τους πιο σκληρούς εκφραστές της. Οι Έλληνες πολίτες έχουν γίνει τα πειραματόζωα των γερμανικών οικονομικών κρεματορίων ενώ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης παίζουν με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο των γκάουλαϊτερς.

Είναι πλέον βέβαιον ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναβιώσει το σκληρότερο κράτος της δεξιάς που γνώρισε η χώρα τον τελευταίο αιώνα. Αυταρχισμός, εκβιασμοί, τρομοκρατία, κλείσιμο του ματιού στο παρακράτος, και απόλυτος εκφοβισμός του λαού είναι το όραμα του Σαμαρά και των ακολούθων του, Βενιζέλου και Κουβέλη. Ο Λαός με Δημοκρατικές αλλά ειρηνικές διαδικασίες πρέπει να αντισταθεί στη νεοφασιστική λαίλαπα που επιβάλλει ο σχιζοφρενικός νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης.

Tου Στάθη Διομήδη από freepen, μοντάζ Γρέκι

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ αλλά διεκδικεί "Όσκαρ ηλιθιότητος" Δένδιας: «ασφαλέστερη πόλη της Ευρώπης η Αθήνα»!




Ο άνθρωπος στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο της προστασίας των Ελλήνων πολιτών και της διαφύλαξης του νόμου και της τάξης φαίνεται πως τα έχει εντελώς χαμένα, ενώ δείχνει να τελεί εν συγχύσει σχετικά με το ρόλο του, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  Μόλις προ δύο ημερών, από το βήμα του John Jay College of criminal and justice στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε σε βαριά οπλισμένες συμμορίες οι οποίες δρουν στην Αθήνα και ληστεύουν ...  ανυποψίαστους πολίτες. Από το ίδιο βήμα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτο φαινόμενο»! Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των αρχικών του δηλώσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αναφέρθηκε εκ νέου στα συμπεράσματα της επίσκεψής του στην αμερικανική μεγαλούπολη. Δήλωσε λοιπόν, πως «η Ελλάδα και η Αθήνα, είναι απολύτως ασφαλείς για τους επισκέπτες», τονίζοντας πως «όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας είναι μειωμένοι σε σχέση με το περσινό έτος». Μάλιστα προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, αποδεικνύοντας πως έχει χάσει -όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρός του- κάθε επαφή με την πραγματικότητα, σημειώνοντας πως «υπάρχει τεράστια αστυνομική επιτήρηση στο κέντρο της Αθήνας και λίγες πόλεις της Ευρώπης είναι τόσο ασφαλείς, όσο είναι η Αθήνα σήμερα»! Επιπλέον, ενώ εντός ελληνικών συνόρων παριστάνει τον νταή απέναντι στην οργανωμένη τουρκική πρακτική της αθρόας προώθησης λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, στην ομιλία του στη Νέα Υόρκη, κατάπιε τη γλώσσα του, αναφέροντας πως «υπάρχει βελτίωση στη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, όμως ακόμα δεν είμαστε ευχαριστημένοι»! Το λιονταράκι Δένδιας το οποίο βρυχάται για εσωτερική κατανάλωση, έγινε γατάκι μπροστά στο αμερικανικό κοινό. Σε αντίθεση με την ένοχη σιωπή του, για το διαρκές τουρκικό έγκλημα, εμφανίστηκε άτεγκτος εις ότι αφορά «ακραία φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας» (έτσι χαρακτήρισαν αμερικανοί προβοκάτορες τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας την ανθελληνική χολή της ελληνόφωνης Αριστεράς), χαρακτηρίζοντας ένα πολιτικό Κίνημα το οποίο έλαβε 500.000 ψήφους και σήμερα υποστηρίζεται από πλέον του ενός εκατομμυρίου Έλληνες ως «απαράδεκτο». Εάν η Πατρίδα μας διέθετε ένα σοβαρό πρωθυπουργό, ο αρλεκίνος της Κατεχάκη θα είχε ήδη πάει σπίτι του. Όταν όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει πως οι οικονομικές θυσίες του Ελληνικού Λαού αποδίδουν και πως αναμένεται ανάπτυξη από το τέλος του 2013 και το 2014, τότε είναι προφανές ότι τα βασικά γρανάζια της κυβερνητικής μηχανής εμφανίζουν συμπτώματα αποσύνθεσης. Η μοναδική λύση είναι να τους στείλει σπίτι τους ο Ελληνικός Λαός.
άνθρωπος στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο της προστασίας των Ελλήνων πολιτών και της διαφύλαξης του νόμου και της τάξης φαίνεται πως τα έχει εντελώς χαμένα, ενώ δείχνει να τελεί εν συγχύσει σχετικά με το ρόλο του, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μόλις προ δύο ημερών, από το βήμα του John Jay College of criminal and justice στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε σε βαριά οπλισμένες συμμορίες οι οποίες δρουν στην Αθήνα και ληστεύουν ...



ανυποψίαστους πολίτες. Από το ίδιο βήμα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτο φαινόμενο»! Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των αρχικών του δηλώσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αναφέρθηκε εκ νέου στα συμπεράσματα της επίσκεψής του στην αμερικανική μεγαλούπολη. Δήλωσε λοιπόν, πως «η Ελλάδα και η Αθήνα, είναι απολύτως ασφαλείς για τους επισκέπτες», τονίζοντας πως «όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας είναι μειωμένοι σε σχέση με το περσινό έτος». Μάλιστα προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, αποδεικνύοντας πως έχει χάσει -όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρός του- κάθε επαφή με την πραγματικότητα, σημειώνοντας πως «υπάρχει τεράστια αστυνομική επιτήρηση στο κέντρο της Αθήνας και λίγες πόλεις της Ευρώπης είναι τόσο ασφαλείς, όσο είναι η Αθήνα σήμερα»!
Επιπλέον, ενώ εντός ελληνικών συνόρων παριστάνει τον νταή απέναντι στην οργανωμένη τουρκική πρακτική της αθρόας προώθησης λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, στην ομιλία του στη Νέα Υόρκη, κατάπιε τη γλώσσα του, αναφέροντας πως «υπάρχει βελτίωση στη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, όμως ακόμα δεν είμαστε ευχαριστημένοι»! Το λιονταράκι Δένδιας το οποίο βρυχάται για εσωτερική κατανάλωση, έγινε γατάκι μπροστά στο αμερικανικό κοινό. Σε αντίθεση με την ένοχη σιωπή του, για το διαρκές τουρκικό έγκλημα, εμφανίστηκε άτεγκτος εις ότι αφορά «ακραία φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας» (έτσι χαρακτήρισαν αμερικανοί προβοκάτορες τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας την ανθελληνική χολή της ελληνόφωνης Αριστεράς), χαρακτηρίζοντας ένα πολιτικό Κίνημα το οποίο έλαβε 500.000 ψήφους και σήμερα υποστηρίζεται από πλέον του ενός εκατομμυρίου Έλληνες ως «απαράδεκτο».
Εάν η Πατρίδα μας διέθετε ένα σοβαρό πρωθυπουργό, ο αρλεκίνος της Κατεχάκη θα είχε ήδη πάει σπίτι του. Όταν όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει πως οι οικονομικές θυσίες του Ελληνικού Λαού αποδίδουν και πως αναμένεται ανάπτυξη από το τέλος του 2013 και το 2014, τότε είναι προφανές ότι τα βασικά γρανάζια της κυβερνητικής μηχανής εμφανίζουν συμπτώματα αποσύνθεσης. Η μοναδική λύση είναι να τους στείλει σπίτι τους ο Ελληνικός Λαός.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. “ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ” Ε;



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 29, 2013

 

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ;

ΤΑ 219 ΔΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 40 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ!

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ”;

“Πως θα πληρώναμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν φωνάζαμε το ΔΝΤ και την Τρόικα…”

Δείτε τώρα την στυγνή αλήθεια με αριθμούς. Την μεγαλύτερη κλοπή που έχει συντελεσθεί εις βάρος έθνους.

Στο ερώτημα «πόσα από τα δάνεια που μας δίνει η τρόικα πηγαίνουν για μισθούς και συντάξεις» η απάντηση είναι αυτή που όλοι φανταζόμαστε. Απλώς, αποδεικνύεται και με αριθμούς.
Στα 219 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχουμε δανειστεί από το EFSFκαι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα. Από αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «το Κεφάλαιο»:
1.Τα 48,2 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
2.Τα 11,3 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για την επαναγορά χρέους (είναι η 2η διαδικασία «κουρέματος» στην οποία προχωρήσαμε
3.Τα 29,7 δισεκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για την ανταλλαγή ομολόγων στο πλαίσιο του PSI (δηλαδή το πρώτο «κούρεμα» που έγινε στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθούν τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, η κυπριακή οικονομία αλλά και ιδιώτες αποταμιευτές).
4.Στο διάστημα 2010-2013 διαθέσαμε 122,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσουμε προηγούμενα δάνεια. Εξ’ αυτών, τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν χρεολύσια και τα 48 δισεκατομμύρια ευρώ…τόκοι
Αν κάνουμε την πρόσθεση, προκύπτει ότι το υπόλοιπο από τα 219 δισεκατομμύρια ευρώ που απομένει για τις ανάγκες του προϋπολογισμού (πληρωμή συντάξεων, μισθών, λειτουργία νοσοκομείων κλπ) είναι μόλις …7,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όχι, δεν καλύφτηκαν μόνο με αυτά τα χρήματα τα ελλείμματα. Μην ξεχνάμε και τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων το σύνολο των οποίων ξεπερνάει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή, όχι μόνον γυρίσαμε τα ομολογιακά δάνεια σε ενυπόθηκα, αλλά ξεριζώσαμε και 40 δις Ευρώ επιπλέον από την κοινωνία για να τα στείλουμε στους τοκογλύφους! Η ανάπτυξη προφανώς θα έλθει με τα κουρέλια που έχουν απομείνει στην Ελλάδα…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.. 

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΑΤΕΡΑ;




«Αν κάποιος χαμογελάει όλη την ώρα, μάλλον πουλάει κάτι που δεν λειτουργεί»
George Carlin, 1936-2008, Αμερικανός κωμικός

Μεγάλη Δευτέρα μικρών ελπίδων, η κατάθλιψη και ο φόβος σφιχταγκάλιασαν την πόλη των μοιραίων και στο ουράνιο κανάλι της ντροπής η ετερόφωτος κυρία Τσαπανίδου, μες στα χαμόγελα και στην καλή χαρά, να απαντά σε ερωτήματα που δεν ετέθησαν ποτέ και να βρίσκει, εκ μέρους των κρατούντων, δικαιολογίες ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν!

168


ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΟ… ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ;





Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθεί κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων θα περιοριστεί κατά 20-25%.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν περίπου 45-50 στρατόπεδα… ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια… Στο έλεος των Τούρκων νεοοθωμανών από τη μια και στα νύχια των νεοναζί της Μέρκελ και των αιμοσταγών τοκογλύφων του καταρρέοντος καπιταλισμού από την άλλη!

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Έντονες αντεγκλίσεις, ένταση και διαφωνίες κυριάρχησαν στη διαδικασία με αποτέλεσμα να κάνει «διορθωτικές αλλαγές» ο κ. Γιάννης Στουρνάρας

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο 
 
Επιμέλεια: Λουκιανός Κάλλιμπαν

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής μετά την ψηφοφορία στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα ώστε να εκταμιευθούν τα 2,8 εκατ. ευρώ για την απαιτούμενη που προώθησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Ήταν μια έντονη συνεδρίαση με αντεγκλίσεις, διαφωνίες και εντάσεις.

Το θέμα είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας αναγκάστηκε να κάνει κάποιες μικρές διορθώσεις τις τελευταίας στιγμής ύστερα από την έντονη πίεση της αντιπολίτευσης.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας διαμορφώνονται ως εξής:

«Ναι» ψήφισαν  168 βουλευτές

«Όχι» ψήφισαν  123 βουλευτές

«Παρών» ψήφισε ένας βουλευτής

 Συνολικά ψήφισαν 292 βουλευτές

Από τις πρώτες διαπιστώσεις φάνηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τηρήσει τα προσχήματα και να συνεχίσει τακτική υποτέλειας προς την τρόικα. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η αντιπολίτευση για πρώτη φορά φάνηκε ιδιαιτέρως επικριτική και αυστηρή προς την τρικομματική κυβέρνηση την οποία σφυροκόπησε επανειλημμένως.

Οι «βελτιώσεις»

Μετά από την έντονη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών αναγκάσθηκε να δεχθεί περισσότερες δόσεις, μείωση οφειλής ή και εξαίρεση από το χαράτσι για όσους είναι στο όριο της φτώχειας, με προσθήκη που κατέθεσε το απόγευμα στο πολυνομοσχέδιο.

Ειδικότερα για πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια, θα πληρώνουν το χαράτσι στα ακίνητα σε περισσότερες δόσεις ή θα μειωθεί το ύψος τους ή θα έχουν πλήρη απαλλαγή από αυτό.

Η τροπολογία αφορά σε ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία. Συμφωνήθηκε ώστε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να καθοριστούν τα κριτήρια και τα όργανα που θα την εφαρμόσουν.

Ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε αναδιατύπωση που επιχειρεί να απαντήσει στις ανησυχίες των επιχειρήσεων στις περιοχές Μακεδονίας και Θράκης, για τις κρατικές ενισχύσεις που είχαν λάβει και που σήμερα καλούνται να επιστρέψουν εντόκως πίσω, έχοντας κριθεί παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η τροπολογία προβλέπει πως για καθεστώτα κρατικών ενισχύσεων παραμεθορίων περιοχών, που είχαν θεσμοθετηθεί τουλάχιστον πριν από 15 χρόνια, και τα οποία έχουν κριθεί παράνομα αλλά η επίσημη διαδικασία έρευνας ξεκίνησε πριν από 8 έτη ή αργότερα, η απόφαση ανάκτησης των χορηγηθέντων πόρων, διαβιβάζεται στην Κομισιόν «ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ανάκτησης με ευνοϊκότερους όρους, για λόγους προστασίας της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής».

Οι δύο προσθήκες, απαντούν σε σειρά παρατηρήσεων βουλευτών, που εκφράστηκαν κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών και στην Ολομέλεια.

Έγινε επίσης δεκτό το άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε ΟΤΑ. Ο κ. Στουρνάρας δέχθηκε ένα από τα τρία άρθρα της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, θέμα που προκάλεσε εσωτερικές τριβές στην κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Οικονομικών αποδέχθηκε τη ρύθμιση που αφορά σε εκτέλεση προγράμματος ολιγόμηνης απασχόλησης ανέργων σε Δήμους και Περιφέρειες, όχι όμως και τα άρθρα για τη μείωση εργοδοτικών εισφορών, ορισμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «δεν έχουμε τους δημοσιονομικούς πόρους» για να στηριχθεί το μέτρο, ωστόσο δεσμεύθηκε να το ξαναδεί όταν θα υπάρξει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.

Επιπλέον, με άλλη προσθήκη που κατέθεσε ορίζεται ότι επιτρέπεται η ίδρυση πρατηρίων άρτου στα σούπερ μάρκετ κ.α. αλλά «σε χώρο σαφώς διαχωρισμένο και τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων».

Ο Γ. Στουρνάρας έκανε επίσης δεκτή την τροπολογία για τους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί από την πράξη του ΑΣΕΠ από το 2010. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα και οι οφειλές στους ΟΤΑ.

Εντάσεις

Η συζήτηση στη Βουλή διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης. Η αρχή έγινε με την κατάθεση έντασης αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου από το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απορρίφθηκε.

Ακολούθησαν έντονες επικρίσεις του υπουργού Οικονομικών κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απάντηση σε υψηλούς τόνους από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «διαψεύσθηκαν οι προφήτες της καταστροφής».
Πηγή