Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟ;


ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ... ΠΛΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕΕΕ... ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ερχεται νέο σοκ:  Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα - Τι είναι ο θεσμός των mini jobs


Ερχεται νέο σοκ: Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα - Τι είναι ο θεσμός των mini jobs
Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ωστόσο, η Τρόικα αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.
Σύμφωνα με την Real News, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.
Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.
Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.|
Πηγή

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΡΑΪΚΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΡΑΪΚΟΥ, ΠΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΟ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΕΠΡΑΞΕ, ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ
http://harryklynn.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8622.html
http://harryklynn.blogspot.gr/2012/06/blog-post_28.html

ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;

ΡΕ ΣΑΠΙΟΙ, ΓΛΥΦΤΕΣ, ΚΑΡΕΚΛΟLOVERS ΠΑΣΟΚΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ, Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ;
ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΟΙ «ΚΑΡΕΔΕΞΙΟΙ» ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΡΕΕΕ…
ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ; ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;

ΚΑΛΑ ΡΕ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟ, ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΛΥΦΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣ ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΥΣ;



Χασούρα 50 εκατ. από το «μαύρο»




ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΗΛΙΘΙΟΑΤΟΙ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ; ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ...
Η ΕΡΤ είχε ήδη εξασφαλίσει δικαιώματα μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενώ έχασε και διαφημιστικά έσοδα

Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ
Το πακέτο αθλητικών τηλεοπτικών προϊόντων της ΕΡΤ ήταν πλούσιο και για κάθε γούστο! Η ποιότητα των μεταδόσεων, όπως πάντα, άριστων προδιαγραφών και με υψηλή ευκρίνεια εσχάτως, μέσω της περίφημης, πολυδιαφημισμένης τεχνολογίας HD (High Definition).
  Το κυριότερο εξ όλων όμως είναι ότι η εικόνα πήγαινε σε κάθε σπίτι, ήταν δηλαδή ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλο ανεξαιρέτως τον κόσμο, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, χάρη στο ανταποδοτικό τέλος, 4,24 ευρώ μηνιαίως (50 ευρώ το χρόνο για κάθε νοικοκυριό) στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Αντιστοίχως, το κόστος για ανάλογο αθλητικού θεάματος πρόγραμμα στα συνδρομητικά τηλεοπτικά δίκτυα στοιχίζει με τις τωρινές συνθήκες της αγοράς γύρω στα 50 ευρώ μηνιαίως. Η διαφορά σαφέστατα, μοιάζει σαν της ημέρας με τη νύχτα.




Για το καλοκαίρι, που ήδη ξεκίνησε καυτό, εξαιτίας και των πολιτικών εξελίξεων, η κρατική ραδιοτηλεόραση ετοιμαζόταν να προσφέρει μια αθλητική πανδαισία, καθώς με χρήματα του Ελληνα πολίτη είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα μεγάλων διοργανώσεων, όπως:

* Παγκόσμιο Κύπελλο Συνομοσπονδιών (Confederation Cup-16 αγώνες).
* Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κάτω των 20 ετών, στο σύνολο 52 παιχνίδια, με συμμετοχή και της ελληνικής Εθνικής. (Αμφότερες προβλέπονται στο συμβόλαιο του Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας, συνολικού κόστους 14 εκατομμυρίων ευρώ).
* Τσάμπιονς Λιγκ: προκριματική φάση, με πιθανότητα μετάδοσης ξένων αγώνων, αλλά και παραγωγής. Περιλαμβάνεται στο «αμαρτωλό» συμβόλαιο των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ διάρκειας τριών χρόνων, που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.
* Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου (κολύμβηση-πόλο-καταδύσεις) τον Ιούλιο, με ελληνικές συμμετοχές, αντί 165.000 ευρώ.
* Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (Μόσχα), αντί 1 εκατομμυρίου ευρώ.
* Formula-1 (δύο αγώνες τον Ιούλιο, ένας αγώνας τον Αύγουστο), αντί 200.000 ευρώ.
Μέχρις εδώ, η πρόσθεση βγάζει 46.865.000 ευρώ, αλλά δεν τελειώσαμε. Στο μενού υπήρχαν επίσης μικρότερης εμβέλειας προϊόντα, όπως:
* Μεσογειακοί Αγώνες (17οι) στη Μερσίνα της Τουρκίας.
* Μπιτς Βόλεϊ, 19 διήμερα τουρνουά, με ελληνική συμμετοχή.
Οσο για το Ευρωμπάσκετ, τον προσεχή Σεπτέμβριο, με συμμετοχή της Εθνικής μας, ήδη χάθηκε, ενώ το πρωτάθλημα και οι τελικοί της Α1 μπάσκετ ήταν προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το πλιάτσικο επί των ιματίων της καταργημένης με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΕΡΤ άρχισε με τον τρίτο τελικό (12/6) Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου κρίθηκε ο τίτλος. Θα έφερνε τουλάχιστον 250.000 ευρώ στο ταμείο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης (σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις) από διαφημιστικά έσοδα, αλλά τον χάρισε ο διαχειριστής υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με 60.000 στον «Σκάι», που βγήκε πολλαπλά κερδισμένος.
Το ίδιο κανάλι επιχείρησε να οικειοποιηθεί και το Confederation Cup, μεταδίδοντας πειρατικά δύο αγώνες μέσω της γερμανικής ZDF και ενός ιταλικού δικτύου, όμως η EBU αντέδρασε ακαριαία, οπότε το όλον εγχείρημα εγκαταλείφθηκε άρον άρον, όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν στη Βουλή ζήτημα απιστίας.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η EBU (European Broad-casting Union), η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση, απαγορεύει χρήση της εικόνας που διανέμει, από ιδιωτικά δίκτυα. Στην πρόσφατη περιπέτεια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, η μεγαλύτερη στον κόσμο ραδιοτηλεοπτική ένωση, με μέλη που δεν περιορίζονται μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων της, αναμεταδίδοντας το πρόγραμμά τους.
Σημειωτέον ότι δεν αποτελεί όργανο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μετά τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ





ο νέος φορέας θα πρέπει να περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο για να γίνει μέλος της.

Η ζημιά από το «μαύρο» στις αθλητικές μεταδόσεις, σε κάθε περίπτωση, θεωρείται ανυπολόγιστη, καθώς πέρα από την αποτίμηση σε χρήμα (πάνω από 50 εκατομμύρια οι συμβατικές υποχρεώσεις) ή ενδεχόμενα έσοδα, που θα έρχονταν μέσω διαφήμισης, ο Ελληνας πολίτης, ειδικά στην περιφέρεια, απώλεσε το δικαίωμα στην άμεση ενημέρωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων.
enet.gr