Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Του Νίκου ΙΓΓΛΕΣΗ
http://greekattack.wordpress.com

Μετά τέσσερα χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποικία χρέους του Δ΄Ράϊχ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαϊου 2014 καταγράφουν τα πολιτικά αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας.
Μελετώντας τα αποτελέσματα και συγκρίνοντάς τα με αυτά προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων διαπιστώνει κανείς ότι:
1. Τα μνημονιακά κόμματα συρρικνώνονται σε σημαντικό βαθμό, αλλά όχι τόσο όσο θα ανέμενε κανείς αν αναλογιστεί την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχουν προκαλέσει στη χώρα.
2. Τα μνημονιακά κόμματα διαθέτουν αξιόλογες εκλογικές εφεδρείες που την κρίσιμη στιγμή μπορούν να διασώσουν τη συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και το καθεστώς επικυριαρχίας.
3. Η γκεμπελικής υφής προπαγάνδα, που από το Μάίο του 2010 παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων, κορυφώθηκε το διάστημα πριν τις ευρωεκλογές, με το success story του «πρωτογενούς πλεονάσματος» του τέλους του Μνημονίου, της εξόδου στις αγορές και της διανομής «κοινωνικού μερίσματος» με αποτέλεσμα να περιορίσει τις απώλειες των μνημονιακών κομμάτων και να φρενάρει την άνοδο των αντιμνημονιακών.
4. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται αδιέξοδη, αφού μετά δύο χρόνια σκληρής λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης δε μπόρεσε να αυξήσει τα ποσοστά του σε σχέση με το 2012, Η πρωτιά που πέτυχε οφείλεται στη σημαντική πτώση της Ν.Δ.
2
5. Η Χρυσή Αυγή, παρά τις ποινικές διώξεις και την επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται, επιτυγχάνει σημαντική αύξηση των ποσοστών της.
6. Το ΚΚΕ, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, παρουσιάζει συνεχή συρρίκνωση της δύναμής του.
7. Η αναξιοπιστία των μνημονιακών και κρυφομνημονιακών κομμάτων οδηγεί στην εμφάνιση, ελληνικής εκδοχής φαινομένων «μπερλουσκονισμού». Πρόκειται για τη δημιουργία κομμάτων και τοπικών συνδυασμών από επιχειρηματικά συμφέροντα.
8. Τα κόμματα και οι οργανώσεις που υποστηρίζουν την επάνοδο της χώρας στο εθνικό νόμισμα (δραχμή) , κατακερματισμένα, οδηγήθηκαν σε πολιτική ανυπαρξία.
Ας δούμε αναλυτικά τα επί μέρoυς κόμματα, τη στρατηγική τους και τα εκλογικά αποτελέσματά τους.
ΣΥΡΙΖΑ
Μέχρι τις εκλογές του 2012 η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ήταν το μικρότερο κόμμα του Κοινοβουλίου, στις εκλογές τους 2009 είχε λάβει ποσοστό 4,60%. Μετά δύο χρόνια μνημονιακών πολιτικών ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το κύριο πολιτικό όχημα με το οποίο εκφράζεται η αντίθεση σημαντικού τμήματος της κοινωνίας (πρόκειται κυρίως για πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι μόνο) στις ακολουθούμενες πολιτικές που επιβάλλουν οι επικυρίαρχοι δανειστές. Στις εκλογές του Μαϊου 2012 παίρνει ποσοστό 16,78% ενώ σ’ αυτές του Ιουλίου 2012, σε συνθήκες έντονης πόλωσης, ανεβάζει το ποσοστό του στο 26,89%, δηλαδή μέσα σ’ ένα μήνα κερδίζει 10,1 μονάδες. Χαρακτηριστικό της πόλωσης της περιόδου Μαϊου – Ιουνίου 2012 είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει, μόνο από το ΚΚΕ, τέσσερις μονάδες και το τελευταίο συρρικνώνεται από το 8,48% στο 4,50%.
Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι οι ψηφοφόροι που επιλέγουν το ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίζονται κατ’ ανάγκην με τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του αλλά

ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ...


Κυβέρνηση. «Δεν ηττήθηκα εγώ που έχασα 827.929 ψήφους, αλλά ο πρώτος που έχασε 138.323»!!!


Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ


Οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχασαν συνολικά στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής 827.929 ψήφους, σε σχέση με αυτές του Ιουνίου 2012. Ταυτόχρονα, οι τρεις πρώην κυβερνητικοί εταίροι (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ), έχασαν συνολικά 1.144.217 ψήφους!!!, με αποτέλεσμα μάλιστα, το ένα από αυτά τα κόμματα να διαλυθεί. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχτεί την ήττα της.
Με απύθμενο πολιτικό θράσος, τα κόμματα της συγκυβέρνησης,
δεν κοιτάνε το εκλογικό χάλι τους, αλλά θεωρούν ότι νομιμοποιούνται επειδή και το πρώτο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) έχασε 138.323 ψήφους. Δηλαδή μας λέει κατάμουτρα η κυβέρνηση: «Δεν ηττήθηκα εγώ που έχασα 827.929 ψήφους, αλλά ο πρώτος που έχασε 138.323 ψήφους»!!! Και μας το λέει αυτό, παρά το γεγονός ότι τόσο η αντιπολίτευση όσο και η κυβέρνηση έδωσαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές και η κυβέρνηση έχασε κατά κράτος. 

Έτσι παρατηρείται το απίστευτο φαινόμενο, να συνεχίζουν να συγκυβερνούν και να λαμβάνουν εξοντωτικά λαϊκά μέτρα, το δεύτερο και τέταρτο κόμμα. Όμως, με αυτά τα αποτελέσματα και με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί, θα εξέλεγαν μόνο 86 βουλευτές και επομένως σήμερα στερούνται κάθε λαϊκού ερείσματος και στην ουσία (και όχι τυπικά) κάθε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί αμέσως.

Επιπλέον, από τι 54 εκλογικές περιφέρειες, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 33 εκλογικές περιφέρειες (το 61,11%) ενώ η ΝΔ κέρδισε μόνο 21 (δηλαδή το 38,89%). 

Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει τη λαϊκή στήριξη στο έργο της, δεν έχει παρά να συναινέσει στην κατάργηση του bonus των 50 εδρών και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Πρέπει επιτέλους να υπάρχει και στοιχειώδης πολιτική ευθιξία. 

«Ως εδώ!» είπαν στη Γερμανία και αστοί από τις ελίτ της ΕΕ.



Του Γιώργου Δελαστίκ
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι από πολιτική σκοπιά, για τη Γερμανία αξίζει περισσότερο η Γαλλία μόνη της από τις υπόλοιπες 26 χώρες-μέλη της ΕΕ, όσο κυνικό κι αν ακούγεται αυτό. Ο λόγος είναι απλούστατος: ούτε Ευρωζώνη ούτε ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μπορούν να υπάρξουν χωρίς τη Γαλλία! Οταν λοιπόν η Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπό της έρχονται στις ευρωεκλογές της Κυριακής πρώτο κόμμα με 25% από... 7% που είχε στις
προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009, πριν δηλαδή από την κρίση, αυξάνοντας τις έδρες της στο Ευρωκοινοβούλιο από 3 σε... 24 (!), λογικό είναι να αντηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού στο Βερολίνο.
Το ερώτημα δεν είναι φυσικά αν οι Γάλλοι ψηφοφόροι έγιναν ξαφνικά ακροδεξιοί και φασίστες. Είναι προφανές ότι δεν συνέβη αυτό. Το πραγματικό ζήτημα που θέλει απάντηση είναι γιατί το ένα τέταρτο των Γάλλων ψηφοφόρων ψήφισε το Εθνικό Μέτωπο, μόλις αυτό έκανε σημαία του το σύνθημα «Εξω η Γαλλία από το ευρώ!» και υποσχέθηκε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό.
Οταν ένα κόμμα με αυτό το σύνθημα βγαίνει πρώτο κόμμα, είναι αυτονόητο ότι συσπειρώνει γύρω του κοινωνικά στρώματα που ασπάζονται το σύνθημα αυτό. Αν το κόμμα αυτό ήταν αριστερό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι συσπείρωσε γύρω του πληττόμενα από το ευρώ εργατικά, αγροτικά, φτωχότερα μικροαστικά στρώματα που το βιοτικό τους επίπεδο έχει υποβαθμιστεί λόγω του ευρώ. Επειδή όμως το Εθνικό Μέτωπο είναι δεξιό και μάλιστα ακροδεξιό κόμμα, τα πράγματα αλλάζουν. Είναι φανερό ότι η γραμμή της Λεπέν βρίσκει απήχηση όχι μόνο στα λαϊκά στρώματα που έχουν πληγεί, αλλά και στα μεσαία στρώματα και σε εκείνα τα τμήματα της γαλλικής αστικής τάξης, εκείνους δηλαδή τους επιχειρηματίες και τα κόμματα της οικονομικής ελίτ, που είτε έχουν ήδη καταστραφεί λόγω ευρώ είτε έχουν δεχθεί ισχυρότατα πλήγματα.
Αυτοί οι κατεστραμμένοι ή βαρύτατα απειλούμενοι αστοί βρίσκονται αντικειμενικά στην ηγεσία της μετατόπισης προς τη Λεπέν, ακολουθούμενοι από εκατομμύρια θιγόμενους ψηφοφόρους που προέρχονται από τα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα. Αυτό είναι εμφανέστερο στην Ιταλία. Τα λαϊκά και μέρος των μεσαίων στρωμάτων που είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται εξαιτίας του ευρώ εκφράστηκαν εκλογικά υπερψηφίζοντας τον Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος πήρε πάνω από 21%. Αντιθέτως, εκείνο το τμήμα των Ιταλών επιχειρηματιών που υποφέρει λόγω του ευρώ, εκείνοι οι εκπρόσωποι των βιομηχανικών και βιοτεχνικών μεσαίων στρωμάτων υψηλής ειδίκευσης, εκείνοι οι Ιταλοί μεγαλοαγρότες και αγροτοβιομήχανοι που δεινοπαθούν με το ενιαίο νόμισμα, όπως φυσικά και δεξιά λαϊκά στρώματα, συμπεριφέρθηκαν με διαφορετικό τρόπο στις ευρωεκλογές.
Αυτοί υπερψήφισαν αφενός το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (17% περίπου) και αφετέρου τη Λίγκα του Βορρά (λίγο πάνω από 6%) τοπικά στις βόρειες, άκρως ανεπτυγμένες βιομηχανικά περιοχές της Ιταλίας. Το σημαντικότατο πολιτικά φαινόμενο εδώ βρίσκεται στο ότι τόσο το κόμμα του Μπερλουσκόνι όσο και η Λίγκα του Βορρά έκαναν κυριολεκτικά στροφή 180 μοιρών και από λάτρες του ευρώ το 2009, που είχαν γίνει οι προηγούμενες ευρωεκλογές, έχουν στο μεταξύ μεταβληθεί σε φανατικούς πολέμιούς του! Από εκεί που στη Γαλλία στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχαμε 3 όλες κι όλες έδρες στην Ευρωβουλή εχθρών του ευρώ και στην Ιταλία καμία έδρα, τώρα έχουμε... 24 στη Γαλλία και 34 στην Ιταλία -από 3 έγιναν... 58!!! Περίπου... 20πλασιάστηκαν!!! Και στη Βρετανία όμως, η οποία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, η πρωτιά του Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές ανέτρεψε εκ βάθρων τη σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ.
Ρίχνοντας τους Συντηρητικούς στην τρίτη θέση και διαλύοντας εκλογικά τους Φιλελεύθερους που συγκυβερνούν, καταβαραθρώνοντάς τους στην... πέμπτη (!) θέση, πιο πίσω και από τους οικολόγους, γίνονται εμφανείς δύο τάσεις. Πρώτη, η συνένωση της δυσφορίας της αγγλικής οικονομικής ελίτ για την περιθωριοποίησή της στην ΕΕ με τη δεδομένη και γνωστή εχθρότητα των βρετανικών λαϊκών στρωμάτων προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Δεύτερη, η αδυναμία διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Βρετανία με ερώτημα «Μέσα ή έξω από την ΕΕ», γιατί η απάντηση θα είναι σίγουρα «Εξω»!
Πηγή: ethnos.gr

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μπίστη Boys...


Μόνον με τον αρχιτέκτονα της Αποστασίας Μητσοτάκη, θα μπορούν να παραλληλιστούν σαυτοί που θα σχηματίσουν τελικά κυβέρνηση με αυτή τη Νέα Δημοκρατία και αυτό το ΠΑΣΟΚ

Το στίγμα της πολιτικής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, κυρίως από αυτούς που αντιπολιτεύονται τον Κουβέλη και παλεύουν για επιστροφή στην συγκυβέρνηση, περιγράφεται από μερικές φράσεις του Βασίλη Οικονόμου που δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο για να ψηφίσει όλα τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό και είναι αυτός με τον Ψαριανό και τον... Παπαδόπουλο που παλεύουν... για την Λυκούδια ΔΗΜΑΡ. Και θα την έχουν.
Ο Βασίλης Οικονόμου σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει ΔΗΜΑΡ αλλά μόνο 14 βουλευτές που πρέπει να αποκτήσουν προσανατολισμό.
Αυτό είναι το στίγμα που δίνουν οι εκπρόσωποι της “Ανανεωτικής”, “Εκσυγχρονιστικής” και “Κυβερνώσας Αριστεράς” μαζί.
Οι Ψαριανός, Οικονόμου, Παπαδόπουλος, Λυκούδης και από κοντά ο Τσούκαλης χτυπιούνται καιρό τώρα για την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό πόλο των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας. Και συνυπολογίζοντας την ποιότητα του πόλου που θα προκύψει από τον επικείμενο ανασχηματισμό, ανυπομονούν να κυβερνήσουν ξανά με τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Μπαλτάκο, τον Βενιζέλο, τον Δένδια, τον Αθανασίου, και όλους εκείνους που έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα της χώρας.
Από την άλλη υπάρχουν και μερικοί βουλευτές (Αναγνωστάκης, Κυρίτσης, Πανούσης, Φούντα και Ψύρρας) που με κοινή τους δήλωση φαίνεται να κοιτούν σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι σε μια κυβέρνηση που στοχεύει να πατάξει την Αριστερά. Το αν όντως το πιστεύουν θα το δείξει η στάση τους και κυρίως οι πράξεις τους.
Το τέλος της ΔΗΜΑΡ είναι προδιαγεγραμμένο. Όταν για πάνω από ένα χρόνο παλινωδίες πότε δεξιά και πότε αριστερά, που λέει ο λόγος, είναι αδύνατο να μαζέψεις μετά τα σαρκοβόρα σκυλιά που μύρισαν αίμα και καρέκλες.
Διάβασα από τον Νίκο Σαραντάκο μια σύντομη ιστορική αναδρομή (ενώ πολύ διαφωτιστικά είναι και τα σχετικά σχόλια στην ανάρτηση του) στον τρόπο που κατάφερε ο Καραμανλής του 1980 να διαλύσει την ΕΔΗΚ από τα αριστερά του και την Εθνική Παράταξη από τα δεξιά του για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Επειδή η Ιστορία επαναλαμβάνεται πότε σαν φάρσα και πότε σαν τραγωδία, διαλέγετε και παίρνετε.
Το μόνο που έχει απομείνει από τη ΔΗΜΑΡ είναι όντως οι βουλευτές της. Υπάρχουν όμως και μερικοί βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, που σε αντίθεση με τους συνεχιστές του Μπίστη, τους έχει απομείνει και αξιοπρέπεια. Αν θεωρούν πως είναι αξιοπρεπές μία κυβέρνηση που έχει απολέσει την λαϊκή νομιμοποίηση να συνεχίσει το έργο της επειδή αποφάσισαν να την στηρίξουν βουλευτές που έχουν χάσει και τη δική τους, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό.
Την Ιστορία μπορεί να την γράφουν οι νικητές. Όμως σήμερα η Ιστορία γράφεται καθημερινά μέσα από δίκτυα και ενημερωμένους πολίτες.
Κανείς δεν θα ξεχάσει αυτούς που θα σχηματίσουν τελικά κυβέρνηση με αυτή τη Νέα Δημοκρατία και αυτό το ΠΑΣΟΚ.
Έγραψε ο Ρεμπελίσκος, μέσω "Το Γρέκι"

Η ψοφοδεξιά της ΝΔ χέρι – χέρι με την σαχλοδεξιά του Λά.Ο.Σ

Η ψοφοδεξιά της ΝΔ χέρι - χέρι με την σαχλοδεξιά του ΛΑΟΣ

Ο κονφερανσιέ Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του τον Φεβρουάριο του 2014 είχε αναφέρει: «Ο Σαμαράς δεν είναι σοβαρός. Είναι προδότης. Πρόδωσε την ΝΔ το 1993 και την πρόδωσε επί Έβερτ. Τώρα παραδίδει την Κύπρο στους Τούρκους». Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ο  σαχλοδεξιός Καρατζαφέρης   έδειξε την προτίμησή του στον συριζαίο Γ. Σακελλαρίδη για τον Δήμο της Αθήνας, ενώ είχε χαρακτηρίσει καλή επιλογή για την περιφέρεια Αττικής τον Γ. Σγουρό.Ο πολιτικάντης Καρατζαφέρης, που έβαλε την υπογραφή του για την καταστροφή της Ελλάδας, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε για τον Σαμαρά, ο οποίος τώρα φέρεται να τον εκλιπαρεί για να τον ενσωματώσει στην κυβέρνηση της ψοφοδεξιάς, τα εξής καταπληκτικά: «Αν η Τουρκία ζητήσει από τις ΗΠΑ την Θράκη, ο Σαμαράς είναι ικανός να πει ότι είναι για το καλό μας. Η δύναμη της κυβέρνησης Σαμαρά είναι οι πάσης φύσεως νταβατζήδες».Η κυβέρνηση εθνικής γενοκτονίας αναζητώντας εν τη απελπισία της στυλοβάτες για να εφαρμόσει την προδοτική της πολιτική απλώνει το χέρι της για να αγκαλιάσει έναν ακόμη πολιτικάντη του  Λά.Ο.Σ,  μετά τον Βορίδη και τον Άδωνη, ο οποίος αφού έλαβε ποσοστό 2,7% στις ευρωεκλογές άρχισε και πάλι να συμπεριφέρεται σαν αρχηγός όλων των τενεκέδων πολιτικών και να δίνει συνεντεύξεις στα τουρκοκάναλα με ύφος πολλών καρδιναλίων.Το Λά.Ο.Σ, το κόμμα της συμφοράς και του χαφιεδισμού, που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και απείχε της ψήφου στο δεύτερο μνημόνιο, διευκολύνοντας έτσι την ψήφισή του, γλείφει πάλι εκεί που έφτυνε τα τελευταία δυο χρόνια. Ο ανεμοδείκτης των πολιτικάντηδων Καρατζαφέρης προσπαθεί να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή πιστεύοντας ότι ο κόσμος είναι βλάξ και δεν θυμάται τα πολιτικά του ανομήματα. Ο λιλιπούτειος δούρειος ίππος των Αμερικανοσιωνιστών για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία τσίπα πάνω του.
Η ψοφοδεξιά θέλοντας με κάθε τρόπο να γαντζωθεί στην εξουσία, μέσα σε ένα πολύ ρευστό πολιτικό σκηνικό, κάνει γαργάρα όλο το υβρεολόγιο του Καρατζαφέρη εναντίον του Σαμαρά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας.
Οι μάσκες πέφτουν και οι προδότες της σαχλοδεξιάς δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν ακόμη και όταν παριστάνουν τους επαγγελματίες πατριώτες, όπως το κάνει από τότε που εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή ο γνωστός κονφερανσιέ. Στην πραγματικότητα ο Καρατζαφέρης ήταν πάντα ένας υπάλληλος του Μητσοτακέϊκου και της αμερικανικής πρεσβείας. Στην πραγματικότητα το κόμμα ΛΑΟΣ είναι η μοναδική πλέον πολιτική προίκα της κυρίας Ντόρας Μητσοτάκη, για χάριν της οποίας αυτοεξευτελίζεται αυτό το κόμμα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους μεγαλοεργολάβους και τους σιωνιστές τραπεζίτες.
Ο παλιός «τραπεζοκόμος» του Μητσοτακέϊκου επιστρέφει στην «κουζίνα» της ψοφοδεξιάς για να συνεχίσει το έργο της προδοσίας του ελληνικού λαού.
Η συμμορία της ψοφοδεξιάς και της σαχλοδεξιάς έχει όμως απέναντί της Εθνικιστές και αληθινούς πατριώτες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που είναι αποφασισμένοι να ξεβρωμίσουν τον τόπο.
Γ. Λιναρδής

ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ  ΤΡΙΑ (3) ΕΜΜΕΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΕΝΑ”

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ:

ΤΟ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟ  ΠΑΣΟΚ  ΤΟΥ ΓΑΠ,  Ο Λά.Ο.Σ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΛΙΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

ΚΑΙ  Η  “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”  ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟ-ΝΤΟΡΑ !!!

ΣΤΙΣ  ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ....  ΣΒΗΣΤΕ  ΤΟΥΣ  ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Πηγή

Ο Σαμαράς άφησε τον Βενιζέλο να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό!

ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΡΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ, ΞΕΥΤΕΛΙΣΑΤΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

από economikos
20140529-201409-72849939.jpg


Δεν έχει ξαναγίνει!

Ο Βενιζέλος βγήκε από το Μαξίμου και για πρώτη φορά από επίσημα χείλη ακούσαμε τη λέξη ανασχηματισμός..
Μάλιστα ο ίδιος έδωσε και το χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι θα γίνει σε “πολιτικό και όχι δημοσιογραφικό χρόνο”, αφού υπάρχουν υποχρεώσεις της κυβέρνησης λόγω προεδρίας στην ΕΕ, αλλά και το Eurogroup της 19ης Ιουνίου.
Μπαίνει τέλος και στο .. πολιτικό ρητό λοιπόν, «ο ανασχηματισμός δεν ανοίγω έτσι, αλλά γίνεται...»   

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Στάσου Φώτη!


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ...


Ευτυχώς που τρελάθηκα...



...
''και δεν ξέρω τί κάνω!'', τραγουδούσε το 1975 ο συμπαθέστατος Κώστας Καφάσης στο σουξέ του ''Γέλα Κυρία μου''.
     Εδώ τί ''γέλα κυρία μου'',
     ..που γελάει η μισή υφήλιος με την διανοητική κατάντια του ''κύριου 8%''!
     Και τί 8%! Με φερετζέ! Κρυμένος πίσω από Ελιές και μούσμουλα!
     Θριαμβολογεί ο Χυδαιότατος που το ποσοστό της Ελιάς (δηλαδή του βαθέως, καραβαθέως ΠαΣοΚ), είναι, άκουσον-άκουσον, όχι μεγαλύτερο από κάποια παλιότερη επιτυχία(!) του, αλλά από τα γκάλοπ!!! Ο άνθρωπος που... κέρδισε τις δημοσκοπήσεις!!!
     Χάνει ο γελοιοδέστατος 5 ποσοστιαίες μονάδες (300 με 400 χιλιάδες ψηφοφόρους), και θέλει λέει να είναι ο ρυθμιστής και ο εγγυητής της κυβέρνησης και του πολιτεύματος!
 
     Πάει, έρχεται, σε  Προέδρους της Δημοκρατίας (σιγά τον νοματαίο εσχατόγερο δηλαδή!), ζητάει εχέγγυα, δηλώνει πως θ' αλλάξει το Σύνταγμα και τους εκλογικούς νόμους,
     (Τώρα του θυμήθηκε ότι οι 50 έδρες ''πριμ'' στο πρώτο κόμμα είναι αντιδημοκρατική ρύθμιση και πρέπει να καταργηθεί!  Ως τώρα το πριμ-αίσχος ήταν για τα λυκόρνια της συγκυβέρνησης ''εγγύηση για την  πολιτική σταθερότητα'' της χώρας!),
     ..λέει πως θα ρίξει την κυβέρνηση όταν θέλει, όπως θέλει, για όποιον λόγο θέλει, ή θα την στηρίξει αν γουστάρει και του κάνουν τα κέφια!
         
     Με το 8 του τοις εκατό θέλει να είναι ο ''Γενικός Γ@μάω''!
     Εκεί που με το ίδιο ποσοστό  επί σειρά ετών, το κομμουνιστικό κόμμα (ή όποιο άλλο κόμμα) εθεωρείτο (σωστά ή όχι, αδιάφορο) από το πανίσχυρο τότε ΠαΣοΚ, σαν κόμμα ανεύθυνο, ανέξοδο στις υποσχέσεις, σχεδόν περιθωριακό!
     Η λογική της ''τρέλας του μεγαλείου'':  τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου πάλι δικά μου!

     Η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη!
     Απλώς δεν περιμέναμε πως πριν τον σκουπιδοτενεκέ,
     ..θα περάσει κι απ' το Δρομοκαϊτειο!..
Μέσω "Το Γρέκι"

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΥΒΛΑΚΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Το Kalamata club και οι άχρηστοι της Καραγιώργη Σερβίας



Aπό τον Θανάση Μαυρίδη

Δεν σώζεται η κατάσταση μόνο με έναν ανασχηματισμό.  Κακώς πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι είναι αρκετό να  αλλάξουν τα πρόσωπα και ότι έτσι θα ξεθυμάνει ο κόσμος. Άλλη πολιτική χρειάζεται, την οποία και θα πρέπει τα νέα πρόσωπα να μπορούν να την υπηρετήσουν.  Ταυτόχρονα θα πρέπει η κυβέρνηση να αποδείξει ότι σέβεται τους πολίτες και εγκαταλείπει τη λογική του “Kalamata club". Ο κ. Ζαγορίτης, για παράδειγμα, κόστισε ψήφους. Όπως θα κοστίσει και η πιθανή «τακτοποίηση» του εμμονικού  Στουρνάρα. 
Δεν πάνε περισσότεροι από έξι μήνες από όταν συνάντησα έναν κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης. Στις αιτιάσεις μου για την άδικη, καταστροφική και κυρίως αδιέξοδη πολιτική των φοροεπιδρομών, ο συνομιλητής μου απάντησε θυμωμένα και σημείωσε με νόημα: «Τα δύσκολα είναι πίσω. Τους φορολογήσαμε, πάει και τελείωσε. Θα γυρίσουν πίσω». Από τις εκλογές αυτές θα πρέπει ο κύριος υπουργός να έμαθε ότι έκανε λάθος.  Αυτός ανήκει σε εκείνους τους λίγους Έλληνες που έπεσαν από το κρεβάτι τους...

Ο συνομιλητής μου δεν είχε καταλάβει πόσο θυμωμένοι είναι οι Έλληνες. Κι ότι έχουν δίκιο! Αλλά, δεν φταίει μόνο ο κ. Στουρνάρας που υιοθέτησε μέτρα δήμευσης των ακινήτων, που έστειλε χρεοκοπημένους στον εισαγγελέα για χρέη τους προς τον ΟΑΕΕ. Φταίει και ο κ. Σαμαράς που τους  διάλεξε και που τους κράτησε.  Τα έχουν κάνει παντού μαντάρα.  Πιο άχρηστους ανθρώπους δεν έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η Καραγιώργη Σερβίας.  Το χάος συνόδευε κάθε απόφασή τους.  Αναγκαζόντουσαν να αλλάζουν τους φορολογικούς νόμους, επειδή διαπίστωναν κάθε φορά ότι αυτά που έβαζαν τους βουλευτές να ψηφίσουν ήταν ημιτελή ή ανεφάρμοστα!  

Με τι ψυχολογία να πάει ο άλλος να ψηφίσει αυτή την κυβέρνηση, όταν διάβαζε την εντολή του κ. Θεοχάρη προς τους εφοριακούς να διαπιστώσουν οπωσδήποτε παραβάσεις ύψους δισ.  ευρώ; Γιατί 1,6 δισ. και όχι 2,2 δισ.  ή 100 εκατ. ευρώ; Κάνανε business plan για τα πρόστιμα, οι αθεόφοβοι. Με άλλα λόγια, πληρώνεις φταις δεν φταις, επειδή τόσα τους λείπουν! Και καπάκι πάρε και μερικούς διορισμούς ημετέρων σε θέσεις - κλειδιά στο δημόσιο τομέα, όπως του κυρίου Λευτέρη Ζαγορίτη. Ανεπάγγελτοι – κομματόσκυλα εναντίων πεινασμένων – ανέργων. Τι αποτέλεσμα περίμεναν στις εκλογές; 

Χρειάζεται άλλη πολιτική κ. Σαμαρά. Χρειάζεται διάλογος σε βάθος με την κοινωνία. Να δώσετε λύσεις σε απλά καθημερινά προβλήματα του κόσμου. Πηγαίνετε στον ΟΑΕΕ. Κοιτάξτε ποιους ανθρώπους κυνηγάτε. Νοικοκυραίους που χρεοκόπησαν στα γεράματα. Κι όχι μόνο έχασαν τα πάντα, όχι μόνο δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τώρα που την χρειάζονται, αλλά τους απειλείτε και με φυλάκιση επειδή έχασαν την περιουσία τους! Έλεος! 

Μιλήστε με τα νέα παιδιά, νιώστε τα αδιέξοδά τους. Κι αν δεν μπορείτε να κάνετε το παραμικρό να τους το πείτε. Να πάρουν μία ώρα πιο γρήγορα το αεροπλάνο για να αναζητήσουν τη ζωή τους. Αλλά αν μπορείτε να κάνετε κάτι, κάντε το.  Πείστε τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες να αρχίσουν να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Δημιουργείστε ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. 

Άλλη πολιτική χρειάζεται να ακολουθήσει αυτή η κυβέρνηση. Το ξέρουν. Το ερώτημα είναι αν θέλουν να το κάνουν. Αν θέλουν να αφήσουν πίσω το παλαιοκομματικό τους παρελθόν για να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο και στην ιστορία. Σε αυτό δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς. 

Θανάσης Μαυρίδης thanasis.mavridis@capital.gr

Και τώρα «μαστίγιο»-Εκδόθηκαν 10.000 εντολές κατάσχεσης

Στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους 270 εκατ. ευρώ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο εξεδόθησαν 7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, δρομολογήθηκαν 556 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ υπήρξαν 133 αναγγελίες πλειστηριασμών.

Παραλλήλως, τα στοιχεία για την πορεία...

των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύουν πως στην ρύθμιση «Νέας Αρχής» -που δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 48 δόσεις- είχαν υπαχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014 οφειλές ύψους 439,1 εκατ. ευρώ, ενώ στην «Πάγια» ρύθμιση -έως και 24 δόσεις- είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 176 εκατ. ευρώ.
Συνολικά ο αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ που είχε υπαχθεί στις δύο ρυθμίσεις ανερχόταν στα τέλη Απριλίου στα 35.114 εκ των οποίων 20.161 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση για την «Νέα Αρχή» και 14.953 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην «Πάγια» ρύθμιση.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ε.Βενιζέλος | Ευρωεκλογές του 2009 | Τότε το να πάμε σε εκλογές, δεν ήταν αντισυνταγματική κίνηση (video)



Δείτε και ακούστε τις δηλώσεις του Βενιζέλου το 2009, ο οποίος ζητάει να πάμε το γρηγορότερο δυνατό σε εκλογές....



Φυσικά και αναφερόμαστε στην περίοδο μετά τις Ευρωεκλογές του 2009, όπου ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ κέρδισαν τις εκλογές αλλά κυβερνούσε μόνη της η Νέα Δημοκρατία.
Τότε το να πάμε σε εκλογές, δεν ήταν αντισυνταγματική κίνηση, δεν ερχόταν σε αντίθεση με το Σύνταγμα, αλλά το απαιτούσε η δυσαρμονία των δυνάμεων στη κοινωνία, βάσει των λεγομένων του Βαγγέλα.
Σήμερα, μετά τις Ευρωεκλογές που διεξήχθησαν και τα τραγικά αποτελέσματα για ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη ΝΔ, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον αντι-συνταγματολόγο Βενιζέλο είναι εκτροπή.

Όσο για την φωτογραφία..αναμνήσεις της «συμπαράστασης» στην Ουκρανία!



ΘΑΥΜΑΣΤΕ  ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΗ!

Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 0,83%




Σ' έψαχνα να σε βρω Καζάκη και δε σ' εύρισκα πουθενά ... Ρε που βρίσκεται ο Καζάκης; Μήπως και δεν κατέβηκε ο Καζάκης; Που ΄ν' τος ρε παιδιά, ο Καζάκης; Τι έγινε το ΑΠΑΜ; Τελικά σε τράκαρα εκεί κοντά στ 0,86%!  Ούτε1% ρε Καζάκη, ούτε 1%! Ελπίζω τόσο εσύ κ. Καζάκη, όσο και οι μαχητικοί φίλοι σου να θυμόσαστε αυτά που πριν από ένα περίπου χρόνο σας έγραψα... Εύχομαι να τα ξανασκεφτείτε και να ξεκαβαλήσετε  από το τεράστιο καλάμι σας... Εύχομαι να σας κόψει να μαζέψετε τη χιλιομετρική σας γλώσσα...  Πάντα υπάρχει καιρός για τις ορθές λύσεις... Αρκεί να επικρατήσουν οι ορθές απόψεις. Αλλά όπως είπες κι εσύ κ. Καζάκη, «Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ  ΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

ΒΑΛΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΜΙΝΩΑ




Μίνωα Κυριακού, γνωριζόμαστε χρόνια και έχουμε μιλήσει αρκετά ώστε να ξέρω πολύ καλά ποιος είσαι... Ότι θα έφτανε, όμως, η μέρα που ο ΑΝΤ1 του Κυριακού με «μπροστάρηδες κάτι δημοσιογραφοσούργελα της μπριζόλας» να προπαγανδίζει ασύστολα, Σάββατο παραμονή εκλογών τον Αντώνη Σαμαρά, τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που ανέδειξε η Ελληνική πολιτική σκηνή, ούτε που το περίμενα, ούτε που το φανταζόμουν! Φίλε Μίνωα, αναζήτησε ευθύνες και μην αφήνεις να διασύρεται ο ΑΝΤ1 και το όνομά σου, οφείλεις να βάλεις φρένο στην επικίνδυνη από κάθε άποψη κατρακύλα του σταθμού σου.
Ο φίλος σου 

Χάρρυ Κλυνν