Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ρέγκλινγκ: Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι σημαντικό μήνυμα στις αγορές

Ρέγκλινγκ: Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι σημαντικό μήνυμα στις αγορές

Η Ευρωζώνη μπορεί να λάβει λίγο περισσότερα μέτρα στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και της αναβολής πληρωμής τόκων του, αλλά δεν θα υπάρξει «ονομαστικό κούρεμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στη φινλανδική εφημερίδα «Kauppalehti».

Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί συγκεκριμένα, αν είναι ρεαλιστικό να συμβεί αυτό που περιέγραψε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην έκθεση του Ιουλίου, ότι δηλαδή για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, θα πρέπει να παραταθεί κατά 40 χρόνια η περίοδος αποπληρωμής του και κατά 20 χρόνια η περίοδος χάριτος. «Οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους ξανά στην αρχή του επόμενου έτους, λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον οικονομικό περιβάλλον. Κατόπιν, θα δούμε τι είναι πραγματικά αναγκαίο», δήλωσε. Η άποψη αυτή του ΔΝΤ, είπε, δεν έχει συζητηθεί στην Ευρωζώνη ή με το Ταμείο και πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία τα πάει καλύτερα τώρα από ότι τον Αύγουστο που συμφωνήθηκε το πρόγραμμα» και ότι τα επιτόκια είναι χαμηλότερα, καθώς ο ESM μπορεί να δανείζει την Ελλάδα με λιγότερο από 1%.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι είναι ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα τμηματικά η ελάφρυνση του χρέους της για να συνδεθεί με όρους πολιτικής που πρέπει να εφαρμόσει μετά τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018. «Είναι μία πιθανότητα για να υπάρχουν όροι πολιτικής για μεγαλύτερο διάστημα», είπε, προσθέτοντας: «Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Ιούλιο του 2018. Έως τότε, η Ελλάδα αναμένεται ότι θα μπορεί να χρηματοδοτείται και πάλι πλήρως από τις αγορές. Μία τέτοια ελάφρυνση χρέους θα δινόταν ουσιαστικά αρκετό καιρό μετά τη λήξη του προγράμματος. Θα μπορούσε να συνεχίσει να συνδέεται με κάποιου είδους όρους για να ελέγχεται και να διασφαλίζεται ότι η μεταρρυθμιστική διαδικασία θα συνεχισθεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Δεν το έχουμε κάνει αυτό σε άλλες περιπτώσεις, αλλά οι άλλες περιπτώσεις ήταν ευκολότερες όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους».

Ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι αυτό που θα συζητηθεί για το χρέος «θα βοηθήσει περισσότερο μεσοπρόθεσμα». «Το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ έως το 2022 είναι μικρότερο από ότι σε πολλές χώρες - μέλη. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε εδώ. Πρόκειται περισσότερο για το να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της μεσοπρόθεσμα. Θα είναι και ένα σημαντικό μήνυμα στις αγορές, ότι δεν πρέπει να ανησυχούν γι' αυτό και ότι μπορεί να επενδύσουν ξανά στην Ελλάδα».

Ο επικεφαλής του ESM αναμένει, όπως είπε, ότι το ΔΝΤ θα λάβει μέρος στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος σε κάποιο χρονικό σημείο το επόμενο έτος, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή του μπορεί να είναι πολύ μικρότερη από ότι στο παρελθόν. «Το ποσό θα είναι μικρό. Δεν είναι, όπως στο πρώτο ελληνικό πρόγραμμα, όταν το ΔΝΤ συνέβαλε το ένα τρίτο. Πιο πρόσφατα, στην Κύπρο ήταν κάτω από 10%». Πρόσθεσε ότι ο Ταμείο περιμένει κάποιες σημαντικές αποφάσεις, όπως τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και την εξέλιξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. «Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία, επειδή τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι όσο και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα», είπε.
Σε ερώτηση, σε ποια φάση βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά την προσαρμογή της οικονομίας της, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι από δημοσιονομικής πλευράς έχουν γίνει τα περισσότερα από όσα χρειάζονταν και ότι και στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχουν γίνει αρκετά, προσθέτοντας: «Υπάρχουν ακόμη αρκετά να γίνουν. Για παράδειγμα, το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι το πιο ακριβό στην Ευρώπη. Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, όλοι συμφωνούν. Η φορολογική διοίκηση πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω».

Ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν τίθεται τώρα από κανένα. «Τώρα δεν αποτελεί (μία έξοδος από το ευρώ) μέρος σεναρίου κανενός», δήλωσε. «Από όσα βλέπω από τον Αύγουστο/Σεπτέμβριο, είναι πολύ σαφές ότι η (ελληνική) κυβέρνηση επιθυμεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι πάντα εύκολη η συμφωνία στις λεπτομέρειες, αλλά η κατεύθυνση είναι πάλι πολύ σαφής», δήλωσε.
avgi.gr

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Τ. Ερντογάν: Συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία


Στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα COP21, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομη κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Στην συνομιλία τους εκτίμησαν ως θετικά τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ Τουρκίας, ενώ συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία.

Ο "Τζίτζι", ο Αλέξης κι ο "τσάμπας μάγκας"...

Άφησε -για λίγο- τα "καρφιά" κατά των συνυποψηφίων του για την προεδρία της ΝΔ και την έπεσε στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο λόγος για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που με αφορμή την κίνηση του πρωθυπουργού να κατεβάσει από το Twitter, σχόλιο για τους "νευρικούς πιλότους", έγραψε τα εξής:



ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΤΟΥΙΤ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ: «ΤΖΑΜΠΑ Μ@Λ@ΚΑΣ!»



Γιατί φωνάζει η αντιπολίτευση, μας περισσεύουν 18 δις;

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακεφαλαιοποίηση του Γιώργου Βεργόπουλου

Η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει άλλα 18 δισεκατομμύρια στις τράπεζες
Δημοσιογράφοι του οικονομικού Τύπου και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στην κυβέρνηση για τον τρόπο που ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άλλοι λένε ότι ήταν «κακοσχεδιασμένη», άλλοι κραυγάζουν ότι κάποια funds αγόρασαν με ελάχιστο αντάλλαγμα τις τράπεζες και δεν λείπει και ο συνηθισμένος «εθνικός» μαϊντανός, δηλαδή τι ζημιά που πάθαμε επειδή οι αγοραστές των νέων μετοχών είναι από το εξωτερικό.

Φυσικά αν η διαδικασία είχε καθυστερήσει θα κραύγαζαν τα ακριβώς αντίθετα. Γιατί αργεί η κυβέρνηση, γιατί δεν βρίσκονται ιδιώτες αγοραστές και πάνω απ όλα θα θρηνούσαν για τον κίνδυνο «κουρέματος» των καταθέσεων.

Επειδή όμως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να δικαιωθεί ο Γκέμπελς στο κυνικό ρητό του «πες πες όλο και κάτι μένει», ας ασχοληθούμε και πάλι με την ασυνάρτητη προπαγάνδα της αντιπολίτευσης και των φιλικών σ’ αυτήν ΜΜΕ (δηλαδή σχεδόν του συνόλου των ελεγχόμενων από εργολάβους ΜΜΕ).

Η ουσία του θέματος είναι απλή, την δίνουμε τον τίτλο αυτού του σημειώματος. Η κυβέρνηση με τη συμφωνία του Ιουλίου αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο να βάλει 25 δισεκατομμύρια για αγορά νέων μετοχών των τραπεζών.

Τα χρήματα αυτά ως γνωστόν δεν τα έχουμε, θα τα δανειζόμασταν. Γι αυτό και η συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας από τον ESM προέβλεπε τόσο μεγάλο ύψος συνολικού δανείου.

Τελικά θα χρειαστεί το ελληνικό δημόσιο να δανειστεί και να βάλει στις τράπεζες 6-7 δις. Άρα γλυτώνουμε 18 δις νέο χρέος. Αυτό το ίδιο χρέος που τόσο συζητάμε πως θα καταφέρουμε να το αναδιαρθρώσουμε, να το κουρέψουμε άμεσα ή έμμεσα, το «κουρέψαμε» ήδη σε σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου κατά 18 δις. Δηλαδή κατά 10% του ΑΕΠ !!!

Τότε γιατί φωνάζουν (όσοι φωνάζουν); Μήπως κινδυνεύουν οι καταθέσεις , που οι ίδιοι κινδυνολογούσαν πριν λίγους μήνες ότι είναι σίγουρα χαμένες;

Όχι, ο κίνδυνος για τις καταθέσεις πέρασε οριστικά. Γι αυτό έγινε η ανακεφαλαιοποίηση γρήγορα, γιατί από την 1η Ιανουαρίου υπήρχε αυτός ο κίνδυνος, λόγω ενός νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού που μπαίνει σε ισχύ. Αν αργούσαμε τη διαδικασία για να πετύχουμε (μήπως και πετύχουμε…) ελάχιστα ψηλότερες τιμές αγοράς μετοχών από τους ιδιώτες, θα είχαμε το κούρεμα καταθέσεων σίγουρο.

Αφού λοιπόν ούτε δανειστήκαμε το τεράστιο ποσό των 25 δις ούτε χάθηκαν οι καταθέσεις, η αντιπολίτευση ανακάλυψε τώρα ότι έχασαν την αξία τους οι παλιές τραπεζικές μετοχές. Τώρα το ανακάλυψε η αντιπολίτευση, γιατί η αξία των μετοχών είχε χαθεί από καιρό.

Αν θέλουν, ας αναζητήσουμε που και πως χάθηκαν τα χρήματα των μετόχων αλλά και του κράτους από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση. Η κυβέρνηση φαίνεται να μην ανοίγει τέτοια θέματα για να μην βάλει φωτιά στο πολιτικό κλίμα. Αλλά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «ξύνονται στη γκλίτσα του τσομπάνη» και αναγκαστικά θα τα ακούσουν πάλι.

Οι ελληνικές τράπεζες έχασαν κάθε αξία λόγω της πενταετούς άγριας ύφεσης και λιτότητας, που έκανε τους μισούς Έλληνες να μην μπορούν να πληρώσουν τα τραπεζικά δάνεια τους. Η περιουσία των τραπεζών είναι τα δάνεια, αυτά είναι τα δικά τους χρήματα. Οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες είναι χρήματα που οι τράπεζες χρωστάνε στους καταθέτες. Δεν είναι περιουσία της τράπεζας οι καταθέσεις, χρέος της είναι. Τα χρήματα των καταθέσεων έτσι κι αλλιώς δεν είναι στα χρηματοφυλάκια των τραπεζών, έχουν γίνει δάνεια. Όχι μόνον στην Ελλάδα, έτσι δουλεύει το τραπεζικό σύστημα γενικά. Οπότε όταν τα δάνεια γίνονται «κόκκινα», δεν αξίζει φράγκο η τράπεζα. Έτσι χρεοκόπησε η Leeman Brothers και ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση το 2008 , από στεγαστικά δάνεια που έγιναν «κόκκινα» ενώ οι τράπεζες είχαν στηρίξει σε αυτά άλλες επενδύσεις και τραπεζικά προϊόντα.

Στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί Σαμαρά – Βενιζέλου, δανειστήκαμε πάρα πολλά χρήματα για να τα βάλουμε στις τράπεζες, τα χρωστάμε ακόμα φυσικά, ενώ τα χρήματα αυτά ήταν χαμένα από χέρι. Γιατί δεν είχε το ελληνικό κράτος ούτε καν δικαίωμα να πουλήσει τις μετοχές του όταν ανέβηκαν λίγο οι τιμές τους, ήταν δεσμευμένα τα δικαιώματα επαναγοράς σε ιδιώτες (warrants λέγεται αυτό το σύστημα). Οπότε έγινε ότι κερδοσκοπικό παιχνίδι έγινε με το υποτιθέμενο success story, μετά ξεφούσκωσε πάλι το παραμύθι, εξευτελίστηκαν πάλι οι τιμές των τραπεζικών μετοχών. Λογικά, γιατί οι Σαμαράς – Βενιζέλος μίλαγαν για success story ενώ τα «κόκκινα δάνεια» πολλαπλασιάζονταν !!!

Ακόμη και τα χρήματα που παίρνουν τόσο καιρό οι τράπεζες από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό ELA, χρέος είναι κι αυτά. Δανεισμός μεταξύ τραπεζών είναι ο ELA, δεν χαρίζει κανείς χρήματα. Χρωστάνε κι εκεί 90 δις οι τράπεζες.

Σ’ αυτές λοιπόν τις τράπεζες που χρωστάνε 120 δις στους καταθέτες τους και 90 στις Ευρωπαϊκές τράπεζες, έχουν μέχρι 10 δις στα ταμεία

και που για να ισορροπεί ο ισολογισμός τους έχουν σαν περιουσία τους τα δάνεια των πολιτών που έχουν γίνει «κόκκινα» και κουρεύονται συνεχώς ήθελαν να βάλει το ελληνικό κράτος άλλα 25 δις μήπως και κρατηθεί η αξία των μετοχών και τα ποσοστά ιδιοκτησίας. Μάλιστα. Και σε λίγους μήνες θα κλαίγαμε κι αυτά τα 25 δις. Γιατί η αξία των τραπεζών είναι αυτή που είναι, προκύπτει από τη σχέση υποχρεώσεων και απαιτήσεων τους. Δεν αλλάζει αυτή η κατάσταση όσα χρήματα και να πετάξουμε σε μετοχές. Θυμηθείτε και το σκάνδαλο του Χρηματιστήριου το 1999 και μετά, πόσοι άνθρωποι ξεγελάστηκαν και αγόραζαν μετοχές ενώ έπεφταν οι τιμές τους «για να τις στηρίξουν». Δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα, μόνον οι επιτήδειοι πλουτίζουν από αυτά.

Αυτή τη φορά λοιπόν δε μας πιάσανε κορόϊδα. Δε φορτωθήκαμε 1600 Ευρώ παραπάνω χρέος ο κάθε Έλληνας χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Μειώθηκε αυτόματα κατά 10% η σχέση χρέους / ΑΕΠ.Καλή αρχή.
enter4news.gr

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ




Το μόνο  καλό που βγήκε από την προχθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ.Προκόπη Παυλόπουλου, ήταν μόνο το γεγονός, ότι για άλλη μια φορά, ο κόσμος διαπίστωσε τους είδε με τα μάτια του και τους άκουσε με τα αυτιά του ότι η αντιπολίτευση στη χώρα μας είναι για τα… κλάματα και για τα μπάζα!
Κατά τα άλλα ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχασαν 5-6 ώρες, από τη δουλειά τους, για να ακούσουν τους «ηγέτες» της αντιπολίτευσης να τους λένε ΟΧΙ σε όλα(!) σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα, χωρίς να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια, μπας και βρουν κάποιες ΛΥΣΕΙΣ χρήσιμες για το λαό…
Επομένως καλλίτερα να έλλειπε όλο αυτό το «πανηγύρι», γιατί μπορεί μεν σήμερα να χάνει αρκετούς φίλους της η κυβέρνηση, τους οποίους πάλι θα ξανακερδίσει, μόλις τα καταφέρει και φτιάξει, όπως ελπίζει, τα πράγματα, ή διαπιστώσει ότι και οι καινούργιες «συνταγές» για τη σωτηρία της πατρίδας μας που μας επιβάλλουν οι ξένοι είναι και αυτές σαν τις προηγούμενες εκτός πραγματικότητας, άχρηστες και επικίνδυνες και αλλάξει ρότα ο Πρωθυπουργός και τους στείλει στον αγύριστο.
Η αντιπολίτευση όμως όσα όχι και να πει, όσο σκληρή αντιπολίτευση και να κάνει, τούτη τη φορά δεν πρόκειται να εξαπατήσει κανέναν, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να αυξήσει τη δύναμή της, γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον ότι για όλα όσα περνάμε, τα τελευταία Έξι χρόνια φταίνε αυτοί που μας κυβερνούσαν εδώ και 50 χρόνια, τα έκαναν θάλασσα και έφαγαν και τα λεφτά. Επομένως η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που με πολύ πονηριά υιοθετούν, δεν τους βοηθάει να κερδίσουν τίποτε, γιατί ο κόσμος τους ξέρει καλά από το προηγούμενο και το επί 10ετίες ολόκληρο καταστροφικό έργο τους…
ΘΑ σας κάνουμε όμως και την εξής απλή ερώτηση: Οι ξένοι ηγέτες, σε Ανατολή και Δύση, με ποιόν θα ήθελαν να κουβεντιάζουν και να βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματατης Ελλάδας. Με τον Τσίπρα ή με την… Φώφη; Με τον Τσίπρα ή με τον… Λεβέντη; Με τον Τσίπρα ή με τον Θεοδωράκη; Με τον Τσίπρα ή με τον… κάθε προσωρινό Πρόεδρο της ΝΔ, Πλακιωτάκη;
ΠΟΙΟΣ από τους σημερινούς «ηγέτες» της αντιπολίτευσης με 3, 4 ή 5% δύναμη στην κοινή γνώμη, μπορεί να πάει και να πείσει την Μέρκελ ή τον Σόιμπλε για τα δίκια μας και να απαιτήσει σεβασμό και δικαιοσύνη για τη χώρα μας; Ποιος ξένος ηγέτης θα συγκινηθεί από κόμματα… «τσόντες»; Κανένας!
ΣΑΣ ρωτάμε ευθέως ποιός Έλληνας πολιτικός μπορεί να διαπραγματευτεί καλλίτερα με τους ξένους; Ο Αλέξης ή η Φώφη, ο Λεβέντης, ο Σταύρος ή ο κύριος «προσωρινός»;
Εάν νομίζουν ότι μπορούν, γιατί δεν παίρνουν αύριο το αεροπλάνο η Φώφη, ο Σταύρος, ο Λεβέντης και ο προσωρινός Πλακιωτάκης να πάνε μια βόλτα στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, να βρουν την Μέρκελ το Σόιμπλε, τον Γιούνκερ, τον Σουλτς και τον Ντάισελμπλουμ και να τους πουν ότι έχουν αδικήσει τη χώρα μας και ότι πρέπει να σταματήσουν να μας υπερφορολογούν, ότι πρέπει να σταματήσουν να κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να σταματήσουν την ανεργία, να ανοίξουν τις τράπεζες, να ξεκινήσουν την ανάπτυξη, να μεγαλώσουν τα μεροκάματα, και να αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις;
Να η μεγάλη ευκαιρία για να μας αποδείξουν τις ικανότητές τους να δούμε και εμείς ότι τους εκτιμούν και τους εμπιστεύονται οι ξένοι και μπορούν να μας σώσουν.
Να πάνε έξω και να πείσουν τους ξένους δανειστές για τις σαχλαμάρες που μας λένε και μετά να γυρίσουν πίσω, νικητές και τροπαιούχοι και να τους αναθέσουμε αυθημερόν να μας κυβερνήσουν…
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, ας κάνουν μια προσπάθεια και αν δεν τους πετάξει από το παράθυρο και τους 4 ο Σόιμπλε, να μας… κοπούν τα χέρια αν ξαναγράψουμε ποτέ τίποτε σε βάρος τους!
Ας πάρουν πάντως μαζί τους και από ένα… αλεξίπτωτο ο καθένας για να το φορέσουν, μπας και γλιτώσουν, όταν ο Σόιμπλε θα τους εκπαραθυρώσει και τους τέσσερις μαζί! 
kontranews

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους




Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους



Στη... γωνία περίμενε τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό. “Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους”, φέρεται να του είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
Σύμφωνα με τον Σκάι, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του, του είπε: "Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο". 

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣEI!

Οι Ρώσοι έκαψαν 600 ισλαμιστές ζωντανούς με την νέα βόμβα FOAB!
Είχαν προειδοποιήσει πως θα το κάνουν και το έκαναν εχτές με το αποτέλεσμα να είναι τρομακτικό!
Ο λόγος για τους Ρώσους που συνεχίζουν να βομβαρδίζουν στόχους των ισλαμιστών και εχτές έκαναν πράξη την προειδοποίηση τους πως θα εξαπολύσουν το τελειωτικό χτύπημα με τον Πατέρα Όλων Των ΒομβώνH Ρωσία βομβάρδισε λοιπόν τους ισλαμιστές στην Deir Ez-Zor και σε άλλες πόλεις της Συρίας χρησιμοποιώντας “τον πατέρα όλων των βομβών” τη FOAB, ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που ισοδυναμεί με τακτικό πυρηνικό χτύπημα! Το αποτέλεσμα ήταν με ένα χτύπημα 600 ισλαμιστές νεκροί! Ταυτόχρονα ρωσικές ειδικές δυνάμεις κυνηγούν Τούρκους και Τουρκμένους στα βουνά κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ενώ οι ισλαμιστές στη Ράκκα καήκαν ζωντανοί: Βομβαρδίστηκαν με εμπρηστικές βόμβες.Η Ρωσική βόμβα FOAB (Father Of All Bombs) είναι η ισχυρότερη βόμβα που ρίχνεται από αεροπλάνο και μπορεί να εξαϋλώσει τα πάντα σε μια τεράστια ακτίνα. Πρόκειται για ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που εκμεταλλεύεται το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, το ρουφάει και στη συνέχεια το εξαπολύει φλεγόμενο. Ισοπεδώνει και κατακαίει τα πάντα.Την επίθεση επιβεβαίωσε και ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού.

«H Ρωσία εξαπέλυσε πυραύλους cruise εναντίον θέσεων του ISIS στη Συρία από πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και στην Κασπία Θάλασσα, μόνο ένας πύραυλος σκότωσε 600 τρομοκράτες στην Deir Ezzor»