Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Το 2014 0 Μητσοτάκης έκλεισε τα ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ στις φτωχογειτονίες και απέλυσε τους Καθηγητές. Ηταν «μεταρρύθμιση».Το ξέχασε;


Το 2014 Μητσοτάκης έκλεισε τα ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ στις φτωχογειτονίες του Κορυδαλού και της Νίκαιας και απέλυσε τους Καθηγητες, τότε που την απόλυση τα κανάλια την ελεγαν «διαθεσιμότητα». 

Τότε ξαφνικά κάποια ιδιωτική σχολή, άγνωστο πως, βρήκε τα τηλέφωνα των μαθητών και των μαθητριών και του καλούσε να συνεχίσουν την τεχνική τους κατάρτηση στο ιδιωτικό ΙΕΚ με το…ευτελές ποσό για έναν Μητσοτάκη των €2.500-€5.000 το χρόνο, όταν οι περισσότεροι γονείς στις δυτικές συνοικίες έχουν συνολικό ετήσιο εισόδημα από 3.000 έως 12.000 το χρόνο

Συνέντευξη του Υπ. Επικρατείας Ν. Παππά, στο Ρ/Σ "ΚΟΚΚΙΝΟ"


Έχουμε τη χτεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ξεκινήσω απ’ αυτό, εδώ το παίξαμε αρκετά, τι είναι αυτή η απόφαση; εγώ θέλω να ρωτήσω αυτό. Τι απέρριψε; 

Είναι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για την πρώτη φάση του διαγωνισμού. Αυτό είναι άλλο ένα γεγονός και είναι καλό κι εμείς κι εσείς, όταν μιλάμε για τις αποφάσεις των δικαστηρίων, να μιλάμε γι αυτά που ήδη έχουν αποφασιστεί δεν θα κάνουμε καμία πρόβλεψη για να μην κατηγορηθούμε ότι προδικάζουμε ή οτιδήποτε. Δεδομένο είναι ότι σε αλλεπάλληλες αποφάσεις το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι το προηγούμενο καθεστώς όπου οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούσαν χωρίς άδεια αντιβαίνει το Σύνταγμα και το άρθρο 15 και το σκεπτικό βέβαια των χτεσινών αποφάσεων δεν το έχουμε δει, αλλά στις προηγούμενες αποφάσεις απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της προκήρυξης το Συμβούλιο της Επικρατείας διατύπωσε την σκέψη ότι υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση αυτής της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας. 

Κε Υπουργέ που βρισκόμαστε με τη διαδικασία τώρα; Έχουμε την απόσυρση του κου Γιάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα για τους λόγους που ο ίδιος είπε και ανέφερε στην ανακοίνωσή του. Έχει πάρει τη σκυτάλη πάρει ο κ. Σαββίδης. Εμμένει η Ν.Δ. ότι ο διαγωνισμός πρέπει να πέσει. 

Όχι δεν εμμένει. Αυτό τώρα είναι λίγο αστείο. Ξέρετε τώρα έτσι, όπως ακούγεται. Όχι ότι πρέπει να πέσει, ότι κατέρρευσε ο διαγωνισμός. Αλλά το τι λέει η Ν.Δ. έχει αρχίσει και παίζει πολύ λίγο ρόλο, διότι αν κάποιος υποψιασμένος, ο οποίος παρακολουθεί τη μιντιακή και πολιτική συζήτηση θέλει να ανιχνεύσει τι θα πει η Ν.Δ. δεν έχει παρά να ακούσει πάρα πολύ συγκεκριμένες φωνές του πρωινού ή πάρα πολύ συγκεκριμένες επιφυλλίδες. Ό,τι λένε αυτές οι επιφυλλίδες και αυτές οι φωνές στα τηλεοπτικά παράθυρα το επαναλαμβάνει έτσι απολύτως προβλέψιμα η Ν.Δ. Η Ν.Δ. λέει ότι ο διαγωνισμός αυτός έχει καταρρεύσει, ενώ έχουν εισπραχθεί σχεδόν 70 εκατ. αυτή τη στιγμή και θα πάμε για 85-88 εκατ., εάν όλα πάνε καλώς, έτσι όπως φαίνεται, και εισπραχθεί και η πρώτη δόση από τον κ. Σαββίδη, ο οποίος είναι ο πρώτος επιλαχών και του οποίου τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων. Νομίζω ότι έχει πλέον αποκαλυφθεί και ο ρόλος, που η Ν.Δ. θέλει να παίξει, αλλά κυρίως το ότι συγκεκριμένα δελτία ειδήσεων δεν έχουν την προτεραιότητα της ενημέρωσης των πολιτών για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Έχουν απλώς το μοναδικό και ένα σκοπό της υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων του ιδιοκτήτη. Δηλαδή είναι σίγουρο και δεν το λέω μόνο για τους πολύ υποψιασμένους ακροατές σας ή για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι πολιτικοποιημένος. Καταλαβαίνει ο απλός ακροατής –νομίζω- ότι το δελτίο του Alpha είναι για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα Κοντομηνά, το δελτίο του Skai για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα Αλαφούζου και το δελτίο του Star για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα Βαρδινογιάννη. Αυτό είναι πλέον πολύ εξόφθαλμο. Δεν μπορεί να κρυφτεί και δεν μπορεί να κρυφτεί, διότι είναι απότοκο μίας κατάστασης, όπου οι συγκεκριμένοι κύριοι διατήρησαν το προνόμιο της ιδιοκτησίας τηλεοπτικού σταθμού, επειδή καθυπόταξαν την τότε πολιτική ηγεσία, την τότε Πολιτεία. Είναι κακό όχι για την παράταξη τη δική μας, για το κόμμα το δικό μας. Είναι κακό για τη δημοκρατία. Η νέα κατάσταση συγκροτείται ως τέτοια, επειδή η Πολιτεία έδειξε ότι μπορεί να βάζει τους κανόνες. Και αυτό είναι θετικό-ξανά όχι μόνο για την παράταξη τη δική μας- είναι θετικό για τη δημοκρατία. 

Κ. Παππά χθες ο κ. Μητσοτάκης έκανε κάποιες αποστροφές για το θέμα της διαπλοκής και ο κ. Τσίπρας δύο φορές τον προκάλεσε. 

Δεν έκανε αποστροφές, με συγχωρείτε. 

Ναι, εντάξει. 

Γαργάρα έκανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Δεν μπορώ να το πω αυτό, κ. Παππά εγώ. 

Εσείς δεν μπορείτε να το πείτε. Εγώ, όμως μπορώ να το πω. Έκανε γαργάρα. Σιώπησε εκκωφαντικά, διότι επροκλήθη από τον πρωθυπουργό στην πρώτη τοποθέτηση, βούιξαν τα δημοσιογραφικά γραφεία ότι στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης θα έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση και δεν ακούσαμε τίποτα. Είναι προφανώς μία συζήτηση, την οποία αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί. 

Θα γίνει η συζήτηση αυτή; 

Ναι. Προφανώς θα γίνει, αλλά αφορά τις διαδικασίες της Βουλής. Δεν είμαι σε θέση να πω ποια θα είναι η ημερομηνία. 

Θα την προκαλέσει δηλαδή η πλειοψηφία, η Κυβέρνηση. 

Κανονικότητα, όπως έγινε και το αίτημα της κατάθεσης για τη διεξαγωγή, αλλά νομίζω ότι αντιλήφθη ο κόσμος πραγματικά το τι ακριβώς συμβαίνει. Ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα να θεώρησαν ότι είναι αρκετό να αφήνουν κάποιους από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες να εξαπολύουν μύδρους και να κάνουν εμετούς απέναντι στην κυβέρνηση και να μην παίρνουν την ευθύνη των αθλιοτήτων, οι οποίες εκστομίζονται, αλλά είναι πάρα πολύ κοντά οι μέρες και νομίζω θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα. Και επαναλαμβάνω, επειδή είναι θλιβερό για την αξιωματική αντιπολίτευση να έχουν επιλέξει το ρόλο της καθυστερημένης επανάληψης των επιχειρημάτων συγκεκριμένων επιχειρηματιών της τηλεόρασης θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον, διότι θα μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα σε αυτή τη συζήτηση και νομίζω ότι θα επιβεβαιωθεί και το ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. 

Την Κυριακή γίνεται μία εκδήλωση, που έχει πολύ μεγάλη αξία. Μιλάω για την Καισαριανή. Και θέλω να θυμίσω στους ακροατές ότι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρώτη εντολή από τον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός, ο πρώτος Πρωθυπουργός της Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε κατάθεσε δύο λουλούδια και είπε δυο κουβέντες 

πριν μπει στο Μαξίμου 

Ναι, πριν μπει στο Μαξίμου. Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχουν ζήσει οι Έλληνες πολίτες έτσι κι αλλιώς. 

Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Νομίζω ήταν μια πολιτική πράξη, η οποία έδειχνε το ποια θέση πρέπει να έχει στη συλλογική συνείδηση το Σκοπευτήριο της Καισαριανής ως σημείο θυσίας, ως σημείο αγώνα ενάντια στο φασισμό, ενάντια στο ναζισμό, ενάντια στον κατακτητή και έστελνε κι ένα μήνυμα για το πώς εμείς – όχι η Κυβέρνηση- αλλά, νομίζω, το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών αντιλαμβάνονται τη συγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής πολιτείας. Είναι μία κοινωνία και μία πολιτεία, η οποία γεννήθηκε και συγκροτήθηκε μέσα στους αγώνες ενάντια στους κατακτητές, ενάντια στους τυράννους, ενάντια στο φασισμό. Αυτός είναι ένας ύψιστος συμβολισμός και την Κυριακή υπάρχει αυτή η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και θα είναι και ο πρωθυπουργός στην Καισαριανή. Και ξέρετε, βεβαίως, υπάρχει μία πάρα πολύ αυξημένη πρόνοια για να αποδίδονται, όπου υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, να αποδίδονται ως δημόσιοι στις δημοτικές αρχές για να αναπτύσσονται δράσεις ήπιας αναψυχής για τους πολίτες, αλλά εδώ πέραν αυτής της πτυχής υπάρχει, όπως σας είπα, και το μεγάλο ιστορικό χρέος, στο οποίο αυτή η κυβέρνηση ανταποκρίνεται. Ξεπεράσαμε πάρα πού μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια και νομίζω ότι είναι και αυτή μία από τις στιγμές, η οποία θα μας κάνει να κοιτάξουμε το παρελθόν με περισυλλογή και συνείδηση.

Η Θεανώ Φωτίου ΔΕΝ είπε για «τεμπέληδες υπαλλήλους», αλλά για τους πρασινοφρούρους διευθυντές που υπονομεύουν. ΔΕΙΤΕ το Βίντεο


Ο Βενιζέλος φυγαδεύει Σημίτη – Παπανδρέου για τα μαύρα ταμεία και παει να τα φορτώσει στον Σπυρόπουλο!

wpid-20150919083159


ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ!

Η υπόθεση παραπέμφθηκε για περαιτέρω ανάκριση σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών και βασίστηκε κυρίως στο πόρισμα των έξι ελεγκτικών οίκων το οποίο είχε παραδώσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλος στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος και είχε προκαλέσει την έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος.

Η κατηγορία της απιστίας βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ παρότι ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την έρευνα. Επίσης την περίοδο 2007 – 2009 εμφανίζεται να φυλάσσεται το ποσόν αυτό στο ταμείο του κόμματος, παρότι προερχόταν κυρίως από δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το κόμμα από 4 τράπεζες.
Η κατηγορία της απάτης βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Σπυρόπουλος ζητώντας και λαμβάνοντας δάνειο 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, εγγράφως έδωσε ως εγγύηση για το δάνειο την κρατική επιδότηση στο κόμμα, παρότι την ίδια εγγύηση είχε δώσει σε άλλες τρεις τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί το συγκεκριμένο κόμμα. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα και τη δίωξη το ποσό της επιδότησης, το οποίο δόθηκε ως εγγύηση σε 4 τράπεζες ήταν μικρότερο από τα δάνεια που έλαβε τελικά το κόμμα.
Πηγή

Αποκαλυπτήρια στη Βουλή για τη σχέση των Μητσοτάκηδων με Μαρινάκη και Siemens (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το πάρτι του Γιάννη Κουρτάκη

Από το πάρτι του Γιάννη Κουρτάκη

Αποκαλυπτήρια στη Βουλή για τη σχέση των Μητσοτάκηδων με Μαρινάκη και Siemens

Στο περιθώριο της συζήτησης στην Βουλή για την Παιδεία, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο περιβόητο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες. Επιτιθέμενος προς τη Νέα Δημοκρατία, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε τη συγγενική σχέση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη (κουμπάροι) και υπογράμμισε πως ο ίδιος έδωσε «μάχη» για να μην πάρει άδεια ο δικός του κουμπάρος, Χρήστος Καλογρίτσας.
Αναλυτικά όσα είπε από το βήμα ο Καμμένος 
«Οι κουμπάροι της κυβέρνησης δεν πήραν τηλεοπττική άδεια και καλώς δεν πήραν. Οι κουμπάροι οι δικοί σας (σ.σ. αναφερόμενος προς τη Νέα Δημοκρατία) πήραν άδεια. Δεν ξέρετε ότι ο κύριος Μαρινάκης είναι κουμπάρος της κυρίας Μπακογιάννη;
Θα κάνουμε μία συζήτηση και θα σας καταθέτω φωτογραφίες γάμων και βαφτισιών. Εγώ βγήκα ξεκάθαρα και για τον δικό μου κουμπάρο (σ.σ. Καλογρίτσα) είπα ότι δεν πρέπει να πάρει άδεια από την πρώτη στιγμή και το πάλεψα μέχρι τέλους. Και πράγματι δεν πήρε. Ο δικός σας πήρε ο κουμπάρος. Και δεν πήρε μόνο ο κουμπάρος, αλλά και όποιος πάλεψε την κυβέρνηση.
Οι δικοί σας κουμπάροι έχουν αντοχή, οι δικοί μας δεν έχουνε, γιατί δεν έχουν και στήριξη. Μία τέτοια συζήτηση για την διαπλοκή πρέπει να την κάνουμε. Μόλις ακούστηκε η λέξη "Siemens" και "Χριστοφοράκος" άδειασε η Βουλή, γαλαζόπετρα έπεσε.
Πρέπει κάποια στιγμή αυτή τη συζήτηση να την κάνουμε και να μιλήσουμε όλοι. Να καταθέσουμε και κουμπαριές και φωτογραφίες, να δούμε ποιοι πήραν τις business, να δούμε ποιοι αντιμετωπίστηκαν φιλικά και ποιοι όχι. Να δούμε τι αποτέλεσμα είχε αυτό, να δούμε ποιοι την "'καναν" στο εξωτερικό, ποιοι είναι στις λίστες Λαγκάρντ, για ποιους δεν τα εισπράτταν και για ποιους τα εισπράττουμε σήμερα. Αυτή είναι η διαφορά με αυτή την κυβέρνηση».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σε δίκη για υπεξαίρεση 5,8 εκατ. ευρώ με τη ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha

Εξηγήσεις για τις δράσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη» και κυρίως για το πώς χάθηκαν 5 εκατ. ευρώ, θα κληθούν να δώσουν το επόμενο διάστημα τέσσερα πρόσωπα ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου και παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, με βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Σύμφωνα με το βούλευμα , στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστής της ΜΚΟ, Δημήτρης Φουρλεμάδης (ο οποίος είναι και διευθύνων σύμβουλος του Alpha), η πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεωργία Λυμπέρη και οι πρώην Εκκλησιαστικοί Οικονομικοί Επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιωάννης Πέτσος και Θεολόγος Μακρής. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση είναι υπεξαίρεση, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), συνέργειας σε αυτή, απιστία στην υπηρεσία και ψευδής βεβαίωση.
Η υπόθεση αφορά στη διαχείριση κονδυλίων που λάμβανε η ΜΚΟ τη διετία 2005 - 2006. Κατά τα στοιχεία της δικογραφίας, η "Αλληλεγγύη" φέρεται μεταξύ άλλων, να έλαβε ποσό 5,6 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του ποσού των 7 εκατ. ευρώ για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ. Η αποστολή αφορούσε στη διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων και η διάρκεια υλοποίησης του έργου αφορούσε στο διάστημα Σεπτέμβριος 2006 έως Μάρτιος 2007.
Σύμφωνα με την κατηγορία όμως, τα κοτόπουλα που αγοράστηκαν ήταν 371.093 κιλά τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στον Ρέντη και στη συνέχεια κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά. Αν και το ΥΠΕΞ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης με την ΜΚΟ ζητώντας την επιστροφή του ποσού των 5,6 εκατ. ευρώ, τελικά η ΜΚΟ εμφανίζεται να επέστρεψε μόλις 500.000 ευρώ.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ,
ΔΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ;

Οι ειδήσεις του Alpha στην υπηρεσία του αφεντικού τους

Ειδήσεις στον Alpha ΕΦ.ΣΥΝ.

Μέχρι χθες το τηλεοπτικό δελτίο του Alpha ήταν σχεδόν μονοθεματικό εναντίον του Καλογρίτσα. Από σήμερα το τηλεοπτικό δελτίο του Alpha είναι σχεδόν μονοθεματικό αλλά εναντίον του Σαββίδη (περίπου τον ξέχασε τον Καλογρίτσα).
Τι άλλαξε; Είναι απλό: άλλαξε ο αντίπαλος του Δημήτρη Κοντομηνά στις τηλεοπτικές άδειες. Μέχρι χθες ήταν ο Καλογρίτσας που έπαιρνε την τηλεοπτική άδεια γι' αυτό και το κανάλι τον έβαζε στο στόχαστρο. Πλέον όμως είναι ο Σαββίδης μια και αποσύρθηκε ο Καλογρίτσας οπότε επικεντρωνόμαστε στο νέο μας στόχο.
Οι ειδήσεις του Alpha με άλλα λόγια προσαρμόζονται κατά το δοκούν ανάλογα με τα συμφέροντα του σταθμού και του Δημήτρη Κοντομηνά. Η ενημέρωση έρχεται δεύτερη, προηγούνται τα θέματα που αφορούν το μαγαζί. Και ξετινάζουν όσους απειλούν τα συμφέροντά τους. Έτσι από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα περάσαμε στις τσιπούρες του Σαββίδη.
Γι' αυτό και σήμερα ο Alpha δεν έβγαλε τσιμουδιά (δεν είδαμε κάτι) που ο διευθύνων σύμβουλός του Δ. Φουρλεμάδης παραπέμπεται ως διαχειριστής της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για υπεξαίρεση 5,6 εκατ. ευρώ με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.
Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης εκπροσώπησε τον Alpha στη τριήμερη δοκιμασία της δημοπρασίας. Το σκέφτεστε να ήταν του Σαββίδη ή του Καλογρίτσα τι θα έλεγε σήμερα το κανάλι; Όλο το δελτίο ο βίος και η πολιτεία του θα ήταν.
Πηγή

Μητσοτάκης και συνεργάτες ξεκατινιάζονται με το δίλημμα «ζάχαρη ή στέβια στον καφέ τους»


«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει κατά πως φαίνεται στη ΝΔ, με το γνωστό για τα «γαλάζια» και «φιλοσαμαρικά» του αισθήματα σάιτ antinews να αποδομεί και μάλιστα με δύο άρθρα του όχι μόνο τη σημερινή αλλά τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματοςΤο «σαμαρικό» antinews.gr, το οποίο κατά παράδοση κινείται άκρως επιθετικά απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα χαρακτηρίζει αρχικώς «λίγο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδομώντας πλήρως τον κύκλο της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ που κάνει αντιπολίτευση «με… κοστούμι, γραβάτα, σκαρπίνι και καϊπιρίνια στο χέρι».

Στο συγκεκριμένο άρθρο με τίτλο «Ξύπνα Κυριάκο», το antinews.gr γράφει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ηγεμονεύσει στην πολιτική σκηνή», ότι «η παρουσία του στη Βουλή μπορεί να χαρακτηριστεί σοβαρή αλλά όχι αντάξια των περιστάσεων», καθώς και ότι «δεν μπορεί να συμπεριφέρεσαι λες και πίνεις φραπουτσίνο στο Κολωνάκι και τσακώνεσαι με το… έτερον ήμισυ για το αν είναι καλύτερη η ζάχαρη ή να βάλεις στέβια».

Το σάιτ μάλιστα ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική και στη στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναφερθεί στο ζήτημα της διαπλοκής, δίνοντας την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ρελάνς με το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Τα συμπεράσματα αυτά είναι απολύτως ενδεικτικά για το τι επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, αφού το antinews.gr αποτελεί τη διαδικτυακή «φωνή» του Αντώνη Σαμαρά.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ένα δεύτερο άρθρο το οποίο δημοσιεύεται στο ίδιο σάιτ με τίτλο «Φιλελεύθερες... αμαρτίες!». Ο ανώνυμος συντάκτης του εν λόγω κειμένου δεν εξαπολύει πυρά μόνο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κατά των συνεταίρων του liberal.gr Θανάση Μαυρίδη και Γιώργου Μουρούτη. Αφού παρομοιάζει τη ΝΔ «με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη που πηγαίνουν και ανασταίνουν πεθαμένες ομάδες ή ‘’παλτά’’», ο ανώνυμος συντάκτης βάλει κατά του Μαυρίδη και του πρώην συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Μουρούτη τους οποίους κατηγορεί ότι «στήνουν sites με δήθεν φιλελέ χαρακτήρα και πουλάνε εκδούλευση, ακόμη και στη νέα ηγεσία».

Το antinews.gr αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν αυτοί και ορισμένοι άλλοι που το παίζουν ξαφνικά κήρυκες του φιλελευθερισμού» και προσθέτει επί λέξει: «αμ δεν είναι έτσι το... liberal κύριοι. Θέλει κότσια, τιμιότητα και κυρίως να μην είσαι κωλοτούμπας. Μαθαίνουμε ότι τελευταία ο πρωινός καφές της Νέας Δημοκρατίας έχει διευρυνθεί. Παίρνουν μέρος οι νέοι που έβαλε ο Κυριάκος αλλά που δεν ξέρουν ακόμη την τύφλα τους, ο Κουμουτσάκος που ήταν μέχρι προχθές υπό διωγμό, ο «τρεχαλατζής» του προέδρου Μακάριος Λαζαρίδης και ο... Μαυρίδης του Liberal».

Εδώ ακριβώς όμως είναι που αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι, με τον συντάκτη να σημειώνει ότι «πίσω από τον Μαυρίδη είναι βεβαίως ο... αιώνιος σύμβουλος στη ΝΔ, ο Μουρούτης που επανέκαμψε καθώς για κάποιο χρονικό διάστημα δεν του μίλαγε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του εξαιτίας των εγκληματικών λαθών που έκανε όταν ήταν στο Μαξίμου. «Τρέχει στους δρόμους, παρακαλάει διαφημιστικές, μιλά με κορυφαίους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες για να ζητήσει διαφήμιση για το site το οποίο ‘’τρώει’’ τόσα πολλά που σε λίγο θα το λένε ο axortagos.gr», γράφει το «γαλάζιο» σάιτ για τον Μουρούτη για να αναρωτηθεί μ’ ένα υστερόγραφο με πολλά υπονοούμενα αν «ο κύριος Μουρούτης με την ιδιότητα του πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού παίρνει τις διαφημίσεις για το Liberal.gr».

Πηγή: koutipandoras

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν συζητηθεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσαν τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, ενώ έκανε δεκτές τις 28 παρεμβάσεις που είχαν κατατεθεί.
 
Να σημειωθεί ότι δεν δημοσιεύθηκε σήμερα το σκεπτικό των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, αλλά μόνο το «δια ταύτα», δηλαδή, ότι απερρίφθησαν. Το σκεπτικό των αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων θα δημοσιευθεί μέσα στον επόμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star, όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (είναι ήδη εκτός της διαδικασίας, λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης).
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες στρεφόντουσαν κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Με άλλα λόγια επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό (πρώτη φάση) χορήγησης αδειών.
Στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων είχαν κατατεθεί και 28 παρεμβάσεις, με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, αλλά και επιλαχούσες εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης, προκειμένου κάποιοι να εξέλθουν από την όλη διαδικασία.
Οι 28 παρεμβάσεις έγιναν δεκτές από το ΣτΕ, χωρίς αυτό να επηρεάζει την απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.
Συγκεκριμένα παρεμβάσεις είχαν καταθέσει:
1) Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ).
2) Η εταιρεία Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.
3) Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα.
4) Η τηλεοπτική εταιρεία Αlpha.
5) Ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna.
6) Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.
7) Η κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Εξάλλου, στις 11.00 π.μ. της 10ης Οκτωβρίου 2016, με πρόεδρο και πάλι τον κ. Σακελλαρίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).
Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί και η εταιρεία ITV CP με τις νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στρέφονται κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριου Κρέτσου, ενώ μεταξύ των άλλων, στρέφονται και κατά αποφάσεων του κ. Κρέτσου (όπως είναι οι 228, 253, 254/2016 αποφάσεις) που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο τής έως τώρα διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, όπως επίσης στρέφονται και κατά άλλων τηλεοπτικών σταθμών.
Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, κεκλεισμένων και πάλι των θυρών, θα συνέλθει σε διάσκεψη η διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να αποφανθεί επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ στο Σκαϊ Τους έκανε ρόμπα στον αέρα


 Έξαλλος οπως ειναι ο Μπογδάνος απο το κόψιμο μιας ώρας απο την διάρκεια της εκπομπης του φρόντισε σημερα να κανει τον σταθμό άνω κάτω για να τους δείξει τη σδυσαρεσκεια του.
Ξεκινησε την εκπομπή του δείχνοντας για 5 λεπτά την ομιλία του Τσιρα στη βουλη και απο κάτω είχε την λεζάντα «Ο Νικητής στη μονομαχία Τσιπρα-Μητσοτακη στη βουλη».
Για 5 λεπτά ο τηλεθεατής του Σκαϊ έβλεπε τον Τσιπρα και απο κάτω διάβαζε οτι ειναι νίκησε τον Μητσοτακη. Τους ισοπέδωσε όλους στον Σκαϊ.
Πηγή

Ο εφιάλτης της ανεργίας κλόνισε τον Γιάννη Πρετεντέρη.

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ 

 Και όμως, αυτός ο σκληρός, ο ακλόνητος βράχος του καθεστώτος, ράγισε. Ο άνθρωπος που στάθηκε ακάματο στήριγμα στον Σημίτη, τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη, τον Γιάννο, τον Τσοχατζόπουλο, τον Λάμπρου, τον Ψυχάρη και τους συνεταίρους του, λύγισε κάτω από το φάσμα της ανεργίας. Όχι, δεν θα πεινάσει, άλλωστε τα θαλασσοδάνεια των ομίλων που συμπτωματικά εργαζόταν, του εξασφάλισαν πλουσιοπάροχες απολαβές, που οι υπόλοιποι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν θα απολάβουν ούτε σε 50 ζωές.

Δεν είναι λοιπόν το φάντασμα της ανέχειας που κλόνισε τον ψυχικό του κόσμο. Είναι αυτή καθ’ αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος. Ξέρετε τι είναι να βλέπει μεχρι και τον Παπαχρήστο να πηδά… από τον υπό πτώχευση ΔΟΛ και να καταλήγει στο Φάληρο, την ίδια στιγμή που αυτός τρώει πόρτα;

Ξέρεις τι είναι να βλέπει την Σπυράκη ευρωβουλευτή και αυτός να τρώει πόρτα από τον Μητσοτάκη ακόμα και για το ψηφοδέλτιο της Β´ Λαμίας;

Φτάνει λοιπόν ο οσονούπω άνεργος  κύριος Πρετεντέρης λίγο πριν το κλείσιμο του ΔΟΛ να καλεί σε …πραξικόπημα κατά του ΠτΔ και του προέδρου του ΣτΕ! Εδώ δεν χωρά σχολιασμός παρά μόνον δύο παροιμίες:

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Άδουλος δουλειά δεν εχει, τα βρακιά του λύνει, δένει.

Μην περιμένεις λοιπόν λογική από έναν κλονισμένο. Όπως άλλωστε λέει και η τρίτη σοφή λαϊκη ρήση:

Από της μυλωνούς τα οπίσθια γεννά καλλιγραφία.
Πηγή

Πιο κοντά στο bail in η Deutsche Bank;


Οι φόβοι ότι η γερμανική κυβέρνηση δε θα παρέμβει για τη διάσωση της Deutsche Bank, αν και όταν χρειαστεί, πυροδότησαν ένα sell off των τραπεζικών μετοχών της τάξεως του 7,54% τη  Δευτέρα.
Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας βρέθηκε στο χαμηλότερο της επίπεδο από τη δεκαετία του ’80, ενώ από την αρχή του έτους έχει καταγράψει απώλειες κατά 50%. Χρόνο με το χρόνο η τράπεζα έχει χάσει πάνω από το 70% της αξίας της, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια η τράπεζα καταγράφει συνεχή αρνητικά ρεκόρ.

Απώλειες ρεκόρ

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, το περιοδικό Focus είχε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει το σενάριο κρατικής παρέμβασης για τη διάσωση της τράπεζας, επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με το περιοδικό, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν σχεδιάζει καμία διάσωση ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του 2017. 
Εχθές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε λόγο για «εικασίες» ωστόσο δε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε τις προθέσεις του Βερολίνου.
Η λέξη «διάσωση» εκστομίστηκε για πρώτη φορά μετά το πρόστιμο της αμερικανικής κυβέρνησης, ύψους 14 δις, για την πώληση ενυπόθηκων δανείων. Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η γερμανική τράπεζα αρνείται ότι υπάρχει θέμα διάσωσης.
«Η Deutsche Bank είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μόνη της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα κεφαλαιακά αποθέματα της τράπεζας είναι αδύναμα. Παρά το γεγονός ότι έχει μια συνολική κεφαλαιοποίηση του 11%, πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία της είναι «εκρηκτικά». Η τράπεζα είναι εκτεθειμένη σε € 9,6 τρις σε κρατικά ομόλογα και κατέχει παράγωγα αξίας τρισεκατομμυρίων, πολλές φορές πάνω από το μέγεθος του γερμανικού ΑΕΠ.

Οι σκελετοί στο ντουλάπι

Το πρόστιμο των αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει να κάνει με πωλήσεις προϊόντων από την πλευρά της τράπεζας πριν την οικονομική κρίση του 2008 και αφορούν ενυπόθηκα δάνεια. Ωστόσο φαίνεται πως η τράπεζα δε θα καταβάλει το σύνολο των 14 δις καθώς ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένει μια «δίκαιη λύση» μετά τις διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές. Από την άλλη, αφού δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσα χρήματα θα καταβάλει η DB και μάλιστα όπως φαίνεται δίχως κυβερνητικές εγγυήσεις, η αξία της αναμένεται να δεχτεί περαιτέρω πιέσεις.
Οι σκελετοί που ήταν κρυμμένοι στο ντουλάπι έχουν αρχίσει να βγαίνουν: Υπάρχει το θέμα του εμπορίου πολύτιμων μετάλλων με τους Ρώσους  που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παραβίαση των διεθνών κυρώσεων.

Οι δικαστικές δαπάνες της τράπεζας αυξάνονται ραγδαία.

Τον Απρίλιο του 2015, στην τράπεζα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2,5 δις δολαρίων για το ρόλο της στο χειρισμό του Libor διατραπεζικού επιτοκίου και η τράπεζα κράτησε αποθεματικό 1,5 δις για να πληρώσει για το προβλεπόμενο κόστος. Το 2015 έκλεισε με πάνω από € 8 δισ σε δικαστικά έξοδα.
Οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η DB δεν μπορεί να πληρώσει περισσότερα από € 5,5 δις το 2016.  Αν τα δικαστικά έξοδα υπερβούν αυτό το ποσό, ισχυρίζονται ότι η τράπεζα θα πρέπει να λάβει βοήθεια είτε από επενδυτές είτε από την κυβέρνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DB, Τζον Κράιαν επιμένει ότι μπορεί να ξεπεράσει την καταιγίδα. Ο ίδιος απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους και προχωρά σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας. Μια δήλωση ότι «κατ ‘αρχήν», η γερμανική κυβέρνηση είναι απρόθυμη να παρέμβει ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Η πιο επικίνδυνη τράπεζα του κόσμου

Τον περασμένο Ιούνιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαρακτήρισε την Deutsche Bank ως «τον μεγαλύτερο παράγοντα για μια συστημική κρίση» παγκοσμίως.
Η Deutsche Bank γιγαντώθηκε το 1990 μαζί με άλλους κολοσσούς όπως η Leman Brothers. Το 2015 η τράπεζα ανακοίνωσε τα χειρότερα κέρδη σε επτά χρόνια με καθαρές απώλειες ύψους 6,8 δις ευρώ.
Τον περασμένο Μάιο, η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, υποστηρίζοντας ότι η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει «αυξανόμενες προκλήσεις» στην εφαρμογή του σχεδίου της για ανάκαμψη. Επιπλέον, η γερμανική τράπεζα απέτυχε στα αμερικανικά τεστ αντοχής που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Ε.Κ.

Όταν η «Καθημερινή» έβλεπε επενδύσεις δισεκ. στα… βοσκοτόπια της Ιθάκης



Επί κυβερνήσεως Σαμαρά, οι διαρροές πληροφοριών στον Τύπο για τις τουριστικές επενδύσεις που υποστήριζαν το «success story» μεταφράστηκαν σε μπαράζ δημοσιευμάτων και για την ΑΓΥΙΑ ΑΕ του κ. Καραμπάτσου, με τα «συστημικά» ΜΜΕ να πρωτοστατούν. Καθημερινή, Βήμα, Ελεύθερος Τύπος και πολλοί ακόμη δεν έβλεπαν πουθενά… βοσκοτόπια, στην τεράστια έκταση της Ιθάκης, αλλά επενδύσεις δισεκατομμυρίων.


ΟΥΣΤ ΚΑΡΑΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ



ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ!

3b3af-justicia_ciega_blind_justice_by_chavochi-d3jv1nk


ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΕΠΕΜΨΑΝ ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΑΣΑΛΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ; ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΡΓΩΝΗ!

Διαβάστε λοιπόν ποιός κυβερνά (ακόμα) αυτόν τον τόπο: ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ «ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ»!

Ναι, ο άνθρωπος που επιχείρησε να περάσει δεδικασμένο τις αποφάσεις των… Γερμανικών δικαστηρίων, που φυγάδευαν τα λαμόγια των γερμανικών μιζών! Μιλάμε για εθνική ντροπή που δεν πρέπει να περάσει. Είναι υπόλογοι όλοι αυτοί που προέβησαν σε αυτή την μεθόδευση:

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕ
Των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΕ:
1. Χρήστου Τζανερρίκου, Προέδρου Εφετών
2. Ευάγγελου Κασαλιά, Αντεισαγγελέα Εφετών
3. Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη
4. Χρήστου Παπαδήμα, Πρωτοδίκη
5. Σταματίας Γκαρά, Ειρηνοδίκη
27-9-2016
———————————————
Η 20η Σεπτεμβρίου 2016 θα γραφτεί με τα μελανότερα χρώματα στην ιστορία της Ένωσής μας. Και τούτο γιατί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τα μέλη του ετερόκλητου, κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενου «ενωτικού Προεδρείου», επιδεικνύοντας αναίτιο και άκρατο ρεβανσισμό, φανατισμό και μισαλλοδοξία αποφάσισαν την αποπομπή από μέλος του Δ.Σ. του πανηγυρικά εκλεγέντος σ’ αυτό Αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά και τον διορισμό – ανάδειξη μέλους του Δ.Σ. του Αντεισαγγελέα Εφετών Ευστάθιου Βεργώνη.
Η ανωτέρω απόφαση – όνειδος είναι πρωτοφανής στα χρονικά της ΕΔΕ. Αφενός μεν αντιβαίνει ευθέως στις διατάξεις του νέου καταστατικού, καθόσον δεν τίθεται παντάπασι θέμα ασυμβίβαστου, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.7 του νέου Καταστατικού της Ε.Δ.Ε, δεδομένου ότι ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, προβλέπουν υποχρεωτικά την τοποθέτηση Εισαγγελικών Λειτουργών σε διάφορες θέσεις, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, για να ασκούν τα εισαγγελικά τους καθήκοντα, ως εποπτεύοντες την δημόσια διοίκηση, κατά τρόπο ώστε, με την παρουσία τους να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών, και, αναμφίβολα, δεν υπάγονται στην εκτελεστική εξουσία όπως ψευδώς και αβάσιμα ισχυρίζονται τα μέλη του μειοψηφικού Προεδρείου της Ε.Δ.Ε. (αντιτρομοκρατική, συνθήκη Schengen, οικονομικοί Εισαγγελείς, Εισαγγελείς φυλακών κλπ). Ειδικότερα, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Κασαλιάς τοποθετήθηκε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου στην θέση του Εισαγγελέα της Ε.Υ.Π, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 3 του ν.3649/2008, προκειμένου να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της, που αφορούν θέματα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και δεν ασκεί, βεβαίως, καθήκοντα τα οποία υπάγονται άμεσα στην εκτελεστική εξουσία, όπως είναι παραδείγματος χάριν του συμβούλου Υπουργού, θέση η οποία αναμφισβήτητα υπάγεται στην εκτελεστική εξουσία, δηλονότι στην τελευταία μπορεί να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε νομικός και όχι, απαραίτητα, Δικαστικός Λειτουργός. Εκτελεί δε αμιγώς εισαγγελικά καθήκοντα, μη υπαγόμενος σε καμία περίπτωση στην υπηρεσία της εκτελεστικής εξουσίας, ασχέτως εάν τα μέλη των υποομάδων του Προεδρείου ερμηνεύουν αυθαίρετα τη σχετική διάταξη του νέου καταστατικού, η οποία προβλέπει ότι: «η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση καθηκόντων, κατόπιν αποσπάσεως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τις προβλέψεις του ΚΟΔΚΔΛ ή άλλων γενικών ή ειδικών σχετικών διατάξεων ή σε άλλη Υπηρεσία υπαγόμενη στην εκτελεστική εξουσία». Αφετέρου, η αυθαίρετη αυτή απόφασή τους, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ψήφο των συναδέλφων στις τελευταίες αρχαιρεσίες, όπου ο Εισαγγελέας Κασαλιάς, εξελέγη 11ος με 439 ψήφους, σε αντίθεση με τον Ευστάθιο Βεργώνη ο οποίος κατετάγη 19ος μη εκλεγόμενος, με 311 ψήφους, παρά το γεγονός ότι τα μέλη του δήθεν ενωτικού προεδρείου διατυμπάνιζαν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι δήθεν ο Ευάγγελος Κασαλιάς είχε ασυμβίβαστο.
Το ετερόκλητο, δήθεν ενωτικό Προεδρείο με την ανωτέρω απόφαση – προγραφή του, απώλεσε κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης, καταδεικνύοντας τον πραγματικό σκοπό των μελών του, που δεν είναι άλλος από τη σύμπτυξη παράνομης – νόθας όσο το δυνατόν πιο ευρείας πλειοψηφίας, με την με κάθε τρόπο εκλογή ως μελών του Δ.Σ. των μελών των υποομάδων που το απαρτίζουν, επικαλούμενο οποιαδήποτε αντικαταστατική και προσχηματική αιτιολογία, σε βάρος των πανηγυρικά εκλεγέντων μελών της πλειοψηφίας και ενάντια στη βούληση των εκλογέων – συναδέλφων. Και πράττουν τούτο σε δύσκολες εποχές για τους Δικαστικούς Λειτουργούς, όπου απαιτείται σύμπνοια και κοινός αγώνας όλων, κατηγορώντας, μάλιστα, εντελώς αβάσιμα την ομάδα μας ότι ενεργεί διχαστικά, αποφεύγοντας να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ιδιαίτερη σημασία έχει τόσο η θέση που πήρε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με τη σχετική, από 26-9-2016 ανακοίνωσή της, όπως, επίσης και η επίσης από 26-9-2016 ανακοίνωση των μελών της ομάδας των αδελφών Σεβαστίδη, Κωνσταντίνου Σαργιώτη, Χριστίνας Σαλάππα και Μαρίας Κουβαρά, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο «Δικαστής», οι οποίοι, σχολιάζουν πολύ αρνητικά (όπως, άλλωστε, και η συντριπτική πλειοψηφία του δικαστικού Σώματος) την ανωτέρω απόφαση περί αποπομπής του Ευάγγελου Κασαλιά, η οποία είναι αντικαταστατική, αντισυναδελφική και ασυμβίβαστη με το δικαστικό ήθος. Είναι δε απορίας άξιο πως κάποια από τα μέλη του ψευδεπίγραφου ενωτικού προεδρείου, που σε προγενέστερες περιόδους, όντες απλά μέλη του Δ.Σ., είχαν την άποψη να εισάγονται όλα τα σοβαρά, όπως το παρόν, ζητήματα προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση, τώρα έσπευσαν να αποφασίσουν, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δ.Σ., με συνοπτικές διαδικασίες, έχοντας, μάλιστα, έτοιμο στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδρίασης και τον αντικαταστάτη του Ευάγγελου Κασαλιά.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους παραχαράκτες της εντολής των συναδέλφων να επιτύχουν τα σχέδιά τους και ότι θα αγωνιστούμε για την ανατροπή του ανοσιουργήματος που διεπράχθη, στεκόμενοι στο πλευρό του Αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά, ο οποίος, φυσικά, ποτέ δεν απώλεσε την ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσής μας.
Πηγή