Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011



Γράφει το Ζιζάνιο

Εμείς δεν μιλάμε με λόγια του αέρα. Θα μιλήσουμε με γεγονότα και αριθμούς!
Κατ’ αρχήν τα γεγονότα. Η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, μετά το θριαμβευτικό της πέρασμα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, αφού θεμελίωσε το αναπτυξιακό σοκ που έρχεται και θα μας συνταράξει όλους, διορίσθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. 
Τι θέλουμε να πούμε; Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη ως Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής δρομολόγησε τόσες επενδυτικές προτάσεις που σε λίγο χρονικό διάστημα η ανεργία θα μηδενιστεί και θα χρειασθούμε εισαγωγή εργατικών χεριών και από τις γειτονικές χώρες. Κουράγιο 2-3 μήνες έμειναν έως ότου κάνουν service οι μπουλντόζες και βάλουν μπροστά τις μηχανές. 
Για όλο αυτό το εθνικό της έργο, την πράσινη ανάπτυξη του γΑΠ με τις εκατοντάδες χιλιάδες εργασίας, η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη πήρε την...
κατάλληλη ανταμοιβή από τον Γιώργο Παπανδρέου. Διορίστηκε πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Έτσι μία ώρα αρχύτερα θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση που βασανίζει την χώρα μας. Δεν είναι λίγο να αναλάβει η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Διεθνή Οικονομική Κοινότητα!
Αυτό 
είναι το ένα θετικό δεδομένο!
Το άλλο όμως είναι το σπουδαιότερο. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεχνά και δεν εγκαταλείπει ποτέ τους φίλους του. Και αυτό το δεδομένο δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με την ψήφο τους κρατάνε την κυβέρνηση όρθια, άσχετα αν οι ίδιοι έχουν προβλήματα συνείδησης και αναγκάζονται να κρύβονται από τους ψηφοφόρους τους.
Γιατί το λέμε αυτό; Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλές φορές μιλήσει για την αναδιοργάνωση του πολιτικού συστήματος και την αναγκαιότητα ψήφισης νέου εκλογικού νόμου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά μεταξύ όλων των άλλων; Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Το είπε άλλωστε και το “ιερό τέρας” της παγκόσμιας διπλωματίας, ο κύριος Δρούτσας και έγινε χαμός.
Ας δούμε λοιπόν μερικά πρακτικά δεδομένα. 
Με 200 βουλευτές και με την σημερινή πολιτική συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει το πολύ 60-70 Βουλευτές. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να διορίσει όλους τους φίλους του τότε έχουμε και λέμε: Ρεγγίνα Βάρτζελη, Νίκος Αθανασάκης, Κώστας Θέος, Χάρης Παμπούκης, Δημήτρης Δόλλης, Αντιγόνη Καραλή-Δημητριάδη, Παύλος Γερουλάνος, Δημήτρης Στεφάνου, Γιώργος Πετρουλάκης, Πωλίνα Λάμψα, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Δρούτσας, Σταύρος Λαμπρινίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Έλενα Παναρίτη, Γιάννης Πανάρετος κ.α… είναι μία ομάδα περισσοτέρων 16 ατόμων που πρέπει να θεωρούνται ως οι απόλυτα στενοί και αφοσιωμένοι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι θα πρέπει να διασωθούν πολιτικά εκλεγόμενοι βουλευτές στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Δηλαδή, από τους 70 το πολύ βουλευτές που θα εκλεγούν με το ΠΑΣΟΚ, αν αφαιρεθούν οι 16 στενοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου, που θα τύχουν προνομιακής μεταχείρισης, απομένουν το πολύ 54 κενές θέσεις.
Αν από αυτές αφαιρέσουμε την έδρα του Πρωθυπουργού, μερικούς πρωτοκλασάτους που θα εκλεγούν σίγουρα, όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απομένουν το πολύ 50 έδρες για 155 βουλευτές. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση από τους υπάρχοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα επανεκλεγούν περίπου 100. Δηλαδή θα χάσουμε 100 πρωτοπαλίκαρα του Σοσιαλισμού.
Συμφορά που μας βρήκε!
Εδώ που τα λέμε όμως, καλά να πάθουν. Στήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου και τις επιλογές του μετά μανίας. Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουν και τις βουλευτικές τους έδρες τους στους συνεργάτες και τους φίλους του Γιώργου Παπανδρέου. Έτσι πληρώνει η ιστορία αυτούς που απεμπολούν αρχές, αξίες δεσμεύσεις και διακηρύξεις. 
Το πρόβλημα γι’ αυτούς τους 100 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν θα επανεκλεγούν, είναι ότι για να πάνε σε καφενείο να πιούν καφέ θα πρέπει να πηγαίνουν σε αυτό της Βουλής ώστε να είναι προστατευμένοι. Γιατί τους βλέπω μαύρους (μάλλον κατά-μαύρους) αν πάνε στο Καφενείο της γειτονίας τους. Έτσι όμως θα βλέπουν τα φιλαράκια του Γιώργου Παπανδρέου να χαίρονται την βουλευτικής τους έδρα, κάτι είναι και αυτό. Έτσι θα παρηγορούνται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: