Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…



Kραύγαζα εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, δεν είναι οι βουλευτές του, ούτε οι υπουργοί του, ούτε οι ίδιοι οι αρχηγοί του … Το ΠΑΣΟΚ είναι το πολυκέφαλο και αδηφάγο τέρας που ονομάζεται «ευρύτερος δημόσιος τομέας».  "Είναι η λεγόμενη διεφθαρμένη, κολλημένη στις καρέκλες με παχυλούς μισθούς κρατική μηχανή, που δεν αφήνει τίποτα να κινηθεί, χωρίς να υπολογίζει  ούτε κυβερνήσεις, ούτε το έθνος,  ούτε τους απλούς πολίτες."
Κανείς, μα κανείς μέχρι τώρα δεν μπόρεσε ούτε και θα μπορέσει  να δαμάσει και ελέγξει το τέρας αυτό!
Συνηθισμένη του πρακτική να λειτουργεί εκτός νόμου, εκτός λογικής, εκτός στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς και εκτός θεσμών!
Το τερατούργημα αυτό που «κουμαντάρει» τα πάντα, λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του αυτής τα βλέπουμε και κυρίως τα ζούμε σχεδόν καθημερινά στο πετσί μας.
Διαφθορά, εκμαυλισμός, τρομοκρατία σε όλα σχεδόν τα επίπεδα του δημόσιου βίου και πόλεμος ανελέητος που διεξάγεται συστηματικά  ενάντια στις παραγωγικές τάξεις, ενάντια στην ύπαρξη της έννοιας της Πατρίδας αυτής καθεαυτής.
Γιατί Πατρίδα δεν είναι ο απλός γεωγραφικός προσδιορισμός, Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που εργάζονται και παράγουν πλούτο και πολιτισμό.
Ο Πρωθυπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης Κωνσταντίνος Καραμανλής κέρδισε δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις υποσχόμενος την επανίδρυση του «μορφώματος» που ακούει στο όνομα  «κράτος»!
Τα μόνο που κατάφερε τελικά,  ήταν να εμπλακεί στα πλοκάμια αυτού του γλοιώδους τέρατος και εν τέλει να «λιποτακτήσει»,  κινδυνεύοντας να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πλέον αποτυχημένους πρωθυπουργούς.
Η κυβέρνηση υπό τον Γ. Παπανδρέου που είχε την ιστορική ευκαιρία να πατάξει τον «διεστραμμένο» δημόσιο τομέα και να αλλάξει ριζικά την λειτουργία του κράτους, νικήθηκε κατά κράτος από το... πασοκοκράτος! Αποτέλεσμα: Ο Παπανδρέου συνθλίφτηκε  κάτω από το βάρος της ανικανότητάς του και της αδυναμίας του να εφαρμόσει αυτά που ψήφιζε η κυβέρνησή του και οι περίφημες μεταρρυθμίσεις του πήγαν περίπατο. Το πασοκοκράτος τον κατασπάραξε! Τον οδήγησε σε παραίτηση και τον εξαφάνισε μια για πάντα απ΄την πολιτική σκηνή…
Την ίδια τύχη θα έχει και ο Παπαδήμος … Μακάρι να τα κατάφερνε. Το εύχονται όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι παραγωγικές δυνάμεις αυτής της χώρας που σχεδόν καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν το «μπαξίσι», τη διαφθορά, τον εκβιασμό και στην καλύτερη των περιπτώσεων την αναιτιολόγητη εκδικητικότητα  και τον σχιζοφρενικό παραλογισμό των στελεχών της δημόσιας διοίκησης που λες και αποκλειστικό σκοπό έχουν να φρενάρουν την ανάπτυξη της χώρας, καταταλαιπωρώντας στην κυριολεξία πολίτες και εξευτελίζοντας σε βαθμό υπερθετικό αξίες και θεσμούς…
Ακόμα και τώρα, όπως γράφει το έγκυρο olympia.gr, που το ποσοστό της πράσινης κατάρας, η αλλιώς της φαυλοκρατίας όπως είπε ο Πάγκαλος,  είναι μόνο 12 % σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξακολουθεί και τώρα το 80 % των δημάρχων να είναι ΠΑΣΟΚ, το 80 % των δημοτικών και κρατικών υπαλλήλων είναι ΠΑΣΟΚ, το 80 %των υπαλλήλων στα υπουργεία είναι ΠΑΣΟΚ, το 90 % των ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών είναι ΠΑΣΟΚ, κάτι ανάλογο συμβαίνει στο σωματείο τελωνειακών,  στις εφορείες, στην ΔΕΗ, παλαιότερα στον κρατικά ΟΤΕ, τώρα στους υπάλληλους των περιφερειών  και πάντα βεβαίως συνεπικουρούμενοι από μια πανστρατιά διαπλεκόμενων ΜΜΕ και δημοσιογράφων, πάντα έτοιμοι να υιοθετήσουν ένα σχέδιο Ανάν, ένα μνημόνιο, να καταργήσουν έναν αγωγό, να παραδώσουν έναν Οτσαλάν, να κάνουν απεργίες, πορείες, να οργανώσουν το κάψιμο της Αθήνας γιατί ένας τρελός αστυνομικός τους έδωσε αφορμή, κτλ…  κτλ… κτλ, αρκεί να μην χάσουν την εξουσία.
Αυτοί, μαζί με την νοοτροπία τους είναι που κρατούν καθηλωμένη, διεφθαρμένη, δυσκίνητη, την κρατική μηχανή  και κατά συνέπεια την ελληνική κοινωνία οικονομία και όλο το έθνος. 
Εάν το καρκίνωμα αυτό δεν ξεριζωθεί κανένας λαός, κανένα κόμμα, κανένας πρωθυπουργός, όση κοινοβουλευτική δύναμη κι αν διαθέτει, δε θα μπορέσει να καταφέρει τίποτα!
Το πολυκέφαλο τέρας του κρατισμού θα τον κατασπαράξει και ο μεσαίωνας θα συνεχίζεται…

Χάρρυ Κλυνν

5 σχόλια:

tassos είπε...

Κάποιος πολύ καλός φίλος μου, που τραβά κι αυτός το δικό του Γολγοθά με την υγεία του, μου είχε φέρει το παράδειγμα μιας αεροπορικής εταιρείας.
Γνώστης του συγκεκριμένου κλάδου, λοιπόν,μου είχε πει για μια αεροπορική εταιρεία που από κρατική έγινε ιδιωτική (στο εξωτερικό βεβαίως). Η πρώτη άμεση κίνηση των ιδιοκτητών ήταν η άμεση απόλυση όλων όσων ήταν από προϊσταμένοι και πάνω. Δεν άφησαν ρουθούνι και καλά έκαναν. Έχοντας επιχειρηματικό σχέδιο, ελληνιστί business plan, θεώρησαν δικαίως ότι έπρεπε να διώξουν τους εκ των πραγμάτων αποτυχημένους της εταιρείας, αφού αυτοί με τη διοίκηση και τις πρακτικές τους οδήγησαν στην χρεοκοπία την εταιρεία. Διαφορετικά δεν υπήρχε δυνατότητα ανάπτυξης.
Εδώ τι γίνεται; Με κάθε τρόπο και κάθε θυσία και αίμα των υπολοίπων προσπαθούν να διατηρήσουν τους αποτυχημένους στην άμεση ή έμμεση εξουσία που έχουν. Αλήθεια ποιος επιχειρηματίας, έστω περιπτεράς, θα έπαιρνε στη δούλεψή του οποιονδήποτε από αυτούς και να του έχει εμπιστοσύνη ότι δεν θα τον κλέψει ή δεν θα του ρίξει έξω την επιχείρηση;

Ανώνυμος είπε...

Και κάποιοι ερωτούν και ζητούν διευκρηνήσεις: Οι νεότεροι ας ρωτήσουν τους πατεράδες κ. μανάδες τους, τους παπούδες και γιαγιάδες τους, ΕΜΕΙΣ δεν μεγαλώσαμε και γαλουγηθήκαμε με τα ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ότι οι ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΤΕΣ, θα μας ΠΑΡΟΥΝ τα ΣΠΙΤΙΑ, ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ κ. ΤΑ ΓΙΔΙΑ ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ κ. ΚΟΡΕΣ !! Και Ω ! ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ βλέπουμαι, ότι ο "ΧΡΟΝΟΣ" είτανε ο καλύτερος κριτής ! Τα ΣΠΙΤΙΑ, Τα ΧΩΡΑΦΙΑ, Τα ΜΑΓΑΖΙΑ τα ΠΡΟΒΑΤΑ κ. Τα ΓΙΔΙΑ, .... ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΝ ! ΟΙ .... ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ! Και όσο ΑΝΑΦΟΡΑ για τους ... ΒΙΑΣΜΟΥΣ ;; ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ, Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΓΛΟΥ ! ΑΥΤΗ ΕΙΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 1944 Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ! ΑΥΤΗ ! Και ως ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ για το ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΡΟ κ. το ΨΗΛΟ ΚΑΠΕΛΟ; ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !! ΕΙΠΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ;; Τα ... Τέτοια στον ΔΗΜΑΡΧΟ !!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πάει αρκετές δεκαετίες πίσω η γνωριμία και φιλία μας πήρα το θάρρος να δανειστώ 2 δικά σου video για να εμπλουτίσω 2 κείμενά μου - χωρίς να πάρω την άδειά σου -
σε είδα αλλά ήσουν απασχολημένος στη σέντρα δένοντας τα κορδόνια σου και είπα να μη σε ενοχλήσω...

με αγάπη
ο επίσης πόντιος
γιώργος πιπερόπουλος
καθηγητής (συνταξιούχος, αλλά όχι...αδρανής!)

http://piperopoulos.blogspot.com/2011/12/harry-klynn.html

http://piperopoulos.blogspot.com/2011/11/blog-post_30.html

woodiiis είπε...

ποιός να βρεθεί να παίξει το ρόλο του
Μ.Αλέξανδρου ???του κατηραμένου όφεος
τον ξέρουμε...

ποιός?

SKANDALOS είπε...

Στο μάθημα της Ευρωπαϊκής ιστορίας η δασκάλα ρωτάει τα παιδιά τι είναι η γερμανική καγκελαρία.
Ο Τοτός με έντονο τρόπο ζήτησε να απαντήσει και βέβαια η δασκάλα με πολύ επιφύλαξη του άφησε να απαντήσει.
- Το κάγκελο της Μέρκελ κυρία, ήταν η απάντηση του.
- Μπράβο Τοτούλη το βρήκες!!! Κατενθουσιασμένη η κυρία του βάζει 10'

Το συμπέρασμα;
Ότι μάλλον πρώτη φορά ο δασκάλα συμφωνεί με απάντηση του Τοτού!