Pages

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

4,2% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ



Με άνετη διαφορά, της τάξης του 4,2%, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η έρευνα της e-voice δίνει 26,2% στον ΣΥΡΙΖΑ και 22% στη ΝΔ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 18,2%. Στη Βουλή μπαίνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία, καθώς το 1/3 της αδιευκρίνιστης ψήφου προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει μετακομίσει σε άλλο χώρο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων, καθώς δείχνουν τις «υπόγειες» διαδρομές που μπορούν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Έχετε αφηνιάσει καριόλια με τον ΣΥΡΙΖΑ  και τον Τσίπρα και "ξεφωνιζετε" ότι δεν ανήκουν πλέον στην Αριστερά, λες και σας ρώτησε κανένας … Εμ’ βέβαια, εσείς θεωρείτε Αριστερά μόνο το ΚΚΕ και τον Λαφαζάνη! Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών… Απ’ αυτούς δεν κινδυνεύετε να χάσετε την εξουσία στον αιώνα τον άπαντα. Γάντι για 'σας οι τακτικές τους, στα λόγια να βρισκόμαστε... Πολύ το λάδι, αλλά από τηγανίτα τίποτα!

Εκλογές 2015 - Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015 - Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνητικό πρόγραμμα, στη βάση του οποίου το κόμμα ζητεί ισχυρή εντολή στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Στο επίκεντρο του προεκλογικού προγράμματος της Κουμουνδούρου βρίσκεται η ελάφρυνση των συνεπειών του μνημονίου, ενώ βασικές διαπραγματευτικές προτεραιότητες είναι οι εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό σύστημα, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια και το χρέος.
Αναφορικά, δε, με την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το μέτρο θα αρθεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, ο Αριστείδης Μπαλτάς ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά του προκύπτουν από το πώς προχωράμε στη βάση της εμπειρίας και της αποτίμησης της κυβερνητικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε, δε, ότι έχει υπογραφεί ένα μνημόνιο που όμως δεν περιλαμβάνει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και πολύ περισσότερο δεν περιλαμβάνει το σύνολο της κοινωνικής κίνησης. Αυτό σημαίνει, είπε, ότι εκτός μνημονίου υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο θεσμικών παρεμβάσεων, ανάπτυξης κινημάτων που θα αναδεικνύουν κοινωνικά υποκείμενα και άρα υπάρχει πάρα πολλή δουλειά να γίνει σε όλους αυτούς τους τομείς και από την κυβέρνηση και από το κόμμα.
Σχετικά με τη συμφωνία, επισήμανε ότι είναι τριετούς διάρκειας, με λυμένο το ενδιάμεσο πρόβλημα χρηματοδότησης και απολύτως ρητή δέσμευση που απαιτεί τη συζήτηση για την απομείωση του χρέους, καθώς επίσης και ένα χρηματοδοτικό πακέτο που μπορεί να συμβάλει στη διαδικασία της ανάπτυξης.
Υπογράμμισε επιπλέον ότι το ίδιο το μνημόνιο έχει μέτρα που είναι απολύτως επώδυνα, αλλά ταυτόχρονα έχει και ελαστικότητες που δεν χαρακτηρίζουν τα προηγούμενα μνημόνια, δηλαδή δυνατότητες εξεύρεσης ισοδυνάμων που είναι θέμα δυναμικής του κινήματος και της κυβέρνησης ποιες από αυτές να αξιοποιηθούν.
Αφήνει, συνέχισε ο κ. Μπαλτάς, τελείως ανοικτό το περιθώριο για πρωτοβουλίες στην κοινωνική οικονομία, οικονομία των αναγκών, ανάπτυξη της αλληλεγγύης με την έννοια της συμβολής της οικονομίας, πρωτοβουλίες που μπορούν να συνδεθούν με θεσμούς όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το σχολείο, το ιατρείο, τα νοσοκομεία, καθώς και τη σχέση τους με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών...
Διαβάστε ΕΔΩ το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Πηγή

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ανοιχτή επιστολή στο Στάθη (Σταυρόπουλο)




Μη μου πεις για τα λάθη του Τσίπρα, αγαπημένε μου Στάθη, πες μου, αν μπορείς φυσικά, για τη «συγγένειά» σου με το Λαφαζάνη, τα «σούργελα» που σέρνει πίσω του και τα δικά σου λάθη.
 
Η πολιτική δεν είναι χαλασμένο βαγόνι αμαξοστοιχίας που σαπίζει σε κάποια γωνιά… Αυτός θα είναι ο ρόλος του Λαφαζάνη. Φωτοτυπία ΚΚΕ (40 χρόνια κοσκίνισμα κι ούτε ένα καρβέλι)  Και ο ρόλος ο δικός σου και κάποιων άλλων, ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ!

Κι αυτού του είδος τον ηρωισμό η Αριστερά τον πλήρωσε με αίμα, κατατρεγμούς και διώξεις.

Δε χωράει άλλο σύντροφε.

Αρκετές οι μάχες που έδωσε η Αριστερά στα βουνά και στα λαγκάδια, κι ακόμα περισσότερες αυτές που κάποιοι μάταια εξακολουθούν να δίνουν… (Τρομοκράτες της δεκάρας στα νιάτα τους, που μόλις γεράσουν περνάνε στην κατηγορία των πρακτόρων και των ρουφιάνων!)

Ο Αλέξης τα κατάλαβε όλα αυτά γιατί δεν κουβαλάει τα κουσούρια της παλιάς, της στοιχειωμένης Αριστεράς.

Περσινά ξινά σταφύλια με «εθνικό νόμισμα και έξοδο από την Ευρωζώνη», αυτό που μας τάζει ο «καπετάν φράξιας» (έτσι  αποκαλούσαμε τον Λαφαζάνη στο ΚΚΕ)

Ο Αλέξης προτίμησε, και σωστά έπραξε, το όπλο της «διπλωματίας» δίνοντας οριστικό τέλος στον «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΗΡΩΙΣΜΟ», στην άκρατη πολιτική της ανοησίας, της μπουρδολογίας και του πολιτικού απομονωτισμού…

Κι αυτό γιατί είναι όπλο η διπλωματία σύντροφε, όπλο ισχυρό όσο απίθανο κι αν ακούγεται σ’ έναν «πολύ αριστερό» σ’ έναν «επαναστάτη αριστερό» σαν το Λαφαζάνη που ξέχασε τι σημαίνει «επανάσταση» κοντά 59 χρόνια!

Η Διπλωματία είναι το όπλο σύντροφε… Διπλωματία, είναι να λες «καλό σκυλάκι!...» μέχρι να βρεις πέτρα.

Με εκτίμηση και συντροφικούς χαιρετισμούς
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Η πρώτη παραίτηση από τη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη - Αποχώρησε ιδρυτικό στέλεχος

12:39 | 30 Αυγ. 2015
Την πρώτη της παραίτηση - μετά από λίγες μόνο ημέρες ζωής - μετρά η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο Σπύρος Τσάτσης, από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος, ανακοίνωσε με ανοιχτή επιστολή την αποχώρησή του αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να ενταχθώ σε ένα κόμμα, όπου κομματάρχες αναζητούν νέα πολιτική στέγη, σε ένα κόμμα «μηχανισμών» που διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο. Σε ένα κόμμα ζηλωτών που δεν ανέχονται καμία άλλη άποψη εντός του κόμματος, πλην εκείνης της ηγεσίας τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Σπύρος Τσάτσης.
Η επιστολή παραίτησης
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρόλο που είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της «Λαϊκής Ενότητας», αποφάσισα για λόγους προσωπικούς και πολιτικούς να μην παραμείνω στο κίνημα.
Έχει μεγάλη σημασία πιστεύω με τι πρόγραμμα και ποιούς ανθρώπους, με ποιές συμμαχίες θα επιχειρήσουμε να παρέμβουμε.
Δεν είμαι διατεθειμένος να ενταχθώ σε ένα κόμμα που οικοδομείται με τη μεταφορά ενός κομματιού Σύριζα, ενός κόμματος παραγόντων, μηχανισμών, φραξιών και άλλων ευχάριστων καταστάσεων και όχι με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε κάθε τίμιο άνθρωπο που αισθάνεται τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή του, στην κοινωνία και γενικά στη χώρα μας η εφαρμογή των μνημονίων.
Οι εφεδρείες της αριστεράς δεν βρίσκονται σε κομματικά γραφεία και συμμαχίες κορφής, αλλά μέσα στην κοινωνία.
Δεν είμαι διατεθειμένος να ενταχθώ σε ένα κόμμα, όπου κομματάρχες αναζητούν νέα πολιτική στέγη, σε ένα κόμμα «μηχανισμών» που διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο.
Σε ένα κόμμα ζηλωτών που δεν ανέχονται καμία άλλη άποψη εντός του κόμματος, πλην εκείνης της ηγεσίας τους.
Σε ένα κόμμα «καρικατούρα» του Σύριζα, ένα κόμμα χυλό.
Η ένταξή μου στην Αριστερά δεν έχει την έννοια της στράτευσης στα συμφέροντα ενός κόμματος (δεν υπάρχει Αριστερά σωτήρας), αλλά εκφράζει τη δέσμευσή μου απέναντι στη ζωή.
Να αγωνίζεσαι χωρίς να προσδοκάς οφέλη.
Στη σημερινή φάση η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι χόμπι αλλά στράτευση.
Καλύτερο φάρμακο, η απόφαση να αγωνίζεσαι για την αλήθεια των ιδεών σου στη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης που ζούμε.
Η ελπίδα πάντα υπάρχει και δεν είναι άλλη από τους κοινωνικούς αγώνες, την ατμομηχανή της ιστορικής εξέλιξης.

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Το βασικό και αλάνθαστο μέχρι στιγμής πολιτικό κόλπο που έχει στη διάθεσή του το ολιγαρχικό σύστημα, για να κρατά το λαό αιχμάλωτο, εξακολουθεί να είναι το μονοδιάστατο παραδοσιακό ευθύγραμμο δίπολο Αριστερά – Δεξιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει εφεύρει κάτι καινούργιο, παρότι διεθνώς και στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, αυτό το εθνικό δίπολο έχει καταρρεύσει.

Με την έλευση των μνημονίων και προκειμένου να μην ξεσηκωθεί ο λαός και φύγει έξω από το ευθύγραμμο σχήμα, το ολιγαρχικό σύστημα έξυπνα έστησε
παράλληλα (με το Αριστερά – Δεξιά) το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο. Αντιμνημόνιο τόσο από τα αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. όσο και από τα δεξιά με ΑΝΕΛ και ΧΑ.

Το νέο δίπολο έπαιξε μέχρι την άνοδο της Αριστεράς στην εξουσία. Μετά όμως την αποκάλυψη ότι το νέο δίπολο ήταν προκάτ και ψεύτικο και προκειμένου να μην δραπετεύσει επιτέλους ο λαός έξω από το μονοδιάστατο σύστημα, το τελευταίο έσπευσε να φτιάξει δύο νέα αναχώματα και να πάει άμεσα σε εκλογές για να τα νομιμοποιήσει με λαϊκή εντολή. Την αριστερή ΛΑΕ του Λαφαζάνη από τα αριστερά και την Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη από τα δεξιά.

Έστησε την ΛΑΕ από τα αριστερά, δεδομένου ότι το ΚΚΕ δεν πείθει τις λαϊκές μάζες και επομένως δεν θα μπορούσε να αποτελέσει λαϊκό ανάχωμα, μετά την κατάρρευση του συνόλου της Αριστεράς και επίσης έστησε τον Λεβέντη από δεξιά, δεδομένου ότι η ΧΑ έπιασε ταβάνι και δεν μπορεί να παίξει άλλο το ρόλο του μοναδικού δεξιού αναχώματος, μετά την διαφαινόμενη κατάρρευση των ΑΝΕΛ. Ο παλιός ΛΑΟΣ δεν μπορεί πλέον να νεκραναστηθεί, ο δε Τζήμερος διέψευσε τις προσδοκίες του συστήματος.

Δηλαδή, η ολιγαρχία που ελέγχει το πολιτικό σύστημα, βλέποντας ότι μπορεί να καταρρεύσει η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά και να σπάσει το μονοδιάστατο ευθύγραμμο σχήμα Αριστερά - Δεξιά, σπεύδει να ανοίξει δύο νέες τάφρους αριστερά και δεξιά, παράλληλα με το ΚΚΕ και την ΧΑ, προκειμένου να μείνει εγκλωβισμένος ο λαός στο δίπολο Αριστερά – Δεξιά και να μην δραπετεύσει προς άλλες κατευθύνσεις, που ενδεχομένως θα ανέτρεπαν το σύστημα.

Προκειμένου δηλαδή, να μην συνειδητοποιήσει ο λαός ότι το πραγματικό επιτέλους πολυδιάστατο δίπολο είναι Ολιγαρχία – Δημοκρατία.
Όταν όμως γίνει συνείδηση αυτό το πραγματικό δίπολο, τότε θα ανατραπούν με μαθηματική ακρίβεια τα πάντα. Ολιγαρχικό Σύνταγμα, αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, πολιτικά κόμματα και φυσικά το ίδιο το κλειστό ολιγαρχικό σύστημα που έχει εγκλωβίσει το λαό και τον νέμεται εκ του ασφαλούς.
ΥΓ. Είναι ή όχι σωστές οι πιο πάνω υποψίες μας; Μέχρι στιγμής, κανέναν δεν έχουμε ακούσει να μιλάει συγκεκριμένα για την ανατροπή αυτού του ολιγαρχικού μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας που υπάρχει, αρχίζοντας από τους θεσμούς και ιδίως από το Σύνταγμα. Πηγή

Γιατί χαίρεται ο Λαφαζάνης και χαμογελάει, πατέρα;

του Γ.Ανανδρανιστάκη
Γιατί συμμετείχαν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας σε μια κυβέρνηση που είχε ως διακηρυγμένο στόχο την παραμονή στο ευρώ και τη σύναψη νέας, πιο ευνοϊκής, συμφωνίας με τους δανειστές, ενώ ο δικός τους διακηρυγμένος στόχος ήταν η αποχώρηση από την Ευρωζώνη; Γιατί δέχθηκαν να αναλάβουν υπουργεία, γενικές γραμματείες, διοικήσεις ΔΕΚΟ, θέσεις συμβούλων και ό, τι άλλο προσέφερε ο κρατικός μηχανισμός; Γιατί
έμειναν επί έξι μήνες να κοιτούν άπραγοι τους υπουργούς Οικονομικών που κατέθεταν προτάσεις επί προτάσεων, προκειμένου να επιτύχουν συμφωνία;

Η Αριστερή Πλατφόρμα τα έπραξε αυτά επειδή είχε σχέδιο. Είχε το Σχέδιο Άλφα, που προέβλεπε ότι οι δανειστές θα είναι άτεγκτοι απέναντι στην κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτό θα οδηγήσει σε ρήξη, σε κλείσιμο των τραπεζών, σε υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος και τελικά στην υποχρεωτική έξοδο από την Ευρωζώνη. Το μειοψηφικό σχέδιο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν αίφνης επίσημο σχέδιο της Ελλάδας, χωρίς εκλογές, χωρίς δημοψήφισμα, επειδή θα το είχε αποφασίσει μια ομάδα πεφωτισμένων.

Το Σχέδιο Άλφα έφτασε μια ανάσα από την ευόδωση του, ευτυχώς όμως την ύστατη στιγμή ματαιώθηκε. Τότε μπήκε αμέσως σε εφαρμογή το Σχέδιο Βήτα, η Αριστερή Πλατφόρμα κατήγγειλε τη συμφωνία και έφτιαξε νέο κόμμα εν ριπή οφθαλμού. Όποια συμφωνία και αν προέκυπτε, πάλι θα την κατήγγειλαν , πάλι θα αποχωρούσαν, είχαν άλλωστε απορρίψει ήδη και τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και τις 47 σελίδες και την πρόταση των 8 δισ. Θα τις καταριόνταν όλες τις συμφωνίες, θα τις αποκαλούσαν «λαιμητόμους», «ταφόπλακες», «καρμανιόλες»- το Λεξικό Μπαμπινιώτη ωχριά μπροστά στο Λεξικό Λαφαζάνη- και θα τραβούσαν το δρόμο τους.

Η διάσπαση είναι γεγονός τραυματικό, αφήνει χαρακιές στα μυαλά, στις ψυχές, στο δέρμα. Όπου κι αν γυρίσεις αυτές τις μέρες, βλέπεις αριστερούς θλιμμένους, μελαγχολικούς, θυμωμένους, ζοχαδιασμένους. Εκτός κι αν πρόκειται για αριστερούς της «Λαϊκής Ενότητας». Εκεί τα πρόσωπα είναι φωτεινά, χαρούμενα, αισιόδοξα, τα στελέχη περπατούν όλο καμάρι, διαβαίνουν τις πύλες του προεδρικού Μεγάρου, του Μεγάρου του Μεϊμαράκη, του Μεγάρου της Ζωής και είναι λες και διαβαίνουν τις πύλες του Παραδείσου. Ενθουσιασμένοι σαν τα παιδιά που έχουν- επιτέλους- το παιχνίδι ολόδικό τους και δεν είναι ανάγκη να το μοιράζονται πλέον με τα ξαδελφάκια τους.

Δεν είναι μόνο το καινούργιο κοσκινάκι που φωτίζει τα πρόσωπα της ΛΑΕ, είναι και η δικαίωση που τρέχει από τα μπατζάκια τους. Αισθάνονται δικαιωμένοι και άσπιλοι, σαν την Παρθένο Μαρία που συνέλαβε το τέκνο της με τον κρίνο. Ανήκουν άλλωστε στο ρεύμα της Αριστεράς που είχε πέσει από μικρή στη μαρμίτα της δικαίωσης, της Αριστεράς που ανακάλυψε την Αλήθεια στα παλαιά βιβλία και από τότε πορεύεται εν ειρήνη, παρόλο που η αποκαλυφθείσα Αλήθεια είναι άκρως επαναστατική. Αλλάζουν γύρω οι εποχές, οι άνθρωποι, τα πράγματα, η Αλήθεια ωστόσο παραμένει αναλλοίωτη, ούτε ένα γιώτα δεν τις αφαιρούν οι πεφωτισμένοι, λες και το γιώτα είναι το κρίσιμο τραπουλόχαρτο που κρατάει όρθιο τον πύργο.

Αριστερά δογματική, μεταφυσική, θεολογίζουσα, παγωμένη, μουχλιασμένη και εντέλει ελάχιστα χρήσιμη για εκείνους που νομίζει ότι εκπροσωπεί.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

εφημ. ΑΥΓΗ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

«Βρέχει» δημοσκοπήσεις: Θρίλερ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή


ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)         (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)



Η αντίστροφη μέτρηση των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει και ήδη «βρέχει» δημοσκοπήσεις.
Στις πολλές και διαφορετικές μετρήσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις των πολιτών για ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αν και υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνετη επικράτηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επαναλαμβανόμενο εύρημα ότι δεν μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Πάνου Καμμένου αλλά και ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων.
  • Metron Analysis για τα Παραπολιτικά: Ντέρμπι με διαφορά 1%
Ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και οκτακομματική Βουλή, δίχως τους ΑNEΛ, αλλά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, δείχνει η  δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Μάλιστα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση η συντριπτική πλειοψηφία ζητεί παραμονή στο ευρώ, ενώ οι πολίτες φαίνεται να απορρίπτουν το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, στη Βουλή μπαίνουν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Λαϊκή Ενότητα με 3,8% και 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,7%. Στο 11,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφόνονται ως εξής:


  • ΣΥΡΙΖΑ 29%
  • ΝΔ 27,8%
  • Χρυσή Αυγή 8,3%
  • Ποτάμι 6,7%
  • ΚΚΕ 5,9%
  • ΠΑΣΟΚ 5,4%
  • Ένωση Κεντρώων 4,9%
  • Λαϊκή Ενότητα 4,1%
  • ΑΝΕΛ 2,3%







Στην εκτίμηση εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 129, η ΝΔ 75, η Χρυσή Αυγή 23, το Ποτάμι 18, το ΚΚΕ 16, το ΠΑΣΟΚ 15, η Ένωση Κεντρώων 13 και η Λαϊκή Ενότητα 11.



Την ίδια στιγμή το 79% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ το 17% ζητεί την επιστροφή στη δραχμή.
Το 73% θεωρεί ότι πλέον δεν έχει νόημα το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός, το 18% χαρακτηρίζει τον εαυτό του αντιμνημονιακό και το 6% μνημονιακό.

Τέλος το 55% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σωστά πως υπέγραψε τη νέα συμφωνία, ενώ το 40% θεωρεί αυτή την κίνηση λάθος.
  • MRB για την «Αγορά»: Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα 2,2 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB στην εφημερίδα «Αγορά».
Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,6% έναντι 27,4% για τη ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Ποτάμι με 6,7% και ΚΚΕ με 5,7%. Ποσοστό 5,7% λαμβάνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ενώ η Λαϊκή Ενότητα λαμβάνει 5,1%.









Στο 4,7% το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες προσγειώνονται στο 2,8% που εάν επαληθευτεί, τους αφήνει εκτός Βουλής.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%.
Στην πρόθεση ψήφου, η "ψαλίδα" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι ακόμη μικρότερη, στη 1,8 μονάδα. Αναλυτικά:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 24,6%
  • ΝΔ: 22,8
  • ΧΑ: 6,2%
  • Το Ποτάμι : 5,6%
  • ΚΚΕ: 4,7%
  • Ενωση Κεντρώων: 4,7%
  • Λαϊκή Ενότητα: 4,2%
  • ΠΑΣΟΚ: 3,9%
  • ΑΝΕΛ: 2,3%
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 38,1%, έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (31,7%). Ωστόσο, ποσοστό 27,6% ψηφίζει «κανέναν από τους δύο».
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ: Μικραίνει η ψαλίδα
Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, στις 3 μονάδες διαφορά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.
Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 22%, βλέποντας τα ποσοστά της να ενισχύονται σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε και συγκέντρωνε 16,5%. Αντίθετα παρατηρείται σημαντική μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 34,5% που συγκέντρωνε το ίδιο διάστημα.





Τα ποσοστά όλων των κομμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με την δημοσκόπηση ως εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 25%
  • ΝΔ: 22%
  • Το Ποτάμι: 6%
  • ΚΚΕ: 6%
  • Χρυσή Αυγή: 5,5%
  • ΛΑΕ: 5%.
  • ΠΑΣΟΚ: 4,5%
  • Ένωση Κεντρώων: 4,5%.
  • ΑΝΕΛ: 2% (εκτός Βουλής)
Στο 14% το ποσοστό όσων δεν απάντησαν ή δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα ψηφίσουν.





Δημοτικότητα Πολιτικών Αρχηγών
Πιο δημοφιλής πολιτικός Αρχηγός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 23%, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,5% (22,5%).
Τρίτος δημοφιλέστερος ο Σταύρος Θεοδωράκης (19,5%)ενώ η Φώφη Γεννηματά τέταρτη, συγκέντρωσε το 16%. Ο Πάνος Καμμένος, μολονότι το κόμμα του φαίνεται ότι μένει εκτός Βουλής, συγκεντρώνει ως αρχηγός το 13,5%.  Πολύ κοντά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (13%) ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακολουθεί, στην προτελευταία θέση, με 10%. Τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος της ΧΑ, ο οποίος συγκέντρωσε ένα 5% αλλά το 54% της δυσμενέστερης γνώμης των ερωτηθέντων.





Συντριπτικά αρνητικά αξιολογείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου 

Σε συντριπτικό ποσοστό 66,5% οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντα της Προέδρου της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μάλιστα το αρνητικό αυτό ποσοστό αυξήθηκε σημαντικά από τον Απρίλιο (47,5%).

Διαβάστε ολόκληρη την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


  • ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών: Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, όμως, ότι οι αναποφάσιστοι έρχονται... πρώτοι με 25,5%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23%.
Συγκεκριμένα, η εκτίμηση ψήφου έχει ως εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 23%
  • ΝΔ: 19,5%
  • Λαϊκή Ενότητα: 3,5%
  • Χρυσή Αυγή: 6,5%
  • Ποτάμι: 4%
  • ΚΚΕ: 5%
  • ΠΑΣΟΚ: 4,5%
  • Ενωση Κεντρών: 3%
  • ΑΝΕΛ: 2%
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.










  • Bridging Europe: Μπροστά με 8,5% ο ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe, με τους αναποφάσιστους να αναδεικνύονται σε «δεύτερο κόμμα».
Ειδικότερα:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 26,8%
  • ΝΔ: 18,3%
  • Ποτάμι: 6,2%
  • Λαϊκή Ενότητα 6,1%
  • Χρυσή Αυγή 5,9%
  • ΚΚΕ 5,8%.
Εκτός Βουλής, σύμφωνα με την έρευνα, μένουν:
  • ΠΑΣΟΚ: 2,9%,
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,4%
  • Ενωση Κεντρώων: 2,6%. 
Δε γνωρίζω/δεν απαντώ είπε το 19,8%.
Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες ως προς τις πρόωρες εκλογές, καθώς το 43% διαφωνεί ενώ το 39%. Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι από τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας (62%) ενώ τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «υπό τις παρούσες συνθήκες προτιμάτε η Ελλάδα να μείνει ή να φύγει από την Ευρωζώνη, το 45% απάντησε να μείνει ενώ το 34% να φύγει.
Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 24 - 26 Αυγούστου σε δείγμα 1.015 πολίτων.
Ακολουθεί η έρευνα:








  • Marc για τον Alpha: 2,1% η διαφορά
Προβάδισμα 2,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Τρίτη ως την Παρασκευή σε 1.006 νοικοκυριά.
Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έπεται με 23,2%. Ως τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,8% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ΠΑΣΟΚ με 4,4%.
Επειτα, βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 3,8%. Οριακά μπαίνουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που αγγίζουν το 3%.
Το ΔΓ/ΔΑ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 18,8%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 60,3%, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 17,4%.
8 στους 10 αρνητικοί για Ζωή - Ενας στους δύο θετικοί για Χ.Αυγή
Οσον αφορά τη δημοτικότητα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει 47,8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, ενώ 50,9% αρνητικές και μάλλον αρνητικές και έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 44,1% στις θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, ενώ το 49,1% έχει αρνητική άποψη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει 42,9% θετικές γνώμες και 53,1% αρνητικές, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θετικές γνώμες 35,2%  και αρνητικές 59,5%. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει θετικές γνώμες σε ποσοστό 31,2%  και αρνητικές 66,2%, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θετικές γνώμες 23,2% και αρνητικές 68,3%, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θετικές γνώμες 11,9% και αρνητικές 84,4%, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας θετικές γνώμες 11,4% και αρνητικές 84,7, ενώ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζει θετικές γνώμες σε ποσοστό 20,9% και αρνητικές γνώμες σε ποσοστό 76,6%.
Σε ερώτηση για το τι κυβέρνηση προτιμούν, απάντησαν αυτή της Εθνικής ενότητας σε ποσοστό 33,7%, συνεργασίας με βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 17,2%, κυβέρνηση με βασικό κορμό σε
ΝΔ το 17,6%.




Πηγή

Σταλινική Ανακοινωση Λαφαζάνη(Σοιμπλε) : Αντιδημοκρατική εκτροπή οι….ΕΚΛΟΓΕΣ ! ! ! ! ! ΠΟΣΟ «ΠΧΙΟ» ΧΑΜΗΛΑ;

laiki.enotita-1440x764_c

«Βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, τον ορισμό των εκλογών για τις 20 Σεπτέμβρη και τη σύγκληση της νέας Βουλής για την 1η Οκτώβρη.


Η Λαϊκή Ενότητα κατηγορεί, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «έδρασε ως «εντολοδόχος» της κυβέρνησης» και την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί με εκλογές «fast track» να κρύψει «κάτω από το χαλί» τις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας έχει ως εξής:

«Θυροκολλήθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, «κλειδώνοντας» έτσι την ημερομηνία των εκλογών Ολοκληρώθηκε έτσι μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας γίνονται εκλογές «εξπρές» και, μάλιστα, Αυγουστιάτικα, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ΠτΔ έδρασε ως «εντολοδόχος» της κυβέρνησης και δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας και του προέδρου της Παν. Λαφαζάνη για σύγκληση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών με φυσική παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων, και για εκλογές το νωρίτερο στις 27 Σεπτέμβρη.

Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε αποκλειστικά με βάση το συμφέρον της συγκυβέρνησης του εναπομείναντος νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, που ως στόχο είχαν τις εκλογές «fast track» ώστε να κρύψουν «κάτω από το χαλί» τις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου.

Η παραιτηθείσα κυβέρνηση ζήλεψε τα χούγια του παλαιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ενώ παράλληλα φαίνεται να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους δανειστές και δείχνει για ακόμη μια φορά την πίστη της στην «μνημονιακή κανονικότητα», της οποίας οι συνέπειες όσο περνούν οι μέρες θα γίνονται όλο και πιο δυσβάστακτες για την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Ο ελληνικός λαός θα δώσει ηχηρή αντιμνημονιακή απάντηση και για αυτές τις μεθοδεύσεις».

netakias.com

ΞΕΥΤΙΛΑ!

ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ Η ΦΩΦΙΚΩ!
ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΩΤΗΡΑΣ! 

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ - Σαρώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Κάλπη
Κάλπη
“ Εκτός βουλής η Λαϊκή Ενότητα - Εξαφανισμένη η Ζωή Κωνσταντοπούλου ”
Σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που είναι αυτή τη στιγμή εν εξελίξει ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται συγκεντρώνοντας ποσοστά ανώτερα του 35% με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 21%.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6.5%, ενώ «Το Ποτάμι», το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Λεβέντη «Ένωση Κεντρώων» συγκεντρώνουν από 4.5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ποσοστά της τάξης του 3,5 με 4%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη μένει εκτός βουλής. 

Οι ψήφοι δυσαρέσκειας πηγαίνουν στο ΚΚΕ, που εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστά έως και 7%.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, τις οποίες επεξεργάζονται τα κομματικά επιτελεία, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού, ενώ τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις σε ότι έχει να κάνει με τη δημοφιλία.



ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ




Bασίλης Λεβέντης, ένας ακόμη αθεράπευτος Πασόκος, γεννημένος στη Μεσσήνη Μεσσηνίας στις 2-11-1951, ένας πολλαπλά αποτυχημένος πολιτικός, που όντας ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επιχειρεί να επανέλθει και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο, προσπαθώντας, μαζί με τα αποτυχημένα υπολείμματα του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, του Γ. Παπανδρεϊκού ΚΙΔΗΣΟ και του σημιτομπομπολικού ΠΟΤΑΜΙΟΥ, να περισυλλέξουν όλους τους δυσαρεστημένους, αλλά αμετανόητους «πρασινοφρουρούς», που «τα έφαγαν μαζί» και να επανιδρύσουν το κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου, για να «ξανασώσουν» όλοι μαζί την Ελλάδα και να συνεχίσουν το «φαγοπότι», με ότι απέμεινε από αυτήν την δυστυχισμένη, πλέον χώρα.
Βιογραφικό Σημείωμα
Το 1969 εισήλθε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της τότε Δυτ. Γερμανίας!!! Αυτό εξηγεί και πολλά ερωτήματά μου, που θα αναπτύξω παρακάτω.
Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά. Πολιτική σταδιοδρομία
Συμμετοχή στο Πα.Σο.Κ.
Με την ενεργόπολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1974 ως ιδρυτικό μέλος και έπειτα υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμβάλλοντας στην πορεία του κινήματος προς την εξουσία. Μετά το 1981 εκδήλωσε έντονες διαφωνίες, υπό την άποψη ότι το κόμμα μετά τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης σταδιακά απομακρυνόταν από τις αρχές του και στην ουσία συνέχιζε την πολιτική των προκατόχων του.
Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά
Το 1982 έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος του Πειραιά, αλλά απέτυχε παταγωδώς.
Ίδρυση «Ελεύθεροι»
Το 1984 ίδρυσε το πρώτο οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι», συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς αποσπώντας 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%, δηλαδή και πάλι αποτυχία.
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων
Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, λαμβάνοντας 2.352 ψήφους και ποσοστό 0,57%. Η αποτυχία του δεν έχει τελειωμό…
Συμμετοχή στη Ν.Δ.
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας, πήρε όμως μόνο 5.212 σταυρούς προτίμησης κατατάχθηκε μόλις 29ος ανάμεσα σε 31 υποψήφιους και .άστα να πάνε.
Ίδρυση «Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων»
Επειδή κατάλαβε ότι το «μπλε» δεν του ταίριαζε, το 1992 ιδρύει το κόμμα «Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων». Το όνομα του κόμματος επελέγη για να θυμίζει την Ένωση Κέντρου, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αρχικά συμπεριλάμβανε τη φράση «και Οικολόγων» η οποία όμως αργότερα αφαιρέθηκε. Σκοπός της ίδρυσης του κόμματος ήταν να στεγάσει στον κεντρώο χώρο την παραδοσιακή κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Βασίλης Λεβέντης θεωρούσε πως αυτή προδόθηκε από τη μετεξέλιξη του κινήματος. («Μάθε τέχνη κι’ άστηνε…» λέει ο λαός).
Από το 1993 μέχρι σήμερα
Η Ένωση Κεντρώων συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για το Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο από το 1993. Με τίνος χρηματοδότηση;
Ο Βασίλης Λεβέντης από το 2000 διατηρεί τηλεοπτική εκπομπή πολιτικού περιεχομένου στο Extra Channel 3 με τίτλο «Πολιτικός Μαραθώνιος», που προβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση. Ξαναθέτω το ερώτημα: Με τίνος χρηματοδότηση;
Αρθρογραφούσε τακτικά, πού αλλού; στην εφημερίδα «Αυριανή» του Κουρή.
Φιλοξενείται συχνά από δημοσιογράφους περιφερειακών καναλιών για συνεντεύξεις και σχολιασμό της επικαιρότητας, περισσότερο για να διασκεδάσουν από τα λόγια του και χαρακτηρίζοντάς τον συχνά σαν «γραφικό», ενώ αποτέλεσε αντικείμενο έντονης σάτιρας στο παρελθόν από τον μίμο Γιώργο Μητσικώστα.
Από το 2004 διακινεί την εφημερίδα-όργανο του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων «Αντιδιαπλοκή», με το ερώτημα της χρηματοδότησης να πλανάται διαρκώς.
Άλλος ένας «πολιτικός άθλος» του Βασίλη Λεβέντη, ήταν ότι αυτός είχε προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, τον Λουκά Παπαδήμο από τον Ιούνιο του 2011 (!!!), πέντε μήνες πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου στις 10-11-2011, όταν έφτασε σε αδιέξοδο διαχείρισης της χώρας το πολιτικό μνημονιακό σύστημα του ΠΑΣΟΚ, κατά την ελληνική κρίση χρέους από το 2010.
Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εκφράζει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου και υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου τελούσε υπό ασφυκτική ομηρία των πολιτικών κομμάτων που τη στήριζαν, αλλιώς θα μπορούσε να παραγάγει περισσότερο και καλύτερο έργο!!!
Στις Βουλευτικές εκλογές του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄Θεσσαλονίκης (δηλαδή μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν τηνΈνωση Κεντώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%!!!
Κανάλι 67 – ίδρυση και πώληση
Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 67» (ακόμη ρωτάω: με τίνος χρηματοδότηση;), ο οποίος το 1993 μετονομάστηκε σε «Κανάλι 40: Κοινωνική και Οικολογική Τηλεόραση Ελλάδος». Ο σταθμός στα τέλη του 2000 πουλήθηκε στον εκδότη Γιώργο Κουρή, που τον μετονόμασε αρχικά σε Extra Channel και αργότερα σε Extra Channel 3.
Συμπέρασμα
Ή ο κύριος αυτός προέρχεται από πολύ εύπορη οικογένεια, ή πρέπει να εξηγήσει, έστω και τώρα στον ελληνικό λαό, πού βρήκε τα χρήματα για όλες αυτές τις πολιτικές του (αποτυχημένες) δραστηριότητες. (ΣΔΟΕ πού είσαι;)
Επίσης, αν αυτός ο «γραφικός» και αποτυχημένος πολιτικός, «φινίρισε» σήμερα τον πολιτικό του λόγο με πασοκικά επιχειρήματα και λογικές, όπως και ο Σ. Θεοδωράκης καθότι έχουν μάλλον τον ίδιο ινστρούχτορα (πολιτικό καθοδηγητή), ο λαός δεν θα πρέπει να παρασυρθεί επ’ ουδενί και να τον ψηφίσει, «τρώγοντας» το παραμύθι του άφθαρτου πολιτικού, ο οποίος «τελικά δικαιώθηκε στις προβλέψεις του» και άλλα παρόμοια παραμύθια, στα οποία οι σοσιαληστές είναι, δυστυχώς, αξεπέραστοι.

Αφήστε δε που είναι και Καλαματιανός (κάτι λέει αυτό), οπότε είναι διπλό το κακό.
Προσοχή λοιπόν λαέ, διότι δεν έχεις περιθώρια άλλων σφαλμάτων.
ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ olympiada

Ασπασία Παπαθανασίου σε Γλέζο: Ελπίζω να μην κάνεις το ίδιο λάθος...

Ανοιχτή επιστολή προς τον Μανώλη Γλέζο απευθύνει η ηθοποιός Ασπασία Παπαθανασίου. Αποκαλώντας τον «αγαπητό φίλο» τον καλεί ουσιαστικά να μην αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενταχθεί στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στην επιστολή της υποστηρίζει ότι θα ήταν ολέθριο για τη χώρα να αποδυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Η επιστολή που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών:
Αγαπητέ φίλε Μανώλη, 
ευρύτατα κυκλοφορεί η φήμη ότι στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβρη του 2015, πρόκειται να συνεργαστείς ή με τη ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη ή με τον νέο πολιτικό φορέα που ετοιμάζει η Κωνσταντοπούλου.

Αν η φήμη ανταποκρίνεται στην αλήθεια, έχω να σου επισημάνω ότι μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ολέθριο για τη χώρα να αποδυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ελπίζω ότι δεν θα επαναλάβεις αυτό που έκανες πριν από χρόνια, να συνεργαστείς με το ΠΑΣΟΚ του Ανδ. Παπανδρέου και να εκλεγείς και βουλευτής και να δώσεις δώρο στον Ανδ. Παπανδρέου να καυχιέται ότι τιμἀ την Εθνική Αντίσταση. Ανήκω κι εγώ στη γενιά της Εθνικής Αντίστασης και σου λέω να μην επαναλάβεις το σφάλμα της εποχής Ανδ. Παπανδρέου.

Πριν από ένα χρόνο, στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, σου έδωσε τόσες ψήφους που κανένας πριν από σένα δεν είχε πάρει. Τελειώνω το γράμμα μου μ’ αυτό που λέει ο λαός: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

Ασπασία Παπαθανασίου
______________________________________________________________


Αγαπητή κυρία Παπαθανασίου

Ζητώ συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η συνωμοσία, έτσι χαρακτηρίζω εγώ την κίνηση κατά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, εμπνευστή και καθοδηγητή έχει το Μανώλη Γλέζο...

Είναι μάταιο λοιπόν να ελπίζετε ότι ο εν λόγω κύριος δε θα επαναλάβει αυτό που έκανε πριν από χρόνια, να συνεργαστεί δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ του Ανδ. Παπανδρέου και να εκλεγεί και βουλευτής και να δώσει δώρο στον Ανδ. Παπανδρέου να καυχιέται ότι τιμ
την Εθνική Αντίσταση!

Είναι τραγικό να το σκέφτεσαι και μόνο… Την πρώτη "Αριστερή κυβέρνηση" στον τόπο μας δεν την έριξαν οι δεξιοί και οι φασίστες, "ΤΗΝ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!... " Με πρωτεργάτη το Μανώλη Γλέζο…

Με εκτίμηση
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)