Pages

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Βουλευτές του Ποταμιού πήγαν στην βουλή την αποκάλυψη του Ολυμπία για το σκάνδαλο Βενιζέλου με τις οφσορ του τζόγου.



Μαυρωτάς, Θεοχάρης, Ψαριανός. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! Οι υπόλοιποι ας κοιμηθούν τον ύπνο του δικαίου.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Ολυμπία:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέο «Χρηματιστήριο» έστησε ο Βενιζέλος με οφσορ στοιχηματζήδων!
Η κυβερνηση οφείλει τωρα να βάλει τέλος στην φαρσοκωμωδία και να αναζητήσει τις ευθύνες Βενιζέλου για το μεγα σκανδαλο που έχει κοστίσει δισεκατομμύρια στο Ελληνικό δημόσιο.
Και η ερώτηση των βουλευτών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ:
«Προς:
α) Τον Υπουργό Οικονομικών
β) Τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
γ) Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: «Παράνομος ηλεκτρονικός στοιχηματισμός»
Τον Ιανουάριο του 2011, το Υπουργείο Οικονομικών σε ενημερωτικό σημείωμα που συνόδευε σχετικό σχέδιο νόμου, ανέφερε ότι λειτουργούσαν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, έως και 20 χιλιάδες ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους και έως και 150 χιλιάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρείχαν παράνομα τυχερά παιχνίδια.
Μάλιστα, η τότε εκτίμηση για τον συνολικό παράνομο τζίρο όλων των προαναφερθέντων δραστηριοτήτων ανήρχετο πάνω από 4 δισ. ευρώ ετησίως.
Με τον ν. 4002/2011 το Υπουργείο Οικονομικών επέτρεψε να ενταχθούν σε ένα μεταβατικό καθεστώς «προσωρινής αδειοδότησης» όσες εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος ήταν εγκατεστημένες σε χώρες-μέλη της ΕΕ και είχαν άδειες λειτουργίας από τις σχετικές αρμόδιες αρχές αυτών των χωρών.
Έτσι αυτές οι εταιρείες θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους στην Ελλάδα, μόνο όμως αν πλήρωναν αναδρομικά φόρους για την προηγούμενη τριετία λειτουργίας τους.

Οι εταιρείες οι οποίες έκαναν χρήση της σχετικής διάταξης και υπήχθησαν στο μεταβατικό στάδιο της προσωρινής αδειοδότησης, ήταν 24.
Επισημαίνεται ότι το καθεστώς της προσωρινής αδειοδότησης ισχύει έως σήμερα με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των εταιρειών να φέρεται να εδρεύει στη Μάλτα.
Σύμφωνα με ευρήματα παλαιότερης έρευνας της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) η οποία με στοιχεία που είχε υποβάλει προς περαιτέρω διερεύνηση στις αρμόδιες ΔΟΥ, ανέφερε πως κάποιες εταιρείες που εντάχθηκαν στο μεταβατικό καθεστώς απέκτησαν νόμιμη άδεια σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα, άλλες εντάχθηκαν χρησιμοποιώντας άδεια άλλων εταιρειών, άλλες δεν ήταν καν εγκατεστημένες στην ΕΕ, όπως απαιτείτο, ενώ οι τζίροι που δηλώθηκαν από ορισμένες εταιρείες δεν ανταποκρίνονταν στην εκτιμώμενη αγορά διαδικτυακών τυχερών παιγνίων.
Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, σε αναφορά του ΟΠΑΠ προς τον Υπουργό Οικονομικών, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αλλά και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αμφισβητείται η νομιμότητα του καθεστώτος λειτουργίας των περισσότερων από τις 24 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα.
Σε αυτήν την αναφορά σημειώνεται ότι κάποιες από τις εταιρείες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης όταν εντάχθηκαν στο μεταβατικό καθεστώς.,
Οι παραπάνω καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη για τα πενιχρά έσοδα που δηλώνουν προς φορολόγηση οι 24 εταιρείες καθώς το 2014 βάσει των κερδών προ φόρων που δήλωσαν, πλήρωσαν αθροιστικά 27.000 ευρώ.
Στα μέσα Ιανουαρίου του 2016, ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ Αντώνης Στεργιώτης δήλωσε σε ομιλία του στο πλαίσιο ημερίδας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «…Καθόμαστε και ανεχόμαστε παρανομίες εν γνώσει μας.
Έχουμε εταιρείες του Διαδικτύου (24 είναι, πολλές από αυτές δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, είναι σαφές), το γνωρίζουμε σαν εποπτική Αρχή, το γνωρίζουν οι Αρχές, η κυβέρνηση, δεν βλέπω όμως να προχωράει τίποτα. Παίρνω δικογραφίες σαν πρόεδρος της ΕΕΕΠ από την Αστυνομία για καραμπινάτες παρανομίες, σε ποινικά δικαστήρια, για κακουργήματα, και δεν μπορώ να πάρω ούτε διοικητικά μέτρα. Εάν αυτό δεν είναι τραγέλαφος, κι αν αυτά είναι χαρακτηριστικά ευνομούμενου κράτος, το αφήνω στην κρίση σας».
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Τι προτίθεστε να πράξετε για τις εταιρείες οι οποίες βρίσκονται σε μεταβατικό καθεστώς; Για πόσο καιρό θα ισχύει ακόμη αυτό το εδώ και 5 χρόνια μεταβατικό καθεστώς;
2. Πόσα έσοδα εκτιμάται ότι συνεχίζει να χάνει και έχει χάσει συνολικά το Ελληνικό Δημόσιο από τον εν λόγω παράνομο τζίρο του ηλεκτρονικού στοιχηματισμού, τα τελευταία 5 χρόνια;
3. Με ποιον τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να ελέγξει το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα και τα διαφυγόντα από αυτό έσοδα;
4. Ποια μέτρα έχουν ληφθεί και πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παράνομου ηλεκτρονικού στοιχηματισμού;
5. Ποια η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αποτελέσματα αυτής στην καταπολέμηση του παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Γιώργος Μαυρωτάς – Αττικής
Χάρης Θεοχάρης – Β’ Αθηνών
Γρηγόρης Ψαριανός – Β’ Αθηνών»
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου