Σκεπτικισμός επικρατεί στις τάξεις του Ποταμιού ως συνέπεια των ανεξέλεγκτων διαφοροποιήσεων των βουλευτών στις ψηφοφορίες στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.
Όσο κι αν ηγετικά στελέχη προσπάθησαν να αμβλύνουν τις δυσμενείς εντυπώσεις που προκλήθηκαν, η εικόνα που παρουσίασε το κόμμα ήταν πρωτόγνωρη κι έπληξε καίρια το κύρος και την αξιοπιστία του Στ. Θεοδωράκη.
Ενέτεινε περαιτέρω το κλίμα απογοήτευσης, που ούτως ή άλλως υπάρχει μεταξύ των στελεχών αλλά και των ψηφοφόρων, ενώ δυσκόλεψε κι άλλο τις προοπτικές παραμονής του κόμματος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Η διαφορετική στάση που τήρησαν ορισμένοι εκ των βουλευτών στα δύο βασικά άρθρα του νομοσχεδίου -την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17- αφενός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες για την ύπαρξη διαφωνιών και αφετέρου ανέδειξε ένα ακόμη μείζονος σημασίας ζήτημα, ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Από όλους, μόνον τρεις, οι Ι. Φωτήλας, Κ. Μπαργιώτας και Κ. Μάρκου στοιχήθηκαν πίσω του και καταψήφισαν τον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης. Οι Σπ. Λυκούδης, Σπ. Δανέλλης, Γρ. Ψαριανός και Ιλχ. Αχμέτ δήλωσαν «παρών» στην ψηφοφορία για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.
Ο τελευταίος μαζί με τους Γ. Αμυρά και Γ. Μαυρωτά δήλωσαν «παρών» στην ψηφοφορία για την ψήφο στα 17. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να έχουν μια ενιαία στάση, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε καταγγείλει με δριμύτητα την κυβέρνηση ότι με τον εκλογικό νόμο οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία.
Πλην όμως, έπεσε πάνω σε τοίχο και παραιτήθηκε των προσπαθειών του.
Εκ των υστέρων, από το περιβάλλον του κ. Θεοδωράκη έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι το ζητούμενο ήταν να μην ψηφίσει κανείς βουλευτής του Ποταμιού τον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης.
Παρόν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου