Pages

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η πρόταση δυσπιστίας δεν οδηγεί πάντα μόνο σε εκλογές


Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατατέθηκε για την πρόκληση εκλογών. Ο μόνος τρόπος για την πρόκληση εκλογών είναι η συντεταγμένη παραίτηση των αντιμνημονιακών βουλευτών.
Αυτή οδηγεί σε αναπληρωματικές εκλογές που τα αποτελέσματα τους καταγράφουν την πραγματική δύναμη των κομμάτων και οδηγούν τα διάφορα κόμματα του αντιμνημονιακού μπλοκ σε σύντομη συνεργασία.
Το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν επιθυμεί εκλογές, ακόμα και αν τις ζητάει έντονα. Οι οικονομικές συνθήκες ευνοούν την ενίσχυση των άκρων. Και τα άκρα δεν είναι σίγουρα ούτε η ΝΔ , ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ας μην γελιόμαστε πλέον. Η χώρα χρειάζεται πραγματική αλλαγή πολιτικής και όχι μασκαρεμένα κόμματα Καλό το παιχνίδι του κοινοβουλευτισμού, αλλά τα προβλήματα χρειάζονται δουλειά για να λυθούν και όχι διακηρύξεις.
Η ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με διαγραφή χρέους , μειώσεις επιτοκίων και επιμήκυνση δανείων.
Η ΝΔ με αφέλεια ισχυρίζεται ότι στην ΕΕ έχουν δεσμευθεί γι' αυτό αμετάκλητα, αν πετύχουμε φέτος πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η διαγραφή δεν είναι δεδομένη και χρειάζεται να την ζητήσουμε σε συνεργασία με τις χώρες του Νότου , που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με μας.
Και οι δύο έχουν άδικο και η πολιτική πρόταση τους είναι ουτοπική. Το χρέος δεν μπορεί να διαγραφεί ,γιατί αντιστοιχεί σε χρήμα και βρίσκεται στα χέρια τραπεζών της Γερμανίας.
Η μόνη λύση με διαγραφή χρέους θα απαιτούσε την χρεοκοπία των τραπεζών της Γερμανίας. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε ομαλές οικονομικές συνθήκες χωρίς κατάρρευση του ευρώ.
Το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος μόνο από κινήσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας και όχι από κινήσεις του ευρωπαικού νότου.
Η Ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζοντας το πρόγραμμα του μνημονίου που της "επιβλήθηκε" προσπαθεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της εντός του συστήματος. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει όμως γιατί απαιτεί την οριστική απομάκρυνση 150.000 δημόσιων υπαλλήλων.
Αυτοί και οι οικογένειες τους είναι οι στυλοβάτες του διεφθαρμένου δικομματικού συστήματος
Για τον λόγο αυτό δεν περπατάνε οι "διαρθρωτικές" μεταρρυθμίσεις και απλά γίνεται παιχνίδι καθυστέρησης με τον χρόνο. Κάθε παιχνίδι έχει όμως τα όρια του και πλησιάζουμε χρονικά σ' αυτά.
H Eλλάδα σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 11 εκατομμύρια. Οι 600.000 πολίτες που αντιστοιχούν στα μέλη τυπικών τετραμελών οικογενειών 150.000 δημοσίων υπαλλήλων προς απόλυση είναι μόνο το 5,4% του πληθυσμού.
Η ανεργία επίσημα είναι 27%, δηλαδή περίπου πενταπλάσια και συνεχώς ανεβαίνει.
Η απόλυση των 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ειναι προδιαγεγραμμένη ως το 2015 από τις συμφωνίες των μνημονιακών και εξασφαλίζει την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας χωρίς να χρειάζονται νέα δάνεια.
Για να "σωθούν" αυτοί και οι οικογένειες τους μειώθηκαν τα εισοδήματα όλων πάνω από 30%. Το αποτέλεσμα δεν δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση τις θυσίες. Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα θα πάει άπατο στις επόμενες εκλογές και το ξέρει. Προσπαθεί να τις αποφύγει με κάθε τρόπο εξαντλώντας τα όρια του κοινοβουλευτισμού.
Αν η πρόταση μομφής αποτύχει και στην συνέχεια δεν έχουμε τις παραιτήσεις που προανέφερα η δημοσκοπική φθορά θα αρχίσει και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θα έχουμε όμως και μία σημαντική παρενέργεια. Η κυβέρνηση μετά τον Δεκέμβριο δεν θα μπορεί να ελέγξει πλέον τους βουλευτές της, ούτε όμως και να παραιτηθεί. Ασκώντας την Ευρωπαική Προεδρία λογικά δεν θα μπορεί να πετύχει έγκριση για πρόωρες εκλογές.
 Δεν αναφέρομαι βέβαια σε έγκριση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτός υπογράφει τα πάντα ως σήμερα. Μιλάω κυρίως για την τρόικα που δεν θα διακινδύνευε αλλαγή προσώπων παραμονές ευρωεκλογών.
Προτάσεις δυσπιστίας γίνονται και εντός των κομμάτων. Εκεί δεν υπάρχουν εξάμηνοι περιορισμοί, ούτε περιθώρια για διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις πέραν των 5 βουλευτών.
Γι' αυτό να ετοιμάζεστε για αντικατάσταση του κου Σαμαρά και για "υπηρεσιακή" κυβέρνηση ευρωπαικής προεδρίας.
Αυτό θα προκύψει μετά την στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον κο Σαμαρά.
Μπορεί να γίνει και προγενέστερα, αν διαφοροποιηθούν στην ψηφοφορία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι βουλευτές της ΝΔ.
Τότε θα πάμε αυτόματα σε διαδικασία εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να έχει παραιτηθεί όμως ο κος Σαμαράς, όπως ακριβώς έκανε και ο κος Παπανδρέου. Η στάση αυτή όμως δεν έσωσε ούτε αυτόν, ούτε το κόμμα του.
Θα επαναλάβουν το λάθος για τον φιλόδοξο "Ευρωπαίο Πρόεδρο" κο Σαμαρά; Θα φανεί πολύ σύντομα από τις εξελίξεις...
Στη συνέχεια 'ολοι μαζί θα " αντιστέκονται" στα μέτρα της τρόικας και συγχρόνως θα εφαρμόζουν ό τι ήδη έχει ψηφισθεί. Θα επιβάλλουν φόρους, θα πραγματοποιούν ποινικές διώξεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΧΑ, θα ξεπουλούν κρατική περιουσία και θα προβάλλονται συνεχώς στα ΜΜΕ ως σωτήρες και εγγυητές της ομαλότητας.
Και όλα αυτά διαφωνώντας είτε "κάθετα" , είτε "οριζόντια"...
Τον Μάιο του 2014 θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Οι ανίκανοι και οι πουλημένοι θα καταποντισθούν πανευρωπαικά χωρίς εξαιρέσεις. Η ευρωβουλή θα γεμίσει με ευρωσκεπτικιστές και εθνικιστές όλων των χωρών.
Το κοινό νόμισμα θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα υποστήριξης στις ίδιες τις ισχυρές χώρες της ζώνης του ευρώ. Αυτό ήδη συμβαίνει:
Οι ευρωσκεπτικιστές της Γερμανίας άγγιξαν το ποσοστό του 5% στις πρόσφατες εκλογές μετά από 6 μήνες επίσημης ύπαρξης του κόμματος
Το κίνημα των 5 αστέρων στην Ιταλία είχε εντυπωσιακή ανάπτυξη με πενταπλάσιους ρυθμούς. Στις πρόσφατες εκλογές αναδείχθηκε ήδη το μεγαλύτερο αυτοτελές κόμμα της Ιταλίας.
Στην Γαλλία οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές ενίσχυσαν σημαντικά την δύναμη του Εθνικού μετώπου της Μαρίν Λεπέν, αν και η ευρωβουλή τον Ιούλιο του 2013 είχε αποφασίσει την άρση της ασυλίας της για να διωχθεί στην Γαλλία για ρατσιστικές δηλώσεις κατά μουσουλμάνων το 2010.

Σας θυμίζει κάτι αυτή η μεθόδευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά με την Χ.Α πρόσφατα;
Aπ' ότι φαίνεται το διευθυντήριο της ΕΕ έχει καταλάβει τον κίνδυνο, αλλά δεν μπορεί να τον αποτρέψει γιατί χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα σε όλες τις χώρες: προπαγάνδα, κινδυνολογία και δικαστικές διώξεις πάντα με καθυστέρηση και στα χρονικά όρια της παραγραφής των αδικημάτων.
Ο πολιτικός διάλογος για το χρέος στην ευρωβουλή θα γίνει με χαοτικούς όρους. Οι χρεοκοπίες κρατών και τραπεζών θα είναι πολύ πιθανές. Η νομισματική αστάθεια θα πλήξει και το ευρώ.
Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αν δεν αλλάξει ως τότε οικονομική πολιτική. Αν δεν χρηματοδοτήσει το χρέος του Νότου κάποια στιγμή κάποια μικρή ή μεγάλη χώρα θα κηρύξει στάση πληρωμών. Οι τράπεζες της θα καταρρεύσουν και το τραπεζικό ντόμινο θ' αρχίσει.
Τα παράγωγα τραπεζικά προιόντα θα προκαλέσουν αύξηση του κινδύνου του αντισυμβαλλόμενου . Θα γιγαντώσουν τις ζημιές των τραπεζών επηρεάζοντας αυξητικά τα περιθώρια επιτοκίων, την απαίτηση για ενέχυρα και για πρόσθετες ασφάλειες.
'Ολοι θα τρέχουν να κλείσουν ανοικτές θέσεις κινδύνου σε όλες τις αγορές του κόσμου ταυτόχρονα.
Η διατραπεζική κίνηση κεφαλαίων και το εμπόριο εντός της ΕΕ θα γίνει πολύ επικίνδυνο.
'Ολα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Δεν θα μας σώσει κάποιος πολιτικός σωτήρας, αλλά η οικονομική κρίση που θα ξεσπάσει στην Ευρωπαική 'Ενωση πριν τις ευρωεκλογές με αφορμή την Ελλάδα.
Πρόσφατα έγινε αναπάντεχα μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της ΕΚΤ.
Πηγή

1 σχόλιο: