Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Hμέρα κινητοποίησης

Το μεγάλο διαδικτυακό χωριό ανοίγει τον φάκελο "περιβάλλον".

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, Ημέρα Παγκόσμιας Κινητοποίησης της μπλογκόσφαιρας περισσότεροι από 15χιλιάδες μπλόγκερς και 12 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου υιοθέτησαν την πρωτοβουλία τριών μπλόγκερς από την Αυστραλία και την Αμερική.
Στην πρωτοβουλία μετέχει η Κομισιόν και ο Έλληνας Επίτροπος Περιβάλλοντος, Σταυρός Δήμας ο οποίος θα συνομιλεί από το δική του ιστοσελίδα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου από 3 μπλόγκερς από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ και μέσα σε δυο μήνες κατάφερε να εμπλέξει εκατομμύρια ανθρώπους. Κλιματική αλλαγή, ρύπανση, υποβάθμιση φυσικών περιοχών, υποβάθμιση ποιότητας ζωής, περιβαλλοντικοί πρόσφυγες αποτελούν μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα. Εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο θα ανταλλάξουν απόψεις θα θέσουν ερωτήματα, θα ασκήσουν κριτική σε περιβαλλοντικές πολιτικές, θα διεκδικήσουν. Ενόψει της παγκόσμιας αυτής διοργάνωσης, Έλληνες πολιτικοί ασκoύν την αυτοκριτική τους για τα λάθη και της ελλείψεις τα τελευταία 50 χρόνια.

2 σχόλια:

Αίθρα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αίθρα είπε...

Τό βρήκα, μού άρεσε, τό μεταφέρω "διά πάσαν νόμιμον χρήσιν":
««««
“Εμείς” οι μπλογκαδόροι/-ισσες/-άκια δεν θα ξεκινήσουμε καμμιά διαμαρτυρία για τον Νομάρχη Αρκαδίας που δεν έχει ακόμα απαγορεύσει το κυνήγι στο (άκαφτο-ακόμα πράσινο) Μαίναλο, όπου έχουν καταφύγει όλα τα πουλιά, αλλά και άλλα ζώα, από την γειτονική καμμένη Ηλεία;

Περιμένω δράση απ’ τους παλιούς, για να στιχηθούμε κι οι φρεσκότεροι.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων
»»»»

Ας εφαρμόσουμε το:
«Σκέψου οικουμενικά, δράσε τοπικά.»
Πιάνει.