Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣΑΜΑΡΙΚΟ "ANTINEWS" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

Ο Φιλιππίδης και τα Golden Boys που κατέστρεψαν τη ΝΔ





Στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται η χώρα και με δεδομένη την εντολή του ελληνικού λαού για κάθαρση, τιμωρία των ενόχων κάθε σκανδάλου και άρση επιτέλους της ασυδοσίας που επικρατεί στον δημόσιο βίο της χώρας, δεν μας μένει τίποτε άλλο από το να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Ακόμη κι αν υπάρχουν ζητήματα που πονάνε, ακόμη κι αν ανοίγουμε πληγές του παρελθόντος. Καμιά σκοπιμότητα δεν υπάρχει, παρά μόνο να θυμίσουμε ποια λαμόγια μας κυβέρνησαν επί χρόνια, ποιοι έκαναν περιουσίες στην πλάτη μας και πώς τώρα σκούζουν σαν μωρές παρθένες που τις διακορεύουν.
Για τα πράσινα λαμόγια που κατάπιαν δισεκατομμύρια, έχουμε βαρεθεί να γράφουμε. Υπάρχουν όμως και κάτι γαλάζια λαμόγια που μάδησαν την χώρα και κατέστρεψαν τη Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι που είχαν κάνει την Ρηγίλλης και το τότε Μαξίμου σπίτι τους και μπαινόβγαιναν λες και ήταν τα αφεντικά στο κόμμα και τη χώρα. Οι παρέες του Κολεγίου Αθηνών, τα golden boys που είναι παντός καιρού και «σκάνε μύτη» ανάλογα με το κόμμα στο οποίο ανήκουν.





Εκεί γύρω στο 2000-2003 άρχισε να στήνεται πέριξ της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Καραμανλή το σύστημα που αργότερα θα ρήμαζε τη χώρα και το κόμμα. Που θα πρόδιδε τις προθέσεις του τότε αρχηγού της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργού .
Ένας από αυτούς και ο συλληφθείς στην Τουρκία Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος επί τρία χρόνια στην προεδρία του Παναθηναϊκού απέτυχε παταγωδώς κι έμεινε στην ιστορία για τα επεισόδια της Ριζούπολης. Άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά, ο Φιλιππίδης είχε προφανώς την… τύχη να γνωρίζει την μεγάλη και ισχυρή οικογένεια του τότε Παναθηναϊκού που τον έβαλε στα επιχειρηματικά και πολιτικά πράγματα. Κάτι που περιέργως οι εφημερίδες, τα κανάλια και τα ραδιόφωνα «ξεχνάνε».
Μαζί με τα αλήστου μνήμης golden boys συνέστησαν αργότερα την ομάδα του Μαξίμου, όλοι τους άξια τέκνα του περιβάλλοντος Ρουσόπουλου το οποίο κατέστρεψε τη Νέα Δημοκρατία κι από κόμμα του φιλελευθερισμού και της ευρωπαϊκής προοπτικής, την κατάντησαν κόμμα που έφυγε από την εξουσία λόγω διαφθοράς. Κι άνοιξαν το δρόμο στον απίθανο Γ. Παπανδρέου για να αποτελειώσει ότι απέμεινε.


Ο κ. Χατζηεμμανουήλ


Σ’ εκείνη την παρέα εκτός από τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ υπήρχαν και οι κ.κ. Διονύσης Ζακυνθινός, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, Πάνος Λειβαδάς, Σπύρος Κλαδάς κ.α. Της «προσκολλήσεως» και ο Βαγγέλης Αντώναρος που τώρα ασχολείται με το να δηλώνει «εκπρόσωπος» του Καραμανλή.
Τους εμπιστεύτηκε ο τότε πρωθυπουργός αν και «περαστικοί» από το κόμμα.
Που βρίσκονται οι περισσότεροι από αυτούς το ξέρετε, που πήγε η ΝΔ κάτω από την φωτισμένη επικοινωνιακή πολιτική αυτής της ομάδας με ηγέτη τον κ. Ρουσόπουλο, το ζήσατε. Όπως και το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής τους.
Από μια γαλάζια δεξαμενή σκέψης,  το «Κέντρο Πολιτικής Ερευνάς και Επικοινωνίας» (ΚΠΕΕ), ξεκίνησε και ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, μετέπειτα πρόεδρος στον ΟΠΑΠ. Πρόεδρος στο ίδιο ίδρυμα χρημάτισε και το άλλο μέλος της «παρέας», ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος έγινε πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Όλοι οι παραπάνω και πολλοί περισσότεροι έλυναν και έδεναν.
Ας θυμηθούμε την δικηγορική εταιρεία Juris  η οποία είχε βασικούς πελάτες του το ΤΤ και φυσικά την ομάδα της Γιάννας Αγγελοπούλου που είχε αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την Juris συνεργάζεται και η γνωστή δικηγόρος κα Βένια Παπαθανασοπούλου η οποία ήταν το δεξί χέρι της κας Γιάννας Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια ανέλαβε αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Ελεύθερου Τύπου» και νομικός σύμβουλος. Από την τελευταία θέση παραιτήθηκε όμως για να αναλάβει νομική σύμβουλος του κ. Χατζηεμμανουήλ στον ΟΠΑΠ. Ο κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, μέχρι να πάει στον ΟΠΑΠ, ήταν πρόεδρος στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Ήταν επίσης στενός φίλος του κ. Κλαδά ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Σημειώνουμε ότι και στον άλλο πελάτη της Juris το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο πρόεδρος του (ο κ. Αγγ. Φιλιππίδης) προέρχεται κι αυτός από την «παρέα του Μαξίμου» και είναι στενός φίλος και του κ. Κλαδά και του κ. Χατζηεμμανουήλ. Πάντως ο κ. Φιλιππίδης  “κληρονόμησε” την Juris από τον προκάτοχό του, κ. Π. Τσουπίδη, τον φίλο του κ. Αλογοσκούφη, αλλά και του προφυλακισθέντος Καπράνου, του σκανδάλου με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ.


Ο κ. Κλαδάς


Ο πράσινος Κλέων και τα κατορθώματά του

Από αυτή τη «μήτρα» ο κ. Φιλιππίδης ανέλαβε το ΤΤ για περίπου 3 χρόνια, μέχρι το 2009 που ήρθε το ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε ο Κλέων Παπαδόπουλος, άλλο παιδί του Κολεγίου αυτός.
Ο Φιλιππίδης, όπως λέει το πόρισμα, έδινε αφειδώς δάνεια χωρίς εγγυήσεις, όπως αυτά στον Κοντομηνά ή τον Λαυρεντιάδη, άγνωστο για ποιους λόγους και με ποιων τις εντολές. Έδινε και στον Κυριάκο Γριβέα ο οποίος, μην ξεχνάμε, ήταν κολλητός του Αντρίκου Παπανδρέου και μ’ αυτόν έκαναν ή προσπάθησαν να κάνουν διάφορες «πράσινες» δουλειές.
Όμως, επί Φιλιππίδη αποφασίστηκε από το ΤΤ να ιδρυθεί η Post Bank Green Institute Α.Ε., με έναν ιδιώτη (50%-50%) ο οποίος ήταν ο Γριβέας, αρχικά με στενές επαφές με τη Νέα Δημοκρατία και με τον τότε δήμαρχο Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνη και στη συνέχεια με το σύστημα Παπανδρέου.
Η νέα διοίκηση του ΤΤ, μετά τις εκλογές του 2009, βρήκε τον Γριβέα και την εταιρεία του C&C και τον υιοθέτησε αφού διαπίστωσε ότι ήταν κολλητός του Αντρίκου και είχε αναπτύξει συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και Ενεργειακή Ασφάλεια» (Ι4CENSE), στην οποία ιδρυτής και επικεφαλής είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού. Οι δύο τους συνδιοργανώνουν συνέδρια κάθε χρόνο για να προωθήσουν την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα.


Ο Κλέων Παπαδόπουλος πρώτος από δεξιά


Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής: «Η ιστορία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009, όταν η διοίκηση του Αγγ. Φιλιππίδη, έλαβε απόφαση για την ίδρυση τριών θυγατρικών. Η μία εξ αυτών συστάθηκε άμεσα τον Αύγουστο (οι άλλες δύο δεν έχουν συσταθεί μέχρι σήμερα) και έλαβε την επωνυμία Post Bank Green Institute Α.Ε., για να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. Το καταστατικό έχει διάφορες δραστηριότητες από παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, διοργανώσεις συνεδρίων, μέχρι εμπορία ρύπων και επενδύσεις -μέσω θυγατρικών- στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.
Αυτά δεν έγιναν άμεσα γνωστά, ως όφειλε να κάνει μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, όπως το Τ.Τ. Δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανακοίνωση, πράγμα σπάνιο ακόμα και για τον πρώην πρόεδρο, Αγγ. Φιλιππίδη, όταν επί των ημερών του η τράπεζα ανακοίνωνε μέχρι και τη συμμετοχή της σε συνέδρια και εκθέσεις.
Η ίδρυση της νέας εταιρείας γνωστοποιήθηκε στο επενδυτικό κοινό τον Νοέμβριο του 2009, δηλαδή τρεις μήνες μετά τη σύστασή της, όταν το Τ.Τ. ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ήταν 500.000 ευρώ με τη συμμετοχή του Τ.Τ. να ορίζεται σε 50%.
* Το υπόλοιπο 50% των μετοχών απέκτησε ένα νομικό πρόσωπο, η εταιρεία C&C International, συμφερόντων του επιχειρηματία Κ. Γριβέα.
* Ο ίδιος επιχειρηματίας ορίστηκε και διευθύνων σύμβουλος με αποκλειστικό δικαίωμα υπογραφής για τα πάντα.
* Ως έδρα της νέας εταιρείας ορίστηκε η Μεταμόρφωση της Αττικής, που αποτελεί έδρα και των άλλων επιχειρήσεων του Κ. Γριβέα.
Στο διοικητικό συμβούλιο του «πράσινου ινστιτούτου» (Green Institute) βρέθηκε ο Εμμανουήλ Κελαϊδάκης, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. (διορίστηκε από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά). Ο ίδιος διετέλεσε και μέλος του Ινστιτούτου «Κων. Καραμανλής», καθώς επίσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Εναλλακτική Ενέργεια Α.Ε. (Σ.Σ..: είναι η εταιρεία που ήρθε στη δημοσιότητα με αφορμή τη μίσθωση οικοπέδου ιδιοκτησίας της οικογένειας του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου)».
Είδατε πώς γίνονται οι δουλειές.
Αλλά να σας πούμε και για τον πρόεδρο του ΤΤ επί ΠΑΣΟΚ, Κλ. Παπαδόπουλο. Άγνωστος παντελώς ανέλαβε μια θέση επειδή είχε στενές σχέσεις με τον Γ. Παπακωνσταντίνου κι έμεινε στην ιστορία για πολλές περίεργες υποθέσεις.
Προσέλαβε νομικό σύμβουλο με 7.000 μισθό έναν γνωστό στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρο.
Προσέλαβε τον δημοσιογράφο Διονύση Μ., που δούλευε στη ΝΕΤ και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ο Κλ. Παπαδόπουλος, προσέλαβε επίσης την Ευτυχία Μ. ως Σύμβουλο Επικοινωνίας με αμοιβή 5.000 ευρώ το μήνα, αν και το διαφημιστικό πρόγραμμα της Τράπεζας έχει παγώσει λόγω κρίσης.
Και ακόμη μια υπόθεση που είχε προκαλέσει αίσθηση. Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα, Ανδρέας Ταπραντζής ήταν γενικός διευθυντής στο ΤΤ αποχώρησε οικειοθελώς επειδή τον έβαλε ο Βενιζέλος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Όμως, ο ανοιχτοχέρης κ. Παπαδόπουλος τον αποζημίωσε με ένα ποσό πάνω από 200.000 ευρώ.
Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε και τα εξής εντυπωσιακά. Παράγγειλε έναν συντηρητή κρασιών αξίας 1.500 Ευρώ. Το δωράκι… το παρέλαβε η σύζυγος του κ. Παπαδόπουλου και χρησιμοποιήθηκε για το σπίτι της Κηφισιάς αλλά πληρώθηκε από το ΤΤ. Όπως και ότι ο κ. Παπαδόπουλος αγόρασε σύστημα συναγερμού αξίας 5.000 ευρώ για το σπίτι του, αλλά τα λεφτά έφυγαν από το ταμείο του ΤΤ.
 Reporter

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μιλώντας για κετευθυνόμενα site όπως το antinews,αξίζει να δείτε και το parapolitiki.com.Αν διαβάσετε τα σχόλια αναγνωστών,θα δείτε ότι υπάρχουν υμνητές του ΓΑΠ!Καμία ελπίδα για την χώρα τελικά...