Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αν η Μέρκελ δεν είχε ανακαλύψει τον ΓΑΠ, έπρεπε να τον εφεύρει


Αν αυτό που έγινε στην Σύνοδο Κορυφής είναι επιτυχία, τότε έχω δύο επιλογές:

1) Να μετακομίσω τώρα στην Ιαπωνία, ή

2) να γίνω Κομμουνιστής.

Αυτά που άκουσα από τον βραβευμένο για ειλικρίνεια βαθειά σκεφτόμενο υπέρμαχο της Πράσινης Απάτης δεν με εξέπληξαν. Τα περί βιώσιμης και σταθερής οικονομίας είναι θέμα ορισμού και λέξεων. “Βιώσιμη” ήταν η Ελλάδα και μετά το 1893, απόδειξη ότι είμαι εδώ και γράφω. Σταθερή ήταν η Ελλάδα και μεταξύ 1450 και 1750. Βράχος σταθερότητας.

ΔΕΝ είναι το πρόβλημα το επιτόκιο. Είτε είναι 4% είτε 5%. Καλύτερα να ήταν 10% να ξεσκαρτάραμε από το επιτόκιο γιατί οι κρετίνοι που τρέχουν το μαγαζί (και δεν αναφέρομαι μόνο στους Κυβερνητικούς), βασικά θέλουν να παρατείνουν κάτι (που όμως δεν θα αντέξει). Οι Κυβερνητικοί θέλουν να περάσουν την μπάλα στον επόμενο. Ο επόμενος, όποτε υπάρξει θα είναι πάλι το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο απλός άνθρωπος βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί. Ο λιγότερο απλός ξέρει ότι η ΝΔ θα ξεσκιστεί από τους δήθεν αριστερούς μηχανισμούς έτσι και πάρει την καρέκλα, γι αυτό κάνει τον σταυρό του που βρέθηκε αυτός που ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου και θα έχουμε να φάμε και αύριο.

Ο Τσίπρας είπε ότι είναι μέρα και έχει φως, και ο Κουβέλης… Ο Κουβέλης… Αν ήξερα Πολιτική Ιστορία, θα τσιμπούσα από αυτό που έγραψε ο Νταντόν προχτές, και θα απεδείκνυα ότι οι δήθεν σοσιαλιστές είναι Γερμανική εφεύρεση για να είναι ελέγξιμοι οι μουζίκοι. Ο Καρατζαφέρης… θέλει συνδιαχείριση! Πως τα λένε τα ζωάκια που βγαίνουν από τις χαραμάδες την νύχτα και ψάχνουν το πάτωμα και τους πάγκους της κουζίνας;

Το ΚΚΕ στην εξωπραγματική του ύπαρξη δείχνει συνέπεια, τι κρίμα που το κάνει εκ του ασφαλούς και στο απυρόβλητο, και ποτέ δεν θα μάθουμε πως θα διαχειριζόταν τα πράγματα.

Πάμε στο δια ταύτα και την βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Από Ελληνικής σκοπιάς δεν είναι βιώσιμο. Η εκχώρηση φυσικών μονοπωλίων σε ξένους θα κάνει ότι έκανε και η (καθ΄ όλα θεμιτή) πώληση του Χ-Ψ Σουπερμάρκετ σε ξένους: Ξένα προϊόντα σε ράφια, συνέργειες με άλλα ξένα αντίστοιχα μαγαζιά, μερίσματα και κέρδη στον ξένο ιδιοκτήτη. Έχει Έλληνες για υπαλλήλους και πελάτες, αλλά με το διαθέσιμο εισόδημα να πέφτει να δούμε τι θα ψωνίζουν. Αν αυτό το παράδειγμα το μεταφέρετε στην ΕΥΔΑΠ και την ΔΕΗ, να μου το θυμηθείτε, θα απαγορέψουν τις δημόσιες βρύσες και τις γεννήτριες.

Ανάπτυξη; Χαχαχάααα… Αν ανοίξει κανένας Γερμανός τίποτα «ρουμς» και ψάχνει για σερβιτόρους, καθαρίστριες και μασέζ. Το 2011 δεν είναι 1893, ούτε 1932, αλλά αν κανένας εδώ ξέρει Ιστορία, ας μας πει πώς τελικά βγήκαμε από αυτές τις πτωχεύσεις, πόσοι πείνασαν, πόσοι πήγαν μετανάστες.

Βασικά, δεν λέω τίποτα καινούργιο. Τα ίδια είπα και στις 20 Μαΐου του 2010. Αλλά εφ’ όσον ένα χρόνο αργότερα αυτό μοιάζει να θέλει ο κόσμος, εγώ πάω πάσο. Και εκκαθαριστής και αναισθησιολόγος, αυτό θέλει ο λαός. Επομένως, Μπανζάϊ!

YΓ. Κάποιος πρέπει να γράψει ένα κομμάτι με τίτλο «Ευρωσοσιαλισμός, ο προθάλαμος στην Νεοφεουδαρχία».

Archaeopteryx

Δεν υπάρχουν σχόλια: