Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Για πόσο ακόμη θα κοροϊδεύουμε την τρόικα με τις αποκρατικοποιήσεις;

Όσοι Έλληνες δεν τρώνε κουτόχορτο, πρόσεξαν ότι το ΠΑΣΟΚ, από τότε που βγήκε μιλάει για αποκρατικοποιήσεις, αλλά δεν έκανε καμία. Και αυτό σκοπεύει να κάνει ! Αφού, αποκρατικοποιήσεις, σημαίνει το τέλος των συνδικάτων που είναι η ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ. Αν η ΔΕΗ είναι μια ακόμη ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, μαζί με άλλες 30, τα συνδικάτα ..
πάυουν να έχουν αυτή την απίστευτη εξουσία που απέκτησαν, παύουν να παίζουν ρόλο, παύουν να βολεύουν και να σιτίζουν κρατικοδίαιτους "συντρόφους". Και το κυριότερο: κάποιοι θα πρέπει να θυμηθούν, πώς είναι να ...δουλεύεις !
Έτσι, από τον Οκτώβριο του 2009, το ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε τις ιδέες για αποκρατικοποιήσεις, επειδή τις επέβαλλε η τρόικα, οι δανειστές μας δηλαδή.
Μιλώντας για ιδιωτικοποιήσεις, στο 20μηνο που πέρασε, το ΠΑΣΟΚ, επέβαλλε καμιά 200αριά νέους φόρους, μείωσε μισθούς και συντάξεις, στραγγάλισε την αγορά, αλλά αποκρατικοποίηση δεν έκανε καμία, ούτε θα κάνει !!!
Κάθε μέρα ακούμε για αποκρατικοποιήσεις, -μάλιστα για να το καταλάβουμε καλά, τα κανάλια, εφηύραν ένα έξυπνο σλόγκαν : "κάθε πέντε μέρες πρέπει να γίνεται και μια αποκρατικοποίηση"- αλλά στην πράξη δεν γίνεται τίποτε.
Όπως και με τις συγχωνεύσεις οργανισμών. Όλοι έχουν την εντύπωση, (από την εκτεταμένη δημοσογραφική κάλυψη της υπόθεσης), ότι γίνεται ένας ορυμαγδός έργου στον τομέα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων άχρηστων Ν.Π.Δ.Δ. και δημοσίων οργανισμών.
Πάπαλα! Μας δουλεύει ψιλό γαζί η κυβέρνηση κι εμάς και την τρόικα!
Στην πράξη, δεν προχώρησε ακόμη ούτε μία συγχώνευση ή κατάργηση !
Εν τω μεταξύ, κάποιοι σοβαροί αρθρογράφοι το πήραν χαμπάρι το δούλεμα, κι άρχισαν να ζητούν να δουν πράξεις. Όμως οι πράξεις όλο και μετατίθενται στο ...προσεχές διάστημα.
Αφού δεν μπορείτε ρε 'σεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να τα βάλετε με την "ψυχή σας" γιατί ταλαιπωρείτε τον τόπο;
Και, ξέρετε, τον εκνευρισμό των δανειστών και των εταίρων μας, όταν πάρουν χαμπάρι το χοντρό δούλεμα, πάλι ο λαουτζίκος θα τον πληρώσει !
Για πόσο ακόμη θα κρατήσει αυτό το δούλεμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: