Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ..

ΔΗΜΑΡ: Δεν υπάρχει ακόμη τελική συμφωνία- Θέτει θέμα μισθοδοσίας των κληρικών

Την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στην κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων τόνισε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος...
 
ΔΗΜΑΡ: Δεν υπάρχει ακόμη τελική συμφωνία- Θέτει θέμα μισθοδοσίας των κληρικών
«Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων».

Σημείωσε δε, πως «υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα».


Θέτει θέμα μισθοδοσίας των κληρικών και εκκλησιαστικής περιουσίας

«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, λόγω και της παράδοσης του χώρου της Αριστεράς, και πρόσθεσε «εγώ καταλαβαίνω όλους τους βουλευτές. Είναι λογικό κανείς βουλευτής να μην θέλει να πάρει τέτοια μέτρα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ωστόσο, είναι τέτοια η κρισιμότητα της στιγμής, που θεωρώ ότι όλοι στο τέλος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το καθήκον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: