Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟ ΦΩΝΗ ΚΑΙ Κ....... ΧΩΝΙ!


 ΠΟΙΟΣ Μ@&%#@* ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΤΕ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;



H Ελλάδα κάτω από Γκάνα και Μποτσουάνα στις επενδύσεις!

Στην Ελλάδα του Μνημονίου ακούμε συνεχώς για επενδύσεις και για προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει επενδυτές από την Ευρώπη αλλά και από άλλες μεγάλες οικονομίες όπως είναι η Κίνα.

Μόνο που η λίστα του οικονομικού περιοδικού «Forbes» με τις καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις είναι ενδεικτική της αποτυχίας της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα επενδυτικό πλάνο για την χώρα μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τα ελληνικά συμφέροντα.

Φέτος η χώρα μας κατρακύλησε άλλες πέντε θέσεις στην σχετική λίστα του περιοδικού , φθάνοντας έτσι στην 68η θέση μεταξύ 134 κρατών.

Μια από τις αιτίες που η χώρα μας έπεσε κάτω από χώρες όπως ηΓκάνα , η Ρουάντα και η Μποτσουάνα είναι σίγουρα είναι η κρίση χρέους που δημιουργεί ανασφάλεια στους επενδυτές. Όμως η βαθμολογία μας σε επιμέρους δείκτες της έρευνας δείχνει προβλήματα που οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν.

Χαρακτηριστικά η Ελλάδα έχει την χειρότερη βαθμολογία στους επιμέρους δείκτες που αφορούν στην προστασία των επενδυτών (120ή), στη γραφειοκρατία (117η), στην απόδοση της χρηματαγοράς (81η) και στην καινοτομία (77η).

Αντίθετα, καλύτερη επίδοση σημείωσε στη νομισματική ελευθερία (28η), στην προσωπική ελευθερία (32η), στην τεχνολογία (44η) και στα δικαιώματα ιδιοκτησίας (50ή).

Σε παγκόσμιο επίπεδο η πιο φιλική χώρα για τους επιχειρηματίες αναδείχτηκε ο Καναδάς, ενώ οι ΗΠΑ, μπήκαν στη δεκάδα στο «παραπέντε» σημειώνοντας σημαντική πτώση καθώς το 2007 ήταν στην κορυφή του καταλόγου.

Όσον αφορά γειτονικές μας χώρες; Η Κύπρος βρίσκεται στην 28η θέση, τα Σκόπια στην 35η θέση, η Βουλγαρία στην 47η, η Τουρκία στην 54η και η Αλβανία στην 64η θέση. Όλες πάνω από την Ελλάδα….


Δεν υπάρχουν σχόλια: