Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλάζιοι κλέφτες με βραβεία “Nobel” κλεψιάς …

ΣΦΑΛΙΑΡΑ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟ… ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ – Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ… «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ»


ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΚΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ...

ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΣΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΩΡΗ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ;

ΟΥΣΤ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ...

papamimik-samaras2__article


Το απίστευτο ποσόν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ αναζητά τώρα το ΣΔΟΕ που φαίνεται πως ενθυλάκωσε μέσω ΜΚΟ που διαχειριζόταν, ο αγαπημένος του Πρωθυπουργού, Ανδρέας Παπαμιμίκος.


Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργείται και αφορά τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών, η συγκεκριμένη ΜΚΟ ελαβε το ποσόν αυτό για προγράμματα που υποτίθεται πως θα υλοποιούσε, προγράμματα ωστόσο που κατά την προσφιλή τακτική πολλών απατεώνων-διαχειριστών ανάλογων οργανώσεων, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ!

samaras


Όπως αναφέρεται, η έρευνα που διενεργείται για τον Γραμματέα της ΝΔ έχει σχέση με τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ», πρώην «Δίκτυο Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια».


Η έρευνα που ζήτησε η εισαγγελία και έχει αναλάβει ο ΣΔΟΕ αφορά τη διακρίβωση της τυχόν τέλεσης αδικημάτων, τα οποία διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα:


- Υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου
-  Κατ’ εξακολούθηση, απάτης σε βάρος του Δημοσίου

-  Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

-  Έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων.


Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΔΟΕ ζήτησε από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωση για το «αν υπάρχει στα αρχεία της υπηρεσίας σας ΜΚΟ αστική εταιρεία με το όνομα Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα Νότια και Δυτικά Βαλκάνια και αν η απάντηση είναι θετική παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν οι παρακάτω είναι μέλη της ανωτέρω (ή και κάποιας άλλης) ΜΚΟ».


Οι «παρακάτω» για τους οποίους κάνει λόγο το έγγραφο του ΣΔΟΕ είναι οι:


Ανδρέας Παπαμίκος του Ιωάννη


Ηλίας Κουσκουβέλης του Ιωάννη
Νίκος Βασιλειάδης του Αναστασίου


Στο έγγραφο του ΣΔΟΕ δίπλα στα ονόματα των υπό διερεύνηση ατόμων υπάρχει και το ΑΦΜ. Με βάση αυτό το στοιχείο προκύπτει ότι ο αναφερόμενος ως Ανδρέας Παπαμίκος είναι πράγματι ο ΓΓ της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ημεροδρόμου, ο ΣΔΟΕ με δεύτερο έγγραφό του (4 Ιουνίου 2014) ζήτησε από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα επτά αναπτυξιακά προγράμματαμε τα οποία χρηματοδοτήθηκε η ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ».Η εν λόγω ΜΚΟ κατά την περίοδο 2001-2010- έλαβε συνολικά από την ΥΔΑΣ 2.492.728,17 ευρώ.


Όπως διαβεβαιώνουν τον ημεροδρόμο στελέχη του ΥΠΕΞ, τα προγράμματα, για το οποία η εν λόγω ΜΚΟ έλαβε κοντά στα 2,5 εκατομμύρια από την ΥΔΑΣ, ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπρεπε να έκαναν διακοπές ισόβια στον κορυδαλο.

Ανώνυμος είπε...

«ΠOYΛYMENOI-ΠOYΛHMENOI ... OΛOI OI ΠOYΛHMENOI EINAI KATAPAMENOI AΠO TH ΔIKH MAΣ TH ΓENIA ..... ΓIA TOYΣ ΠOYΛHMENOYΣ BOΛI ΔEN ΠETAMAI AΛΛA ME ΠETPEΣ TOYΣ ΠETPOBOΛAME ..... ΠOYΛYMENOI-ΠOYΛHMENOI KAΣA ΣAΣ ΠPOΣMENOI !!! ». EINAI KAI H EΛΛHNIKH EKKΛHΣIA TOY XPIΣTOY ΣAYTO TO ANΘEΛΛHNIKO Club TΩN ANΘEΛΛHNIKΩN ΠOYΛHMENΩN ΘEΣMΩN ;;;; IΔOY TO EPΩTHMA !!!