Τουλάχιστο 2 τετραετίες πρωθυπουργίας στον Αλέξη Τσίπρα δίνουν οι διεθνείς ελίτ της παγκόσμιας εξουσίας.
Οπως όλα δείχνουν ακόμη και από σπόντα της Ιστορίας ο Αλέξης Τσίπρας θα καταγραφεί ως η προσωπικότητα που σταμάτησε τον ιμπεριαλισμό της Μέρκελ.
Σε περίπτωση που ο Σαμαράς εξασφαλίσει τους 180 και οι εκλογές γίνουν το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί με το απολυταρχικό ποσοστό 54%! Ηδη το προσεχές σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο Αλέξης θα τα δώσει όλα!
Κι αυτή τη φορά θα έχει και το διεθνές κλίμα με το μέρος του.
Δεν ήταν μόνο ο Αμερκανός υπουργός Οικονομικών που πριν μερικούς μήνες ξέχεσε τον Σόιμπλε δημόσια για την γερμανική λιτότητα στην Ευρώπη.
Ακόμη και ο CEO της Commerzbank τάσσεται υπέρ της ιδέας έκδοσης κοινών ευρωομολόγων. Φυσικά θα ακολουθούσαν οι ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι.
Διαμορφώνεται ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως ηγετική φυσιογωμία και οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει πολύ σωστά να το αξιοποιούν.
Αυτή την στιγμή οι δημοσκοπήσεις που δεν επιτρέπουν οι νταβατζήδες να δημοσιοποιηθούν δίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 34%. Το 2016 είναι πολύ λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 54%.
Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να συγκρίνουν τους Βενιζέλο-Τσίπρα με τον Ντε λα Ρούα και αναρωτιούνται αν θα προλάβουν να μπουν στο ελικόπτερο που θα προσγειωθεί στο Παναθηναικό Στάδιο για να τους παραλάβει.
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τους Σαμαρά-Βενιζέλο στο Ειδικό Δικαστήριο.
Σήμερα όλο και πιο λίγοι κάνουν λόγο για παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο Αλέξης Τσίπρας βαδίζει με ακρίβεια στα χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα εάν θα χρεωθούμε άλλα 400 δις δάνεια στην διάρκεια μιας Μεταπολίτευσης Νο2 λίγη σημασία έχει.
Οτι φάμε, οτι πιούμε κι ότι αρπάξουμε...Ετσι κι αλλιώς και οι μνημονιακές κυβερνήσεις των 4 τελευταίων χρόνων κρατιστές του κερατά είναι...
Πηγή