Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τελευταία στροφή... πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-Θεσμών, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το πρωί (30/4), καθώς στόχος είναι να κλείσουν άμεσα τα εκκρεμή θέματα που αφορούν την αξιολόγηση.
Στην χθεσινή συνάντηση βγήκε ''λευκός καπνός'',  καθώς όπως τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος, βρέθηκε λύση στα φορολογικά πλην ενός θέματος. «Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ. Δεν βλέπω από καμιά πλευρά διάθεση καθυστέρησης», είπε χαρακτηριστικά όταν τελείωσε ο πολύωρος μαραθώνιος των διαπραγματεύσεων.
Ο αξιωματούχος απαντώντας για το εάν οι επαφές κύλησαν ομαλά στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων είπε πως παραμένει ένα ανοιχτό θέμα ενώ υπάρχει και μια εκκρεμότητα ως προς το Υπερταμείο. Ειδικά για το Υπερταμείο το μεγάλο εμπόδιο στην πλήρη ενεργοποίηση αφορά τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της διοίκησης του υπερταμείου και των υποκείμενων εταιριών (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΤΧΣ και ΕΣΗΣΠ).

Όσο αφορά το πεδίο των αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε να προχωρήσουν και η αποκρατικοποίηση του 55% που είναι το ποσοστό του Δημοσίου (το υπόλοιπο 5% ελέγχεται από ιδιώτη επενδυτή) στην εταιρία διαχείρισης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Προηγουμένως όμως θα πρέπει να γίνει η επέκταση κατά 20 χρόνια της σύμβασης διαχείρισης του Αεροδρομίου στο επενδυτικό ταμείο των συντάξεων του Καναδά (PSP) το 26,7% μετά την μείωση του ποσοστού της γερμανικής Hochtief από το 2013.
Το θέμα της ενέργειας έχει κλείσει εδώ και μέρες με την παραπομπή του θέματος των πωλήσεων μονάδων της ΔΕΗ έχει παραπεμφθεί για τον Σεπτέμβριο, ενώ έχουν συμφωνηθεί οι αποκρατικοποιήσεις του 17% της ΔΕΗ και της συμμετοχής του δημοσίου στα ΕΛΠΕ, και οι αποκρατικοποιήσεις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
Στη σημερινή συνάντηση επί τάπητος θα τεθούν τα  θέματα για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, την πώληση των μη συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων . Στο τραπέζι επίσης θα συζητηθούν το συνταξιοδοτικό, όπως και τα «κόκκινα» δάνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: