Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Κρατηθείτε: Έρχονται νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Άδωνι στο σκάνδαλο Novartis - Όλες οι λεπτομέρειες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Υπάρχει σημείωμα από το αρχείο του Φρουζή που λέει «προς Άδωνι» με το μικρό του όνομα, το οποίο... έρχεται, είπε η... δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.
Στα 164 έγγραφα που μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί από τη Novartis, καταγράφεται ιδιαίτερη σχέση με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Σαμαράς πρέπει να μας πει ποια ακριβώς ήταν η σχέση του, όπως τόνισε.
Το νέο έγγραφο από την υπόθεση της Novartis που εμπλέκει τον Γιάννη Στουρνάρα, «είναι ένα draft, ένα προσχέδιο, όχι το τελικό, της σύμβασης του κ. Στουρνάρα ως προέδρου του ΙΟΒΕ, με την Novartis ... μας το επιβεβαιώνει ο κ. Στουρνάρας ... ότι πράγματι υπάρχει αυτή η σχέση», είπε η κ. Παπαδάκου, προσθέτοντας ότι «το θέμα είναι ότι, λίγους μήνες μετά, ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών, ήταν υπεύθυνος για τις εκταμιεύσεις προς τη Novartis».
Επίσης, ο Γ. Στουρνάρας πρέπει να απαντήσει ικανοποιητικά γιατί δεν το είπε στη Βουλή, πέρα από τις «θεωρίες περί εμπιστευτικότητας» όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς «λίγους μήνες αργότερα, ήταν υπεύθυνος των εκταμιεύσεων προς τη Novartis, που από ότι καταγράφεται από τη δικογραφία ήταν προνομιακές».
«Γιατί δεν ειπώθηκε στη Βουλή; Γιατί έτσι θα καταρριπτόταν ο μύθος περί μη ύπαρξης σχέσεων και δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί όλο αυτό το δρακρύβρεχτο σενάριο για τη σύζυγο που πληρώνει πολλούς φόρους», υπογράμμισε η κ. Παπαδάκου.
«Η σύμβαση είναι με τον κ. Φρουζή. Εάν αυτός πήγαινε και έλεγε στον κ. Στουρνάρα, «κοίταξε να δεις, εγώ θέλω να πληρωθώ» ... ποιον θα προτιμούσε ο υπουργός; Αυτόν που τον πλήρωνε πριν από κάποιους μήνες ή τον άλλο που δεν ήξερε ούτε κατ΄όψιν;», αναρωτήθηκε.
Το έγγραφο αυτό το παρέδωσε από το αρχείο του κ. Φρουζή η προστατευόμενη μάρτυρας κ. Κελέση, «η ίδια που παρέδωσε το ιδιόχειρο σημείωμα Σαμαρά, σε χαρτί δηλωτικό του ποιος το γράφει ... Υπάρχει και μία κάρτα του συγκεκριμένου μέσα, δεν είναι μόνο το σημείωμα ... είναι δεδομένη η σχέση», συνέχισε η Γ. Παπαδάκου.
Συνολικά, «παραδόθηκαν 164 αρχεία από τη Novartis και δεν είναι όλα του κ. Φρουζή, είναι και από άλλους υπολογιστές ... είναι ίδια έγγραφα, αξιόπιστα. Τα περισσότερα, ξέρετε ποιον αφορούν; Τον πρώην πρωθυπουργό ... δείχνουν ότι κεντρικά από τη Novartis, από τη Βασιλεία της Ελβετίας, ζητούν πράγματα από το πρωθυπουργικό γραφείο, ζητούν συναντήσεις, να προωθηθούν συγκεκριμένες δράσεις. Αυτό δείχνει μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου και της Novartis, όχι μόνο του κ. Φρουζή.
Γι' αυτό ο κ. Φρουζής έστειλε εξώδικο στην κεντρική Novartis και στην Novartis Hellas και τους ζητάει να πάρουν θέση», όπως υπογράμμισε.
Η Γ. Παπαδάκου αναφέρθηκε επίσης σε Ιταλό «που και σήμερα βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο στα γραφεία του FBI ... σήμερα υπηρετεί στη Novartis στις ΗΠΑ ... ήταν και στην Ελλάδα ένα διάστημα, προϊστάμενος του κ. Φρουζή».
Κατά την ίδια, «υπάρχει σημείωμα που λέει «προς Άδωνι» με το μικρό του όνομα ... θα βγει και αυτό, έρχεται. Είναι από το αρχείο του κ. Φρουζή. .... Έχουν βρεθεί και αλλού, γιατί τα διακινούσε μέσα στην εταιρεία».
Κλείνοντας, η Γ. Παπαδάκου τόνισε ότι «πρέπει να βγει ο κ. Σαμαράς και να μας πει, εκτός από το να λέει για συνωμοσίες και σκευωρίες, ποια ακριβώς ήταν η σχέση του. Ήρθε η ώρα, δεν γίνεται να μην το λες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: