- την κα. Διαμαντοπούλου να λέει ότι το «Ζάππειο ΙΙ είναι μια σοβαρή εξέλιξη» και ότι έγιναν λάθη στην διαπραγμάτευση του μνημονίου.
-τον κ. Χρυσοχοϊδη να μιλάει για «άλλο μείγμα πολιτικής».
-τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Πρωτόπαπα, με ύφος ..μελίρρυτο, να αναφέρεται στη Νέα Δημοκρατία και στην ανάγκη εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης,
Συνειδητοποίησα σε πόσο δεινή θέση πρέπει να βρίσκεται η κυβέρνηση.
Τι ένδεια ιδεών πρέπει να υπάρχει.
Πόσο απεγνωσμένα αναζητούν ένα σωσίβιο σωτηρίας, για να γαντζωθούν στις καρέκλες της εξουσίας.
Αλήθεια, που πήγε εκείνο το αλαζονικό ύφος, «εμείς τα ξέρουμε όλα»;
Εκείνη η απαξίωση, με την οποία αναφερόταν στη Ν.Δ. και στον Αντώνη Σαμαρά;
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκανε πολλά, μέσα σε λίγο χρόνο.
Με την πρόταση που κατέθεσε στο Ζάππειο έδωσε ελπίδα στην κοινωνία και στην κυβέρνηση προσέφερε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί.
Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, με τον μανδύα της δήθεν συναίνεσης, επιχειρεί να οικειοποιηθεί βασικά στοιχεία της πρότασης Σαμαρά και να τα εντάξει σε μια άλλη πολιτική πρόταση, όπου δεν θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η πρόταση Σαμαρά έχει μια συγκεκριμένη δομή και φιλοσοφία. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί τμηματικά γιατί αλλοιώνεται η ουσία της στόχευσής της. Δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Εκτιμούμε ότι αυτή η επίθεση συναίνεσης, στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη, εκεί ακριβώς αποβλέπει.
Να κερδίσουν επικοινωνιακά παίζοντας το χαρτί της συναίνεσης.
Να αγοράσουν πολιτικό χρόνο παρουσιάζοντας αποσπασματικές προτάσεις που στην πράξη θα ακυρώσουν την πρόταση Σαμαρά.
Τι θα λέει για παράδειγμα ο κ. Σαμαράς, αν η κυβέρνηση αποδεχτεί την πρότασή του για τα αυθαίρετα και τη ΔΕΗ, και το κυβερνητικό πρόγραμμα αποτύχει επειδή είχε άλλες αστοχίες;
Η κυβέρνηση θα λέει ότι και ο κ. Σαμαράς θα είναι συνυπεύθυνος!
Αυτή είναι η παγίδα που επιχειρούν να στήσουν.
Πρέπει να γίνει κοινή πεποίθηση ότι η πρόταση Σαμαρά λειτουργεί στο σύνολό της, όχι αποσπασματικά, και ότι αποτελεί λύση για τη χώρα.
Όχι για τα αδιέξοδα της κυβέρνησης όταν ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Ρέππας δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους!
ΚΡ
ΥΓ. Αλήθεια από τη …δημοσκόπηση των φοιτητικών εκλογών βγήκαν τίποτα πολιτικά συμπεράσματα ή το ..δείγμα ήταν ..ακατάλληλο;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου