Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…


«Σε λίγο καιρό θα παίζουμε για να βλέπουμε τον εαυτό μας στην τηλεόραση. Για να ικανοποιούμε την ματαιοδοξία μας και το ψώνιο μας. Εκεί μας πάνε»


Ενώ το ελεγχόμενο από το ΚΚΕ ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) ποιεί την νήσσα και σφυρίζει αδιάφορα, η συγγραφέας Έλενα Ακρίτα καταγγέλλει με ανάρτησή της στο διαδίκτυο: «Από τα «Μυστικά της Εδέμ» είμαστε πάνω από χρόνο απλήρωτοι», όπως και αρκετοί ηθοποιοί που έχουν δηλώσει ότι είναι απλήρωτοι και έχουν σταματήσει τα γυρίσματα, ενώ το ίδιο συμβαίνει με το επίσης επιτυχημένο σίριαλ «Με λένε Βαγγέλη»…
Και να ήταν μόνο αυτό…
«Τρελά πράγματα, η σειρά κάνει υψηλά νούμερα και το Studio ATA έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν πληρώνει τους ηθοποιούς αλλά και το συνεργείο, γιατί το κανάλι με τη σειρά του χρωστάει πολλά χρήματα στην παραγωγή» είπε ο ηθοποιός ο Πάνος Βλάχος για τους «Βασιλιάδες», όπου συμμετέχει.
Ηθοποιοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης μάταια χτυπάνε τις πόρτες των καναλιών να πληρωθούν τα δεδουλευμένα… Και ερωτάται το ΣΕΗ της Σταλινικής φράξιας, τι κάνατε βρε ξεδιάντροποι στην προκειμένη περίπτωση που ξέρετε μόνο να κυνηγάτε το ελεύθερο Θέατρο που δίνει χρόνια ψωμί στον Έλληνα ηθοποιό; Αλλά έτσι σας έμαθαν οι πατρόνες σας, αλλού να το παίζετε κόκορες (σ’ αυτούς κατά την άποψή σας ασκούνε κριτική στο ΚΚΕ) και αλλού κότες… όπως στην περίπτωση των καναλαρχών που κρατάνε τους εργαζόμενους ηθοποιούς και τους δημιουργούς απλήρωτους για ένα ολόκληρο χρόνο… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…
… Αλλά εδώ θα είμαστε και για τη συνέχεια, γιατί υπάρχει και συνέχεια!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πανε να δουλεψουν στη ιχθυοσκαλα οπως κανουν νεοι που εχουν βγαλει πανεπιστημιο+τριτοβαθμια εκπαιδευση.
Αλλα δεν πανε.
ΠΑΝΕ;
30 χρονω παιδια παθαινουνε κηλη στη οικοδομη σα δε ντρεπεστε!
ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!
ΨΩΝΑΡΕΣ ΣΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡ-ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΥΠΕΡ-ΕΓΩ ΣΑΣ!

Κ.Σ. είπε...

Όταν έρθει η στιγμή που ένας ηθοποιός δεν θα μπορεί πια να ζήσει αξιοπρεπώς, επειδή κάποιοι με φουσκωμένα πορτοφόλια αποφάσισαν να μην τον πληρώσουν για την δουλειά του, τότε ανάλογα με τις ικανότητες και τη θέληση του θα πράξει και θα βρει (ή δεν θα βρει) την λύση. Μάθε λοιπόν ότι δεν χρειάζεται μόνο ταλέντο ή ψώνιο για να είναι κάποιος ηθοποιός, αλλά και πολλές περισσότερες ώρες από ένα οχτάωρο. Χρειάζεται να μην έχεις κανένα σαββατοκύριακο ελεύθερο, να περνάς λίγη ώρα με την οικογένεια σου. Και αυτό ανώνυμε είναι το θέμα. Οτι πολλοί ηθοποιοί είναι απλήρωτοι για μήνες. Όπως και πολλοί άλλοι από διάφορα επαγγέλματα. Γι' αυτό λυπάμαι που είσαι εκτός θέματος, λυπάμαι που βιάστηκες να απαντήσεις. Επίσης λυπάμαι αν έχεις κήλη και που μάλλον δεν κατάφερες ακόμα να κερδίσεις τα 15 λεπτά δημοσιότητας που σου αναλογούν.