Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Ο ΚΑΝΤΑΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.


kantas tsox 27-12-2013


Έντεκα ονόματα «έδωσε» στον ανακριτή, ως συμμετέχοντες στο όργιο του μαύρου χρήματος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην αναπληρωτής Διεθυντής Εξοπλισμών…

Αντώνης Κάντας.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του, την οποία δημοσιεύει το enikos.gr, πρόκειται για πρόσωπα που είτε κατέβαλαν «μίζες» στον ίδιο, είτε μεσολάβησαν για την καταβολή τους, είτε εμπλέκονται στη μετέπειτα διαχείριση των χρημάτων.

Ο Α. Κάντας κατονόμασε στον ανακριτή, τα παρακάτων πρόσωπα, τα οποία αναμένεται σύντομα να κληθούν για εξηγήσεις:

Θωμάς Λιακουνάκος: Ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών, για τον οποίο ο Αντωνης Κάντας κάνει σειρά αναφορών και αποκαλύπτει ότι είναι το πρόσωπο που του είχε δώσει χρήματα ακόμα και σε σακ- βουαγιάζ. Ο Αντώνης Κάντας εμπλέκει ακόμα και δύο στενούς συνεργάτες του Θωμά Λιακουνάκου, τους κους Αποστόλου και Αρκουμανέα.

Πάνος Ευσταθίου: Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας, STN ATLAS, που τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και τα ASRAD. Έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί στις 2 Ιανουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του είναι αποφασισμένος να μιλήσει κι αυτός με τη σειρά του για όσα ξέρει.

Φάνης Λυγινός: Ελβετός τραπεζίτης, που του άνοιξε λογαριασμούς στους οποίους εμβάζονταν οι μίζες.

Σπύρος Μεταξάς: Ο δικηγόρος που τους συνέστησε τις offshore.

Kωνσταντίνος Δαφέρμος: Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας των kornet εταιρείας KBP.

Παύλος Νικολαίδης: «Πρόεδρος, όπως λέει, ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ, στενός φίλος και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος στα τέλη του 2002 μου ζήτησε να του καταβάλω κάποια από τα χρήματα που πήρα από το Δαφέρμο. Ο τελευταίος μου είπε «άσε τον Νικολαίδη , τον έχω τακτοποιήσει καλά». Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο Α. Κάντας αναφέρει ότι «είχε λάβει προμήθεια από τον Παύλο Νικολαίδη για το πρόγραμμα προμήθειας MIRAGE 2000-5. Σ΄αυτό το σημείο αναφέρει χωρίς να τον εμπλέκει στις παράνομες καταβολές τον «κύριο Χούμπαυλη που είχα ακούσει ότι ήταν εκπρόσωπος της DASSAULT στην Ελλάδα ,τον οποίο όμως δεν γνώριζα ούτε είχα δει κατ΄όψη».

Λάμπρος Μπαρτζώκας: Υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA που τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AMK . «Ο κος Μπαρτζώκας -τονίζει ο Αντώνης Κάντας, επισκεπτόταν πολύ συχνά το γραφείο του κου Σμπώκου».

Αργότερα μάλιστα «εμφανιζόταν και ως διεθνής σύμβουλος εταιρείας στην Ελλάδα που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά των TOR». Μάλιστα ο Μπαρτζώκας «περί το 1998 μου είχε πει ότι από το πρόγραμμα OSA που αυτός μεσολαβούσε , η προμηθεύτρια εταιρεία θα έδινε στον κο Σμπώκο πολλά λεφτά γιατί ήταν πολύ απαιτητικός μέχρι που τους είχε εκνευρίσει».

Δημήτρης Παπαχρήστος: Εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN ,απ’ τον οποίο επίσης δωροδοκήθηκε.

Χρήστος Τούμπας: Απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, εκπρόσωπος της EMBRAER, από τον οποίο επίσης έλαβε «δωράκι».

Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας ή Μπαλέμπας: Σύμβουλος της Ericsson που του κατέβαλλε χρήματα για τα ραντάρ ARTHUR .

Ο κος Κομνόπουλος (δεν αναφέρει το μικρό του όνομα): Τον δωροδόκησε για τα EXOCET του πολεμικού ναυτικού. “Ο κος Κομνόπουλος ήταν μέτοχος της KESTREL που εκπροσωπούσε την κατασευάστρια EXOCET”.

Τέλος, ο Α. Κάντας εμπλέκει ακόμα τον κο OSWALD, επίσης διαχειριστή των παράνομων πληρωμών του.

Αναφερόμενος στην απολογία του γενικότερα στην πρακτική που ακολουθούνταν στο ΥΠΕΘΑ σχετικά με τις προμήθειες των εξοπλιστικών ,χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για συγκεκριμένες μίζες, αναφέρεται και στον κο Λεονταρίτη, υποδιευθυντή της διεύθυνσης προγραμμάτων εξοπλισμών.

«Στην περίοδο του κου Τσοχατζόπουλου το όλο σύστημα του ελέγχου των επιτροπών ήταν από τον κο Λεονταρίτη και τον γενικό διευθυντή κο Σμπώκο τον οποίο διαδέχτηκε ο κος Κολίρης. Ο Σμπώκος και ο Λεονταρίτης ήταν αυτοί που είχαν μεταξύ τους τους συνεχή και αδιάλειπτη συνεργασία ακόμα και τις νυχτερινές ώρες. Δεν θυμάμαι ποτέ ο Σμπώκος να κάλεσε το διευθυντή της διεύθυνσης τον κο Ανδρουλάκη Ζαχαρία για να συνεργαστούν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, παρά μόνο τον κο Λεονταρίτη ο οποίος έδινε τις εντολές του γενικού διευθυντή στον Ανδρουλάκη ή στις επιτροπές», αναφέρει χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.

Ο Α. Κάντας στην απολογία του αναφέρεται και στον επίσης κατηγορούμενο Μιχάλη Ματαντό τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εύλογο είναι πως ο Ματαντός που είχε το σύνολο του προγράμματος να μοίρασε πολύ περισσότερα λεφτά από τον Ευσταθίου που είχε ένα μέρος. Ο Ματαντός εκπροσωπούσε εταιρείες που για πάρα πολλά χρόνια προμήθευαν το ναυτικό και υποθέτω ότι θα είχε πρόσβαση στις επιτροπές του ναυτικού».

Στις αναφορές του Αντώνη Κάντα υπάρχει και το όνομα κάποιου Κυριτσάκα που όπως λέει, του είχαν πει ότι «έφτιαχνε offshore εταιρείες και είχε κεντρικό ρόλο στις χρήσιμες πληρωμές του Ευσταθίου».
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: