Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ

ΣΗΜΕΡΑ 5/7/09 ΣΤΙΣ 9:30 ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΣΤΟ "ΘΕΑΤΡΟ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑΣ" ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 26/6/09 ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ... ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ... ΠΛΩΜΑΡΙ ΛΕΣΒΟΥ!.. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ... ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ... ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ "ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ"... ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ "ΗΡΩΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ"

Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2009, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», θα γίνουν τα εγκαίνια της τρίτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Χάρρυ Κλυνν που οργανώνεται από τον Τομέα Πολιτιστικών του Δήμου Πλωμαρίου και την Λέσχη Πλωμαρίου

Ο Χάρρυ Κλυνν παρουσιάζει την τελευταία του εικαστική δουλειά με τίτλο «ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ» Η έκθεση περιλαμβάνει 20 πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά)

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 60Χ100 ΜΕΙΚΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

Γεννημένος στην Καλαμαριά ο Χάρρυ Κλυνν εκδηλώνει το συγγραφικό και υποκριτικό του ταλέντο από μικρή ηλικία. Το 1958, ξεκινώντας από μια βραδιά ταλέντων του Γ. Οικονομίδη, μετακομίζει στην Αθήνα απ' όπου ξεκινά την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία.
Μέσα σε οχτώ χρόνια κατορθώνει να διακριθεί και να έχει σημαντική πορεία στο χώρο των νυχτερινών κέντρων, κυρίως και των καμπαρέ.
Στις αρχές της δεκαετίας του 60 γυρίζει τις πρώτες του κινηματογραφικές ταινίες και κάνει τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα «ΑΚΡΟΠΟΛ» και «ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ».
Από το 1964 έως το 1974 ζει και εργάζεται στη Β. Αμερική και διαπρέπει ως συγγραφέας και stand up comedian.
Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1974 και αλλάζει τη μορφή της νυχτερινής διασκέδασης παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ευρηματικά και πρωτότυπα shows στο χώρο των νυχτερινών κέντρων και των μπουάτ.
Οι δίσκοι του που κυκλοφορούν την ίδια εποχή κρατάνε για χρόνια τις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts και οι ταινίες του σπάνε όλα τα ρεκόρ των εισιτηρίων.
Οι επιλεκτικές εμφανίσεις του στην τηλεόραση του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας (AGB) και οι παραστάσεις του στα θέατρα «ΟΡΦΕΑΣ», «ΑΛΣΟΣ», «ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ» και «ΜΙΝΩΑ» καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ.
Το 1998 παρουσιάζει την πρώτη του ζωγραφική έκθεση, «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ»,στον «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ» και τον Οκτώβριο του 2003 κυκλοφορεί το ένατο κατά σειρά βιβλίο του από τις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ».
Από το 2006 μένει μόνιμα γενέτειρά του Καλαμαριά.
Το 2008 παρουσιάζει τη δεύτερή του έκθεση ζωγραφικής στην «ΓΚΑΛΕΡΙ ΙΑΝΟΣ» της Θεσσαλοινίκης.
Μετατρέπει το «ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» και την
«ΑΠΟΘΗΚΗ Δ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» σε πολυχώρους πολιτισμού (θέατρο, Σκηνή Νέων Δημιουργών, Θεατρικό Εργαστήρι, έκθεση εικαστικών) και ηγείται της Δημοτικής παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.
Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς στις δημοτικές εκλογές του 2010.

ΠΟΥ
Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», ΠΛΩΜΑΡΙ ΛΕΣΒΟΥ
ΠΟΤΕ 7-22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009


ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ 60Χ80 ΜΕΙΚΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

O Βασίλης Τριανταφυλλίδης, σοβαρός από άποψη και αντισοβαροφανής από παρόρμηση ακολουθώντας προσωπικούς δρόμους έρευνας έχει οδηγηθεί σε εικαστικές λύσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Ο Χάρρυ Κλυνν είναι ένας πληθωρικός, χαρισματικός, αταξινόμητος δημιουργός εκτός τρεχουσών συνταγών, αλλά εντός της ουσίας της έκφρασης.

Μάνος Στεφανίδης
Τεχνοκριτικός


ΤΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ 40Χ90 ΜΕΙΚΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

Χάρρυ Κλυνν, εσύ που μας αποκάλυψες τον κόσμο των πλανόδιων πωλητών… Που συνέλαβες τους περαστικούς ήχους, τους ήχους των φωνών της πόλης με την σκωπτική σου διάθεση, τώρα μας αποκαλύπτεις και με τον χρωστήρα σου, που μπορεί να είναι τα δάχτυλά σου ή ένα κουρελάκι τη δύναμη του αυθόρμητου.
Ο Φήμιος ο αοιδός παρακαλεί τον Οδυσσέα όταν σκότωσε τους μνηστήρες, φοβούμενος μη σκοτώσει κι αυτόν και του λέει «Γονούμαι σε Οδυσσεύ, αυτοδίδακτος ειμί» .
Ο αυτοδίδακτος ήταν ιερός, θεόπνευστος, αυθεντικός. Δε μιμείται, δημιουργεί!
Γι αυτό Χάρρυ καλά κάνεις και ζωγραφίζεις. Ακολούθα τον δρόμο σου, τον δρόμο των πλανόδιων…


Αλέκος Φασιανός
Ζωγράφος


Ο Χάρρυ Κλυνν είναι γνήσιος καλλιτέχνης. Ένα αληθινός επαναστάτης που τάραξε με το λόγο του την κοινωνική υποκρισία της εποχής του. Αργότερα με εντυπωσίασε και η πένα του, ο άρτιος ποιητικός του λόγος.
Ο Χάρρυ Κλυνν ζωγράφιζε και ζωγραφίζει. Ζωγραφίζει είτε με τα πινέλα του, είτε με τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, όπως μιλάει και όπως σκέφτεται. Με τόλμη και αρετή.
Ο Χάρρυ Κλυνν απέδειξε πως με οτιδήποτε καταπιάνεται έχει μια σημαντική. Τη σημαντική που περιέχει ο ίδιος ως άνθρωπος και ως δημιουργός. Γι αυτό και η ζωγραφική του είναι απλή, ουσιαστική, περιεκτική, απαλλαγμένη από στολίδια, εντυπωσιασμούς, τεχνάσματα και εύκολες λύσεις.
Η ζωγραφική του έχει την ωριμότητα ενός ανθρώπου που δε ζωγραφίζει για να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του, αλλά για να συμπληρώσει τα όσα σημαντικά έχει να πει σε μια άλλη γλώσσα. Τη γλώσσα των χρωμάτων, που τη βρίσκεις να υπάρχει απλόχερα παντού, από τον καθημερινό του λόγο, έως τα μυθιστορήματα και τα ποιήματά του.


Γ. Σταθόπουλος
Ζωγράφος


ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΤΡΙΠΤΥΧΟ) 50Χ150 ΜΕΙΚΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ, ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ" ΚΥΡΙΕ ΚΛΥΝ........ "ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ",ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΓΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΣΚΟΣ????? ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ!!!!! "ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ"!!!!!!!!!! ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ,ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΥΡΙΕ........???