Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η χρεοκοπία χτυπάει την πόρτα της Γερμανίας!!!


Σοκ προκαλούν στη Γερμανία οι δηλώσεις εκπροσώπων οίκων αξιολόγησης για το μέλλον της γερμανικής οικονομίας!

Δεν έφταναν οι δυσοίωνες προβλέψεις για την γερμανική οικονομία, τώρα έρχεται και ο εκπρόσωπος και συνιδρυτής του αμερικάνικου οίκου αξιολόγησης Egan-Jones να βάλει φωτιά στη Μέρκελ και την πολιτική της.

Η επιλογή της Γερμανίας για σκληρή λιτότητα σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο φέρνει την ίδια τη Γερμανία σε πολύ δύσκολη θέση. Η συνήθως καλά ενημερωμένη γερμανική εφημερίδα Welt φιλοξενεί δηλώσεις του αφεντικού του οίκου αξιολόγησης, Sean Egan, ο οποίος κατακεραυνώνει την γερμανική πολιτική.
Όπως σημειώνει ο Egan, εάν η Γερμανία συνεχίσει την πολιτική αυτή, η οποία φέρνει την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία στο χείλος του γκρεμού, τότε «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει και η Γερμανία»! Όπως τονίζει μάλιστα, «είναι απολύτως πιθανό, κάποια στιγμή (η κρίση) να πλήξει και τον δανειστή».

Την ίδια στιγμή, προβληματισμένη φαίνεται πως είναι και η κοινή γνώμη στη Γερμανία, καθώς τα «απόνερα» της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει, προς το παρόν, τον ευρωπαϊκό Νότο, χτυπάει την πόρτα και της Γερμανίας… Εταιρίες όπως η Siemens, η BASF, αλλά ακόμη και οι σιδηρόδρομοι φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουν μεσοπρόθεσμα σημαντικά προβλήματα. Οι Γερμανοί πολίτες αρχίζουν να αναρωτιούνται πλέον κατά πόσο μπορεί η γερμανική βιομηχανία να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της «νέας εποχής».

Οι Γερμανοί πολίτες μπορεί να είναι ακόμη… καταναλωτικοί, ωστόσο οι προβλέψεις είναι μάλλον δυσοίωνες. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Γερμανοί, σε μεγάλο ποσοστό, φοβούνται ότι η κρίση σύντομα θα σβήσει το γερμανικό «θαύμα». Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Γερμανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον… κακό εαυτό της…

Από:  epikaira.gr

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

Με την κατάληλη διαφήμιση και λαδώνοντας πολιτικούς και δημοσιογράφους κατάφεραν οι βάρβαροι Γερμανοί (και οι πολιτικάντηδες μας μας έβαλαν στον ίδιο συνασπισμό κρατών με αυτούς) που έβλαψαν πολύ την Ελλάδα μας και τα προϊόντα τους κατέκλυσαν την αγορά, και όχι επειδή είναι καλύτερα, κάθε άλλο. Το καλύτερο μπουκοτάζ των προϊόντων τους, είναι η δυσφήμιση τους.