Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Να πάνε να πνιγούνε



Στη μία το μεσημέρι έδινε συνέντευξη ο Βενιζέλος για τις υποβρύχιες βρομιές του, στις 12.16, βγήκε ο Κεδίκογλου και τον ξέπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. Καλά λένε ότι όσο μένουν μαζί τα ζευγάρια μοιάζουνε στη φάτσα, ότι έχουν τις ίδιες ασθένειες, ότι συντονίζουν ενστικτωδώς τις κινήσεις τους. Στην περίπτωση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε απλό συντονισμό κινήσεων, έχουμε αρμονία επιπέδου συγχρονισμένης κολύμβησης, αυτό που οι αθλήτριες κάνουν υποβρύχιες ασκήσεις με κορδέλες και κορίνες.

Μωρέ και κορδέλες και κορίνες και ροζ μπάλες θα πάρει ο Βενιζέλος, για να αποφύγει την συγκατοίκηση με τον Άκη και με τον Καπετανάκη, που 'χει ντούγκλα στο μουστάκι. Κορίνες θα πάρει και η Ν.Δ., που της τα 'φερε έτσι η μοίρα να κρέμεται από τον Βενιζέλο, που δεν το λες μεν «από μια κλωστή», αλλά...
δεν είναι και το πιο ασφαλές πράγμα του κόσμου. «Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Κεδίκογλου, με δύο κορίνες ανά χείρας. «Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010-11 έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας», ξαναείπε ο Κεδίκογλου, στροβιλίζοντας μια μπάλα. «Γι' αυτό και τώρα η θέση της κυβέρνησης έχει ως βάση τον νόμο του 2010», ματαείπε ο Κεδίκογλου, τυλιγμένος με κορδέλα.

Η ιστορία εκδικείται. Η Δεξιά κάνει αυτό που υποχρέωνε τους άλλους να κάνουν, υπογράφει δήλωση μετανοίας, για να παραμείνει λίγο ακόμη στην εξουσία. Δήλωση μετανοίας είναι η πλήρης κάλυψη του Βενιζέλου για τη ρύθμιση του Σκαραμαγκά, που το 2010 την είχαν καταψηφίσει, κάνοντας λόγο για οσμή σκανδάλου. Είναι η δεύτερη φορά μετά τη λίστα Λαγκάρντ που σώζουν το τομάρι του Βενιζέλου και θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλες, όσες και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο Ευάγγελος, ο κονσιλιέρι του συστήματος.

Περιμένω να βραδιάσει για να μπω στα σάιτ της Δεξιάς και να διαβάσω τα οργισμένα σχόλια των ψηφοφόρων της Ν.Δ., που θεωρούν τη συμβίωση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου έγκλημα καθοσιώσεως. Βράζουν οι δεξιοί για την ασυλία του Ευάγγελου και όσο πιο προκλητική γίνεται η ομερτά του Σαμαρά τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο βρασμός των δεξιών να φτάσει μέχρι εξατμίσεως.

Η μία κολυμβήτρια δεν σώζεται με τίποτα, 4,1% παίρνει το ΠΑΣΟΚ στην Αττική, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Τμήματος Στατιστικής του Παν/μιου Αθηνών. Εκείνο που μένει να δούμε είναι αν και πότε η ημιθανής θα συμπαρασύρει στον βυθό και την άλλη κολυμβήτρια, τη δεξιά. Είναι, νομίζω, θέμα χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: