Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Έρχεται το κόμμα Λαφαζάνη, Αλαβάνου, Κατσανέβα

Αλαβάνος, Λαφαζάνης και... (όχι ο Κατσανέβας), ο Ανδρουλάκης στα νιάτα τους  
Αλαβάνος, Λαφαζάνης και... (όχι ο Κατσανέβας), ο Ανδρουλάκης στα νιάτα τους
“ Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει ξανά αυτός ο τόπος ”

Με τον Αλέκο Αλαβάνο, τον Θεόδωρο Κατσανέβα,  καθώς και άλλες κινήσεις στο χώρο της Αριστεράς για δημιουργία ενός κοινού μετώπου έχουν έρθει σε επαφή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα προκειμένου να διεκδικήσουν στις εκλογές, όταν αυτές γίνουν και ενώ η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά, ένα αξιοπρεπές ποσοστό.

Τα τρία αυτά πρόσωπα είναι, όπως έχει δείξει η ιστορία, προσηλωμένα στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Εκτός αυτού, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Αλέκο Αλαβάνο τους ενώνει η... ζήλια για την επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα και την ανάδειξή του σε Εθνικό Ηγέτη που υπερβαίνει τα στενά όρια του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. 

Οι λόγοι βέβαια είναι διαφορετικοί: Ο μεν Αλαβάνος, ο πάλαι ποτέ πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός, ο οποίος έχει μια ελιτίστικη αντίληψη γύρω από το τι σημαίνει Αριστερά, δεν μπορεί να ξεχάσει πως ο σημερινός πρωθυπουργός τον "ξεφλούδισε" χωρίς να το καταλάβει καν, λίγο πριν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδρύσει το "Σχέδιο Β΄", το οποίο ελάχιστα επηρέασε το εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Επίσης δεν ξεχνά ότι επί των ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαροπάλευε για την είσοδό του στη Βουλή, για να έρθει ο Αλέξης Τσίπρας και να ηγηθεί της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς στην ιστορία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνη, από την πλευρά του, πάντοτε είχε έναν στόχο στο μυαλό του: Να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ (είναι εξάλλου επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης) ή σε κάθε περίπτωση κάποιου Αριστερού φορέα, όχι με αντικειμενικό σκοπό τον κυβερνητισμό, αλλά την ηγεμονία στην Αριστερά. Το πιθανότερο, αν τελεσφορήσουν οι συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο, είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης να βρεθεί στο ιδιότυπο σχήμα διαρχίας που θα προκύψει. Έτσι θα ικανοποιήσει σε ένα βαθμό τις προσωπικές του επιδιώξεις, έστω και αν είναι αμφίβολο ότι θα βρίσκεται στην επόμενη βουλή.

Ο υπέρμαχος της Δραχμής Κατσανέβας, ο οποίος έχει ιδρύσει το κόμμα "Δραχμή Πέντε Αστέρων" θα είναι απλά μπαλαντέρ. Εξάλλου, από το 2012 είχε αναπτύξει παρασκηνιακές επαφές με τον Αλέκο Αλαβάνο, με σειρά επαφών στα βόρεια Προάστια της Αθήνας (Που αλλού;;;).

Πάντως οι δημοσκόποι εκτιμούν πως η κίνηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις εκλογές θα είναι σχετικά περιορισμένη με δεδομένο ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης που έχει μεγάλη δημοφιλία και διεμβολίζει επικίνδυνα δυναμικές ηλικίες είναι δύσκολο να συμπορευτεί με το κόμμα που επιχειρεί να συγκροτήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: