Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ! "Κρύφτηκαν" Καραμανλής, Σαμαράς και Μεϊμαράκης...


Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι βρίσκεται έγινε  κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, απουσία του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσαν ότι αποδέχονται τον ορισμό του Γιάννη Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν νωρίτερα, προκειμένου το κόμμα να πάει το συντομότερο ξανά σε εσωκομματικές εκλογές.

Η απουσία του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μπορεί να βοήθησε στην εκτόνωση όμως κατά την άποψη πολλών δείχνει και ότι οι βασικοί πρωταγωνιστές των εξελίξεων, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, επέλεξαν να "κρυφτούν" (στρουθοκαμηλίζοντας) για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πρωτοφανή κρίση που διαλύει τη ΝΔ... 

«Θεωρώ ότι ευθύνη έχουμε όλοι μας διότι δεν κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε την διεξαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών του κόμματος, το να ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι ανεύθυνο. Το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε την ενότητά μας. Γι’ αυτό ζητώ από τους τέσσερις υποψηφίους να χαμηλώσουν τους τόνους, ώστε να ξεφύγει η παράταξη από το τέλμα και το αδιέξοδο», τόνισε στην πρώτη του ομιλία ως μεταβατικού προέδρου της ΝΔ ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μεϊμαράκη και διαβεβαίωσε ότι έχει απόλυτη συναίσθηση του ρόλου του, προσθέτοντας ότι «δεν θα λειτουργήσω ούτε ως αντιπρόεδρος, ούτε ως προσωρινός πρόεδρος, θα λειτουργήσω ως στρατιώτης του κόμματος».
Αναφερόμενος στην αναβολή της εκλογής έκανε λόγο για «οργανωτικό φιάσκο το οποίο έπληξε την εικόνα και το κύρος της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ» σημειώνοντας ότι «δυστυχώς αντί να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι αντιπαράθεσης και εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την πληγωμένη αξιοπιστία της παράταξής μας».
Κυριάκος Μητσοτάκης: Την ενότητα θα τη διασφαλίσει η εκλογή νέου προέδρου
Την άμεση ολοκλήρωση της προεκλογικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δική του παρέμβαση και ζήτησε κάλπες το αργότερο στις 6 Δεκεμβρίου υπογραμμίζοντας ότι «η εκλογή νέου προέδρου θα διασφαλίσει την ενότητα». Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας με δύο μόνο άρθρα, ώστε να μην προσωποποιούνται οι διαφορές και δεύτερο να μην ζητείται η ανάμιξη των πρώην προέδρων και πρωθυπουργών στις εσωκομματικές διαφορές.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Εκλογές ακόμα και στις 5 Δεκεμβρίου

Ο κ. Τζιτζικώστας στην εισήγησή του ζήτησε εκ νέου συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να πέσουν οι τόνοι όπως είπε ενώ παράλληλα πρότεινε να γίνει το συντομότερο δυνατό μια συνδιάσκεψη που θα παρουσιαστούν οι θέσεις των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ. Παράλληλα αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη για τον κώδικα δεοντολογίας και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το ταχύτερο δυνατό ακόμα και στις 5 Δεκεμβρίου.

Άδωνις Γεωργιάδης: Να ψηφίσουμε κατά μίας συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Να αποφασίσει η ΚΟ ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης και συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο κ.Γεωργιάδης, δέχθηκε όμως κριτική κυρίως από τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Τζαβάρα για την πρόταση αυτή, στη λογική ότι δεν μπορεί η ΚΟ να δεσμεύσει σε αυτές τις συνθήκες τον όποιο επόμενο πρόεδρο του κόμματος.

Δύο προτάσεις σε ψηφοφορία
Σε ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις: Η μία αφορά παραίτηση της ΚΕΦΕ και εκλογή πεντεμελούς επιτροπής της ΚΟ που θα αναλάβει χρέη εφορευτικής και η δεύτερη πρόταση, που κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας, αφορά σε πάγωμα της διαδικασίας, σύγκληση τακτικού συνεδρίου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και εκλογή νέας ηγεσίας τον Απρίλιο. Με την πρόταση Δένδια συμφώνησαν οι Νικήτας Κακλαμάνης και Θόδωρος Καράογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: