Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η ήττα του Φιγιόν δείχνει την «προοπτική» του Κυριάκου Μητσοτάκη


Ας θυμηθούμε ότι όταν ο Φρανσουά Φιγιόν επελέγη ως υποψήφιος της κεντροδεξιάς στη Γαλλία, ο πρώτος που έσπευσε να τον συγχαρεί – πιστεύοντας ότι θα βάδισει στα χνάρια του – ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν διαβάσετε τις αναλύσεις σήμερα στη Γαλλία θα δείτε ότι ακόμα και οι πιο στενοί συνεργάτες του Φιγιόν ομολογούν ότι ο εκλεκτός τους έχασε το απόλυτο πλεονέκτημα που είχε επειδή έχασε το ηθικό πλεονέκτημα.  Δηλαδή, αποδείχτηκε ένας ψιλικατζής που εκμεταλλευόταν οικονομικά την γυναίκα του και τα παιδιά του και είπε ψέματα στο γαλλικό λαό αρνούμενός αρχικώς την αλήθεια.

Μήπως ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να θυμηθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ότι ο γαλλικός λαός δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές ευρωπαϊκές ευαισθησίες; Δηλαδή η στοιχειώδης εντιμότητα και ειλικρίνεια των πολιτικών του;  Και μήπως αν θέλει να έχει οποιαδήποτε προοπτική πρέπει να πει ευθέως στον ελληνικό λαό – και πριν ηχήσουν οι καμπάνες της δικαιοσύνης – ποια είναι η αλήθεια για το περιβάλλον του και ιδίως για την σύζυγό του και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες;

Ας αντιληφθεί ότι οι Γάλλοι πλήρωσαν τοις μετρητοίς τον Φιγιόν για πολύ λιγότερα πράγματα. Και ας θυμηθεί επίσης ότι ο ελληνικός λαός,  με τα βάσανα που έχει περάσει, είναι πολύ πιο ευαίσθητος από το γαλλικό λαό. Δεν πρόκειται να ανεχτεί τους πολιτικούς του να πλουτίζουν ασύστολα και εκείνος να ζει στην ανέχεια.

Κύριε Μητσοτάκη, με απλές λέξεις ας παραδειγματιστείτε από την τύχη του Φρανσουά Φιγιόν:  Ο τέως βέβαιος πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας πήγε στα αζήτητα επειδή εκμεταλλεύτηκε οικονομικά την οικογένεια του. Και σκεφτείτε επίσης ότι αυτό συνέβη μέσα σε μόλις τρεις μήνες. Άρα μέχρι να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα,  σκεφτείτε πόσο εύκολα μπορεί να εξανεμιστεί το πολιτικό σας πλεονέκτημα υπό το κυκλώπειο βάρος της απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: