Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΠΑΣΟΚ Ξαφνικός θάνατος για Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ: Αλλάζουν ονόματα, λογότυπα και ΑΦΜ - Ποιος δίνει την εντολή

  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ



Αλλάζουν λογότυπα και ΑΦΜ τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Kontranews".
Μετά από ισχυρές πιέσεις της τρόικας, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να κάνουν απαιτητά το σύνολο των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που αγγίζουν αθροιστικά γύρω στα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ, οδηγώντας τα δύο αυτά κόμματα σε ξαφνικό θάνατο.
Οι λεγόμενοι θεσμοί έχουν απαιτήσει να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πτωχεύσουν. Είναι η πρώτη φορά που πολιτικά κόμματα οδηγούνται στη χρεοκοπία και κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το νομικό καθεστώς που διέπει μια πτώχευση πολιτικού φορέα, ούτε τις ποινικές ή αστικές ευθύνες που αναλογούν στους ταμίες και τους Γενικούς Γραμματείς που υπέγραφαν τις δανειακές συμβάσεις.
Απαίτηση των δανειστών της χώρας είναι να σταματήσει ολοκληρωτικά ο δανεισμός κομμάτων σε μια περίοδο κατά την οποία έχει μειωθεί στο ελάχιστο και η κρατική χρηματοδότηση.
Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει τις ηγεσίες των δύο υπερχρεωμένων κομμάτων να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, θα πρέπει να αλλάξουν λογότυπα και ΑΦΜ. Το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα εγκαταλείψει τον ιστορικό τίτλο και θα μετονομαστεί σε Δημοκρατική Συμπαράταξη ή θα αποκτήσει κάποια άλλη νέα ονομασία στο επικείμενο συνέδριο.
Η ΝΔ, αναγκαστικά θα καταφύγει σε αντίστοιχη λύση, αλλάζοντας την ονομασία του κόμματος.
Στα προαπαιτούμενα της τρόικας περιλαμβάνεται και ο στραγγαλισμός των Μέσων Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση πιέζεται να νομοθετήσει την πλήρη κατάργηση της δανειοδότησης των Μέσων Ενημέρωσης. Όμως κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό, αφού τα Μέσα Ενημέρωσης είναι επιχειρήσεις και όχι πολιτικά κόμματα.
Για να ξεπεραστεί το συνταγματικό πρόβλημα δόθηκε ήδη αυστηρή οδηγία στους τραπεζίτες να σταματήσουν τις πιστωτικές γραμμές, σε εφημερίδες και κανάλια.
Αναγκαστικά διαμορφώνεται μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας σε εκδοτικές και τηλεοπτικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο.
Άλλωστε οι ξένοι τοκογλύφοι δεν θέλουν ισχυρά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά ελεγχόμενους μηχανισμούς προπαγάνδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: