Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η χώρα προχωρά. Προς τον γκρεμό...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=415569&h1=true


Αφού λοιπόν έδωσε ο Θεός και επέστρεψαν από τις διακοπές – που δεν θα έκαναν- στη κυβέρνηση, συνεδρίασαν την Πέμπτη τα κυβερνητικά όργανα για να καταλήξουν στο συμπέρασμα που είχαν καταλήξει και πέρυσι τέτοιο καιρό!

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, «η χώρα θα προχωρήσει και το πρόγραμμά της θα εφαρμοστεί».

Ακριβώς το ίδιο είχε δηλώσει και στις 20 Αυγούστου του 2010. Και στους επόμενους οκτώ μήνες, έκανε δύο ανασχηματισμούς, άλλαξε τρεις φορές το μνημόνιο για να ομολογήσει την Άνοιξη ότι το πρόγραμμά του απέτυχε…

Δυστυχώς το λεξιλόγιο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού δεν άλλαξε καθόλου μετά την καλοκαιρινή πολιτική ανάπαυλα.

Ο Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τίποτα από τα πλήθη των αγανακτισμένων που γέμιζαν μέχρι τον Ιούλιο τις πλατείες, ούτε από την οργή των υπολοίπων ελλήνων που όλο ακούνε για νέες δράσεις και αποτελεσματικά μέτρα και στην συνέχεια νιώθουν τους νέους φόρους στο πετσί τους.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ίδια ξύλινη γλώσσα και να εκπέμπει την ίδια «κούφια» και αστήρικτη αισιοδοξία, σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής της που οι πομπώδεις εκφράσεις και τα ευχολόγια ακουγόταν ευχάριστα.

Από τα τέλη Ιουνίου που η Ευρωπαϊκή Ένωση μας θωράκισε με πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα. Δεν έχει εφαρμοστεί ούτε μια διάταξη από τις τόσες που υποσχέθηκε η χώρα στις Βρυξέλλες.

Οι αποκρατικοποιήσεις έχουν κολλήσει. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν προχωρούν. Και η Τρόικα καταφθάνει την άλλη εβδομάδα για να ακούσει τις ίδιες δικαιολογίες από τους υπουργούς.

Θα περίμενε κανείς, ότι τουλάχιστον μετά τις διακοπές του Αυγούστου η κυβέρνηση θα άλλαζε βηματισμό. Θα γινόταν πιο αποφασιστική αλλά και πιο ειλικρινής με τους πολίτες.

Αλλά ξανακούμε τα ίδια. «Η χώρα προχωρά»…

Αμ δε που προχωρά... Η μάλλον προχωρά… Προς τον γκρεμό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: