Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

GAP, Το απόλυτο λάθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής

Επιτέλους γίνεται κατανοητό πως η αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι ανίκανη
Οι ……αναλυτές των περιβόητων think tank των υπογείων του state department αλλά και της CIA έκαναν για άλλη μια φορά τεράστιο λάθος. Υπερεκτίμησαν τις ικανότητες του πιο ανίκανου ανθρώπου, έλληνα πολιτικού. Γνώριζαν πως η μαριονέτα της ……..σοσιαλιστικής διεθνούς, ο δικός τους υπήκοος, ο γιός του μεγαλύτερου πράκτορα τους που κατάφερε να κρατά την «κακιά» αριστερά της Χώρας σε...
πολύ χαμηλά ποσοστά τόσα χρόνια, ήταν σχετικά περιορισμένης πνευματικής κατάστασης, αλλά αυτό ήταν υπέρ τους για την ……δουλειά που τον ήθελαν!
Ξέχασαν όμως το πιο σημαντικό στοιχείο: Η βλακεία, η ανικανότητα δεν έχει μέτρο. Δεν μπορείς να στηριχτείς στην ….ποσότητα της εγκεφαλικής ανεπάρκειας κάποιου ατόμου, που τον προωθείς για πρωθυπουργό του μελλοντικού προτεκτοράτου σου. Είναι βέβαια ελαφρυντικό πως ενεργούσαν υπό καθεστώς πανικού! Έβλεπαν πως ο Καραμανλής βρισκόταν πολύ κοντά στην απαγκίστρωση της Χώρας από την Αμερική. Έβλεπαν πως η ενεργειακή ανάδειξη της Ελλάδος ως σημαντικό εταίρο στην διακίνηση των υδρογονανθράκων, αλλά και στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της, που δειλά άρχιζε να απασχολεί τον πολιτικό σχεδιασμό της τότε εκτελεστικής εξουσίας, και αποφάσισαν την ενεργοποίηση του emergency σχεδίου της άτακτης απομάκρυνσης του Καραμανλή από την εξουσία.
Με απλά λόγια σκέφτηκαν πως είναι προτιμότερος οποιοσδήποτε από τον μη ελεγχόμενο Κώστα Καραμανλή. Εκεί μέσα στον πανικό τους δεν σκέφτηκαν την απαράβατη αρχή πως ο γόνος ενός ικανού ατόμου, δεν είναι απαραίτητα ικανός και αυτός! Ξεκίνησαν με τυμπανοκρουσίες και ιαχές την άνοδο του πιο ανίκανου πολιτικού της Ελληνικής πολιτικής Ιστορίας στην εξουσία δεχόμενοι πως θα ακολουθούσε κατά γράμμα το manual που του έδωσαν για να ακολουθήσει. Δεν σκέφτηκαν πως η ανικανότητα του ήταν τόση που ακόμα και τις έγγραφες εντολές τους ήταν τόσο πολύ ανίκανος να ακολουθήσει! Απέτυχε ακόμα και στα απλά. Δεν εφάρμοσε την απλή λογική της ανάγνωσης του σχεδίου. Φτάσαμε σήμερα να έχουμε ήδη την αποτυχία εφαρμογής του Μνημονίου 1, που έσπρωξε την χώρα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση, και το μόνο που κατάφερε ήταν την ολική απομάκρυνση των «τοξικών» ελληνικών ομολόγων από τις γερμανικές τράπεζες, για το οποίο άλλωστε και βραβεύθηκε! Ένα Μεσοπρόθεσμο που κατάφερε να καταρρακώσει τις Ελληνικές χρηματιστηριακές αξίες, την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους δικαίου, την ουσιαστική απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας, και την παράδοση ΕΙΡΗΝΙΚΑ της εκτελεστικής εξουσίας στους δανειστές μας! Η προσήλωση στο ραγιαδισμό της βαλκανικής νοοτροπίας του υποταγμένου ηλίθιου μικροαπατεώνα. Η βιτρίνα της απόλυτης βλακείας, που στο παρασκήνιο ο ……..αδελφόθεος Νικολάκης κλείνει τις μπίζνες των δις, ώστε η οικογένεια να έχει να …..επιβιώσει όταν τα ελικόπτερα των US Marines θα μεταφέρουν τους πρωταγωνιστές στις ………κρύες νύχτες της Minnesota!
Ζούμε λοιπόν το Βατερλό της εξωτερικής πολιτικής των ……συμμάχων μας. Ζούμε την αποθέωση της Ηλιθιότητας. Την απόλυτη κυριαρχία της λογικής των Ζαβών! Όλων αυτών που κάποτε η υγιής Ελληνική Κοινωνία τα αποκαλούσε περιπαικτικά: Αμερικανιές!
Ας συνέλθουν εκεί κάτω στην Συγγρού οι ηγεμόνες της ΝΔ! Το πασοκ ήταν και θα είναι πάντα απρόβλεπτο! Δεν υπάρχουν πιθανότητες συμφωνίας, ή συνεργασίας. Ο Παπανδρέου θεωρεί πως το κόμμα του είναι περιουσία του! Δεν παραδίνεται, δεν χαρίζεται, δεν συνεργάζεται! Απλά κάνει αυτό που πολύ καλά ξέρει: ΕΚΒΙΑΖΕΙ! Θέτει ψευδή διλλήματα. Προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, ανοχή και αν μπορεί ίσως να παρασύρει μαζί του τους πολιτικούς του αντιπάλους! Αφήστε τα μισόλογα κύριοι της ΝΔ. ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΥΘΕΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, στους Έλληνες που κάθονται απορημένοι να κοιτούν τα πρωτόγνωρα γεγονότα της υποτέλειας που τους επιβλήθηκε από τον Αναγνώστου, Τσολάκογλου, Ζαβό της Μάργκαρετ, για να κάνουν το παιχνίδι τους οι ξένες δυνάμεις. Το έργο της Ξενοκρατίας στην χώρα συνεχίζεται! Δείτε κύριοι της ΝΔ, τον ξεκάθαρο λόγο του Κώστα Καραμανλή στην προεκλογική περίοδο του 2009, πείτε, καταγγείλτε τον σαθρό λόγο του forest, εμφανιστείτε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, όλοι εσείς που θεωρείστε ως στελέχη, πρώην υπουργοί, αντιπρόεδροι, και μην αφήνετε τον Μπένυ να κατακλύζει την τηλεοπτική εικόνα με το …..βάρος του. Υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να μιλήσουν ευθύ λόγο! Κρατάτε σε δύσκολη εποχή μια στάση που μπορεί να στιγματισθεί! Δεν υπάρχουν πια τα περιθώρια. Αν δεν τον διώξετε με τις παρεμβάσεις σας, ο λαός θα σας θέσει στο ράφι, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του! Πάνε οι εποχές των δεδομένων ψηφοφόρων! Ο λόγος του Τσίπρα φαντάζει ως βάλσαμο στους κατατρεγμένους δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, από την κυβερνητική πολιτική των δύο τελευταίων χρόνων! ΞΥΠΝΑΤΕ πριν να είναι αργά.
Κύριοι της πρεσβείας, ενημερώστε πως το λάθος σας κομίζει πολλαπλότερα προβλήματα από αυτά που θέλατε να λύσετε! Ο χρόνος λιγοστεύει και ο χείμαρρος της λαϊκής δυσαρέσκειας θα αλλάξει ίσως τον Χάρτη της περιοχής όπως το ξέρατε! Επισημάνατε, στους ανώτερους σας: Ο GAP ήταν το κύκνειο λάθος της εξωτερικής σας πολιτικής!

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

Γι'αυτόν Χάρρυ που παρίστανε τον έξυπνο οτι είναι γνώστης τάχα της τεχνολογίας (προσπάθησε να περάσει το στύλ του συγχωρεμένου Στήβ Τζόμπς τρομάρα του),είχε πεί ο Ψυχίατρος-νευρολόγος Κλεάνθης Γρίβας σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης πρίν 2 χρόνια οτι κάποιος χάκερ είχε καταφέρει και του υπέκλεψε τα e-mail που έκανε με την μάνα του, όπου έλεγε πώς κατάφερε η οικογένεια τους και επέβαλε την δυναστεία Παπανδρέου στην Ελλάδα.