Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕΤΡΑ 8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ



Η τρόικα ζητάει μέτρα 8 δισ. ευρώ από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα συν 1,5 δισ. ευρώ παρεμβάσεις αντίστοιχου άμεσου αποτελέσματος.

Αυτό δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ο πρώην υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη στο υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Κουτρουμάνης επιβεβαίωσε ότι η διαφορά κυβέρνησης και τρόικας είναι 4 δισ. ευρώ και ότι από τα 7,5 δισ. ευρώ που δέχεται η τρόικα περίπου 7 δισ. ευρώ αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Επιπλέον των 7 δισ. ευρώ, προβλέπεται επιπλέον εξοικονόμηση 1 δισ, ευρώ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουτρουμάνη, από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, κάτι που ανεβάζει το συνολικό πακέτο από μισθούς συντάξεις επιδόματα στα 8 δισ. ευρώ.

Αλλά και επιπλέον των 8 δισ. ευρώ η τρόικα ζητεί σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη πρόσθετες εξοικονομήσεις αντίστοιχου άμεσου αποτελέσματος, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 9,5 δισ. ευρώ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τα λεμε ολα...συμφωνω να διωξουμε τον μαλακα,αλλα να μην νομιζει ο κοσμος οτι μολις το κανουμε θα διατηρησουμε τους μισθους μας,αυτα τα δυο ειναι διαφορετικα πραγματα

Ανώνυμος είπε...

εγο προτηνο να διοκσουμε προτα τους ενχοριους μαλακες που μας εφεραν αφτους τους μαλακες μαζη μαφτους να διοκσουμε ολα τα τσοντοκαναλα με τους ρουφιανους τσοντοδημοσιογραφους με τα αφεντηκατους και τελος παντο κσερετε κανεναν εληνα που να μην μαλακηζεται για να αποφηγη τα βασανα του γαμου που με τα δηκιατους πιος μπορη να ζηση με 500 εβρο τον μηνα αγαπητεμου φιλε χαρη πεσμου σε παρακαλο αν εχο δηκιο