Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Η ΔΗΜΑΡ




ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΕΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ  ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΕΜΕΤΙΚΟΥ ΝΕΟΥ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ ΤΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΡΕΛΗ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ;  ΡΕ ΣΑΠΙΑ ΜΥΑΛΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΡΕ ΓΛΟΙΩΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ; ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ  ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ;

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Η ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ
Ένα βήμα πριν τη διάσπαση βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ μετά την κατηγορηματική άρνηση (τουλάχιστον) τριών βουλευτών της να καταψηφίσουν τα οικονομικά μέτρα και την εξαγγελία δύο από αυτούς να ιδρύσουν τάση εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις για την αντιμετώπιση των Οδυσσέα Βουδούρη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Πάρι Μουτσινά, οι οποίοι δήλωσαν κατηγορηματικά και δημοσίως ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τα μέτρα.
Ταυτοχρόνως, οι κ. Βουδούρης και Μιχελογιαννάκης εξήγγειλαν τη συγκρότηση εσωκομματικής τάσης η οποία θα πάρει «σάρκα και οστά» στις 7 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή μελών της ΚΕ και στελεχών τοπικών οργανώσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την τάση θα συνταχθεί και ο κ. Μουτσινάς. Αρχικώς ο κ. Κουβέλης σκεφτόταν να μην θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και με τον τρόπο αυτό να αποφύγει τον σκόπελο.
Με την συγκεκριμένη πολιτική, συμφωνούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως οι Σπύρος Λυκούδης και Ανδρέας Νεφελούδης. Ωστόσο, ο υπεύθυνος διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης τάχθηκε υπέρ του να τηρηθεί σκληρή κομματική πειθαρχία και στην περίπτωση που υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι καταψηφίσουν, να προχωρήσουν σε διαγραφές.
Με την άποψη Μπίστη συντάχθηκαν οι Ανδρέας Παπαδόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης και Γιάννης Μεϊμάρογλου και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Φώτης Κουβέλης άρχισε να γέρνει υπέρ της άποψης να υπάρξει ενιαία κομματική στάση και πειθαρχία.
Αν τελικά υιοθετηθεί η σκληρή γραμμή, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε διάσπαση. Απλά αυτή την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί το εύρος της, μιας και είναι άγνωστη η στάση άλλων βουλευτών, όπως ο Γιάννης Πανούσης, οι οποίοι προβληματίζονται κρατώντας κλειστά τα χαρτιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: