Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ... ΑΣ ΔΡΑΣΕΙ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...



ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΗ ΤΕΝΤΕ, ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ, ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ, ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαπίλα
from πιτσιρίκος by Pitsirikos
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαφθορά των πολιτικών -με αφορμή το σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται οι Λιάπης, Μεϊμαράκης και Βουλγαράκης-, η Αλέκα Παπαρήγα είπε: «Αυτό το αστικό πολιτικό σύστημα έχει κυριολεκτικά σαπίσει. Και βέβαια, όταν σαπίζει ένα σύστημα επηρεάζει και τους πολιτικούς, αρκετούς πολιτικούς ή λιγότερους, επηρεάζει όμως. Από εκεί και πέρα και με τα συγκεκριμένα ονόματα πρέπει να γίνει έρευνα. Εάν προκύψει ζήτημα, τότε βεβαίως πρέπει να ασχοληθεί και η Βουλή με βάση τους ισχύοντες νόμους. Όμως να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Πολλές φορές η ανάδειξη της σαπίλας των προσώπων γίνεται ακριβώς για να βγάλει αναμάρτητο το σύστημα. Εμείς θεωρούμε ότι τα πρόσωπα πρέπει να τιμωρούνται, αλλά ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι το σύστημα είναι αμαρτωλό από τη φύση του και πρέπει να το ανατρέψει ο λαός».

Είναι δύσκολο να διαφωνήσεις με την τοποθέτηση της κυρίας Παπαρήγα. Προσωπικά, θεωρώ πως κάνει σχεδόν πάντα τις καλύτερες αναλύσεις για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση.

Επίσης, είναι ψύχραιμη. Ακόμα και μετά την πτώση του ποσοστού του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές, οι τοποθετήσεις της είναι καίριες και ακριβείς. Διαβάστε τις δηλώσεις της και μάλλον θα συμφωνήσετε.

Το θέμα μου με την κυρία Παπαρήγα είναι πως δεν είναι πολιτική αναλύτρια. Είναι Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ. Οπότε, οι εύστοχες παρατηρήσεις και αναλύσεις δεν μου αρκούν.

Αφήνω κατά μέρος το γεγονός ότι ακόμα και το ΚΚΕ είναι αστικό πολιτικό κόμμα, και θέλω να κάνω μια παρατήρηση στην Αλέκα Παπαρήγα και σε όλους τους πολιτικούς, με αφορμή την ανωτέρω δήλωση και διαπίστωση:

Ναι, το αστικό πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει. Αλλά, αν κρίνουμε από τις τελευταίες εκλογές, το σάπιο πολιτικό σύστημα έχει ακόμα την αποδοχή της πλειοψηφίας των πολιτών.

Άρα, δεν έχει σαπίσει μόνο το αστικό πολιτικό σύστημα. Έχει σαπίσει και μεγάλο μέρος των πολιτών.

Αυτό η κυρία Παπαρήγα δεν το είπε. Ο «λαός» είναι ιερός για το ΚΚΕ. Και όχι μόνο για το ΚΚΕ. Συνεχίζουν τα κόμματα να μιλάνε για λαό – «λαός» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «μάζα»- και όχι για πολίτες. Σαν μάζα είμαστε πιο βολικοί.

Θα παραδεχτώ και θα υμνήσω τον πολιτικό που θα βγει και θα πει «Έλληνες, έχετε σαπίσει». Όχι για να αθωώσει τον σάπιο εαυτό του – «είστε όλοι σάπιοι, άρα δεν πειράζει που είμαι κι εγώ»- αλλά επειδή θα είναι απόλυτα ειλικρινής.

Καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο να αλλάξεις «λαό», οπότε είναι πιο εύκολο να εναλλάσσεις πολιτικούς στην εξουσία. Για να μην αλλάξει ποτέ τίποτα.

Σάπισε το πολιτικό σύστημα, σάπισε και μεγάλο μέρος των πολιτών. Για το συμπέρασμα, θα παραφράσω τον Άκη Πάνου: Δεν είναι εύκολο ν’ αλλάξεις, όταν σαπίσεις εντελώς

Ανώνυμος είπε...

http://zoidosia.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html