Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Στημένο παιχνίδι από την συγκυβέρνηση»

|
«Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για γεγονός «πρωτοφανές, σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης», αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ και τόνισε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά φέρει ακέραια την ευθύνη, διότι με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάλυση της δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής, και μάλιστα μονοπωλιακά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τα τρια κόμματα της συγκυβέρνησης για «συμπαιγνία και στημένο παιχνίδι» και χαρακτήρισε τους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη «δεκανίκια του κ. Σαμαρά που κρύβονται πίσω από τις λέξεις, δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση», τονίζοντας ότι «αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης».

Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας και δεν έχει να κάνει με μικροκομματικές σκοπιμότητες, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε «κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Να δουν στο πρόσωπό τους το δικό τους μέλλον, αν τώρα δεν σταματήσουμε τη βαρβαρότητα και την εκτροπή».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στημένο Αλέξη μου,στημένο αγόρι μου το παιχνίδι, αν δεν ήτανε στημένο με μία απεργία διαρκείας ... και όχι εικοσιτετράωρες με πορείες ΜΑΤ καπνογόνα και αποκλεισμούς οδών για τηλεοπτικό υπερθέαμα, θα τους είχατε ρίξει. Στημένο Αλέξη αγόρι μου το παιχνίδι,όλοι το ξέρουν μα δεν τολμούν ούτε στον εαυτό τους να το ομολογήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι πορείες δεν έχουν λύσει δεν λύνουν και δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα,κυρίως όταν έχουν σαν πυρήνα τους εικοσιτετράωρες η σαρανταοκτάωρες απεργίες. Οι πορείες είναι το ευγενές άθλημα της κατ ευφημισμόν αριστεράς στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΕ ΑΛΕΞΗ.ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ?