Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κώστας Λαπαβίτσας: "Η κυβέρνηση θα σπαταλήσει 400 εκατ. για να ζητήσει τη ψήφο στις ευρωεκλογές"

 Ο καθηγητής Οικονομικών, Κώστας Λαπαβίτσας, μιλά στο Κόκκινο για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.    Πυροτέχνημα με σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να βγεί για δανεισμό στις αγορές, μιλώντας στο Κόκκινο ο καθηγητής οικονομικών, Κώστας Λαπαβίτσας

Τόνισε πως αυτό "θα κοστίσει τουλάχιστον 40 εκατ ευρώ για κάθε δις ευρώ που δανειζόμαστε. Δηλαδή για πέντε χρόνια θα έχουμε 400 εκατ. τα οποία η κυβέρνηση είναι διατιθεμένη...
να σπαταλήσει για να ζητήσει τη ψήφο στις ευρωεκλογές".

"Είναι μια κυνική διαχείριση που δείχνει οτι δεν έχει αλλάξει τίποτα στο επίπεδο πολιτικής και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα που καθορίζουν την οικονομία. Απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό σε μια χώρα με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας την στιγμή που τα υπόλοιπα στοιχεία όπως οι εξαγωγές δείχνουν πως οχι μονο δεν έχουμε success story αλλά βρισκόμαστε μπροστά στη κατάρρευση" δήλωσε ο Κ. Λαπαβίτσας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα, εδώ μιλάμε για μια χώρα όπου κάθε είδους μαύρη μαυρίλα ζει και βασιλεύει χρόνια τώρα. Για μια χώρα που από την εποχή της ...ανεξαρτησίας της από την Τουρκιά εδώ και διακόσια σχεδόν χρόνια, δεν κατάφερε να στήσει υγιές σύστημα διακυβέρνησης. Για μια χώρα, όπου οι πολλοί αράζουν πάντα στην άγνοια και στην απολίτικη σκέψη και δράση τους και οι λίγοι -ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί- αγωνίζονται μόνιμα και ταλαιπωρούν τη ζωή τους, έως την χάνουν. Και αυτό που εξοργίζει περισσότερο είναι ότι οι Έλληνες δεν μαθαίνουν από τα λάθη, τα πάθη, τα ελαττώματα τους! Δεν μαθαίνουν, για να προχωρήσουν καλυτερεύοντας την ζωή της χώρας τους.

Ανώνυμος είπε...

επειδή συνεχώς αναπαράγεται ότι ο κόσμος φταίει που δεν αλλάζουν τα πράγματα,ο λαός φταίει για τις ηγεσίες του ,κι αλλα παρόμοια ,να φέρω το παράδειγμα της Rwssias.o ίδιος λαός είχε αρχηγό τον Γιέλτσιν(και είδαμε όλοι πως υπέφεραν οι ρώσοι),κι ο ίδιος λαός τον Πούτιν ,που ξανάδωσε το κύρος και την αίγλη στη χωρα του.μήπως ο λαός ανέβασε τον πούτιν στην εξουσία?όχι φυσικά.