Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

15% η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ (BINTEO)

Ο Αντώνης Σαμαράς

«Αντιμέτωποι με τον όλεθρο στο Μέγαρο Μαξίμου»

Πανικός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στη λεωφόρο Συγγρού από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που επεξεργάζονται οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με την σαρωτική ήττα να θεωρείται βέβαιη και τους δημοσκόπους να είναι προβληματισμένοι για το αν οι μετρήσεις που δίνουν στη δημοσιότητα ανταποκρίνονται στην ρευστότητα που διαπιστώνεται σε ότι αφορά την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, στα επιτελεία της κυβέρνησης στοχεύουν πλέον στην μείωση της διαφοράς.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην εκπομπή "Απαγορευμένος Λαβύρινθος" της ΕΡΤ3, ο καθηγητής και επιστημονικός σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC, Χριστόφορος Βερναρδάκης για το εύρος της διαφοράς που θα ενδέχεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία την βραδιά των ευρωεκλογών, μιας διαφοράς που μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 15%.

 Ο κ. Βερναρδάκης, εκτίμησε ότι αν έχουμε μια κανονική συμμετοχή στις εκλογές δηλαδή στα επίπεδα του 70-75% τότε ξέρουμε και που δεν θα κατευθυνθεί αυτή η οργή. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις είναι πιο ασφαλείς, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να αναμένεται να κυμανθεί στα επιπεδα του 2,5 – 3% πολύ πιθανόν και πιο κάτω, ενώ την ΕΛΙΑ στα επίπεδα του 5-5,5% Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, το ποσοστό της ΝΔ  μπορεί να κυμανθεί από το 18 εως το 25% ανάλογα με το πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές. Αναφορικά με τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, η διαφορά, όπως είπε, μπορεί να κυμανθεί απο 3 ως 15 μονάδες και όπως σημείωσε “μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι τέτοια η ρευστότητα που το δικαιολογεί”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλων αναλυτών η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει στις επικείμενες ευρωεκλογές το 13%, αντιμετωπίζοντας σοβαρό κίνδυνο τόσο από τη Χρυσή Αυγή, όσο και από το Ποτάμι. 

Και βέβαια ΣΟΚ και ΔΕΟΣ προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου δημοσκοπήσεις όπως αυτή για την Μαγνησία όπου η ΝΔ εμφανίζεται να χάνει στη Μαγνησία με 7,5% (τον Ιούνιο του '12 την έχασε με 3% από το Σύριζα) και όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές στο παρασκήνιο, αυτή είναι η εικόνα που παρατηρείται στις περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.  Και βέβαια όπως λένε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το οποίο αναμένεται να είναι σαρωτικό σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά θα δρομολογήσει εξελίξεις και πιθανότατα γρήγορη πτώση της κυβέρνησης και προκήρυξη εθνικών εκλογών, δεδομένου ότι ούτε η ΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ) αναμένεται να διασωθεί. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί από το 1:09:00 μέχρι 1:27:00


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ η μόνη επιλογή η Ελλάδα να βρεί την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της ξανά και ο ΛΑΟΣ της !

Αυτά τα λαμόγια της ΝΔ και τους ΠΑΣΟΚ όλους τους κλέφτες που φάγαν τόσα χρόνια καιρός να τιμωρηθούν κατέστρεψαν μια περήφανη χώρα.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΤ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

manos είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΖΑΚΗ, ΤΑ ΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΗΣΟΥΝ ΙΣΩΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ......ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.....ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 300, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΔΙΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.... Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΕΠΑΜ.... ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1831 ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΕΘΝIΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ, ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΜΠΛΕ,ΠΡΑΣΙΝΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΚΙΤΡΙΝΕΣ, ΜΑΥΡEΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ......ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ......ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ......ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΓΧΡΟΝΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ..!!! ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ. http://epamhellas.gr/

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους σωζει τίποτα και,
ο πανικος ειναι ο χειρότερος σύμβουλος.