Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Αγρίνιο, ενώ απηύθυνε κάλεσμα «ανατροπής» με την ψήφο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.
«Κράτος και παρακράτος, Βενιζέλος και Σαμαράς, νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί, ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό να φτάσουν ακόμα και στα άκρα, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία» επεσήμανε, προσθέτοντας πως «θα συμπεριφερθούν όπως κάθε καθεστώς που όταν πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο».
Αφού έκανε λόγο για φτωχοποίηση της  χώρας, τόνισε πως τα «μνημόνια πριν διαλύσουν την οικονομία,  επιχειρούν να σκοτώσουν την δημοκρατία», αναφέροντας χαρακτηριστικά  πως η «Βουλή έχει μετατραπεί σε εργαλειοθήκη των δανειστών, και ο πρωθυπουργός είναι κρυπτόμενος και εξαφανισμένος».
Παράλληλα σημείωσε πως η «Συνταγματική νομιμότητα παραβιάζεται διαρκώς», ενώ μίλησε και για «προληπτική λογοκρισία και απαγορεύσεις συναθροίσεων».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το Μέγαρο Μαξίμου «μετατράπηκε σε ακροδεξιά γιάφκα, συναντήσεων και συνεννοήσεων με τους νεοναζί που η μισή κυβέρνηση και το περιβάλλον Σαμαρά τους ήθελε συγκυβερνήτες».
Έκανε λόγο παράλληλα για «τρίτο μνημόνιο», το οποίο όπως επεσήμανε «είναι ήδη έτοιμο» και κατηγόρησε όσους λένε πως δεν θα επιβληθεί, μιλώντας χαρακτηριστικά για «ψέμα απελπισίας».
«Τα μνημόνια, είναι οδικός χάρτης της υποδούλωσης, της  φτώχειας, της καταστροφής εκατομμυρίων ανθρώπων, της ανεργίας, της κατάρρευσης, της απελπισίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:
«Αν η Ελλάδα δεν απαλλαγεί με τους αγώνες και τη ψήφο του λαού μας από τα μνημόνια, θα πάψει απλούστατα να υπάρχει στο χάρτη των δημοκρατικών κρατών».
Σχετικά με τις επόμενες εκλογές τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει απέναντί του «για άλλη μια φορά όλο το ευρωπαϊκό και διεθνές κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό λόμπι».
«Θα έχουμε απέναντί μας, την ίδια τη κ. Μέρκελ και τη κυβέρνησή της» είπε και συνέχισε λέγοντας πως πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «η μόνη εξέλιξη που μπορεί να της χαλάσει το σχέδιο να μετατρέψει τον ευρωπαϊκό Νότο σε μια ειδική οικονομική ζώνη φτηνής και επισφαλούς εργασίας».
Σε αυτό το λόγο απέδωσε την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, λέγοντας πως «έσπευσε για άλλη μια φορά να έρθει στην Ελλάδα να υποστηρίξει όπως μπορεί τον εδώ αντιπρόσωπό της, τον κ. Σαμαρά».
Αιχμές άφησε παράλληλα τόσο για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, όσο και για την Ελιά.
«Έφτιαξαν ποτάμια, φύτεψαν ελιές για να ανακόψουν το ρεύμα της ανατροπής, για να χτυπήσουν την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις» είπε προσθέτοντας ότι «έφτιαξαν σχήματα για να στηρίξουν το παλιό και τα έντυσαν με τα ρούχα του καινούργιου για να φαίνονται πιο ελκυστικά» είπε χαρακτηριστικά.
Μίλησε εξάλλου για την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της γεωργίας, κάνοντας λόγο για μεταρρυθμίσεις «διάλυσης του κ. Σαμαρά, του κ. Στουρνάρα» οι οποίες «έφτασαν μέχρι και το τελευταίο χωριό, το τελευταίο χωράφι, το τελευταίο μαντρί».
«Οι αγρότες έζησαν για αιώνες την τουρκοκρατία. Τώρα ζουν την τροϊκοκρατία. Τώρα η ζωή τους είναι στα χέρια της τράπεζας που κατάπιε την αγροτική».
«Δεν ξέρει κανείς με όλα αυτά αν απλώς θέλουν τους αγρότες γονατισμένους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή που πνίγουν τους αγρότες στους φόρους, ορκίζονται στην ανάπτυξη και στην πρωτογενή παραγωγή».