Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ενωμοτάρχης Σαμαράς, διατάξτε!



Μια πυγμή την έχει όμως ο Αντώνης Σαμαράς, ε; Δεν θα επιτρέψω σε λαϊκιστές να εμποδίσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε από το Στρασβούργο, σχετικά με τις αντιδράσεις για τη "μικρή ΔΕΗ". Προσέξτε τον προσωπικό τόνο: Δεν θα επιτρέψω. Προσέξτε τον χαρακτηρισμό του εχθρού: Λαϊκιστές. Προσέξτε τον εξωραϊσμό του όλου εγχειρήματος: Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Από κοντά και η Σοφία Βούλτεψη: Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα! Αυτηνής, όπως βλέπετε, δεν της φταίνε μόνο οι λαϊκιστές, αλλά το πάει παραπέρα το πράγμα - της φταίνε  γενικώς οι συνδικαλιστές. Και διαδηλώνει την απόφαση της κυβέρνησης να μη γίνει...
η χώρα όμηρός τους. Των συνδικαλιστών! Διότι, όπως εξηγούν άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, η ΔΕΗ είναι ένα από τα δώδεκα προαπαιτούμενα των δανειστών. Συνεπώς λύστε τα σκυλιά.
Δεν είναι πάγκαλοι όλοι τους; Μπροστά στην τρόικα κάθονται σούζα. Μπροστά σε κείνους που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε όμηρο του χρέους κάθονται σούζα. Μπροστά στους εκβιασμούς του Σόιμπλε κάθονται σούζα. Αλλά μπροστά στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, στις καθαρίστριες, στους λαϊκιστές εν γένει, δείχνουν δόντια μόλις δοθεί το παράγγελμα: Παρ 'τους, Αντώνη. Και κοκορεύονται -δεν θα επιτρέψω!- αυτοί που τα επιτρέπουν όλα, αρκεί να είναι προαπαιτούμενα των δανειστών. Και απαιτούμενα των νταβατζήδων - έτσι τους είπε ο δικός τους Καραμανλής.
Και σένα, ρε φίλε, ποιος σου επέτρεψε να ξεπουλήσεις τη ΔΕΗ; Ποιος σου ανέθεσε να ξεπουλήσεις τη χώρα; Πού το βρήκες το δικαίωμα να απειλείς και μάλιστα με ύφος Μπαϊρακτάρη; 20% και κάτι λίγα του ελληνικού λαού σε ψήφισαν, ή όχι; Κι άλλο 8% χωρίς κάτι λίγα τον εταίρο σου, ή όχι; Πώς λοιπόν κάνεις ό,τι κάνεις και λες ό,τι λες; Τα τρία τέταρτα παρά κάτι λίγα των Ελλήνων σας έχουν καταψηφίσει, καταδικάσει, σιχτιρίσει εκλογικά και πολιτικά. Πώς πουλάτε τη δική τους περιουσία και κάνετε και τον λιονταρή από πάνω;
Το θέμα δεν είναι μόνο η "μικρή ΔΕΗ", όπως καταλαβαίνετε. Είναι η μικρή δημοκρατία, έτσι που την έχουν καταντήσει. Είναι οι μικροί πολιτικοί - δειλοί και προαπαιτούμενοι. Είναι η κυβέρνηση των μικρών, που λειτουργεί σαν χωροφύλακας των δανειστών: Ενωμοτάρχης Αντώνιος Σαμαράς, διατάξτε. Και θα είναι η μικρή και μαραζωμένη Ελλάδα αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Καρτερός Θανάσης από avgi, μοντάζ Γρέκι

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ισόβια, παρέα με τους απριλιανούς. Αλλά ο λαός στα μπάνια του.

Ανώνυμος είπε...

Τη να επιτρέψεις ρε βλαμενο του 4%.
Πιος ρου έδωσε το δικαίωμα να μπουρδολογεις.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ Ενωμοτάρχης,
νοματάρχης ειναι το σωστό,
ετσι φωνάζαν επι χούντας τον Καρδιτσιώτη που φακέλωνε το κοσμάκη.