Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ


Η καραμέλα της Αμφίπολης


Μας έβαλαν πάλι, χθες, 28η Οκτωβρίου, να περιμένουμε τις φοβερές και τρομερές ανακοινώσεις που θα γίνονταν για τον τάφο στην Αμφίπολη.
Για να ακούσουμε, όμως, πάλι τα ίδια. «Δεν ξέρουμε ακόμα», «κάτι κρύβεται κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου», «θα σας πούμε όταν προχωρήσουμε» και άλλα τέτοια αδιάφορα και πολύ πολύ γνωστά.
Δηλαδή η μούφα, της μούφα, ω μούφα.
Και κάπως έτσι πιστεύουν ότι μπορούμε να ξεχάσουμε τα οικονομικά μας αδιέξοδα, τα κάγκελα στις παρελάσεις και την απαγόρευση στους γονείς να καμαρώσουν τα παιδιά τους, το σενάριο εθνικού κινδύνου που στήνουν οι Τούρκοι στην Κύπρο και πετώντας πάνω από τα νησιά μας, το ότι έπιασαν τα κρύα και δεν μπορούμε να αγοράσουμε πετρέλαιο, τον ΕΝΦΙΑ που μας έχει τρελάνει και όλα αυτά, τέλος πάντων, που είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα της ζωής μας και όχι οι θριαμβολογίες για πλεονάσματα και επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στα τεστ αντοχής.
Και το παραμύθι για την Αμφίπολη καλά κρατεί και έτσι απορροφά μεγάλο μέρος της προσοχής μας καθημερινά, λειτουργώντας και σαν απορροφητικό σφουγγάρι που σβήνει μέρος του θυμού μας και της αγωνίας μας για την επόμενη μέρα.
Η κυβέρνηση και οι παπαγάλοι της ανακάλυψαν, έτσι, έναν ωραίο τρόπο να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινής μας ζωής και της χώρας μας.
Μέχρι που να σηκωθεί από τον τάφο της Αμφίπολης ο Κάσσανδρος, ο Ηφαιστίωνας ή και ο Μέγας Αλέξανδρος (λέμε τώρα) και να μας πάρουν στο κυνήγι όλους, για αυτήν την παρατεταμένη εθνική μας ύπνωση.
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η εβραιοπαναγια η σουμελα θα διορθωση τα παντα χαρρυ. εχε υπομονη, ακομη 100 χρονια και θα ερθη ο εβραιοχριστοσ να σας σωση

Ανώνυμος είπε...

άσε μας ρε χαρδαβέλλα, μας κάνεις και εσύ τον άγιο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ;
ΕΚΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΑΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και Χαρδαβέλλας τώρα στο "οπλοστάσιο" του Χάρρυ! Πριν τρεις-τέσσερις εβδομάδες ο ίδιος ο Χαρδαβέλλας οργάνωνε τον αποπροσανατολισμό στον RealFM με αναγγελίες για φοβερά και τρομερά ευρήματα στο ναυάγιο των Κυθήρων και έκανε τον ντόρο διαφημίζοντας συνέντευξη με δύτη - που όμως δεν μπορούσε να αποκαλύψει τίποτα, είχε δεσμευτεί βλέπετε -... Τώρα ο γνωστός Χαρδαβέλλας εξανίσταται... Αυτό δεν είναι παράξενο. Το παράξενο είναι ότι ο Χάρρυ Κλυνν τον θεωρεί αξιόπιστο και μας τον μοστράρει.