Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

 
 
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 
 
Ειδικά μετά την μεταπολίτευση, όλοι όσοι κυβέρνησαν ετούτο τον ευλογημένο τόπο, υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ασύστολα προεκλογικά και ανεφάρμοστα ψεύδη. Πολλές φορές δε, αυτή η εξαπάτηση άγγιξε τα όρια της διαστροφής και της παράκρουσης, μετατρέποντας τον πολιτικό που διεκδικούσε την διακυβέρνηση της Πατρίδος μας, από άκακο φαινομενικά αρνάκι, σε αιμοσταγή λύκο, όταν αναλάμβανε την Εξουσία. Ποτέ μα ποτέ δεν..
εφάρμοσαν κατά το ελάχιστο τα προεκλογικά τους προγράμματα – με τα οποία τους επέλεγε ο λαός - και όταν η κυβερνητική τους αποτυχία αντανακλούσε σε μειωμένα δημοσκοπικά αποτελέσματα, αυτοί χωρίς ίχνος εγωισμού, περηφάνιας και ευθύνης, προσπαθούσαν συνεπικουρούμενοι και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, να πείθουν το λαό πως εκείνος τους εξέλεξε και βεβαίως έχουν την δεδηλωμένη διακυβέρνησης της χώρας.
            Όμως, η πολιτική ιστορία της Ελλάδος θα καταγράψει ως τους μεγαλύτερους πολιτικούς τσαρλατάνους, τον Γεώργιο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά. Και εάν ο Γιώργος Παπανδρέου υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών με την εγκληματική προεκλογική του ρύση “λεφτά υπάρχουν”, ο Αντώνης Σαμαράς σίγουρα θα έπαιρνε το πρώτο “βραβείο” Πρωθυπουργού, γιατί καθημερινά ακυρώνει – διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό!!    
            Πιο συγκεκριμένα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπουργός της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου εμπνεύστηκε την επιβολή “χαρατσιού” στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να εισρεύσει σίγουρο χρήμα στα άδεια Ταμεία του ελληνικού Δημοσίου, που οι ίδιοι είχαν κατακλέψει. Η υπόσχεση-δέσμευση ήταν η επιβολή αυτού του φόρου να είναι εφάπαξ. Αυτό το “χαράτσι” όμως, έγινε επαναλαμβανόμενο και τελικά η κατοχική δοσιλογική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το μετέτρεψε σε μόνιμο, μέσω της θέσπισης του ληστρικού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Επιπρόσθετα, θριαμβολογούν πως έχουν πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δις ευρώ, που θα το διαθέσουν σε ευπαθή στρώματα της κοινωνίας μας. Ένα πρωτογενές πλεόνασμα που είναι πλασματικό από τη στιγμή που δεν γίνεται συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο, παρά μόνο εισπράττουν χωρίς να αποδίδουν τα οφειλόμενα στους ιδιώτες. Όταν, όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, περιμένουν για να πάρουν τη σύνταξή τους από 6 – 30 μήνες, για δε την επικουρική θα περιμένουν άνω των 4 ετών. Όταν, όταν….
            Ωστόσο, διαβάστε με ιδιαίτερη προσοχή τι ακριβώς ισχυριζόταν και τι υποσχόταν ο Αντώνης Σαμαράς από του βήματος της 76ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «…Και έτσι ακούσαμε από το βήμα αυτό την περασμένη Κυριακή το έκτο χαράτσι στα ακίνητα μέσα σε ενάμιση χρόνο! Το οποίο μάλιστα θα είναι διπλάσιο απ΄ όσο μας είπαν στην αρχή. Και καλούνται να το πληρώσουν οι άνεργοι και οι ανήμποροι, υπό την άμεση απειλή να τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα! Τι είναι αυτό; Δεν είναι πλήρης ομολογία αποτυχίας; Δεν είναι ομολογία αδιεξόδου; Δεν θα χειροτερέψει την κρίση; Θέλουν να μας πουν ότι όλα πηγαίνουν καλά; Κι ότι τώρα, με τους νέους ατέλειωτους φόρους που θα πληρώσουμε, θα βγάλουμε και …“πρωτογενή πλεονάσματα” του χρόνου; Και θέλουν να το πιστέψουμε; Πως θα βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα; Με την ύφεση να βαθαίνει; Με το δημόσιο να μην πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του; Αυτό θέλουν να πιστέψουμε; Οι ίδιοι το πιστεύουν; Δεν νομίζω…».
            Έτσι, πιστεύω θα συμφωνήσετε στον απόλυτο πρόστυχο παραλογισμό του Αντώνη Σαμαρά. Όμως, έχουμε και συνέχεια!! Αυτός ο ολίγιστος Πρωθυπουργός δημιούργησε το ΤΑΙΠΕΔ, διά μέσω του οποίου εκποιείται όλη η δημόσια περιουσία της Πατρίδος μας, πολύ πιο κάτω από την πραγματική της αξία. Σε ορισμένες δε, περιπτώσεις εκποιούνται τμήματα της ελληνικής επικράτειας που έχουν στρατηγική θέση για την Εθνική μας ακεραιότητα. Για την ιστορία, το ΤΑΙΠΕΔ συστάθηκε την 1η Ιουλίου 2011 και η διάρκειά του είναι για 6 χρόνια. Μπορεί βέβαια, να παραταθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Στο Ταμείο μεταφέρθηκαν τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και θα μεταφερθούν όσα ακόμη περιουσιακά στοιχεία αποφασιστεί από το Κράτος.
            Όμως, τι ισχυριζόταν, προκειμένου να αναρριχηθεί στην “καρέκλα” της Εξουσίας ο Αντώνης Σαμαράς; «…Έχουμε δυνατότητες ανεκμετάλλευτες. Και πλούτο αναξιοποίητο. Μέχρι σήμερα…Δεν είναι η Ελλάδα “Ψωροκώσταινα”! Κι εμείς οι Έλληνες Μπορούμε! Τέρμα αυτά τα συμπλέγματα μοιρολατρίας…Μόνο η αξία της γνωστής δημόσιας περιουσίας μας είναι όση περίπου το συνολικό χρέος μας! Αυτό για το οποίο μας χλευάζουν σήμερα οι “καλοθελητές”, δεν θα ήταν πρόβλημα καθόλου, αν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο μας…Λέω να τον αξιοποιήσουμε. Όχι να τον ξεπουλήσουμε! Γιατί αν τον ξεπουλήσουμε τώρα, κοψοχρονιά, δεν θα καταφέρομε να βγούμε από την κρίση. Και δεν θα μας έχει μείνει τίποτε μετά, να στηριχθούμε πάνω του…».
            Οσονούπω, έχοντας κατά νου ως εικόνα το χθες και το σήμερα του Αντώνη Σαμαρά, σε τι σκέψεις θα καταλήγατε. Πως πρόκειται τουλάχιστον, για πολιτική αλητεία; Ναι ή όχι;
            Είναι τόσα πολλά τα παραδείγματα της πολιτικής μετάλλαξης αυτού του ανδρός, που θα απαιτούνταν επί μέρες, σελίδες ολόκληρες να γράφουμε για να απαριθμούμε τα “κατορθώματά” του!! Ωστόσο, θα ήθελα να κλείσω για σήμερα, με ένα ακόμη απόσπασμα από εκείνη την ομιλία στην 76η ΔΕΘ: «…Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Όπως η φορολογική μεταρρύθμιση. Που σημαίνει, πρώτα από όλα να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Δηλαδή, να πληρώνουν όλοι! Αλλά για να πληρώνουν όλοι, πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές…Απαιτείται ευέλικτος φορολογικός μηχανισμός, ώστε το δημόσιο να αντλεί έσοδα που ξέρει ότι παράγονται, χωρίς να εξαντλεί την επιχείρηση. Κι ακόμα να γίνει επιτέλους πράξη ο συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο. Οι φορολογικές επιδρομές μείωσαν τελικά τα έσοδα, αύξησαν τα ελλείμματα. Προτείνουμε να αντιστραφεί αυτή η καταστροφική πολιτική! Γιατί τώρα ποιος να επενδύσει σε μια χώρα που υπερφορολογεί ό,τι αναπνέει και ό,τι κινείται; Εμείς τους προτείνουμε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για να μπορέσει το κράτος να εισπράξει…Τώρα οι εταιρείες φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε δίπλα, σε γειτονικές χώρες με πολύ χαμηλότερους φόρους. Κι όσες δεν μπορούν να φύγουν, κλείνουν. Αυτή τη στιγμή με τα απανωτά χαράτσια, πνίγουν κυριολεκτικά και τις ελάχιστες κερδοφόρες επιχειρήσεις που έχουν μείνει. Και φέρνουν και νέα λουκέτα. Άντε να δούμε, τι θα βρουν να φορολογήσουν!...».
            Ειλικρινά θεωρείτε πως πρέπει να κάνω κάποιο σχόλιο; Είχε πει όλη την αλήθεια για την οικονομική ανάκαμψη ο Αντώνης Σαμαράς! Που όμως, μόλις έγινε Πρωθυπουργός είδε τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Γιατί στην Ελλάδα, όταν ένα κόμμα είναι στην αντιπολίτευση, βλέπει τα πράγματα με τα μάτια του λαού και όταν γίνει κυβέρνηση τα βλέπει με τα μάτια της Εξουσίας. Και όπως γνωρίζουμε, λαός και Εξουσία είναι διαφορετικά στρατόπεδα. Παρ΄ όλα ταύτα θα ήθελα να σταθώ στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, που όλες οι κυβερνήσεις θα είχαν πατάξει, αλλά αυτές ζουν και βασιλεύουν εις βάρος του κράτους και των νομίμων φορολογουμένων (κυρίως μισθωτών και συνταξιούχων). Όλες οι κυβερνήσεις, προεξέχουσας της κυβέρνησης Σαμαρά υπόσχονταν την δημιουργία μηχανισμών που θα βοηθούσαν στον περιορισμό – γιατί είναι ουτοπία να ομιλούμε για εξάλειψη – αυτού του φαινομένου, που στην πραγματικότητα εξακολουθεί και κατακαίει τα σωθικά της κοινωνίας μας στις ημέρες των Μνημονίων. Γιατί, η φοροδιαφυγή ανέρχεται στα 15 δις ευρώ κατ΄ έτος και η φοροκλοπή στα 5 δις αντίστοιχα.
            Ολοκληρώνοντας, να υπενθυμίσω στην Εξουσία πως, τεράστια φοροδιαφυγή με απώλεια πολλών δις ευρώ – σύμφωνα με πληροφορίες - συντελείται από τις παράνομες υιοθεσίες, με σκοπό την αποφυγή της καταβολής του φόρου μεγάλης κληρονομιάς (Νόμος 3815/2010). Γνωρίζουν κάτι περισσότερο; Και εάν Ναι, προτίθενται να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό που πένεται και δυστυχεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: