Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το staff level agreement


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει στη συζήτηση δημοσιονομικό κενό για το 2018, κάτι στο οποίο συμφωνεί και το ΔΝΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πιθανό να μην φύγουν αύριο οι θεσμοί από την Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις
«Μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το staff level agreement» δήλωσε πριν από λίγο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος εξερχόμενος της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει στη συζήτηση δημοσιονομικό κενό για το 2018, κάτι στο οποίο συμφωνεί και το ΔΝΤ.
Από κει και πέρα μένουν ανοικτά κάποια ζητήματα όπως το μείγμα μέτρων και αντίμετρων για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία από τα τεχνικά κλιμάκια. Επίσης υπάρχουν και κάποια ανοιχτά ζητήματα όπως για παράδειγμα στην ενέργεια.
Επί του παρόντος πραγματοποιείται διάλειμμα μίας ώρας στις συζητήσεις των δύο πλευρών με σκοπό τόσο τα κυβερνητικά στελέχη να μιλήσουν μεταξύ τους, όσο και οι επικεφαλής των θεσμών να επικοινωνήσουν με τους ανωτέρους τους σε Βρυξέλες Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο στέλεχος δήλωσε ότι είναι πιθανό να μην φύγουν αύριο οι θεσμοί από την Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: