Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Αλέξης: Η διαχωριστική γραμμή δεν είναι «δεξιά ή αριστερά» αλλά λαμόγια ή πατριώτες!

tsipras_533_355 

Απαντώντας ο πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας στην ερώτηση του Κώστα Βαξεβάνη για την συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ και τις ιδεολογικές πολιτικές διαφορές, είπε:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποκατάσταση της κανονικότητας, το τέλος της επιτροπείας, θα επαναφέρει σταδιακά την διαχωριστική γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης στην παραδοσιακή βάση της δεξιά – αριστερά. Ωστόσο οι γραμμές οι οποίες χωρίζουν το σύστημα εξουσίας που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα από τις δυνάμεις που επιδιώκουν να ξανασταθεί κοινωνία στα πόδια της δεν θα εξαλειφθούν. Θα είναι οι γραμμές της ηθικής διαφοροποίησης όσον διαχειρίστηκαν την εξουσία με ιδιοτέλεια απέναντι σε όσους επιδεικνύουν έναν ανιδιοτελή Πατριωτισμό. Όσον λεηλάτησαν και αφαίμαξαν δημόσια ταμεία ή με δημόσιο χρήμα αλλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες απέναντι σε όσους ματώνουν αψηφώντας το κόστος για την υπεράσπιση του δημόσιο συμφέροντος.

 Συνεπώς, είναι νομίζω πολύ επιδερμική η προσέγγιση αυτών που πιστεύουν ότι αφού κι εμείς αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο, είμαστε το ίδιο. Όχι, δεν είμαστε το ίδιο. Εμείς δεν πήραμε μίζες από εξοπλιστικά. Δεν ήμασταν στα μαύρα ταμεία της Siemens. Δεν συμμετείχαμε στο πάρτι διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ η στην υπόθεση Novartis την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις έπεφταν στο μισό.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: