Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο Κουβέλης περιμένει τα μέτρα και τους… αντάρτες




ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ την ανάσα αναμένει το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜ.ΑΡ. τα νέα μέτρα, αλλά και την έκθεση της Τρόικας. Την ώρα που ο Φώτης Κουβέλης είναι αποφασισμένος να διαπραγματευτεί μεν τα μέτρα στα οποία διαφωνεί, αλλά χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας, βουλευτές του κόμματος έχουν… άλλη άποψη.
Και την περασμένη εβδομάδα, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης συνέχισαν το μπαράζ δηλώσεων κατά των νέων μέτρων, ιχνογραφώντας την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν ορισμένες από τις σχεδιαζόμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ., αμφότεροι διένειμαν γραπτή δήλωση στους συναδέλφους τους με την οποία εξέθεταν τις διαφωνίες τους επί των νέων μέτρων.
Μάλιστα, οι δύο βουλευτές φέρονται να προεξοφλούν, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, ότι θα καταψηφίσουν ορισμένα μέτρα, φλερτάροντας με το ενδεχόμενο της διαγραφής τους από τον Φ. Κουβέλη.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. φρόντισε προχθές, στην ίδια συνεδρίαση, να στείλει μηνύματα πειθαρχίας προς τους βουλευτές του. Τους κάλεσε, μάλιστα, «να μη σηκώνουν προκαταβολικά τα λάβαρα της επανάστασης», χωρίς να κρύψει την ενόχλησή του για τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Βουδούρη – Μιχελογιαννάκη στα ΜΜΕ.
Την ώρα που προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ., ο Φ. Κουβέλης διαμηνύει στους συνομιλητές του πως δεν θα αποκρύπτει τη διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική σε όσες πτυχές της διαφωνεί. Μόλις προχθές, η ΔΗΜ.ΑΡ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με τη Siemens, ενώ οι δημόσιες αντιρρήσεις Κουβέλη οδήγησαν τους Αντώνη Μανιτάκη και Γιάννη Στουρνάρα να μετεξελίξουν το σχέδιο εργασιακής εφεδρείας σε σχέδιο «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης», με σαφώς πιο κοινωνικό πρόσωπο.
(από τον Τύπο της Κυριακής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: